- 28 Aralık 2007
- 1.272
- 421
- 323
- 42
- Konu Sahibi papatyam_83
-
Vallahi bunu da yaptım zaten inanin hadi kızım şu kitaba baslayalim diyip biz tv telefon karşısına geçmiyoruzZorlayarak, şunu yap bunu yap diyerek olmaz. Severek yapmaz en azından, görev gibi görür. Sevmesini istiyorsanız ona model olacaksınız. Hadi şu kitabı okuyalım demek yerine kitap okuma saati belirleyin, atıyorum saat öğlen 3. Alın elinize bir kitap, o da alsın. Beraber 1 saat okuyun.
Siz 11 yaşındayken ne yapıyordunuz yazları?11 yasında kızım....HADI şu kitapı okuyalim hadi şu konuyu biraz tekrar et kızım demeden kendi kendine yapmıyor....başarılı ödevlerini zamanında güzelce yapan bir çocuk...ama ben gaz vermedikçe haydi annem kitap okuma yapalim haydi biraz ingilizce çalışalım demeden kendi kendine koyulmuyor....gecen beni atlata atlata aksam okuyacagim dedi dedi aksam oldu hala yok tamam ueter çıldırdım ne var ne yok posetledim odasında kitapların hepsini attim...ağlıyor nasil...cok seviyorsaydin ben demeden alırdın eline dedim... sizin çocuklar 11-12 yaşlarda olanlar kendi kendine aliyor mu eline kitap
Hayır almıyor. Üstelik elinden telefonu da düşmüyor. Tatil çünkü, serbest!11 yasında kızım....HADI şu kitapı okuyalim hadi şu konuyu biraz tekrar et kızım demeden kendi kendine yapmıyor....başarılı ödevlerini zamanında güzelce yapan bir çocuk...ama ben gaz vermedikçe haydi annem kitap okuma yapalim haydi biraz ingilizce çalışalım demeden kendi kendine koyulmuyor....gecen beni atlata atlata aksam okuyacagim dedi dedi aksam oldu hala yok tamam ueter çıldırdım ne var ne yok posetledim odasında kitapların hepsini attim...ağlıyor nasil...cok seviyorsaydin ben demeden alırdın eline dedim... sizin çocuklar 11-12 yaşlarda olanlar kendi kendine aliyor mu eline kitap
Vallahi bunu da yaptım zaten inanin hadi kızım şu kitaba baslayalim diyip biz tv telefon karşısına geçmiyoruzo yüzden anlamıyorum bu sefer de illa bizim bi.araya gelmemizi bekliyor sanırım
Sıkıntı kitap okuma uzerine olunca bir tek onu yazdim zaten onun dışında aklınıza ne gelirse yapiyoruz....artık kendi sectigi kitaplari da ben haydi kizim 1saat de okuma yapalim demeden eline almasini istiyorum artik yoruldum haydi demektenBir öğretmen olarak tutumunuzu çok yanlış buluyorum. Yaz tatili sonuçta. Her gün kitap okumasına, hele de zorla bunu yapmasına hiç gerek yok. Siz her gün okuyor musunuz kitap? Çocuklar bizleri taklit eder. Eğer çok istiyorsanıZ akşamları ailecek 1-2 saat kitap okuma saati yapın etkinlik gibi. Mısır patlatın vs... inanın çocugunuz kitap okumaya daha istekli olacaktır.❤❤❤
yanlış anlamayın lütfen ama bence biraz kendi haline bırakın. Başarılı bir çocuk demişsiniz. Biraz molaya ihtiyacı var sanırım. Mutlaka kendi isteğiyle kitap okumaya başlayacaktır.Birde o yaşlarda genelde bir şeyi yap diyince de batar.Sıkıntı kitap okuma uzerine olunca bir tek onu yazdim zaten onun dışında aklınıza ne gelirse yapiyoruz....artık kendi sectigi kitaplari da ben haydi kizim 1saat de okuma yapalim demeden eline almasini istiyorum artik yoruldum haydi demekten
Yav ben sıktığımı soylemedim ki ...deli gibi gezip tozuyoruz da ben çalışıyorum zaten başında degilim devamli...başında mürebbiye gibi elimde degnekle duruyor gibi bi izlenim verdimÇocugunuza yazık yahu. Tatil adı üstünde biraz rahat bırakın. Kitap okumak istiyorsa okur. Zorlarsanız ters teper. İlgisini çekmemiştir. Kütüphaneye üye yapın. Gitsin kendi beğensin. Alsın 15 günde bitirmesi lazım isterse 2 günde bitirir isterse 15. günde
Iste sanırım yöntemim mi yaklaşımım mı kötü çözemiyorum ....yanlış anlamayın lütfen ama bence biraz kendi haline bırakın. Başarılı bir çocuk demişsiniz. Biraz molaya ihtiyacı var sanırım. Mutlaka kendi isteğiyle kitap okumaya başlayacaktır.Birde o yaşlarda genelde bir şeyi yap diyince de batar.
Peki okul zamani geri dönüyor mu kitaplara?Benim oğlum kitap okumayı çok sever o bilr tatilde boşladı
Özellikle bu yıl bizim de tatilimiz bomboş geçiyor ama ben de aman boşver diyen rahat bir anne değilim çok kafama takılıyor
Allah'tan telefon tablet olayımız neredeyse hic yok
Telefon tablet olmaması süper...iste kafama takılıyor elimde degil...peki kışın geri dönüyor mu kitaplarinaBenim oğlum kitap okumayı çok sever o bilr tatilde boşladı
Özellikle bu yıl bizim de tatilimiz bomboş geçiyor ama ben de aman boşver diyen rahat bir anne değilim çok kafama takılıyor
Allah'tan telefon tablet olayımız neredeyse hic yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?