- 13 Ağustos 2015
- 1.644
- 1.123
- 133
- 30
- Konu Sahibi birbuyuktemmuzaski
2 yasindan itibaren zeka testi yaptirilabiliyor. Mesela Turkiye ustun zekali cocuklar vakfinin sitesinde Stanford-Binet zeka testi'nden bahsedilmis. https://www.tuzdev.org/zekatesti-stanfordbinet
Bence bu konuda endiselenmeniz cok mantikli. Cocugunuzun yetenegini en cok bu yaslarda gelistirebilirsiniz.
Kendim icin dahiyim demiyorum ama %2 lik dilimdeyim. Hani ayni egitimi 100 cocuga veriyorsunuz sadece 1-2 tanesi sinavi gecebiliyor ya, o gruptayim. Buna ragmen benim ailem zeka testini gectim birazcik caba bile harcamadilar (ikisi de ogretmen bu arada). Bir muzik aleti bile almadilar. Sevgisiz buyumedim, ama derslerimde en ufak yardim gormedim (abartmiyorum). Liseye kadar cocuguna zorla matematik ogretmeye calisan veliler, erken okuma yazma ogretenler, dil ogretenler, cocuguyla ingilizce konusanlar, enstruman calmasini ogretenler... ne anne babalar var. ama tabi ki okuma yazmayi ogretip sonra da cocugu kendi haline birakip 7 yasinda okula baslatirsaniz saglikli olmaz, derste sikilir. Ilginiz surekli olmali, ve bence cocugunuzu ustun zekali okullarinda okutmalisiniz. Tabi ki testini yaptirdiktan sonra.
Kaygimi anlamis olmaniz beni cok mutlu etti evet oyle bir sey varsa anne baba ilgilenmemis ilgilenseymis daha iyi yerlere gelebilirmis etiketi yemek istemedigim icin gerci sadece insanlarin ne dusundugu olarak degilde cocugum bu sekilde dusunmemesi icin eger oyle bir sey varsa ona neler yapabilirim onu ogrenmek istedim. Sanirim biraz daha gozlemleyip cocuk doktorumuzla konusmaliyim bu konuyu. Siz kucukken nasil bir cocuktunuz gercekten merak ettigim icin soruyorum