Cocuklarda zeka testi

2 yasindan itibaren zeka testi yaptirilabiliyor. Mesela Turkiye ustun zekali cocuklar vakfinin sitesinde Stanford-Binet zeka testi'nden bahsedilmis. https://www.tuzdev.org/zekatesti-stanfordbinet
Bence bu konuda endiselenmeniz cok mantikli. Cocugunuzun yetenegini en cok bu yaslarda gelistirebilirsiniz.

Kendim icin dahiyim demiyorum ama %2 lik dilimdeyim. Hani ayni egitimi 100 cocuga veriyorsunuz sadece 1-2 tanesi sinavi gecebiliyor ya, o gruptayim. Buna ragmen benim ailem zeka testini gectim birazcik caba bile harcamadilar (ikisi de ogretmen bu arada). Bir muzik aleti bile almadilar. Sevgisiz buyumedim, ama derslerimde en ufak yardim gormedim (abartmiyorum). Liseye kadar cocuguna zorla matematik ogretmeye calisan veliler, erken okuma yazma ogretenler, dil ogretenler, cocuguyla ingilizce konusanlar, enstruman calmasini ogretenler... ne anne babalar var. ama tabi ki okuma yazmayi ogretip sonra da cocugu kendi haline birakip 7 yasinda okula baslatirsaniz saglikli olmaz, derste sikilir. Ilginiz surekli olmali, ve bence cocugunuzu ustun zekali okullarinda okutmalisiniz. Tabi ki testini yaptirdiktan sonra.

Kaygimi anlamis olmaniz beni cok mutlu etti evet oyle bir sey varsa anne baba ilgilenmemis ilgilenseymis daha iyi yerlere gelebilirmis etiketi yemek istemedigim icin gerci sadece insanlarin ne dusundugu olarak degilde cocugum bu sekilde dusunmemesi icin eger oyle bir sey varsa ona neler yapabilirim onu ogrenmek istedim. Sanirim biraz daha gozlemleyip cocuk doktorumuzla konusmaliyim bu konuyu. Siz kucukken nasil bir cocuktunuz gercekten merak ettigim icin soruyorum

Suan gercekten ustun zekali birisiyle konusuyorum sanirim :) 3-4 yasinizda gazete mi okuyordunuz gercekten cok sasirdim suan :)

Öyleymiş, doktorlara bakılırsa :) şakası bir yana, bence şuan için cocuk doktoruna görünmesi yeterli.
İki yaşındaki bir cocuk icin dünya zaten keşif yeri...
ben 10 yaşımdan sonra özel eğitim aldim

Merhaba ben size bir sey sormak istiyorum 2 yasina daha yeni girdi ikizlerimden biri asiri zeki oldugunu dusunuyorum bilmiyorum bana mi oyle geliyor ama etrafimiz daki buyuk cocuklardan daha akilli yani ikizi bir kac kelime konusabiliyorken kendisi cumleler kuruyor normal buyuk biri gibi konusuyor oyle davraniyor yani oturur sizinle muhabbet edebilir. Bir tek konusma olarak degil davranis olarakta oyle devamli kitap okumak istiyo yani benim ona okumami ben okuduktan sonra da o kitabi gordugun de o hikayeyeyi anlatabiliyo bununla ilgili yaptirabilecegim ozel bir test var mi yani yani eğer gercekten zeka seviyesi yuksekse harcanip gitsin istemiyorum bunun icin cok mu erken onuda bilmiyorum bilgisi olan var mi acaba
Benim oğlumda 16 aylikken ikili cümlelere geçmisti, 6 aylikken kitap okutuyordu . 19-20 aylikken okuduğumuz kitapları bire bir satir satır söylüyordu, yanlis okusam düzeliyordu. Şuanda 4.5 yaşında ve zekasi bilmiyorum o cocuk değil sadece hala kitap okutmayi seviyor saatlerce oku bikmaz usanmaz. 13 aylikken kelime hazineside genişti kitaplardan dolayi sanirim birde dil gelişiminin zekayla alakasi yok. Yani 2 yaşındaki çocuk aslında normal şeyler bunlar zamanla çevreden uyaranlar fazlalistikca sönüyor. Zeka testi zaten bu yaşta dogru bir sonuç vermez. Ama derseniz kendi kendine okumayi öğrendi harf göstermedik çıkışları kendi buldu o zaman farkli. Ben oğlumun cok zeki olduğunu düşünmüyorum. Zaten istediğim orta zekadan bir tik ileri olsa yeter...

Ben de erken konusmayi zeka gostergesi gormuyorum.Tabi uzmanlar en iyisini bilir de dediginiz ozelliklere sahip cevremde ve ailemde cok cocuk var.Siz yine de arastirin ama beklentiye de girmeyin derim.Ilerde bi sey yapmamaktan bu konuya yoneldiginizi belirtmissiniz ama ben yazinizdan bi beklntiye girdiginiz hissi aldim .Ustun zekali cocuk cok daha farkli ozelliklerde kendini gosterir diye biliyorum.Yine de kolayliklar diliyorum

Her aileye en güzeli, en zekisi kendi çocuğu geliyor genelde :KK66:
ee kuzguna yavrusu şahan gelirmiş ha ha ha.benim kız sınıfın en iyisi ama üstün zekalı falan değil.1 hafta çalıştırmayayım hemen geriliyor durumu kuzumun.işin sırrı düzenli ve verimli çalışma alışkanlığı artı olarak ta çocuğu çok ezmeyecek spor faaliyetleri ve sosyal aktiviteler

Bu araDa beş yaş çocuğumun matematik zekasını nasıl geliştirebilirim? ANasına çekmesin sabi :) bakın benimki üstün zekalı değil :)

Bu araDa beş yaş çocuğumun matematik zekasını nasıl geliştirebilirim? ANasına çekmesin sabi :) bakın benimki üstün zekalı değil :)
ben burda ki üyelerin tavsiyesi üzerine dikkati gelişsin diye osman abalı nın yaşına uygun setini aldım.set 1 yıl kullanılabiliyor..uygulama tahta aksesuarları yıllarca kullanılıyor her sene sadece yaşına uygun kitabı alınıyor.2 ay oldu bizim çok farketti.kızın sınavları 80 90 ken artık hep yüz.netten eğlenceli matematik çalışıyoruz bir de mesela çarpım tablosunu böyle öğrendik netten.yazı tahtası alın bir de eve ayaklı .orda da çöze çöze alışıyor matematiğe.

ben burda ki üyelerin tavsiyesi üzerine dikkati gelişsin diye osman abalı nın yaşına uygun setini aldım.set 1 yıl kullanılabiliyor..uygulama tahta aksesuarları yıllarca kullanılıyor her sene sadece yaşına uygun kitabı alınıyor.2 ay oldu bizim çok farketti.kızın sınavları 80 90 ken artık hep yüz.netten eğlenceli matematik çalışıyoruz bir de mesela çarpım tablosunu böyle öğrendik netten.yazı tahtası alın bir de eve ayaklı .orda da çöze çöze alışıyor matematiğe.
Bizde de adeda yayıncılık var. Biraz büyük almışız yaşını yapamadı ilk etapta. Şimdi yapıyor ama çok zaman harcamıyor

Bizde de adeda yayıncılık var. Biraz büyük almışız yaşını yapamadı ilk etapta. Şimdi yapıyor ama çok zaman harcamıyor
önceleri beraber yapın aile etkinliği gibi akşamları alışsın çocuk.kendi yapmaya başlar zaten.ben doğru olmadığını bilsem de ödül yöntemini kullanıyorum sınavın 100 olursa haftasonu sinema yemek vs.ya da sevdiği küçük bir oyuncak gibi .çocuk yüz alacağım diye günlerce çalışıyor valla.sınıfta da öğretmen ödüllendiriyor şeker lokum vs. ile.

önceleri beraber yapın aile etkinliği gibi akşamları alışsın çocuk.kendi yapmaya başlar zaten.ben doğru olmadığını bilsem de ödül yöntemini kullanıyorum sınavın 100 olursa haftasonu sinema yemek vs.ya da sevdiği küçük bir oyuncak gibi .çocuk yüz alacağım diye günlerce çalışıyor valla.sınıfta da öğretmen ödüllendiriyor şeker lokum vs. ile.
Osman abalinin yaslari tam mi almak lazim mesela oğlum 4.5 yaşında 4 mü 5 yas mi almayalım

en önemli konu kitap okuma alışkanlığı .okumayan çocuk soruları anlayamıyor ya da yanlış değerlendiriyor .sık sık kitap okuyan ise cevabı sorunun içinde bile bulabiliyor bilmese de.siz akşamları yarım saat beraber kitap okuyun kendiniz bir kitap çocuk bir kitap alıp sessiz bir oda da okuyun .sizi örnek almalı yoksa alışkanlık edinmez

Osman abalinin yaslari tam mi almak lazim mesela oğlum 4.5 yaşında 4 mü 5 yas mi almayalım
benım kıızm 7 yaşında ben o yaş grubunu aldım hepsi......bu....da dan almıştım araştırıp alabilirsiniz .burda üyeler tavsiye etmişti bana da çok faydasını gördük.sadece kitap olmaz ama tahtadan yapım seti var o da şart.o set 14 15 yaşına dek kullanılıyor

Benım cocugum ustun yeteneklı degıl, ama yasıtlarından %85 daha zekı, ileride cıktı yapılan testlerde. Oyle cok konusmadı,ben hıc acaba dıyemedım Yanı hele kucukken ama bazı belirtiler varmıs. Etıketlerden rahatsız olma, tırnak kestırmemek, asırı hareketlılık, soru soru soru gıbı ornekler varmıs. Bızım tamamen baska bır sebeble destek alırken ortaya cıkmıs bır durum bu. Ona gore egıtım alıyor mu dersen 4.sınıf suanda bır projede bılım sanat derslerı alıyor haftada 2 gun bılsem degıl. Bu kadar valla. Bırde dıger ıkızın bu durumdan kotu etkılenmemesı gerekıyor yanı bu farkındalık olusunca cocugun bundan haberdar olmaması gerekiyor bence

en önemli konu kitap okuma alışkanlığı .okumayan çocuk soruları anlayamıyor ya da yanlış değerlendiriyor .sık sık kitap okuyan ise cevabı sorunun içinde bile bulabiliyor bilmese de.siz akşamları yarım saat beraber kitap okuyun kendiniz bir kitap çocuk bir kitap alıp sessiz bir oda da okuyun .sizi örnek almalı yoksa alışkanlık edinmez
Onu yapıyorum evet. Kelime hazinesi çok Zengin, kendini ifade ediyor başarılı bu konuda. O yüzden matematiğe eğilmek istiyorum biraz da

Bızde kullandık bunlardan, 2 sene cocugun her gun aynı sayfa sayısı kadar yapması gerekiyor azı olamaz ama cogu olabılır. Suanfa dgs dısında baska bısey kullanıyoruz bunu gıttıgı bılım sanattan verdıler her aksam 2 sayfa yapıyor cocuk anca bu sekılde fayda saglıyor

Back
X