- 13 Ağustos 2015
- 1.644
- 1.123
- 133
- 30
- Konu Sahibi birbuyuktemmuzaski
-
Suan zeka testi yapilmaz cok erken ilkokula basladgnda yaptirirsnz o zaman belli olur.suan cok kucuk bisey anlasilmaz.en fazla gelisim testi yaparlar okadarMerhaba ben size bir sey sormak istiyorum 2 yasina daha yeni girdi ikizlerimden biri asiri zeki oldugunu dusunuyorum bilmiyorum bana mi oyle geliyor ama etrafimiz daki buyuk cocuklardan daha akilli yani ikizi bir kac kelime konusabiliyorken kendisi cumleler kuruyor normal buyuk biri gibi konusuyor oyle davraniyor yani oturur sizinle muhabbet edebilir. Bir tek konusma olarak degil davranis olarakta oyle devamli kitap okumak istiyo yani benim ona okumami ben okuduktan sonra da o kitabi gordugun de o hikayeyeyi anlatabiliyo bununla ilgili yaptirabilecegim ozel bir test var mi yani yani eğer gercekten zeka seviyesi yuksekse harcanip gitsin istemiyorum bunun icin cok mu erken onuda bilmiyorum bilgisi olan var mi acaba
Her aileye en güzeli, en zekisi kendi çocuğu geliyor genelde
Eminim ki öyledir. Ama ben öyle benim çocugum çok zeki diye şey yapan annelerden olmadım sadece etrafımdan fazlaca bu konu hakkında uyarıldım ve etrafımda oglumdan buyuk cocuklarin yapamadigi seyleri oglumun yaptigini fark ettigim de bu konuda bilincsiz oldugum icin bilgilenmek istedim hepsi bu.Her aileye en güzeli, en zekisi kendi çocuğu geliyor genelde
Cocugunuza ustun zekalı etiketi koyup, ekstra ekstra yuklenildiginde harcayacaksiniz asil.
Ben öğretmenim. Okuldaki tum ustun zekali cocuklarin problemleri var.
Normal zekali cocuklarin sosyal ve bireysel durumlari çok daha saglikli.
Hayir ben zaten bilmedigim icin ogrenmek amaciyla soruyorum.Bilmediğim için soruyorum .Bu yazdıklarınız aşırı zeka göstergesi mi ? Siz bunu neye dayanarak söylüyorsunuz ki
İlk çocuklarınız mı? Benim de İkizlerim var Biri diğerinden oldukça ileri her konuda. Ama ilk çocuğumun bu dönemleri ile kıyasladigimda geri kalıyor.
Sizinkiler de Prematüre idi sanırım başka bir konudan hatırlıyorum.
Kitap okuma muhabbeti bizde de var ki artık fenalık geldi kitap okumaktan ailece. bize Sürekli kitap okutuyor ikisi de
Arkadaşların dediklerine katılıyorum Ben de öğretmenim üstün zekalı çocuklarda bazı problemler görülebiliyor. En azından benim çevremdekiler öyleydi. Onları yönlendirmek daha zor.
Ben gelişim seti aldım tavsiye ederim.
Yaaa oyle mi ne aldiniz ne onerirsiniz? Ben gercekten oyle dusundugum icin degil eger oyleyse yetemeyen bir anne olmamak icin bikgilenmek istedim sadece tesekkur ederim yorumunuz icin :)
Suan gercekten ustun zekali birisiyle konusuyorum sanirim :) 3-4 yasinizda gazete mi okuyordunuz gercekten cok sasirdim suan :)Şuanda daha cok küçük.
Ben toplamda 4 kere bu testlerden gecmek zorunda kaldim (sinif atlamak icin)
Genelde doktorlar yapıyor bu testleri. (Yurtdışında) isterseniz kendi cocuk doktorunuza danışın.
Algisi nasil? Mesela soğuk bir tencere suyu ocagin üstüne koyunca belirli bir zamandan sonra isinicagini biliyormu?
Konuşma kabiliyeti benim bildigime göre üstün zeka göstergesi değil. Ben 5 yaşımda konuştum ama 3-4 yaş arasi gazete okuyordum mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?