Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
6 yıllık evliliğimi bitirdim, boşandık.
Bu evlilikten 2 tane nur topu gibi oğlum var.
Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Aldatma, fiziksel şiddet, kumar bilmem ne yok, çok net.
Ama psikolojik şiddetin daniskasını yaşadım.
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.
Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Bu konuda ki ısrarı, yakarışı bitmiyor.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.
Nettim, bitti dedim çıktım.
Şimdi kuş da tutsa bana çekici gelmiyor hiçbir şeyi.
Bir de şöyle bir konu var;
Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.
Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.
Çocuklarını hiç mi düşünmüyorsun dedi.
Cevap bile vermedim yazdıklarına ama sabaha kadar düşündüm.
Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.
Yapma dedim, bitiyoruz dedim beni ciddiye bile almadı.
Ona karşı zerre kadar ne sevgim ne güvenim yok.
Ben gerçekten mutlu olamaz mıyım?
Bunu artık haketmedim mi?
Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Kafam çok karışık, yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.
Ohhh ne güzel temiz bir sayfa açmışsın ne gerek var eski bataklığa dönüp tekrar debelenmeye... Çocuklara da huzur lazım zaten. Saydığınız nedenler boşanma için gayet yeterli nedenler. Önünüze bakın siz. Çocuklar babasıyla olan ilişkilerini zaten devam ettirecek babadan temelli koparmadınız ki sonuçta6 yıllık evliliğimi bitirdim, boşandık.
Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.
Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.
Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.
Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.
Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.
Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.
Cocuklari mutsuz etme hakkin yokmus, oyle mi?6 yıllık evliliğimi bitirdim, boşandık.
Boşadım.
Yazmadıklarım arasında benim en çok takıldığım ve hala düşündükçe içimi yakan şöyle bişey var;Yazdıklarınız arasında en cok siz ağlarken üzerinizden atlayıp eskiya dünyaya hükümdar olmaz i izlemesine takıldım. Birde cok pisman olcaksin basını taslara vurcaksin diue yaptığı psikilojik baskıya. bir kadın ya herseyi gectim bir insan ağlarken nasıl baska bir insan ve bu yola baskoydugu birlikte omur geçeceğine dair evet dedigi insan bu kadar vurdumduymaz ve ukala olabilir. Of tansiyonum yükseldi kendime kahve yapcam simdi sinirliyim de zaten Sakın dönme lütfen kendini seviyorsan. Zaten seviyorsun da belli ki isini yapiyor para kazanıyorsun ve olumlu anlamda hoşlandığın birisi de var.. bir daha size boyle mesajlar atmasina izin vermeyin. Atarsa da deyin ki arkamın kulağı yok ki seni duysun ya da sen duvara konuş belki seni duyar anlar deyin. Kesinlikle ukala davranin . Ben olsam oyle yapardim soguk ve yılan gibi cocuklariniz kac yasinda bu arada ?
Engelleyemiyorum, hatta engellemiyorum çünkü karşımda bir hayvan yok kontrol altında tutmak için tasma takayım.Erkeklerin en iyi en profesyonelce yaptığı şeydir bir kadının aklını çelmek onu etkilemek. Nerde görsem tanırım bu tipleri. Çocukları kullanarak ajitasyon yapmış. Aklınızı kurcalıyor ve çelmeye çalışıyor. Yazmışsınız ya “çay koydu beni ciddiye almadı Film izledi” diye. Sizi ciddiye almaması sizi “saf” yerine koyması anlamına gelir. Bu kadın saf benden ayrılmaz mutlu olamaz düşüncesine kapılmış.
Anyayı konyayı görünce böyle düşünceleri yerle bir oldu tabii. Çocukları kullanıyor mutluluk için.
Ayrıca neden engellemediniz? Neden mesaj atmasına izin veriyorsunuz? Neden mesajlarını okuyorsunuz?
Yok illa okuyacağım diyorsanız onun size yaptıklarını, çektirdiklerini düşünün soğursunuz. Dönmezsiniz.
Hayatınıza devam edin, mutlu olun.
Bu evlilik tekrar düzelmez.
Başka biriyle evlenmesini gerçekten çok isterim, hatta çocuklarım da evleneceği kişiyle muhattap olmak zorunda kalacağından dualar ediyorum Rabbim doğru insanı çıkarsın karşısına diye.Adam baska biriyle evlense ne hissedersin? Cocuklarinla yeni karisiyla gezseler falan?
Hicbir sey hissetmem diyorsAn kesinlikle donme. Ama icin ciz ediyorsa bi sure evlenmeden takilmayi deneyebilirsin.
Umarım bi gün ağızlarından bu cümleyi duyabilirim ve siz lütfen annenizi bu konuda hiçbir zaman suçlamayın lütfen.Çok şey aşıp güzel bir hayat kurmuşsunuz başa dönmek niye? Çok iyi psikolojik baskı yapıyor her işe yaramaz erkeğin yaptığı gibi. Böyle bir evlilikle büyüyen çocuk olmak yerine iyi ki boşanmışsın diyecek çocuklarınız gün gelip. Ben hala annemi suçlarım neden zamanında boşanmadın bunca sıkıntıyı yaşattın diye.
Ama sevseler daha iyi degil mi onlar icin :)Başka biriyle evlenmesini gerçekten çok isterim, hatta çocuklarım da evleneceği kişiyle muhattap olmak zorunda kalacağından dualar ediyorum Rabbim doğru insanı çıkarsın karşısına diye.
Çocuklarıma değecek hiçbir zararı kabullenemiyorum çünkü.
Ama evlendiği kişiyle çocuklarım çıksa, gezse, seviyoruz deseler... sanırım içim çıkar ağlamaktan.
Çocuklarımı paylaşamam.
ohooo o zaman siz daha ne düşünüyorsunuz?Yazmadıklarım arasında benim en çok takıldığım ve hala düşündükçe içimi yakan şöyle bişey var;
Evliliğin çok kötüye gittiğinin farkındayım, geceleri yattığım yatağa bile gelmiyor, bi gün dedim ki gel konuşalım.
Bi kahve yaptım, çıktık terasa, konuşuyorum yapmayalım etmeyelim diye suratıma bakmıyor.
Sürekli gözleri belli bi noktaya kayıp toparlıyor.
Arkamı dönüp baktığı yere baktım, karşı komşumuzun 16 yaşındaki kızı, yere yatmış üzerinde şortu ve askılısı vardı, gayriihtiyari göbeği falanda açılmış, perdesi açık uzanıyor.
Ve benim eşim dediğim adam, yıkılmaya yüz tutmuş eviliğimi düzeltmek için çaba sarfettiğim bi anda 16 yaşındaki komşu kızının vücuduna bakıp halleniyor.
Yaşadığım en iğrenç sahneydi sanırım.
Çocuklarım 2 ve 4 yaşındalar.