Çocukların derdi hiç bitmeyecek galiba

bu fiyatlar genelde adı sanı duyulmamış kolej fiyatları.
burs hikaye bu fiyatlarla.
ha adam gibi bir özele giderse onlar zaten 40 dan başlıyor.

Ozele gonderıp kafam rahat etsın dıyorum, yanı takvıye almadan gitsin ama bana dogruyu gostermezlerse bunu kım ıster kı. Bırde kds fılan bızım okulda suanda hıc yapılmıyor, daha dogrusu okulda bu sınava hıc dahıl olunmadı. Ozelde o noktada cocuk zaten patlar herhalde, her ay kds gırıyormus ozel okuldakı cocuklar.

Bi de yillik 15000 TL ozel okul fiyati var mi ya?
Biz yurtdisindayiz; geri donus icin arastiriyoruz iyi ozel okullar 35000 den basliyor

Unı fıyatları bıle daha ucuz dımı ama ya, 40 bıne okula gonderıceme cocuga 40*4= 160 bıne ıs kurarım

Bi de yillik 15000 TL ozel okul fiyati var mi ya?
Biz yurtdisindayiz; geri donus icin arastiriyoruz iyi ozel okullar 35000 den basliyor
Aslında kucuk sehır, bır koy okulu valla mıs gıbı egıtım alırlar ıtısıp kakısmadan

Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.
Eminim çok iyi araştırmışsınızdır ama alıntıladığım kısma gerek kalmayacak bir özel okul bulmanız gerekir.
Sınav sıralamalarında iyi olan okullara bir bakın fakat onlara da "özel sınıf" uygulaması olup olmadığını sorun. Varsa koşarak uzaklaşın. Genelde özel sınıflarda okul çocuğun bireysel başarısından yararlanıp isim yapıyor. Mantığı tüm öğrencilere başarı kazandırmak olan okullara bakın.

Çocuğun konuyu kavrayamadığı zamanlarda notla değil de birebir etüt ile desteklendiği okullar var. Okulun şube sayısından ziyade mezunlarına dikkat edin derim.

Ilkokuldan üniversiteye devlet okulu mezunuyum, keşke iyi bir kolejde şansımı deneseymişim diyorum bazen.

Bi kucugu, bı buyugu asıl onlar beni yoruyor ayol :) kendı ıstıyor saka bir yana, spora da gıdıyor, bılım sanata da gıdıyor eve ogrt gelıyor cunku en az vaktı bu sekılde kaybediyor. Okul kursları cok uzun, o gunlerıde dolu ona ragmen cıvı var gıbı yerınden duramıyor, ınsan yorulur az dınlenır yatar asagı ya ama yok. Kucuk bebegımız olmasa ben kurs veya ogrt dusunmezdım ama benim uzerınden yuk alsın, hemde ılıskımız bozulmasın ıstedım. Benden ogrt olmuyor zıra dengeler sasıyo

Aslında kucuk sehır, bır koy okulu valla mıs gıbı egıtım alırlar ıtısıp kakısmadan
Ben Trnin en iyi unilerinden birinden mezunum. Hayatim boyunca ne ozel okul ne ozel ders gordum :) Okuyan cocuk yine okur (denir ya icinde varsa okur:) ) ama eskiden daha kolaydi sanki her sey. Simdi anne babalar yana yakila ozel okul ariyorlar. Devlet okulunda sinif mevcudu fazla, ozel okulda yabanci dil egitimi vs sebeplerle.
Dedigim gibi ama ozel okul var ozel okul var. Kiminin sirf ismi ozel :)

Yabancı dıllerı evet oda dusunme sebebım 18 saat haftada, 2 saat almanca. Devlet okulunda 2 saat sadece. Cok artı yonlerıde var, spora gitmek ıcın ayrıca zaman kaybetmeyecek mesela okul saatinde halledecek, ogretmenle daha rahat ıletısım kurabilecek terslenmeyecek, anlamadıgı kısımları okulda halledılebılecek. Bır yakınının cocugu okuyor yarın gıdecegımız okulda, gayet aydınlatmıstı benı onu kapatıp, sınıftan bır veliyi aradım komsunun oglu orada okuyor ne calısıyor ne basarısı var takdıe alıyor dedı, annesı cok pısman ıyıce saldı kendını dedı. Gelde guven sımdı

Anladım bende olsam o okula bulaşmazdım.
Bizim zamanımızda teşvik değil de özel okulların bir bursluluk sınavı olurdu.Eğer onu kazanırsan yüzde 50 veya yüzde 75 burs alırdın. Eğer öyle bir imkan var ise bir araştırın bence..
Benim zamanımda devlet okullarında bir sınıf (orta okul) 60-65 kişiydi şu an kaç kişi bilmiyorum. Çocuğum da yok takip etmiyorum. Ama kalabalık sınıfta genelde ders işlenmez, onu biliyorum.

Hem devlette hem özelde çalışmış bir öğretmenim. Her okulu beğenen/ beğenmeyen veli vardır. Fakat bu çalışmadan takdir alıyor kısmı biraz hayali geliyor bana.
Mesela deseniz ki devamsızlık konusunda daha rahatlar, bunu bir nebze kabul ederim. Veliyle iletişim halindeyken çok sorun etmezler. Ama şişirme not konusu bana çok gerçekçi gelmiyor.

İşin içinde değilken "Ne özeli ya?" diye düşünürken şimdi şartları gördüğümde devlette öğrenci olarak ne çok zorlandığımı fark ediyorum. Umarım nerede olursa olsun çok iyi bir eğitim hayati olur.

özelde notlar sisirmemi bilmiyorum ama yakin akrabamizin cocuklari koleje gitti. okul hayatlarinda hep cok basarililardi. bizim zayifimiz bile oluyordu baya. ama universite sınıfında net olarak biz hep daha iyi yapmistik. kat sayi mevzusundan daha iyi bolume girebildik diyemiyorum. ufak kardesleri kiyas yaparsam yine onlarin ufagi cok basariliydi. dis hekimligi falan bekliyorlardi. olmadi bizim ufaklik bolum olarak kiyaslarsak daha iyi bolume girdi.

ha tabi yabanci dil acisindan kiyas olmaz tabi ki. illaki egitimleri daha fazladir. ben lisede ne egitim aldim hatirlamiyorim.bile..ogrendigim cogu seyi dershanede ogrendim. lise egitimimiz agirdi aslinda ama daha basibos oluyorsun. not takibini yapan falan olmuyor. ama belki de geriden gelme dusuncesiyle universite sinavina daha fazla asilabiliyorsun gerci para konusuyor malum her ortamda. paran varsa biraz net yaptiktan sonra istedigin bolume gonderirsin. ustelik simdi yuzde 50-75 burs secenekleri var. en durumu olmayan aile bile gonderiyor. il disinda yurda verecegim parayi ozele vereyim diye dusunen cok.

ek olarak bir de ortaokulda ergenlikten dolayi daha fazla dağıtmaya musaitler. o acidan ogrenci sayisinin az olmasi bence buyuk avantaj olabilir. ben ortaokula gelince ozele vermek istiyorum. ilkokul ve buyuk ibtimal lisede de devlete veririm. ama ortaokul ve universitede istedigi bolum gelmezse özel olabilir.

Bilgi için teşekkürler..Çocuğum yok takip etmiyordum ama çok pahalıymış. Sadece özel üniversitelerin fiyatları çok fahiş diye duymuştum.
Demek ilk veya orta okuldan fahiş fiyatlara başlıyorlar..
Ne diyeyim Allah ana babalara kolaylık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…