Tabi cocuklari sevmemek anlattiklarini yalmayacaginiz anlamina gelmez hatta daha verimli olmak adina actiginiz konunuzada sahidim
Fakat kizimin sinifini dusunuyorum cocuklar ogretmenin sicakligini hissetmek istiyorlar mesela kizim baslarda okuma yazma odev vb bunlaro olmasi gerektigi kadar yapiyordu
bir gun ogretmeninin elini tutmua okuldan o sekilde cikti sanko bir donum noktasaydi derslerinde cok buyik ataklar baslari ogretmeni cok ovguyle bahseder oldu
sinifimizdaki cocuklar ogretmenin elinde sarilirlar bacagindan tutarlar cocuk sevmeyen bir ogretmen icin sanki bu durum can slklcl olabilir gibu geldi ondan dolayi zor oldigunu dusundum
Abartırım söz konusu bir çocuksa abartırım , çocuk yahu çocuk şımaracakta yaramazlıkta yapacak.Bütün ebeveynlerin sizin gibi hassas olmasını bekleyemezsiniz , kimi çocuğunu sakin sessiz büyütür kimisi benim gibi hem döver hem sever .Sizde abartmayın.
Konu sahibi başka bişeyden bahsediyor.
O havuza düşen çocuk kaçmışta düşmüş.
Yani ailesinin görmediği bi anda.
Ama konu sahibi annesi gördüğü halde çocukla ilgilenmeyince deliriyor.
Çocuğun yaramazlığına bişey demiyor ama yaramaz olmasını ailesine bağlıyor.
Bi çocuğu eğitirken küfürü öğretin siz o zaman
Hey ALLAHım ya.
İlla muhalefet olucaksınız dimi.
Bu ne böyle ya
Bi empati yapmak ne zaman bu kadar zor oldu.
İnsan ablasını sevmez mi?
Sever ama her davranışını onaylamaması o kişinin kendi hür iradesinin kend hür düşüncelerinin olduğunu gösterir.
sizin yaptığınızda olaya at gözlüğüyle bakmak açıkçası.
Ben çocukları çok sevmeme rağmen bu derece şmarık ve annesi babası ilgilenmeyen çocuklara değil ama ailesine sinir olurum.
Ben küçükken annemin dizinin dibin ayrılmayıp eve gittiğimde anne şımardık mı üzdük mü seni diye sorardım.
Yaşımda 19 daha yani 40lı 50li yaşlarda da değilim.
Daha 10 yıl önce çocuktum hala..
Bizim zamanımız diyebiliceğim zaman diliminden bahsetmiyorum
Çocuklar da bana sarılırlar aslında ama evet çok fazla temas etmediğim doğru. Geçen bir kaç öğrenciye ceza verecektim geldiler yalvarıyorlar siz kesin bize kıyamazsınız biliyoruz diye :) yani öyle sert veya ters de değilim ama bir öğretöem arkadaşım gibi yaaklarını sıkayım seveyim gibi bir isteğim yok.
Okulda bir sorun yok ama kendimle başbaşa kalınca kafam allak bullak oluyor, zihnimi yorgun hissediyorum. Hafta sonu dinlenecekken çocuk gürültüsü çekemiyorum falan...:)
Koalina tarafından yazılmıştır:)
çocuk yetiştirmeyi bilmeyenler televizyondaki "süper dadı"yı izlesinler de, çocuğa nasıl söz dinletilirmiş öğrensinler.Şımarık çocuk yoktur haklısınız, onları şımarık yetiştiren anne babalar vardır. O zaman o anne babalar bi zahmet k..larını yayıp muhteşem yüzyıl izlemeyi bırakacak, az o süper dadıdaki kadını örnek alacak.
Çocuğunuz yok değil mi sizin olunca program takip edicek kadar zamaniniz olacak mi bakalim? Ay rica hayatimda boyle saçma öneri duymadim'' cocugunmu var hadi bakalim yayma k.cini super dadi izle çocuğunu buyut biz hoşgörüsüz sevgisiz insanlari rahatsiz etmesin...kendine ayiricak 5 dk bulur onda da bir kahve içersen k.cini yaymis olursun bize de sana laf atma hakki doğar senin buna hakkin yok çünkü sen ebeveynsin insan değilsin insan benim çocuğum yok rahatsiz edilmemeliyim...''tuhafsiniz...
Abartırım söz konusu bir çocuksa abartırım , çocuk yahu çocuk şımaracakta yaramazlıkta yapacak.Bütün ebeveynlerin sizin gibi hassas olmasını bekleyemezsiniz , kimi çocuğunu sakin sessiz büyütür kimisi benim gibi hem döver hem sever .
Oğlumu bir gün parkta çocuk kaydırağın tepesinden itti annesiyle kavga ettik , o an çocuğa vurmamak için zor tuttum kendimi ama ne yapayım çocuk işte. Anası salmış çayıra mevlam kayıra ayağın da terlik bile yok , eğitmiyor.Siz de illa yanlışı savunacaksınız söz konusu küçüçük yavrucaklar.
Şunu bilir şunu söylerim kimse kınadığı bir durumumun aynısını yaşamadan anlamıyor . Hele bir çocuğu olsun konu sahibin de .Bu kadar rahat sevmiyorum,istemiyorum denmesi garip dışarı vuran bu ise iç alemin de neler var.
[/B]
Anlat anlat güzel oluyor çocuğun olsun da tekrar görüşelimmerak etmeyin bizde sizler gibi arada "bazı çocuklara vurmamak için kendimizi zor tutuyor ama vurmuyoruz" nihayetinde elimizde sopayla gezmiyoruz, çocukları kırbaçlamıyoruz, içiniz rahat olsun.
Anlat anlat güzel oluyor çocuğun olsun da tekrar görüşelim
Hey Allahım ya güldürdün beni Allahta seni güldürsün sev tabi çok güzel bi çocuğun olur inşallahkendi çocuğumu severim ki ben, Allah bağışlasın çok uslu, sevimli bir çocuk olur benim çocuğum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?