- 8 Ocak 2019
- 694
- 1.625
- 28
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağlıkla doğum yapın :)Gece 22de yapılan matkap sesi hayat akışı içinde normal ses değildir
Süpürge de aynı şekilde
Ya da çocukların gündüz de olsa yaptığı gürültü değildir
Hayat akışı içindeki ses
Dışardan gelen insan sesidir
Araba sesidir korna sesidir
Yolda yürüyen insanların konuşma sesidir
Gezmeden gelen yan komsunun apartmana giriş sesidir
Asansörün çalışma sesidir
Gece wc ye kalkınca duyulan terlik sesidir
Misafir gelince duyulan kahkaha sesleridir gibi
Apartmandaki kapıların kapanma kilitleme sesleridir
Bınlar gürültü değildir
Olağan sestir rahatsız da etmez duymayız bile
Diğerleri gürültüye girer rahatszlık verir
Bence boşverin.... nekadar açıklasakta ısrarla anlamak istedikleri gibi anlıyorlar, gangsta net bi şekilde özetledi ama yine de sizin çocuklarınızın pervasızca gürültü yaptığına sizin de tepkisiz kaldığınıza inanıyorlar.Bakın kavramları karıştırıyorsunuz ısrarla.
HAYAT AKIŞI İÇİNDE NORMAL SESLER diyorum.
Belli ki komşunuzdan irrite olup burada stres atmaya çalışıyorsunuz ama yanlış konudasınız.
Evet. Yazdıklarıma değil yaşantılarından kaynaklı kurguya göre davranıyorlar :)Bence boşverin.... nekadar açıklasakta ısrarla anlamak istedikleri gibi anlıyorlar, gangsta net bi şekilde özetledi ama yine de sizin çocuklarınızın pervasızca gürültü yaptığına sizin de tepkisiz kaldığınıza inanıyorlar.
Meğer toplumda çocuğa sevgi, tahammül bitmiş.B Began kapattır konunu kuzum, sen zaten komşun için yapabileceklerini yapmışsın.
Hala daha aynı terane, sanki hususi gürültüye salık veriyorsun, çocuklarını tembihlemiyor, önlem almıyorsun gibi çocuğun nasıl terbiye edileceği bitmiş, çocuk yarışı başlamış. Hızını alamayanlar da gitmiş başka, bununla alakası olmayan okul çocuklarının park varken top oynadıkları yeri, senin konundaki 3 yaşındaki beben üzerinden "Bağlasın mı?" diye tiye almaya kalkmış.
Bırak anlatamazsın, yetişkin hoşgörüsü-sabrı beklenen adres, 3 yaşındaki çocuk olmuş.
Çocuk sesleri, hayatın normal akışındaki sesler sayılmaz olmuş.
Bırak he de geç, insanların bir arada yaşadıkları ortamlarda ses olur hele ki karton gibi duvarlar içinde, maksimum dikkat edersin zaten ama olur.
Ölüm sessizliği isteyen, mezarlık yanından müstakil ev alsın.
Kulak tıkamak yerine idrakınızı tıkamışsınız.Bu gürültüyü savunanlar kulak tıkaçlarını kendileri tıkamişlar galiba...
Hala gürültü savunanlar diyo ya pessss!Kulak tıkamak yerine idrakınızı tıkamışsınız.
Tamamına katılıyorum.Hamile biri olarak gunduzleri gece uyku tutmadigindan uyumaya calisan ama komsu gurultusunden dolayi uyuyamayan kisi olarak yorumumu yapmak istiyorum.
1 degil tam 3 kucuk cocugu olan anne 7 24 evin icinde dur sus kalk otur seklinde gezemez. Cocuk da cocuktur laftan anlamaz en tabi sekilde. Buna ragmen anne guzellikle cocuklarini sakinlestirmeye calisip elinden geleni yapiyorsa bir adim da sikayetci olan komsu atip ortak noktada bulusulmasi gerek. Gunumuzdeki yapilarda degil cocuk sesi konusma seslerini bile tane tane duyar hale geldik. Parmak uclarinda yuruyecek halimiz de yok ne yetiskin ne cocuklar olarak. Bu sebeple apartman hayatinda orta yolun bulunmasindan yanayim. Gunduz vakti olan seslere de biraz daha toleransli olmak gerek.
Bana da öyle geliyor.Bir komşumuz üst kattaki çocuk seslerinden rahatsız olunca derim ki hep bunlar güzel sesler. Ya sarhoş bir adamın karısını dövme sesleri duysaydın, ağlama sesleri duysaydın ,imdat sesleri duysaydın daha mı iyi diye ki çocuk okula gidiyor oynadigi saatler de belliydi az çok. Burada kimse gürültüyü savunmuyor ; gün içinde çocuk duracak da oynayacak da. Ama Allahın her günü komşudan çocuklarını zapdetmesini bekleyemezsin hele ki gündüz vaktinden konuşuyoruz. Kadın her önlemi almaya çalışmış ev bile bakmış bulamamış. Daha ne yapsın.Üç çocuk zaten sizi yeterince bunaltıyordur bir de komşu stresi çıkmış. Ama anladığım kadarıyla takıntı haline getirmiş alt kattaki napsan göze batar olmuş. Siz oradan tasınsaniz bile yerinize gelecek olanlara da rahat vermezler laf ederler.
Tamamına katılıyorum.
Fakat bazı üyeler hiçbir çözümü kabul etmeyen yetişkine üzülüp, çocukları kısıtlamayı öneriyor, ki elimden geleni yaptığım halde.
Meğer toplumda çocuğa sevgi, tahammül bitmiş.
Bencil, hoşgörüsüz, tahammülsüz yetişkinler yüzünden toplum bu halde ama kabahat yine çocuklara yükleniyor.
Ne acı.
Sağolun.Siz zaten elinizden geleni yaptiginizi soyluyorsunuz bu yuzden iciniz rahat olsun. Gerisi komsunuza kalmis ister sikayet etsin isterse de sizinle uzlasmaya calisip cozum uretsin. Kolayliklar diliyorum
ortak yaşam alanı?Ortak yaşam alanında insanları rahatsız edecek kadar gürültü yapmak medeniyet de tavana vurmak mi medeniyetsizlik ?
Katılıyorum ayrıca "çocuktur yapar" cumlesini en cok ben kurdum.Konu açık, bariz ya; kadın daha ne yapsın, dövsün mü sövsün mü?
Bi de konudaki adamın kendi rahatı için yapabilecekleri konusunda da hiçbir girişimi yok, karşı tarafı darlayıp duruyorlar sadece.
Çocuk adı üstünde, bir yetişkin farkındalığı-sakinliği bekleyemezsin, her an aynı usluluk performansını da bekleyemezsin.
Her çocuğun her şartta aynı davranmasını, tek fabrikasyon ürünmüş gibi hepsine her yöntemin aynı tesirle işleyebileceğini iddia etmek, cahillik.
Çoluğa çocuğa karışsınlar bi, o zaman anlarlar, şimdi bol keseden çocuk terbiyesi konusunda sallamak serbest.