• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları izinsiz öpmeyin

Uzaktan da olsa sevmekten vazgecerek cok iyi bir sey yapiyorsunuz. Kotu niyetiniz olmayabilir. Ama olabilir de. Tertemiz olabilirsiniz ama sigara kokan, dislerini fircalamayan tuvaletten sonra bile el yikamayan biri de olabilirsiniz. Biz bunu bilemeyiz.

Siz ailenizde hic sevgi gormediyseniz sokakta tanimadiginiz kisilerin sevgisine muhtactiniz sanirim, bilmiyorum. Ben de evladim da bu sekilde yetismedik akraba aile ve yakin arkadas cevresinde sevgiye bogulduk zaten.

Biri fotografini cekti izin almadan. Derhal sildirdim. Yani bir kere gordugun bir kere daha gormeyecegin bir bebek sana ne anlam ifade eder de foto saklarsin? Internette istemedigin kadar var zaten bebek fotografi.

Mesela kimsenin bebegi de bana boyle cazip gelmiyor. Tamam bebektir guzeldir allah bagislasin. Ama tanimadigin insanin bebegini sevip opesim de gelmez.

Sevgisizlik bence sizde. Bunu kotu niyetle yazmiyorum beni yanlis anlamayin. Aile ve yakin cevrede gideremediginiz sevme sevilme ihtiyacini sokakta tanimadiginiz kisilerle gidermeye calistiginiz icin bu size cok normal geliyor.
26 yasindayim aksine hala babamin gogsunden tepesinden inmem yanlis tespit :)) aksine sevgiyke buyumus bir cocugum
Mahallemde dedemmmm diye komsumuza kostugumu bilirim.bu dunyada kotu insanlar var ama iyi insanlarda var cocugumu da asla paranoyak gibi yetistiremem acikcssi.fazla muge izlememeniz ve bilip bilmeden tespittte bulunmamaniz dileklerimle

Burada yazılanları gördükçe artık çocuklu ailelere anlayışlı davranasım bile gelmiyor, madem çocuklarınızı bu kadar önemsiyosunuz, o zaman kapalı alanlarda deli gibi ağlamalarına sebep olup, gürültü yapmayın. Çok sinirlendim şu an ya insanlar bazı şeylere tahammül gösterebiliyorsa çocuk sevgisinden kaynaklı ama gerçekten burada sizleri gördükçe dışardaki çocuklara sevgim de tahammülümde azalıyor. Dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok, herkes sapık değil, sapık bir insandan zaten bu şekillerde koruyamazsınız, Allah karşılarına çıkarmasın, sonuçta güvenip gönderdiğiniz okulun öğretmenleri bile pedofili olabilir. Kötü niyetli insanın dokunmasına bile gerek yoktur.
10 yasimda erkek ogrencim belime sarildi ogretmenimmmm diyee ben de optum bunu erkek bir ogretmrn arkadas gordu bence opme dedi o an gercekten icimde firtinalar koptu.anneisnden cok beni goren cocugu operim severim ! Diyemedim de.zihniyettr bozuldu artik.2 kere dusunmek lazim.dedigniz gibi sokakta yan bile bakmiyorum surda yazilanlara bakin.

Bence haklısın
Dün anneme gittim misafirleri vardı 35 yaşındaki adam kızımı kucağına aldı askimli cicimli konuşup öptü

Eşime msj attım kızı o adamın kucağından derhal al dedim içeri çay doldurmaya gittim

Geldiğimde ne göreyim kızıma çikolata vermiş adam !

1.5 yaşındaki kizim asla çikolata şeker bilmez ayrıca bı çocuğa çikolata vermek ne demek ne büyük hadsizlik hemen kızdım adama kızın ağzından çikolatayi aldım daha ne varki yesin çocuk diyor çay icirmeye kalkıyor cahil adam

İnanılmaz sinirlendim .

kızlarıma hiçbir şekilde yansıtmamak için tartışmıyorum. sakince uyarıyorum ama hangi birini uyarayım?

Baktınki yaklaşıyorlar hepsini uyar. Yada çocukların yüzüne maske tak öpmezler. Veya hepsini boşver zaten kış geldi atkılar sapkalar ohh

Fiziksel temas kısmında haklı olduğunuzu düşünüyorum.
Ancak daha ilerisi doğru değil.
Hatta toplumda birileri oğullarımla ilgilense ben memnun oluyorum, hem çocuk için de farklı bir kişi ile iletişim açısından faydalı olduğunu düşünüyorum, zaten bırakıp başka işr bakacak değilim, ben de yanlarındayım. O sebeple ben genelde teşvik ediyorum büyük oğlumu konuşması için.

Burada yazılanları gördükçe artık çocuklu ailelere anlayışlı davranasım bile gelmiyor, madem çocuklarınızı bu kadar önemsiyosunuz, o zaman kapalı alanlarda deli gibi ağlamalarına sebep olup, gürültü yapmayın. Çok sinirlendim şu an ya insanlar bazı şeylere tahammül gösterebiliyorsa çocuk sevgisinden kaynaklı ama gerçekten burada sizleri gördükçe dışardaki çocuklara sevgim de tahammülümde azalıyor. Dünyada bir tek sizin çocuğunuz yok, herkes sapık değil, sapık bir insandan zaten bu şekillerde koruyamazsınız, Allah karşılarına çıkarmasın, sonuçta güvenip gönderdiğiniz okulun öğretmenleri bile pedofili olabilir. Kötü niyetli insanın dokunmasına bile gerek yoktur.

evet ya.pedofili bir hastalık.siz bebekken,yabancılardan,hatta bazılarınız gibi abartarak,dedesinden,amcasından bile huylanabilirsiniz ama,büyüyüp okul çağına gelince ne olacak.öğrretmeninin başında mı bekleyeceksiniz,çocuğuma dokunmasın diye.

Abartmıyorsun.
Çocukların da yaptığı normal sizin de endişeniz normal.
Fakat burası Türkiye.

Yaşı geldiğinde çocuğuna tacizden korunma ve farkındalık eğitimi vermelisin.
Malesef bu tip çocuklar daha açık oluyor istismara.

Ne kadar aci.bunu demek istedim bende.esiniz gozunuzun onunde anneisnin yaninda taciz mi edecekti simdi ? Dun is arkadssim bebegini getirmisti halasinin kucaginda yaklastim halasi cekti.dokunmaya cekiniyorm zaten elini tutacaktim ama vazgectim.ne oluyor yani ? Bu sekilde buyutulen hicbir cocuk saglikli olmayacak yineliyorum uzuluyrum cocuklara.

insan kendini kötü hissettiriyorlar.acaba ben de sapık tipi mi var diye düşündü eşim.kaldı ki,oynamak isteyen kendi çocuğu.yabancılardan korkan,kendine güvensiz ,asosyal çocuklar mı yetiştireceğiz.herşeyin bir ölçüsü olmalı.demiyorum ki,çocuğunuzu milletin kucağına verin,şapur şupur öpmelerine,mıncırmalarına izin verin.ama gülümseyen,el sallayan insanları bile potansiyel sapık olarak görmekten vazgeçin.

Bu arada annesinin babasının yanında çocuğu taciz mi edecek ne var ki yorumları gördüm

Yanılıyorsunuz arkadaşlar bizzat ben annemin babamın akrabalarimin yanında tacize uğramıştim. Tatlı çocuk naber nasılsın diye sohbet edilebilir agufubudu yapılabilir ama kucağa almak dokunmak sarılmak sap sup öpmek olmaz okadar istiyorsan kendi çocuğunu op başkasının çocuğunu bukadar elleyip minciklamayacaksin

Tuvaletten sonra ellerini yikamayan insanlar var herşeyi geçtim. Ne münasebet yani

Egitimciyim 28 evladim var surekli evladiniz var mi sorusuna maruz kaliyorum birinin duygularini anlamak icin yasamis olmak şart mi ? Ayni seyi velilerimde yapiyor ve inanin cok komik.koruma ic gudunuzu anlayabiliyorum ama bu da benim haayat gorusum peki siz saygi duyabilir misiniz ?
Bu duyguyu anlamak için evet çocuğunuzun olması şart
Anne olmadan önce ile anne olduktan sonra diye bir durum var
Çocuğunuz olunca anlayacaksınız

26 yasindayim aksine hala babamin gogsunden tepesinden inmem yanlis tespit :)) aksine sevgiyke buyumus bir cocugum
Mahallemde dedemmmm diye komsumuza kostugumu bilirim.bu dunyada kotu insanlar var ama iyi insanlarda var cocugumu da asla paranoyak gibi yetistiremem acikcssi.fazla muge izlememeniz ve bilip bilmeden tespittte bulunmamaniz dileklerimle

Hic muge anli izlemedim malesef. "Takip mi eder sapik midir?"dan cok hijyen boyutuna vurgu yaptim zaten.

Komsunuzun pesinden kosmaniz ayri bir sey, hic tanimadigimiz belediye iscisinin ellerini yikamadan 6 aylik bebegi ellemesi baska bir sey. Bu sekilde sevgiye aciksaniz ben ne diyebilirim ki?

Insallah basiniza bir kaza bela gelmez.

insan kendini kötü hissettiriyorlar.acaba ben de sapık tipi mi var diye düşündü eşim.kaldı ki,oynamak isteyen kendi çocuğu.yabancılardan korkan,kendine güvensiz ,asosyal çocuklar mı yetiştireceğiz.herşeyin bir ölçüsü olmalı.demiyorum ki,çocuğunuzu milletin kucağına verin,şapur şupur öpmelerine,mıncırmalarına izin verin.ama gülümseyen,el sallayan insanları bile potansiyel sapık olarak görmekten vazgeçin.
Ortamiz kalmadi.modernlesmek adi altinda yozlastik.
Hic muge anli izlemedim malesef. "Takip mi eder sapik midir?"dan cok hijyen boyutuna vurgu yaptim zaten.

Komsunuzun pesinden kosmaniz ayri bir sey, hic tanimadigimiz belediye iscisinin ellerini yikamadan 6 aylik bebegi ellemesi baska bir sey. Bu sekilde sevgiye aciksaniz ben ne diyebilirim ki?

Insallah basiniza bir kaza bela gelmez.
Farkli dusunen her arkadasa saygi duyarak yorum yaptim ama siz kalkip saygi sinirlarini asarak sokakta sevgi aramissiniz dediniz.(ki alakasi yok babam ve annemle olan diyaloguma cogu arkadssim sasirir.) yani sadece yorumunuzdan bile ne kadar saglikli dusunup dusunmediginizi anlamak yeterli..size de bol hijyenik gunler diliyorum o halde.

Son düzenleme:
Daha kotusunu soyleyeyim, cocukken bana "gozlerin ne guzel, gozleri degiselim mi" derlerdi. Ne sacma laf ya... biri gercekten gozlerimi oyup alicak diye evden cikmak istemedigim donemleri bilirim. Kucucuk cocuk ne anlasin... cok begendiysen masallah de gec.
Yani bir çocukta travma oluşturmaya ne gerek var... Böyle diyince o çocuk iltifat güzel söz olarak algilamiyor ki korkuyor direkt... Çünkü bunu ayırt edecek yaşta değil... Toplumca çok ogrenmemiz gereken şeyler var... Malesef...

ay sorma.
geçen gün kızım arabada ağlıyor uykusu geldiği için. çocuksuz bir kadın geldi, çocuğu niye ağlatıyorsun diyor. uykusu var ondan dedim. ağlatmadan uyut içim acıdı diyor. zaten uyuyacak da çeneni bir kapasan.

benim çocuğumu benden daha çok düşündüğünü sandı herhalde.
Bizim milletimizin en kotu huylarindan biri de bu başkalarının işlerine burun sokmak... Yani hangi anne çocuğu ağlasın ister ki,di mi ama... Ortada bı şiddet ya da yanlış bişey de yok ,ee çocuk bu ağlıyor yani... Bunu gelip size söyleyince boyu göğe mi erdi yani... Sanane kardeşim geç git yoluna,niye zaten o anda çaresizce çocuğunu susturmaya çalışan kadını taciz ediyorsun ki...

Gelecekteki ben ay hepimiz kafayı yicez zamanla bu korkular yüzünden

Bu da işin başka bir boyutu tabi..
Çocuğun öpülmesine karşıyım benim de çocuğum olsa şap şup öptürmek istemem ama çocuğunu önemseyen anneler keşke bir o kadarda çevreyi önemsese,geceye kadar(abartmıyorum) çocuk sesi dinliyorum neden çocuklar küçük oyun oynamaları gerekiyor,benim de dinlenmem gerekiyor ama kimsenin umrunda değil malesef.Çocuğunu o kadar önemseyen anne zamanında da çocuğunu yatırmalı diye düşünüyorum..
Sürekli çocuklardan rahatsızlık çektiğim için çocuklara karşı hiç bir sempatim kalmadı.

Çocuk öyle burnuna gazeteyle vurup terbiye edilen bişey değil. Uyu ve sus gibi emirleri öyle hemen yerine getirmiyor. Tamam sorumsuz anneler yok değil, çocuk canım nolmus gürültü yapıyorsa diyenler var ama çaresiz sakinlesmesini beklemek zorunda kalıyoruz bazen öyle suratına yastık basıp susturacak halimiz yok. Şimdi ben çocuğumun ağlamasına engel olamıyorum diye çocuğumu korumama kollamama gerek yok mu yani? Başkalarından korumaya gelince bi çocuk seninkimi analık yapma. Çocuk ağlayınca sen nasıl anasın sustur bebeni. Yok yaa çok biliyorsunuz siz

inan ben de şaşırıyorum.
önce buranın halkı çok sevecen, cana yakın ondan herhalde diye düşündüm.
ancak üniversiteliler de böyle.
kedi sever gibi seviyorlar.
geçen gün üniversite öğrencisi genç beni hiç umursamadan, tek laf bile etmeden kızımı öptü gitti.
bir destur yahu.
onun kızı yeğeni komşu çocuğu değil ki.
Bolge olarak farkliysa bilmiyorum İstanbul dayim birakin opmek insanlar cocuklara pek donup bakmiyor bile (cok istisnalar haric) bunda genel olarak yaygin olan pedofili haberlerinin etkisi buyuk artik insanlar yanlis anlasilmaktan korkuyorlar birde acikcasi prenses dogurdum sehzade dogurdum benimmm cocugummn kimse dokunamaz uzaktan bakamaz vay bakti ama benim cocum rahatsiz oldumu diye dusunmedi (kendi instada foto koyarken dusunmez ama hadi neyse) cocuga uzaktan gulumsemeyi bile art niyet alan herkesin bir psikolog bir beslenme uzmani bir bebe gurmesi bir cocuk gelisimci edasinda oldugu kesimden ciddi bikmislikta soz konusu
Herhangi bir tavir veya bakisa maruz kalip sinirini bozmaktansa aman yegenimi kuzenimi ailenin ufakligini severim deyip geciyor
Cok ciddi cocuk seven bayilan biri olarak kafami ceviriyorum cunku ciddi bir kafayi yemis ebeveyn kesimi var ne gerek var denk gelipte sinirimi bozmaya ha kimsenin cocugunu alip bogrumuzede sokmuyoruz ama kafayi yiyen yemis valla (hos birseymi degil bence alttan yukari gelen bir nesil var ne olacaklar nasil olacaklar bilmiyorum acikcasi )

Demekki bu ruh daha sizin oralara sicramamis o yuzden nazikce opmeyin lutfen deyin gencler dusunemez siz bir defa uyarirsiniz ama o bir daha kimsenin cocugunu opmez baska bir anneyede fayda saglamis olursunuz

evet ya.pedofili bir hastalık.siz bebekken,yabancılardan,hatta bazılarınız gibi abartarak,dedesinden,amcasından bile huylanabilirsiniz ama,büyüyüp okul çağına gelince ne olacak.öğrretmeninin başında mı bekleyeceksiniz,çocuğuma dokunmasın diye.

Ha birde ayni kesim cocugu var diye her alanda oncelik ister bebek arabasiyla ayaginin uzerinden gecer ama o annedir uykusuzdur saygi duymamiz gerekir cocuk gece 1 de tepende top oynar oyun gelisimidir kulaklik takip uyumaliyizdir restaurant veya kafede deli aglar egitim adina donup bakmaz krndi kendine sussun diye biz saatlerce onu dinlemek zorundayizdir sira beklerken ona oncelik tanimaliyizdir vurma atma evresinde yanimizdan gecerken elindekini atar gormezden gelmeliyizdir vs vs vs
Tamamda kardesim kimsede cocuga bir sempati bir ozen birakmadinizki madem cocuk sizin cocugunuz ve cok ozel bizene moduna girdi insanlar simdi herkes agliyor hamileye cocukluya ehemmiyet yok eskiden boylemiydi
Eskiden iletisim boylemiydi birazda buna bakmak lazim

Ne kadar aci.bunu demek istedim bende.esiniz gozunuzun onunde anneisnin yaninda taciz mi edecekti simdi ? Dun is arkadssim bebegini getirmisti halasinin kucaginda yaklastim halasi cekti.dokunmaya cekiniyorm zaten elini tutacaktim ama vazgectim.ne oluyor yani ? Bu sekilde buyutulen hicbir cocuk saglikli olmayacak yineliyorum uzuluyrum cocuklara.
çocuk zaten çevreyi insanları tanımak için, ilgi bekliyor. yani el sallıyorsa el salla, gülüyorsa gül. bu karşılıklı iletişimdir, çocuğun sosyalleşme şeklidir.
ama annenin ve çocuğun izni olmadan dokunmak, öpmek kişisel sınırı ihlaldir. çocuğa yanlış davranışı öğretmektir bir nevi.

Back