Çocuklarınız yaz tatilinde ne yapıyor

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
42
11 yasında kızım....HADI şu kitapı okuyalim hadi şu konuyu biraz tekrar et kızım demeden kendi kendine yapmıyor....başarılı ödevlerini zamanında güzelce yapan bir çocuk...ama ben gaz vermedikçe haydi annem kitap okuma yapalim haydi biraz ingilizce çalışalım demeden kendi kendine koyulmuyor....gecen beni atlata atlata aksam okuyacagim dedi dedi aksam oldu hala yok tamam ueter çıldırdım ne var ne yok posetledim odasında kitapların hepsini attim...ağlıyor nasil...cok seviyorsaydin ben demeden alırdın eline dedim... sizin çocuklar 11-12 yaşlarda olanlar kendi kendine aliyor mu eline kitap

Zorlayarak, şunu yap bunu yap diyerek olmaz. Severek yapmaz en azından, görev gibi görür. Sevmesini istiyorsanız ona model olacaksınız. Hadi şu kitabı okuyalım demek yerine kitap okuma saati belirleyin, atıyorum saat öğlen 3. Alın elinize bir kitap, o da alsın. Beraber 1 saat okuyun.

Vallahi bunu da yaptım zaten inanin hadi kızım şu kitaba baslayalim diyip biz tv telefon karşısına geçmiyoruz o yüzden anlamıyorum bu sefer de illa bizim bi.araya gelmemizi bekliyor sanırım

Bir öğretmen olarak tutumunuzu çok yanlış buluyorum. Yaz tatili sonuçta. Her gün kitap okumasına, hele de zorla bunu yapmasına hiç gerek yok. Siz her gün okuyor musunuz kitap? Çocuklar bizleri taklit eder. Eğer çok istiyorsanıZ akşamları ailecek 1-2 saat kitap okuma saati yapın etkinlik gibi. Mısır patlatın vs... inanın çocugunuz kitap okumaya daha istekli olacaktır.

Siz 11 yaşındayken ne yapıyordunuz yazları?

Camiye gidiyorlar. Ama hoca haftanın üç günü yok malesef. Artık hevesleri kalmadı gidip orda bekleyip geldikleri için. Kitap okuyolar. İki üç hftadabir kitap almaya gidiyoruz. Baka baka kendileri seçiyor. O yüzden merak Edip okuyolar. Konsol oyunları oynuyorlar. Dışarı çıkıyorlar gün bitiyo yetmiyo onlara

Ben çocukları asla zorlamam arkadaşında dediği gibi örnek oluyorum onlara kendim elime kitap alıp koltuğa uzanıyorum hoop 10 ve 8 yaşındaki iki oğlumda aynısı yapıyorlar. Șuan bir haftalığına babaannesindeler o da çok kitap okur yine beraber okuyorlarmis. Bizimkiler mesela pek TV izlemez çünkü bizde izlemiyoruz. Ayda bir kitap almaya çıkarız ailecek, bitirdigimiz kitapları herkes kendi rafina kütüphanemize yerleștirir, çocuklar gururla sunar kaç kitap okuduklarını tavsiye ederim ișe yarıyor canım.

Hayır almıyor. Üstelik elinden telefonu da düşmüyor. Tatil çünkü, serbest!
Ders zamanı ders, tatil zamanı tatil yapılır!
Yaptığınız çok yanlış
Neden delirdin herseyi posetledin attın yani anlamıyorum ki, kızgınım size. 12yasında kardesim var ve annemin kardesime kızıp kitaplarını topladığını düşündüm, zoruma gitti düşünmesi bile.
Küçücük kıza neden yapıyorsunuz bunu neden???.
Siz kitabınızı alıp, telefonu televizyonu ev işini yemeği bırakıp bir saat kitap okudunuz mu? Çocuk gördü mü sizden, yapsın?.

Valla çocuğun içinde varsa olur, sen de gençsin heralde bilinçli bir anne bu tepkiyi vermezdi. Her gün kitap okumak zorunda değil o çocuk, tatilde ya hu bırak tatilini yapsın dinlensin. Robot değil, çocuk. Çok üzüldüm çocuğa ve size de sinirlendim.
Çünkü empati kurdum, kardeşimi koydum çocuğunuzun yerine ve bizim kıyamadan gözünün içine bakarak büyüttüğümüz tatilini güzel geçirsin diye her hafta denize götürdüğümüz, paten ve kaykay sürmesi için iki günde bir parka götürdüğümüz, yazın okul stresinden arınması için boksa yolladığımız biricik nazlı kızımızdan, sizin çocuğunuzun neyi eksik diye düşündüm

Vallahi bunu da yaptım zaten inanin hadi kızım şu kitaba baslayalim diyip biz tv telefon karşısına geçmiyoruz o yüzden anlamıyorum bu sefer de illa bizim bi.araya gelmemizi bekliyor sanırım

Canı istemiyor olabilir, bir de tatil sonuçta. Günlük alışkanlık kazansa daha iyi tabi ama siz istikrarlı oldukça onu da kazandırırsınız. "Hadi okuyalım" demek yerine, "Günde 1 saat kitap okuyalım diyorum. Sence bugün başlayalım mı? Hangi saat okuyalım?" gibi ona da sorarak ortak karar vermek, balkona çıkıp yiyecekleri içecekleri hazırlayıp güzel bir ortam yaratmak daha iyi olabilir. Yani o okumuyorsa bile çıkın siz okuyun mesela, o programa uyduğunuzu görsün. Ben okumak istemiyorum dedi diyelim, "Ama birlikte bu kararı almıştık, programımıza uymanı beklerdim. Neden okumak istemiyorsun?" diye sorup cevabına göre hareket edebilirsiniz.

Sıkıntı kitap okuma uzerine olunca bir tek onu yazdim zaten onun dışında aklınıza ne gelirse yapiyoruz....artık kendi sectigi kitaplari da ben haydi kizim 1saat de okuma yapalim demeden eline almasini istiyorum artik yoruldum haydi demekten

Çocugunuza yazık yahu. Tatil adı üstünde biraz rahat bırakın. Kitap okumak istiyorsa okur. Zorlarsanız ters teper. İlgisini çekmemiştir. Kütüphaneye üye yapın. Gitsin kendi beğensin. Alsın 15 günde bitirmesi lazım isterse 2 günde bitirir isterse 15. günde

yanlış anlamayın lütfen ama bence biraz kendi haline bırakın. Başarılı bir çocuk demişsiniz. Biraz molaya ihtiyacı var sanırım. Mutlaka kendi isteğiyle kitap okumaya başlayacaktır.Birde o yaşlarda genelde bir şeyi yap diyince de batar.

Yav ben sıktığımı soylemedim ki ...deli gibi gezip tozuyoruz da ben çalışıyorum zaten başında degilim devamli...başında mürebbiye gibi elimde degnekle duruyor gibi bi izlenim verdimkitap okumanin bence yazı kışı olmamali zaten en büyük eksikligimiz bu iken yaz tatilinde birakalim kitap okumasın bence yanlış bir düşünce...ha ben yöntemini bulamamış olabilirim sıkıntım o işte

Benim oğlum kitap okumayı çok sever o bilr tatilde boşladı
Özellikle bu yıl bizim de tatilimiz bomboş geçiyor ama ben de aman boşver diyen rahat bir anne değilim çok kafama takılıyor
Allah'tan telefon tablet olayımız neredeyse hic yok

Iste sanırım yöntemim mi yaklaşımım mı kötü çözemiyorum ....cocuklari da temelli bırakınca devamli telefona e tablete eğilimli oluyorlar...biraz degisik birsey için gaz vermezsen aksama kadar video izleyecekler....ipin ucunu kaçırmak da istemiyorum

Telefon tablet olmaması süper...iste kafama takılıyor elimde degil...peki kışın geri dönüyor mu kitaplarina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…