11 yasında kızım....HADI şu kitapı okuyalim hadi şu konuyu biraz tekrar et kızım demeden kendi kendine yapmıyor....başarılı ödevlerini zamanında güzelce yapan bir çocuk...ama ben gaz vermedikçe haydi annem kitap okuma yapalim haydi biraz ingilizce çalışalım demeden kendi kendine koyulmuyor....gecen beni atlata atlata aksam okuyacagim dedi dedi aksam oldu hala yok tamam ueter çıldırdım ne var ne yok posetledim odasında kitapların hepsini attim...ağlıyor nasil...cok seviyorsaydin ben demeden alırdın eline dedim... sizin çocuklar 11-12 yaşlarda olanlar kendi kendine aliyor mu eline kitap
Hayır almıyor. Üstelik elinden telefonu da düşmüyor. Tatil çünkü, serbest!
Ders zamanı ders, tatil zamanı tatil yapılır!
Yaptığınız çok yanlış

Neden delirdin herseyi posetledin attın yani anlamıyorum ki, kızgınım size. 12yasında kardesim var ve annemin kardesime kızıp kitaplarını topladığını düşündüm, zoruma gitti düşünmesi bile.
Küçücük kıza neden yapıyorsunuz bunu neden???.
Siz kitabınızı alıp, telefonu televizyonu ev işini yemeği bırakıp bir saat kitap okudunuz mu? Çocuk gördü mü sizden, yapsın?.
Valla çocuğun içinde varsa olur, sen de gençsin heralde bilinçli bir anne bu tepkiyi vermezdi. Her gün kitap okumak zorunda değil o çocuk, tatilde ya hu bırak tatilini yapsın dinlensin. Robot değil, çocuk. Çok üzüldüm çocuğa ve size de sinirlendim.
Çünkü empati kurdum, kardeşimi koydum çocuğunuzun yerine ve bizim kıyamadan gözünün içine bakarak büyüttüğümüz tatilini güzel geçirsin diye her hafta denize götürdüğümüz, paten ve kaykay sürmesi için iki günde bir parka götürdüğümüz, yazın okul stresinden arınması için boksa yolladığımız biricik nazlı kızımızdan, sizin çocuğunuzun neyi eksik diye düşündüm