Aslında çocuklarınızla bir rutin oluşturabilirsiniz. Komşunuzun işi de zor..Gün içinde Hep birlikte yani sizde onlara katılarak örneğin mutfak masasında oyun hamuruyla şekiller yapabilirsiniz bu onları bayağı oyalar;daha sonra kitap okuyup o hikayeyle ilgili konuşabilirsiniz belli bir saatte uyku saatleri olur böyle böyle hem çok kasmadan sesi biraz azaltirsiniz.
Yani biraz çabalamalisiniz
Zaten çocuklar evde koşturmuyorlarsa, yere;duvara oyuncak firlatmiyorlarsa aşağı kata ne sesi gidecek .Adam çocukların sesini duymamak için elinden geleni yapmadığı sürece ben de kılımı kıpırdatmazdım. Bir zahmet tıkaç taksın. Çocukların çıt çıkarmaması için onları bağlayıp ağızlarını bantlayacak haliniz yok. En fazla uyuduğu odada oynatmazsınız, yere oyuncakla vurmalarını, evin içinde koşuşturmalarını engellersiniz belki ama onu dışında gündüz uyuyan adama pek yapacak birşey yok.
3 küçükte bende var.Havalar ısındığından beri hergün 1-2 saat dışarıdayız.
Hareketliler. Elimden gelen bu kadar.
Yok artık öksürüğe de mi karışıyorTüm kış sokmadığım halde kadın kapıma geldi sessiz olsunlar diye.
Bir ara da ben çok öksürüyordum sesin geliyor demişti bana.
Zemin kat evlere baktım. Hepsi rutubetliydi. O yüzden üst kat oldu.Zaten çocuklar evde koşturmuyorlarsa, yere;duvara oyuncak firlatmiyorlarsa aşağı kata ne sesi gidecek .
Benim üst katında da iki çocuk vardı sürekli tepemizde koşuyorlardı, balkon kapısını belki milyon kere duvara vuruyorlardı ve oyuncaklarını parkeye sürte sürte oynuyorlardı ve üzerine anneleri çocuklardan beter bağırıyordu bazen biz irkiliyorduk düşün nasıl bir sese maruz kaldığımızı en son çözümü evimi kiraya verip en üst kata kiraya çıktım şimdi bu sizce haksızlık değil mi?
Ben evinde böyle hareketli çocukları olan ailelerin zemin katta oturmaları düşüncesindeyim. .Eninde sonunda alt katında kim otursa şikayetçi olur.
Baktığım zemin katlar hep kötüydü şansıma.3 küçükte bende var.
0-2-4 yaşları.
neyseki alt katım boştu.
şimdi eşim iş değiştirdi, ev bakıyoruz, bahçe katı
aksi takdirde başıma gelecekler belli.
gün boyu çocuklarla cebelleşecek değilim, gardiyanlık yapmak istemiyorum.
en azından kafam rahat olur
Aklımdan bu geçiyor :))Yok artık öksürüğe de mi karışıyor
Git polise şikayet et derdim ben olsam, polise söylesin bakalım, üst komşum çok öksürüyor desin, bir de güpegündüz çocuklari oyun oynuyor desin
Bakalım ne cevap alacak..
Bakın tabi ki hareket edecekler. Fakat maalesef ki daire duvarları o kadar ince ki o sizin rahatsız olmadığınız ses özellikle koşuşturma sesi alt kata sanki yere basket topuyla vuruluyormuş gibi bir sese dönüşüyor.çocuklar sabah uyandıkları vakitten öğlene kadar fiziksel olarak hareket etmek isterler. doğalı da budur.
gece boyu uykuda dinlenen vücut buna ihtiyaç duyar.
o yaşta kalp hızı bile çocuğun metabolizmasına göre, sağlıklı olmak için hareket etmek zorundalar.
Benim kızım sabahtan okulda. Ben de hamileyim oturma odasında uzanarak çokca vakit geçiriyorum o saatlerde. Tv açık değil. Başka da ses yok evin içinde. Üst kat komşumun yatak odasında uyuyan 3 aylık bebeğin ağlama sesini bile duyuyorum. Binalarda yalıtım çok kötü. Hapşursan her yere ses gidiyor. Bir de konu sahibinin komşusunun evi sessizdir adam uyuduğu için. 3 tane çocuğun sesi her türlü gider.Zaten çocuklar evde koşturmuyorlarsa, yere;duvara oyuncak firlatmiyorlarsa aşağı kata ne sesi gidecek .
Benim üst katında da iki çocuk vardı sürekli tepemizde koşuyorlardı, balkon kapısını belki milyon kere duvara vuruyorlardı ve oyuncaklarını parkeye sürte sürte oynuyorlardı ve üzerine anneleri çocuklardan beter bağırıyordu bazen biz irkiliyorduk düşün nasıl bir sese maruz kaldığımızı en son çözümü evimi kiraya verip en üst kata kiraya çıktım şimdi bu sizce haksızlık değil mi?
Ben evinde böyle hareketli çocukları olan ailelerin zemin katta oturmaları düşüncesindeyim. .Eninde sonunda alt katında kim otursa şikayetçi olur.
Aklımdan geçen cümlelerden biri de bu.Hiçbişey yapmak zorunda değilsiniz onlar çocuk bağlayacak değilsiniz ya beğenmiyosa az yiyip müstakil ev tutsun
Ben olsam hıc muhatap olmadan bunu yapardım, çünkü güzellikten anlayacak bir insan böyle saçma bir talep de bile bulunmaz.Aklımdan bu geçiyor :))
İkimiz de ev sahibiyiz iyi geçinelim istiyorum.Ben olsam hıc muhatap olmadan bunu yapardım, çünkü güzellikten anlayacak bir insan böyle saçma bir talep de bile bulunmaz.
Beş çocuğa ne hacet, benim sipa gibi bir tane olsa yeter de artarİkimiz de ev sahibiyiz iyi geçinelim istiyorum.
Bazen taşınıp evi 5 çocuklu birine kiraya vereyim diye düşünüyorum.
Mesela nasıl?Gürültülü komşudan o kadar çok nefret ediyorum ki eşi gece bekcisiymis bı şekilde susturun yazık günah biz çok çektik çünkü gürültü ile kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
Eşim kabul etse ah :)Beş çocuğa ne hacet, benim sipa gibi bir tane olsa yeter de artar
Ama sağlam intikam planiymis
Siz annesiniz siz susturamazsaniz kimse susturamaz gece çalışmanın zorluğunu çalışan bilir alt komşunun ses yapmasi için de aynı şey geçerli tabikiMesela nasıl?
Ağızlarını bantlayarak, bağlayarak, ilaçla uyutarak, döverek???
Çocuklar gece uyuyor. Gündüz oynuyor.Siz annesiniz siz susturamazsaniz kimse susturamaz gece çalışmanın zorluğunu çalışan bilir alt komşunun ses yapmasi için de aynı şey geçerli tabiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?