26 yasindayim aksine hala babamin gogsunden tepesinden inmem yanlis tespit :)) aksine sevgiyke buyumus bir cocugumUzaktan da olsa sevmekten vazgecerek cok iyi bir sey yapiyorsunuz. Kotu niyetiniz olmayabilir. Ama olabilir de. Tertemiz olabilirsiniz ama sigara kokan, dislerini fircalamayan tuvaletten sonra bile el yikamayan biri de olabilirsiniz. Biz bunu bilemeyiz.
Siz ailenizde hic sevgi gormediyseniz sokakta tanimadiginiz kisilerin sevgisine muhtactiniz sanirim, bilmiyorum. Ben de evladim da bu sekilde yetismedik akraba aile ve yakin arkadas cevresinde sevgiye bogulduk zaten.
Biri fotografini cekti izin almadan. Derhal sildirdim. Yani bir kere gordugun bir kere daha gormeyecegin bir bebek sana ne anlam ifade eder de foto saklarsin? Internette istemedigin kadar var zaten bebek fotografi.
Mesela kimsenin bebegi de bana boyle cazip gelmiyor. Tamam bebektir guzeldir allah bagislasin. Ama tanimadigin insanin bebegini sevip opesim de gelmez.
Sevgisizlik bence sizde. Bunu kotu niyetle yazmiyorum beni yanlis anlamayin. Aile ve yakin cevrede gideremediginiz sevme sevilme ihtiyacini sokakta tanimadiginiz kisilerle gidermeye calistiginiz icin bu size cok normal geliyor.
10 yasimda erkek ogrencim belime sarildi ogretmenimmmm diyee ben de optum bunu erkek bir ogretmrn arkadas gordu bence opme dedi o an gercekten icimde firtinalar koptu.anneisnden cok beni goren cocugu operim severim ! Diyemedim de.zihniyettr bozuldu artik.2 kere dusunmek lazim.dedigniz gibi sokakta yan bile bakmiyorum surda yazilanlara bakin.Burada yazılanları gördükçe artık çocuklu ailelere anlayışlı davranasım bile gelmiyor, madem çocuklarınızı bu kadar önemsiyosunuz, o zaman kapalı alanlarda deli gibi ağlamalarına sebep olup, gürültü yapmayın. Çok sinirlendim şu an ya insanlar bazı şeylere tahammül gösterebiliyorsa çocuk sevgisinden kaynaklı ama gerçekten burada sizleri gördükçe dışardaki çocuklara sevgim de tahammülümde azalıyor. Dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok, herkes sapık değil, sapık bir insandan zaten bu şekillerde koruyamazsınız, Allah karşılarına çıkarmasın, sonuçta güvenip gönderdiğiniz okulun öğretmenleri bile pedofili olabilir. Kötü niyetli insanın dokunmasına bile gerek yoktur.
kızlarıma hiçbir şekilde yansıtmamak için tartışmıyorum. sakince uyarıyorum ama hangi birini uyarayım?
Burada yazılanları gördükçe artık çocuklu ailelere anlayışlı davranasım bile gelmiyor, madem çocuklarınızı bu kadar önemsiyosunuz, o zaman kapalı alanlarda deli gibi ağlamalarına sebep olup, gürültü yapmayın. Çok sinirlendim şu an ya insanlar bazı şeylere tahammül gösterebiliyorsa çocuk sevgisinden kaynaklı ama gerçekten burada sizleri gördükçe dışardaki çocuklara sevgim de tahammülümde azalıyor. Dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok, herkes sapık değil, sapık bir insandan zaten bu şekillerde koruyamazsınız, Allah karşılarına çıkarmasın, sonuçta güvenip gönderdiğiniz okulun öğretmenleri bile pedofili olabilir. Kötü niyetli insanın dokunmasına bile gerek yoktur.
Ne kadar aci.bunu demek istedim bende.esiniz gozunuzun onunde anneisnin yaninda taciz mi edecekti simdi ? Dun is arkadssim bebegini getirmisti halasinin kucaginda yaklastim halasi cekti.dokunmaya cekiniyorm zaten elini tutacaktim ama vazgectim.ne oluyor yani ? Bu sekilde buyutulen hicbir cocuk saglikli olmayacak yineliyorum uzuluyrum cocuklara.
Bu duyguyu anlamak için evet çocuğunuzun olması şartEgitimciyim 28 evladim var surekli evladiniz var mi sorusuna maruz kaliyorum birinin duygularini anlamak icin yasamis olmak şart mi ? Ayni seyi velilerimde yapiyor ve inanin cok komik.koruma ic gudunuzu anlayabiliyorum ama bu da benim haayat gorusum peki siz saygi duyabilir misiniz ?
26 yasindayim aksine hala babamin gogsunden tepesinden inmem yanlis tespit :)) aksine sevgiyke buyumus bir cocugum
Mahallemde dedemmmm diye komsumuza kostugumu bilirim.bu dunyada kotu insanlar var ama iyi insanlarda var cocugumu da asla paranoyak gibi yetistiremem acikcssi.fazla muge izlememeniz ve bilip bilmeden tespittte bulunmamaniz dileklerimle
Ortamiz kalmadi.modernlesmek adi altinda yozlastik.insan kendini kötü hissettiriyorlar.acaba ben de sapık tipi mi var diye düşündü eşim.kaldı ki,oynamak isteyen kendi çocuğu.yabancılardan korkan,kendine güvensiz ,asosyal çocuklar mı yetiştireceğiz.herşeyin bir ölçüsü olmalı.demiyorum ki,çocuğunuzu milletin kucağına verin,şapur şupur öpmelerine,mıncırmalarına izin verin.ama gülümseyen,el sallayan insanları bile potansiyel sapık olarak görmekten vazgeçin.
Farkli dusunen her arkadasa saygi duyarak yorum yaptim ama siz kalkip saygi sinirlarini asarak sokakta sevgi aramissiniz dediniz.(ki alakasi yok babam ve annemle olan diyaloguma cogu arkadssim sasirir.) yani sadece yorumunuzdan bile ne kadar saglikli dusunup dusunmediginizi anlamak yeterli..size de bol hijyenik gunler diliyorum o halde.Hic muge anli izlemedim malesef. "Takip mi eder sapik midir?"dan cok hijyen boyutuna vurgu yaptim zaten.
Komsunuzun pesinden kosmaniz ayri bir sey, hic tanimadigimiz belediye iscisinin ellerini yikamadan 6 aylik bebegi ellemesi baska bir sey. Bu sekilde sevgiye aciksaniz ben ne diyebilirim ki?
Insallah basiniza bir kaza bela gelmez.
Yani bir çocukta travma oluşturmaya ne gerek var... Böyle diyince o çocuk iltifat güzel söz olarak algilamiyor ki korkuyor direkt... Çünkü bunu ayırt edecek yaşta değil... Toplumca çok ogrenmemiz gereken şeyler var... Malesef...Daha kotusunu soyleyeyim, cocukken bana "gozlerin ne guzel, gozleri degiselim mi" derlerdi. Ne sacma laf ya... biri gercekten gozlerimi oyup alicak diye evden cikmak istemedigim donemleri bilirim. Kucucuk cocuk ne anlasin... cok begendiysen masallah de gec.
Bizim milletimizin en kotu huylarindan biri de bu başkalarının işlerine burun sokmak... Yani hangi anne çocuğu ağlasın ister ki,di mi ama... Ortada bı şiddet ya da yanlış bişey de yok ,ee çocuk bu ağlıyor yani... Bunu gelip size söyleyince boyu göğe mi erdi yani... Sanane kardeşim geç git yoluna,niye zaten o anda çaresizce çocuğunu susturmaya çalışan kadını taciz ediyorsun ki...ay sorma.
geçen gün kızım arabada ağlıyor uykusu geldiği için. çocuksuz bir kadın geldi, çocuğu niye ağlatıyorsun diyor. uykusu var ondan dedim. ağlatmadan uyut içim acıdı diyor. zaten uyuyacak da çeneni bir kapasan.
benim çocuğumu benden daha çok düşündüğünü sandı herhalde.
Bu da işin başka bir boyutu tabi..Burada yazılanları gördükçe artık çocuklu ailelere anlayışlı davranasım bile gelmiyor, madem çocuklarınızı bu kadar önemsiyosunuz, o zaman kapalı alanlarda deli gibi ağlamalarına sebep olup, gürültü yapmayın. Çok sinirlendim şu an ya insanlar bazı şeylere tahammül gösterebiliyorsa çocuk sevgisinden kaynaklı ama gerçekten burada sizleri gördükçe dışardaki çocuklara sevgim de tahammülümde azalıyor. Dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok, herkes sapık değil, sapık bir insandan zaten bu şekillerde koruyamazsınız, Allah karşılarına çıkarmasın, sonuçta güvenip gönderdiğiniz okulun öğretmenleri bile pedofili olabilir. Kötü niyetli insanın dokunmasına bile gerek yoktur.
Bolge olarak farkliysa bilmiyorum İstanbul dayim birakin opmek insanlar cocuklara pek donup bakmiyor bile (cok istisnalar haric) bunda genel olarak yaygin olan pedofili haberlerinin etkisi buyuk artik insanlar yanlis anlasilmaktan korkuyorlar birde acikcasi prenses dogurdum sehzade dogurdum benimmm cocugummn kimse dokunamaz uzaktan bakamaz vay bakti ama benim cocum rahatsiz oldumu diye dusunmedi (kendi instada foto koyarken dusunmez ama hadi neyse) cocuga uzaktan gulumsemeyi bile art niyet alan herkesin bir psikolog bir beslenme uzmani bir bebe gurmesi bir cocuk gelisimci edasinda oldugu kesimden ciddi bikmislikta soz konusuinan ben de şaşırıyorum.
önce buranın halkı çok sevecen, cana yakın ondan herhalde diye düşündüm.
ancak üniversiteliler de böyle.
kedi sever gibi seviyorlar.
geçen gün üniversite öğrencisi genç beni hiç umursamadan, tek laf bile etmeden kızımı öptü gitti.
bir destur yahu.
onun kızı yeğeni komşu çocuğu değil ki.
evet ya.pedofili bir hastalık.siz bebekken,yabancılardan,hatta bazılarınız gibi abartarak,dedesinden,amcasından bile huylanabilirsiniz ama,büyüyüp okul çağına gelince ne olacak.öğrretmeninin başında mı bekleyeceksiniz,çocuğuma dokunmasın diye.
çocuk zaten çevreyi insanları tanımak için, ilgi bekliyor. yani el sallıyorsa el salla, gülüyorsa gül. bu karşılıklı iletişimdir, çocuğun sosyalleşme şeklidir.Ne kadar aci.bunu demek istedim bende.esiniz gozunuzun onunde anneisnin yaninda taciz mi edecekti simdi ? Dun is arkadssim bebegini getirmisti halasinin kucaginda yaklastim halasi cekti.dokunmaya cekiniyorm zaten elini tutacaktim ama vazgectim.ne oluyor yani ? Bu sekilde buyutulen hicbir cocuk saglikli olmayacak yineliyorum uzuluyrum cocuklara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?