çocukları izinsiz öpmeyin

Bı de ben gelip çocuğun biseyini isteyip ver çocuğuma goturiyim ver benim olsun demelerine çok kızıyorum... Yahu çocuk anlamadığı için gerçek zannettiği için bas bas ağlıyor... Yaa o anne dışarı çıkabilmek için ne evrelerden geçiyor,yok altını temizliyor,yok karnını doyuruyor, eksikleri vs. Biri gelip o huzuru o kadından alıyor sakadanak... Yaa o kadın sonrasında o çocuğu sakinlestirmekle uğraşıyor... Yazık yaa belkide kadın iki nefes alacak onu da zehir ediyorlar... Çok var boylesi...

ben de aynı fikirdeyim. hatta iş arkadaşlarımın küçük çocukları var , bazen getiriyorlar, hiç öyle mıncıklayıp öpme gereği duymuyorum.. inşallah doğum yaptıktan sonra ben de çocuğuma karşı mıncıklama tavrı içinde olan olursa uyarıcam, hiç hoşlanmadığım şeyler

Tabikide haklısınız.
Ben ablamın oğlunu, yani eşimin yeğeni; dahi ondan izin almadan öpmüyorum.
Ha bişey yapacağımdan mı hayır, çocuk öğrensin.

Fotoğraf ve öpme konusunda abartmıyorsun bunlara bende karsıyım ve dile getiriyorum. Fakat herkese potansiyel sapık gözüyle bakman takip edermi diye korkman izlediklerinden ekilendiğin için biraz abartı bence. Çocuklarımızı kafes içinde büyütemeyiz. Ben güleryüzlü bir insanım iyikide böyleyim kızımıda böyle yetiştirmek istiyorum. Konuşmaktan iletişim kurkmaktan korkmasın. Sadece kendini korusun ve aradaki mesafenin sınırını bilsin isterim. Yolda durdurup sevmeleri masallah demeleri hoşuma gidiyor ama dokunma işi abartılacak gibiyse kırmadan uyarıyorum

Cok cok haklisin.gozun uzerinde oldugu zaman zaten kotuluklerden koruyabilirsin.gozunun onunde kafasini oksayan yasli bir adam ne yapabilir ? Merhamrt vicdan duygusu nasil oturur ? Sonra anne babalar hayatlarinin sonuna kadar ne kadar koruyabilir ? Bir laf vardir ya bana balik verme tutmayi ogret.onemli olan dogru yanlsi bir yasa geldiginde kavratabilmek
Neyse bana simdi senin cocugun var mi yyoksa anlayamazsin yorumlari gelecek cok konusmak istemiyorum :)

inan ben de şaşırıyorum.
önce buranın halkı çok sevecen, cana yakın ondan herhalde diye düşündüm.
ancak üniversiteliler de böyle.
kedi sever gibi seviyorlar.
geçen gün üniversite öğrencisi genç beni hiç umursamadan, tek laf bile etmeden kızımı öptü gitti.
bir destur yahu.
onun kızı yeğeni komşu çocuğu değil ki.

ay sorma.
geçen gün kızım arabada ağlıyor uykusu geldiği için. çocuksuz bir kadın geldi, çocuğu niye ağlatıyorsun diyor. uykusu var ondan dedim. ağlatmadan uyut içim acıdı diyor. zaten uyuyacak da çeneni bir kapasan.

benim çocuğumu benden daha çok düşündüğünü sandı herhalde.

kızlarıma hiçbir şekilde yansıtmamak için tartışmıyorum. sakince uyarıyorum ama hangi birini uyarayım?

Bir de bunun azarlayan versiyinlari var
Birgun uykusu geldigi icin aglamaya baslamisyi oglum pusetinde , bende arabaya dogru gidiyorum , cocuk arabaya binince zaten uyuyacak
Yolda yanimizdan gecen bi kadin cocuga donup bi azarladi sssttt sus bakim niyr agliyosun diye
Kadina oyle bir bagrinmistim ki neye ugradigini sasirmisti
Sanirim hayati boyunca bir daha baskasinin cocuguna yaklasmaya cesaret edemez

kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum.
şimdi ben koruyorum da ergenliğinde okulda toplu taşımada 7/24 yanında olamam ki. kendini korumayı öğretmeliyim.
ancak çevre hiç yardımcı değil.

Dünya o kadar kötü hale geldi ki hiç abartmiyorsunuz...

Uzaktan da olsa sevmekten vazgecerek cok iyi bir sey yapiyorsunuz. Kotu niyetiniz olmayabilir. Ama olabilir de. Tertemiz olabilirsiniz ama sigara kokan, dislerini fircalamayan tuvaletten sonra bile el yikamayan biri de olabilirsiniz. Biz bunu bilemeyiz.

Siz ailenizde hic sevgi gormediyseniz sokakta tanimadiginiz kisilerin sevgisine muhtactiniz sanirim, bilmiyorum. Ben de evladim da bu sekilde yetismedik akraba aile ve yakin arkadas cevresinde sevgiye bogulduk zaten.

Biri fotografini cekti izin almadan. Derhal sildirdim. Yani bir kere gordugun bir kere daha gormeyecegin bir bebek sana ne anlam ifade eder de foto saklarsin? Internette istemedigin kadar var zaten bebek fotografi.

Mesela kimsenin bebegi de bana boyle cazip gelmiyor. Tamam bebektir guzeldir allah bagislasin. Ama tanimadigin insanin bebegini sevip opesim de gelmez.

Sevgisizlik bence sizde. Bunu kotu niyetle yazmiyorum beni yanlis anlamayin. Aile ve yakin cevrede gideremediginiz sevme sevilme ihtiyacini sokakta tanimadiginiz kisilerle gidermeye calistiginiz icin bu size cok normal geliyor.

Ben çocukken hatırlıyorum öpülmekten hiç hoşlanmazdım, hatırlamadığım zamanlarda da biri öptüğünde yanaklarımı silermişim hatta annemler anlatır hep. O yüzden hiçbir çocuğu öpmem, anneleri istemez diye değil de çocuk istemez diye.
Sarılmadan, öpmeden oyun oynatırım, muhabbet ederim yakınlarımın çocuklarıyla, çocukların muhabbeti çok güzel oluyor çünkü:)

Bu öpülme, dokunma olayında haklısınız. Ama bazı anneler var uzaktan bile gülseniz suratları beş karış oluyor.
Tanımadığım insanların çocuklarını uzaktan bile sevmiyorum o yüzden.
Üniversiteyden birgün toplu taşımadaydık. Metroda ayaktayız, birkaç adım ileride bebek arabasında bebek var, aramızda da birkaç kişi var. Bebek görseniz ileriden nasıl cilve yapıyor bize araçta tek genç kız biz olunca ilgisini çektik heralde, biz de uzaktan el sallıyoruz, gülüyoruz. Yanına gidip, dokunmamız imkansız, öyle bir niyetimiz de yoktu zaten. Annesi öyle pis bakış atarak bebek arabasının örtüsünü örttü ki, nasıl bozulduğumuzu anlatamam. Daha da sevmem uzaktan bile, neme lazım.

Son düzenleme:
bilemiyorum ki hangisi doğru.biz de çocuk büyüttük,hiç aklmıza gelmiyordu böyle şeyler.şimdi yeni nesil annelerin bir çoğu böyle.

kız çocuklarını çok severim.normalde,gülümserdim.göz kırpardım.çünkü çocuk bana bakıyor,gülümsüyor.şimdiye kadar,hiç bir yabancının çocuğunu kucaklayıp,opmedim ama artık el sallama,gülümseme olaylarını bile yapmıyorum.burada okuduklarımdan sonra.

geçenlerde toplu taşımada eşimle beraber giderken,ön koltuğumuzda,küçük bir erkek çocuğu annesinin kucağında,yüzü bize dönük,olarak seyahat ediyoruz.bize şirinlikler yapıyor,gülücükler atıyor.eliyle eşimin,eline ,gözlüğüne dokunmaya çalışıyor.eşim de tam bir dede tipi var.(60 yaş)bir iki kez uyardım,annesi bozulabilir,yüz verme diye.eşim ,çocukla oynamaya başladı ,gözlüğünü çocuğa veriyor,eline dokunmasına müsade ediyor.nihayetinde,çocuğun annesi,durumun farkına vardı.arkasına dönüp,eşime bir bakışı vardı ki,resmen,yüzünde,tiksinti ifadesi oluştu.eşim çok bozuldu.
yerinden kalkıp,başkasına yer verdi.

çocuklarınızı koruyun,bunda yerden göğe kadar haklısınız ama bu kadar paranoyak olmaya gerek yok.

kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum.
şimdi ben koruyorum da ergenliğinde okulda toplu taşımada 7/24 yanında olamam ki. kendini korumayı öğretmeliyim.
ancak çevre hiç yardımcı değil.
Cok akli basinda bir insansin.ne demek istedigimi zaten anladin :) burada ayyy cocugumaa bkti ayyy durdurdu guldu falan diyen insanlara umarim uymaz ve cocugunu sevgi ortaminda buyutursun.fanusta degil her seyi severek yetisen cocuk inanin toplum icinde bambaska.opmeyi gecin gulmek icimden gelmiyor tatli buldugum cocuga bu surati dusen anneler yuzunden. : ))) iyisi mi bir tane yapip sevmek :)))))))

Daha kotusunu soyleyeyim, cocukken bana "gozlerin ne guzel, gozleri degiselim mi" derlerdi. Ne sacma laf ya... biri gercekten gozlerimi oyup alicak diye evden cikmak istemedigim donemleri bilirim. Kucucuk cocuk ne anlasin... cok begendiysen masallah de gec.

abartmıyorsun. allah aşkına hiç kimse çok tatlı ve sevimli bulduğu çocuklara dokunmasın bakın direk dokunmasın izin alıp dokunmaya öpmeye de çalışmasın. rahat versinler şu çocuklara. anne babaları yeterince öpüp sarılıyordur zaten ellere nesi?

Ne kadar aci.bunu demek istedim bende.esiniz gozunuzun onunde anneisnin yaninda taciz mi edecekti simdi ? Dun is arkadssim bebegini getirmisti halasinin kucaginda yaklastim halasi cekti.dokunmaya cekiniyorm zaten elini tutacaktim ama vazgectim.ne oluyor yani ? Bu sekilde buyutulen hicbir cocuk saglikli olmayacak yineliyorum uzuluyrum cocuklara.

Herkes çocuğunun ne kadar sevimli diye bahsetmiş herkesin çocuğu kendine çok güzel.Allah askina çocuk üzerinden ego yapmayın.Benim çocuğum sevimli ay şu söyle sevdi şu böyle dedi çocuğuma ne kadar harika bir çocuk doğurmuşum.Millet kendi çocuğuyla ilgilendi sizin çocuğunuz kaldı deli.olucak

Burada yazılanları gördükçe artık çocuklu ailelere anlayışlı davranasım bile gelmiyor, madem çocuklarınızı bu kadar önemsiyosunuz, o zaman kapalı alanlarda deli gibi ağlamalarına sebep olup, gürültü yapmayın. Çok sinirlendim şu an ya insanlar bazı şeylere tahammül gösterebiliyorsa çocuk sevgisinden kaynaklı ama gerçekten burada sizleri gördükçe dışardaki çocuklara sevgim de tahammülümde azalıyor. Dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok, herkes sapık değil, sapık bir insandan zaten bu şekillerde koruyamazsınız, Allah karşılarına çıkarmasın, sonuçta güvenip gönderdiğiniz okulun öğretmenleri bile pedofili olabilir. Kötü niyetli insanın dokunmasına bile gerek yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…