Çocuklarım İçin Eski Evliliğime Dönmeli Miyim?

Ne yalan söyliyim: Aklima Gülben Ergen geldi. Kac koca bosadi ve sevgilisi oldu. Kadin hic pisman gibi durmuyor :KK70: Esiniz cocuklarinizi kullaniyor cünkü kendisinde is olmadigini biliyor. Dönemeyin. Sadece dikkat edin: Eski esiniz cocuklari size karsi doldurmasin. Cocuklarla odalarininistedikleri gibi yapin. Yeni evlerinlerine daha cabuk isinirlar

özürler yalvarmalar yanında eski olumsuzlukların olmayacağına dair söz veriyomu yoksa boş yalvarmalarmı. ki söz verse bile hadi tekrar evlendin diyelim sen o yaşadıklarını unutup mutlu olabilirmisin. ve neden hala sana bi sürü mesajlar atmasına izin veriyosun. çocuklar dışında bi iletişim olmamalı. çocuk babama gitcem diye ağlıyosa kesin dolduruyolardır çocuğu. evlenmek istediğini duysa o çocuğu kimbilir nasıl işlicek

Keşke seni seviyorum ben değişeceğim ve seni inandıracağım deseydi. O zaman hem çocuklarınız hem de kendiniz icin bir şans verin derdim.

Gecmisi bu kadar kirli(üzüntü anlamında) bir adamın sizin geleceğinizi ve hayallerinizi karartmasına izin vermeyin.

Siz kıymetlisiniz, bir erkeğin kıymetlisi olmadınız diyelim, yeniden de aşık olamadınız iki küçük adamın kıymeti size yeter

Çocuklar büyüyünce sen onunla başbaşa kalacaksın. Yapmayi dusundugun fedakarligin cocukların pek umurunda olacağını sanmıyorum. Onlarin da kendi hayatlari kendi dertleri olacak cunku.

6 yıllık evliliğimi bitirdim, boşandık.
Bu evlilikten 2 tane nur topu gibi oğlum var.
Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Aldatma, fiziksel şiddet, kumar bilmem ne yok, çok net.
Ama psikolojik şiddetin daniskasını yaşadım.
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.

Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Bu konuda ki ısrarı, yakarışı bitmiyor.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.
Nettim, bitti dedim çıktım.
Şimdi kuş da tutsa bana çekici gelmiyor hiçbir şeyi.

Bir de şöyle bir konu var;
Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.

Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.
Çocuklarını hiç mi düşünmüyorsun dedi.

Cevap bile vermedim yazdıklarına ama sabaha kadar düşündüm.
Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.
Yapma dedim, bitiyoruz dedim beni ciddiye bile almadı.
Ona karşı zerre kadar ne sevgim ne güvenim yok.

Ben gerçekten mutlu olamaz mıyım?
Bunu artık haketmedim mi?
Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Kafam çok karışık, yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.
Şimdiye kadar onunla mutlu oldunuz mu ki onsuz mutlu olasiniz

Sakin o adama geri donmeyin çocuklarınız iyiliği için yapın bunu çünkü mutlu bir.anne çocuklarına verimli olur onlar ilerde seni anlayacak ve iyiki boyle bir adim atmissin anne diyecekler ...Hayata kaç kez geliyoruz sizde mutlu olmalısınız esinizin sen çocuklarını düşünmeyen bir annesinin laflarını dinlemeyin sizi etkilemek için yapılmış kurulmuş sözler bunlar o kadar dusunseydi evliliginizi bu hale getirmezdi o adam

Sakina donme birak Allah askina duzelebilcek bir durumunuz olsaydi bosanmaya gerek kalmazdi, kendine bir hayat kurmussun cocuklarinda yavas yavas kabullenecektir, sagliksiz bir evlilikte cocuklarin psikolojisi suankinden dahami iyi olucak saniyor esin acaba, seni en hassas noktandan vurmaya calisirken bile bencil, cocuklari kullanarak don diyor, bu hatayi yapma, hoslandigin kisiyle de pek alâ bir gelecegin olabilir, onune bak geriye donme..

Sizin eşiniz değişmemiş, eğer değişmiş düzelmiş olsaydı çocukları kullanarak size baskı yapmazdı.
Tabi biliyor, aklınızı en iyi böyle karıştıracağını.
İnanmayın, kesinlikle de dönmeyin.
Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de o'dur.
Değişmek isteseydi, daha siz evliyken sizi dikkate alırdı.

Bu zamana kadar aklı neredeymiş ?
Biten bitmiştir çok net bundan sonra senden bana es olmaz çocuklarına iyi baba ol yeter de .
İşin Gücün de varmış hem baksana tekrar birini tanımak konusunda çok acele etme . Evvela biten evliliğinin muhasebesini yap .

Gayrette mutlu olursun.
Evlenirsin bile.
Neden olamayacakmışsın??

O mutlu olamayacak çünkü bunun farkında seni de kendisi gibi zannediyor. İşini yuvanı hayatını kurmuşsun bakma arkana. Yine aynı sıkıntıları çekeceksin. Tv izlerken elektriğini kesecekler belki yemek yaparken gazı. Boşver şuan vicdan azabı çekiyor. Allah büyük sana yaptıklarını çekiyor.

Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.

Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.

Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.

Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.

Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.

Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.

“Ayrılmamız için yeterli sebep yoktu” diyen adamla tekrar düşünüyor musunuz gerçekten?

Kesin yazılmıştır ama bir de ben yazayım. Çocuklarınızı düşünüyorsanız sakın dönmeyin. Bu adamı rol model alarak büyümesinler.

Mutluluğu hak ettiğinize inanın. Kendi mutluluğunuzu sabote etmeyin. “Bir daha böyle şeyler yazarsa hakkında psikolojik tacizden şikayetçi olacağınızı” söyleyin.

Her tarafınız balçığa batmış, gidip çocuklarınızla duşlarınızı alıp tertemiz olmuşsunuz, şimdi gidip yine balçıklı yolda yürüyelim mi diye soruyorsunuz. Bir defa olsa hata denir, ikinci kez bile bile lades olur. Yapmayın.

Bence dönmeyin. Esiniz duzelmis olsa bile hicbir sey olmamis gibi yasamak cok zor olur. Babalik uzaktan da yapilabilir. Zaten gunumuz babalarinin cogu evde tv izleyip telefonla oynamiyor mu? Mutlu olmak sizin de hakkiniz

cocuklarini dusunuyodu da bu adam bosanmak icin niye bu kadar sebep yaratti? madem cocuklar icin barisilmasi gerekiyo cocuklar icin bitirme noktasina getirmeseydi. cunku o daha kolay. bosanp geri donmektense evlilik sirasinda kendni duzeltmk daha kolayken o neden yapmadi bunu?

Boşadım.

Sakın sakın sakın! Asla düşmeyin tuzagina.
Misler gibi hayatinizi kurmussunuz. Siz mutlu olasiniz ki cocuklariniz da mutlu olsun. Siz bir dusunun bakalim aglayip mutsuz oldugunuz günlerde mi cocuklariniza verimliydiniz yoksa simdi mi? Ayrica surekli icralar getiren evinin elektrik suyunu kestirecek kadar sorumsuz olan bir adam duzelmez ondan da baba olmaz. Neden mi? Diyelim ki birlestiniz ve siz çalışmıyorsunuz. Bu cocuklar buyuyecek nelere ihtiyaci olmayacak ki? Okuldan dunya sey istenecek ama bu adam ne yapacak para yok diyecek. O cocuklarin gözu onunde evinize kac kez icra gelecek? O cocuklar kac gece elektrigi suyu kesik evde uyuyacak. 6 yillik evli kalmaniza istinaden diyorum ki simdi kucukler cok anlamazlar ama yarin buyuyunce herseyden etkilenecekler. Diger ihtimali de dusunelim baristiniz ve siz calisiyorsunuz. Sizin calistiginiz hersey yine çocuklariniza gidecek ce evin her türlü masrafini o sorumsuz adam ustlenmedigi icin siz ustleneceksiniz. Icraya gelenler taahhutu size kefil olarak imzalatacak ve maasiniz o adamin borclarina kesilecek. Ve o adamdan gordugunuz psikoljik siddet de ustune kaymak olacak. Haa sonra sikayet ettiginizde de donmeseydin lafini duyacaksiniz. Bence tum ihtimaller sizin suan kurdugunuz hayatin yaninda hep berbat bir sonuca cikiyor. O cocuklara kotulugu siz yapmadiniz o yapti. Adam olsaydi da karisini cocuklarini gul gibi gecindirseydi. Siz kadin basiniza calisip cocuklara misler gibi bakarken o niye yapamadi hani erkek ya kendisi sozum ona. Eger geri donerseniz cocuklariniza kabus dolu bir hayat yasatip en buyuk kotulugu yapmis olursunuz...

Ya ben sizi önceki konularınızdan biliyorum,çocuklarınız çok küçük ve siz çalıştığınız için haftasonu da hep babada kaldığı için onları çok özlüyordunuz,sanırım yerinizde olsam bi kez daha denerdim,belki bu olanlar eşinizde bir takım şeyleri değiştirmiştir,ya ömür boyu o ikinci seferde bi kez deneseydim diye aklınızda kalırsa,şuanki erkek arkadasınız onların öz babası değil sonuçta muhteşem bi adam da olsa aynı eve girince değişebilme ihtimali var. Yani bu da bi risk,ben çocuklar için fazlasıyla zorlama taraftarıyım,sonuçta bi kez yaptıgınızı gördü yine yapacagınızdan ayrılabileceğinizden korkacak ve farklı davranacaktır.

X