• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları izinsiz öpmeyin

Çocuk hakları maddelerini okumak yeterli.
Çocuğun resmini anne baba bile olsan sosyal paylasım sitesine koymak hak ihlalidir mesela.
Sadece yüzünü bile gizlesen olmaz.
Meb bir yasak getirdi ya öğretmenler öğrencilerinin fotoğrafını paylaşamaz yasak diye. Aslında meb yasak getirmeden bundan yıllar yıllar önce Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları sözleşmesinde bu kural sadece öğretmenlere değil herkese getirildi.
Madde 19 ve madde 16
Malesef çocuk hakları maddelerinin çoğu uygulanmıyor ülkemizde. Çocuklar haklarını bilmiyor. Gereksiz dersler yerine kendi haklarını öğrendikleri maddeler olsa o kadar çok kendilerine güvenleri olucak ki. Dur diyecekler. Hayır diyecekler. Benim haklarımı ihlal ediyorsun diyecekler.
Çocuk birisini öpmesin, birisini kucağına gitmesin. Varsın arkasından huysuz desinler çocuğun. Ne önemi var ki.
Çocuğa hayır demeyi öğretmek önemli.
Hayır demeli.
"Sır" özellikle çocuklarda gizem uyandıran ve sır tutmayı önemli, büyük bir şey sanan çocuklar var. Hatta geneli öyle. Bu yüzden bir istismarcı öpse veya dokunsa bu sırrımız dese. Çocuk anne babaya söylemez. Annenin bilinçli olup çocuğuyla konusup anne ve çocuk arasında sır yoktur demesi lazım.
İstismar ile ilgili sadece 2 çocuk hikaye kitabı var. Temin ettirilip okunmalı çocuğa.
Toplu taşımalarda özellikle ayakta giden ve kucağında çocuğu olan annelerin bile yaptıfı yanlıs durum var oturan birine çocuğunu verip kucağında taşıttırmak. Deliriyorum görünce. O kişiden rica edip kaldırıp çocuğunu kendi kucağına otutturmalıdır.

Benim yegenlerim var. Hepsini de operken seni opebilir miyim diye sorarim teyzeleri olmama, onlarin kanindan canindan olmama ragmen izinsiz asla opmem. Zaten cok nadir operim. Biz boyle alistirdik cocuklari kardeslerimle. Birisi onlari izinsiz opecek olsa kıyameti koparirlar sokakta. Gelisi güzel insanlarin cocuklari opmesi hic iyi degil. Ben uyarirdim. Ve cocuklara da biri sizi opmek isterse ilk izin istemek zorundalar diye tembihlerdim.

Fanusa koyun bacım. Dünyadaki tek çocuk sizlerin.
Bu arada müge anlı vs çok izliyorsunuz.. oradaki insanların çoğu cast ajans oyuncusu..
Bende çocuk severim Allah ın yarattığı her şeyi sevdiğim gibi anaları istediği kadar gıcık olsun çocuk dediğin sevilir gülümsenir kafası oksanir.
Doğurmazsan sıkıntı çıkmaz inan bana

ben kendi kızımı öperken bile soruyorum "öpebilir miyim?" diye; bazen istemiyor ben de öpmüyorum o anlarda..

bir de bunun kendini öptürmek isteyen versiyonu var: hani öpmeyin diyoruz ya... alışveriş için girdiğimiz bilindik bir kozmetik mağazasında çalışan bir kız, gülümsedi falan başta sonra eğildi, kızım arabasındaydı, kafasını uzattı ve "hadi beni öp" dedi:oha:. kızım "hayır" dediği için cevap vermeyecektim ama kız inatla ikinciye öp hadi diyince; "hayır öpmeyecek" diye tepki verdim. cevabı "ben öpmüyorum ki o öpecek beni, ne olacak ki" oldu:işsiz: gerekli cevabı verdim kibarca, bozuldu tabi ama sen kimsin ki yani? ben bile zorlamazken çocuğumu(!)

yolda çocuk arabasında yürüyorum bazen, yanımızdan geçen biri pat diye yanağını sıkıyor, kafasını okşuyor; kimsin nesin bilmiyorum, izin almadan dokunma hakkını kim veriyor sana, iyi veya kötü niyet fark etmez o anda çocuk rahatsız oluyor ve bu da taciz oluyor doğal olarak...
anlık olduğu için fiziksel tepki veremesem de yüksek sesle söyleniyorum, daha karşılık veren olmadı:sinirli:

Sevilmesine karşi değilim ama öpmek çok fazla... Benim de kızımı izinsiz kuzeninin nişanlisi öpmüştü, çok rahatsız olmuştum. Çocuğu aldım,telefon bahanesiyle odadan çıkardım bi daha da odaya girmedik. Saygı sınırlarında herkes sevebilir ama kimse öpemem öpmeleri için izin almaları gerekir.

Oğlumla ve kız kardeşimle birlikte dışarı çıkmıştık bir gün.. Ben şöyle bir oturup dinleneyim siz yakalamacılık oynayın demiştim.. Biraz uzaklaştıkşarında " teseee annemi dömedimm. Ditmem deyek" diyip geri döndürmüştü teyzesini.. Ben ona hep derim ki " annecim benim gözümün önünden bir yere sakın gitme.. Bana haber ver..Ve beni göremeyeceğin kadar uzağa gitme" derdim.. 3 yaşında henüz.. Belki anlamamıştır diye düşünmüştüm..Ama anlamış küçüğüm benim.. Bir keresinde " annecim senin şurana burana biri dokunmak isterse yasak de.. Ve gel bana söyle.. Dudaktan öpmek yasak.." Vs.. Gibi tembihlerde bulunmuştum.. Babaanesi yanağından öpmek isterken oğlum da yüzünü dönünce yanlışlıkla dudağına gelmiş.. " badede dudaktan asakkk" diyip yanıma gelip babaannesini bana şikayet etmişti:) çocuklarımıza böyle böyle telkinlerde bulunmamız gerek.. Öptürmesin kendini.. İtsin.. Hayır demeyi bilsin.. Tamam paranoyaklık derecesinde değil ama sokaktan geçen de öpmesin.. Anne ve baba olarak yapmamız gereken sokağa salmamak.. Başıboş bırakmamak.. Markete oraya buraya tek yollamamak.. Ve çocuğa hayır demeyi öğretmek.. İnsanların iyi niyetli veya kötü niyetli olduğunu bizler anlayacağız ve çocuklarımızı yönlendireceğiz.. Başka yolu yok..

Ben yabancıların kızımı öpmesine kesinlikle karşıyım artık bize yaklaşan bir yabancı gördüm mü baştan peşin peşin sakın öpmeyin diyorum (elin adamı kadını ya da elin kızı oğlu bir daha nerde göreceğiz kırılırsa kırılsın umrumda değil)

Hele bir mekana gittiğimizde garson Ya da kasiyer Ya da Ne bileyim bir çalışan öperse filan dünyanın lafını ediyorum Zaten öpmeden önce genelde elimle müdahale ediyorum ben başarıyorum Da babamın kucağındaysa filan o hayır diyemiyor o zaman babamı da garsonu Da bir güzel haşlıyorum resmen

Çünkü artık bıktım çünkü gelen geçen çocuğumu elliyor bir yerde rahatça oturamıyoruz çocuğu ağlatıyorlar sizi anlıyorum çünkü gelem geçen o kadar çok kişi çocuğa dokunuyor ua da öpmeye kalkıyor Ki artık bıkıyorsun

Kucağına alma diyorum alıyor yahu yerinde uslu uslu oturan çocuğu alma kucağına ben bilmiyor muyum kucakta gezdirmeyi ?

Ya da yemek yiyor çocuk dokunmasana bir rahat ver yahu

Şu bebeklere ve çocuklara bir rahat verin :sinirli:

Ayrıca fotoğraf çekmek ne münasebet ? Olmaz öyle şey ben sıkıştım mı avukatım bak iş çıkarma bana derim insanlara :sinirli:

Ben yabancıların kızımı öpmesine kesinlikle karşıyım artık bize yaklaşan bir yabancı gördüm mü baştan peşin peşin sakın öpmeyin diyorum (elin adamı kadını ya da elin kızı oğlu bir daha nerde göreceğiz kırılırsa kırılsın umrumda değil)

Hele bir mekana gittiğimizde garson Ya da kasiyer Ya da Ne bileyim bir çalışan öperse filan dünyanın lafını ediyorum Zaten öpmeden önce genelde elimle müdahale ediyorum ben başarıyorum Da babamın kucağındaysa filan o hayır diyemiyor o zaman babamı da garsonu Da bir güzel haşlıyorum resmen

Çünkü artık bıktım çünkü gelen geçen çocuğumu elliyor bir yerde rahatça oturamıyoruz çocuğu ağlatıyorlar sizi anlıyorum çünkü gelem geçen o kadar çok kişi çocuğa dokunuyor ua da öpmeye kalkıyor Ki artık bıkıyorsun

Kucağına alma diyorum alıyor yahu yerinde uslu uslu oturan çocuğu alma kucağına ben bilmiyor muyum kucakta gezdirmeyi ?

Ya da yemek yiyor çocuk dokunmasana bir rahat ver yahu

Şu bebeklere ve çocuklara bir rahat verin :sinirli:

Ayrıca fotoğraf çekmek ne münasebet ? Olmaz öyle şey ben sıkıştım mı avukatım bak iş çıkarma bana derim insanlara :sinirli:
Kesinlikle katılıyorum. Ben burda konu açmıştım eltim çocuğumu benden izin almadan çocuk öpülmesini sevmiyor dediğim halde şap diye öpüyor, sinir oluyorum diye konu açmıştım, burda herkes üzerime saldırdı öpsün ne varmış öyle dediler. Sigara kokulu öpemez asla istemiyorum işte. 1 buçuk yaşında oğlu var, karnı burnunda hamile, sanki hiç çocuk görmemiş gibi 2 yaşındaki oğlumu şap diye öptü kaç kez eltim, bende bıktım ya. Rahat bırakın şu çocukları ya, kendi çocuklarınızı sevin öpün.

Kesinlikle katılıyorum. Ben burda konu açmıştım eltim çocuğumu benden izin almadan çocuk öpülmesini sevmiyor dediğim halde şap diye öpüyor, sinir oluyorum diye konu açmıştım, burda herkes üzerime saldırdı öpsün ne varmış öyle dediler. Sigara kokulu öpemez asla istemiyorum işte. 1 buçuk yaşında oğlu var, karnı burnunda hamile, sanki hiç çocuk görmemiş gibi 2 yaşındaki oğlumu şap diye öptü kaç kez eltim, bende bıktım ya. Rahat bırakın şu çocukları ya, kendi çocuklarınızı sevin öpün.

Ben izin isteseler dahi müsaade etmem ki gerçi izin alan Yok genelde birden gelip şap diye öptükleri için biz de artık bir yabancının yaklaşmasından korkuyoruz belki sadece gülümseyip iki güzel söz edip geçecek ama öpecek diye korkuyoruz

Akrabalarımın çocuğu Da dahil kimsenin bebeğini çocuğunu öpmedim öpmem niye öpeyim düşünüyorum düşünüyorum bir mantık bulamıyorum

Kendi çocuğumu Da çölde su bulmuş gibi şapur şupur öperim mesela

Bir de düşünüyorum düşünüyorum mama sandalyesinde oturan çocuğu neden kucağına birden alır bir insan anlamıyorum

Ya da benim kucağımdan direkt almaya kalkar sebebi ney Ya da ne cesaret anlamıyorum ne sen beni tanıyorsun Ne ben seni sonuçta

Ne yazik ki ben arkadaslar gibi dusunemiyorum.sakinan goze cop batar misali.hasta olur demisler bizler sevilirken öpülürken hasta olmadik,ölmedik sanirim. Ve dunyanin en sansli cocuklariymisiz.sevgiyle buyumusuz.simdiki nesile uzuluyorum.sevgisiz,soguk,ruhsuz cocuklar yetisiyor.sizler gibi dusunen anneler oldugunu dusundukce bazen uzaktan dahii sevmekten vazgeciyorum cunku kotu bir sey yapiyormuscasina annenin surati asiliyor.(dokunmasam dahii) cidden toplum olarak yozlastik..

Ben de düsünüyorum da madem herkes bu kadar kötü, dünya bu kadar acimasiz niye sevmediginiz bu dünyaya cocuk getirip sonra sikayet ediyorsunuz.Cocuklarinizi fanusta mi büyüteceginizi düsünüyosunuz.Herkes ama herkes güvensizlikten sikayetci, insanlar cocuklarini sokaga birakamiyorlar ama doguran dogurana.Bu cocuklar öyle bir güvensizlikle yetisiyor ki.Saglikli bireyler olmalarina imkan yok.Güvenip te babasina emanet etmiyeceginiz cocuklari niye doguruyorsunuz.Yazik degil mi o cocuklara.Toplumca saglikli degiliz ki cocuklarimiz saglikli olsun.

Öpulmesi beni de rahatsiz eder.izin vermem de zaten kizim da sevmez.ama ona gulumseyen el sallayan insanlardan neden rahatsiz olayim cocuk bu abartmissiniz biraz evet
konu başlığında neyden rahatsız olduğum yazıyor.

Ben izin isteseler dahi müsaade etmem ki gerçi izin alan Yok genelde birden gelip şap diye öptükleri için biz de artık bir yabancının yaklaşmasından korkuyoruz belki sadece gülümseyip iki güzel söz edip geçecek ama öpecek diye korkuyoruz

Akrabalarımın çocuğu Da dahil kimsenin bebeğini çocuğunu öpmedim öpmem niye öpeyim düşünüyorum düşünüyorum bir mantık bulamıyorum

Kendi çocuğumu Da çölde su bulmuş gibi şapur şupur öperim mesela

Bir de düşünüyorum düşünüyorum mama sandalyesinde oturan çocuğu neden kucağına birden alır bir insan anlamıyorum

Ya da benim kucağımdan direkt almaya kalkar sebebi ney Ya da ne cesaret anlamıyorum ne sen beni tanıyorsun Ne ben seni sonuçta
aynen durum bu.
seven uzaktan sevsin.
öpmeyince sevilmemiş sayıyorlar herhalde.

selam kızlar
çoğunuzun bildiği gibi üç kızım var.
belki güleceksiniz ama kızlarımla bir yerlere giderken sokaktaki insanlarla haşır neşir olmak hiç hoşuma gitmiyor.
4,5 yaşında olan biraz daha sakin bir çocuk.
3 yaşında ve 1 yaşında olan kızlarım herkese el sallıyor, gülüyor, cilve yapıyor.

insanlar da gülerek, el sallayarak karşılık veriyor. kimi bana sormadan öpüyor, kimi fotoğraf çekiyor.
çocuklar, üniversite öğrencileri, kadın erkek, genç yaşlı farketmiyor.

tek tük olsa umursamam da her sokağa çıkışımız olay.

ya hergün sevmeyin öpmeyin diye sokak kavgası yapacağım ya da kızların yüzüne kömür karası filan süreceğim.

bu kadar canımın sıkılmasının nedeni, müge anlı'daki olaylar.
biri kızlarımı kafaya takar mı, evimizi öğrenir mi vb tedirginlikler.

abartıyor muyum, ne yapayım?
Kesinlikle ben dokunmakarına öpmelerine karşiyim cok tepki alıyorum ama kımın normak oldugunu bilemiyoruz ortam cok kötü..iyi niyetli mi değil mi belli değil..

Ne yazik ki ben arkadaslar gibi dusunemiyorum.sakinan goze cop batar misali.hasta olur demisler bizler sevilirken öpülürken hasta olmadik,ölmedik sanirim. Ve dunyanin en sansli cocuklariymisiz.sevgiyle buyumusuz.simdiki nesile uzuluyorum.sevgisiz,soguk,ruhsuz cocuklar yetisiyor.sizler gibi dusunen anneler oldugunu dusundukce bazen uzaktan dahii sevmekten vazgeciyorum cunku kotu bir sey yapiyormuscasina annenin surati asiliyor.(dokunmasam dahii) cidden toplum olarak yozlastik..
Sevgisiz yetişmiyorlar aslında güvensiz yetişiyorlar 4 yasındakı cocugu kaçiran komşusu tecavüz edip öldürüyor.bebeğe bile göz dikiyorlar sonradan neden öptürmüyoruz...keşke eskisi gibi olsa insanlıkta bizde o iyi niyetimizle cocuklarınızı öpmelerine izin versek.orta yaşlı bir adam kızıma yaklasıp sevdiğinde cok rahatsız oluyorum çünkü ona ne gözle baktıgını bilmiyorum..bu şartlarda varsız sevgisiz büyüsünler

selam kızlar
çoğunuzun bildiği gibi üç kızım var.
belki güleceksiniz ama kızlarımla bir yerlere giderken sokaktaki insanlarla haşır neşir olmak hiç hoşuma gitmiyor.
4,5 yaşında olan biraz daha sakin bir çocuk.
3 yaşında ve 1 yaşında olan kızlarım herkese el sallıyor, gülüyor, cilve yapıyor.

insanlar da gülerek, el sallayarak karşılık veriyor. kimi bana sormadan öpüyor, kimi fotoğraf çekiyor.
çocuklar, üniversite öğrencileri, kadın erkek, genç yaşlı farketmiyor.

tek tük olsa umursamam da her sokağa çıkışımız olay.

ya hergün sevmeyin öpmeyin diye sokak kavgası yapacağım ya da kızların yüzüne kömür karası filan süreceğim.

bu kadar canımın sıkılmasının nedeni, müge anlı'daki olaylar.
biri kızlarımı kafaya takar mı, evimizi öğrenir mi vb tedirginlikler.

abartıyor muyum, ne yapayım?

Abartıyorsunuz o kadar da değil ama hakkınız var bebekleri çocukları izinsiz öpmemeli kimse... yakın arkadaşlarımın bebekleri var 1.5 yaşlarına kadar hiç öpmedim artık yavaş yavaş öpüyorum ama özellikle dikkat ederim gripsem gitmem, söylerim başka zaman geleyim diye. Ellerimin yıkarım bebekli evde. Ama kimse dikkat etmiyor

öpmek nedir yahuuu
ben başkasının çocuğuna sarılmam bile
ailesi rahatsız olur diye
daha bebeğim doğmadı ama benimde keskin çizgilerim var bu konuda
1. Mahremiyetine saygı duyulacak
2. Kötü bir söz söylenmeyecek
3. Zararlı hiç birşey yedirilmeyecek
galiba bu liste uzarrrr gider doğana kadar:KK70:

Ya kizmaca yok abarttiginizi dusunuyorum bunu baska yerede yazmistim bundan 10-12 yil once (yani insanlik daha temizken)tabiri caizse instagram bebegi gibi gayet goze batan ve inanilmaz sicak kanli gulec herkese abi aplaaaa diye paytak paytak giden yegenlerimi disarida cikartik parkada gittik,piknigede akliniza gelebilecek her yere bir kisi OPMEDİ sadece kucukler cok tatli masallah azcik sevebilirmiyim derdi (kucaga alma oynama yine opme yok)yaslilarda masallah kardesinmi gezmeyemi cikarttin kac yasinda falan seklinde sohbet havasinda soru sorarlardi ancak 2,4 yas arasi hiii kardesssss diye ciglik cigliga gelir yapisirdi oda opsun yani ne olacak
Sizin icin gecerli degil gecende gordum oncede denk geldim biri acmis cocugumu sokakta durdurup seviyorlar abartiliyor kisinin en guzel benim cocugum psikolojisi ile algisini abartmasi olarak goruyorum ben akrabalik iliskisi haric kendimde dahil cevremde dahil kimsenin kimsenin cocugunu taciz boyutunda yakinlastigini optugunu gormuyorum
Ki sokak kimsenin birbirine goz asinaliginin bile olmadigi bir alan uzaktan sevip sirinlik yapana opucuk atana denk geldim ondada dokunma yakinlasma yok
Kaldiki İnsanlar artik cekiniyorlar pedofili saniliriz manyak bir anneye denk geliriz canimiz sikilir diye

Back