ayy onlara hiç girmedim onlar ayrı bi dünya.
benm yeğenime de küfür öğretmişler
tamam güler eğleniriz de çocuk bize küfür ediyo
annesi de gülüyo karşısında
büyükleriyle böyle konuşmaması lazım diyorum
ne var gülüyoruz diyo
şeytan diyo çarp ağzına bitane bidaha yapabiliyo mu
Selamlar..
Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.
Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.
Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.
Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.
Bıktım yaaa bıktım offffffff çok dolmuşum
24 saat çocuğun peşinde koşan bir anne, önce kendine sonra çocuğuna yapar. Yapmayın Allah aşkına, anne değilsekte hiç mi anne görmedik etrafımızda, kimisi çocuğun bokunda boncuk arar gibi dolaşır peşinden, kimisi de gamsız olur çocuk dünyayı yıksa hık demez.
Evet, üzerine basa basa söylüyorum..
süper dadı, çakma bir program değilse şayet.. benim çocuğum yaramaz, benim çocuğum yemiyor, ay herşeyi yapıyorum olmuyor diyen annelere güzel eğitici bir program bence.
çocuktur yaramazlık yapar, bağırır, döker.. Ama çevreyi rahatsız ediyorsa, o durumda aile duruma el atmak zorunda.
Herkesin çocuğu kendine değerlidir, sizin çocuğunuzu herkes sevebilir ama sizin kadar sevemeyeceği gibi, sizin kadar hoşgörülü olmasını beklemeyin.
Çocuğunuz yok değil mi sizin olunca program takip edicek kadar zamaniniz olacak mi bakalim? Ay rica hayatimda boyle saçma öneri duymadim'' cocugunmu var hadi bakalim yayma k.cini super dadi izle çocuğunu buyut biz hoşgörüsüz sevgisiz insanlari rahatsiz etmesin...kendine ayiricak 5 dk bulur onda da bir kahve içersen k.cini yaymis olursun bize de sana laf atma hakki doğar senin buna hakkin yok çünkü sen ebeveynsin insan değilsin insan benim çocuğum yok rahatsiz edilmemeliyim...''tuhafsiniz...
Yeğeniniz hakkın da nasıl konuşuyorsunuz , siz bence ablanızı sevmiyor size gelmesini çekemiyor günah keçisi olarakta çocuğa yöneltiyorsunuz sorunu .
Yarın öbür gün sizde o eve çocukla gideceksiniz ablanız da sizden bu şekilde bahsetse nasıl hissederdiniz.
Dürüstlük adı altın da insanlar artık herşeyi geniş geniş söylemeye başladı , gitmeyin o zaman çay bahçesine oraya çocukta gelecek elbette.
İnsan hislerini az için de tutmalı bu nedir ya çocuklara tahammül edemiyormuş , elalemin çocuğu havuza düştü diye günlerce acısı içimi kemirdi , neyse demiyeceğim bir şey.
Ben anlayamadim 24saat çocuğun peşinde gezen anne önce kendine sonra çocuğa yapar ne demek cidden anlamadim.ay rica ben çocuğunuz yok mu Derken çocuğu olan hanimlar bu konuda daha halden anlar oluyorlar bunu kastedmistim yoksa elbette cevrenizde gormussunuzdur..çocuktur elbette yaramazlik yapar çevreyi de rahat siz eder aile bu duruma mudahele eder en azxindan ben ederim ama dinlemiyorsa da kusura bakmayin kimse siz rahatsiz olmayin diye evladini zincire vurmaz hiperaktif diye bir kavram var duydunuzmu hic...
Hey Allahım ya güldürdün beni Allahta seni güldürsün sev tabi çok güzel bi çocuğun olur inşallah
çocuk yetiştirmeyi bilmeyenler televizyondaki "süper dadı"yı izlesinler de, çocuğa nasıl söz dinletilirmiş öğrensinler.Şımarık çocuk yoktur haklısınız, onları şımarık yetiştiren anne babalar vardır. O zaman o anne babalar bi zahmet k..larını yayıp muhteşem yüzyıl izlemeyi bırakacak, az o süper dadıdaki kadını örnek alacak.
Ben anlayamadim 24saat çocuğun peşinde gezen anne önce kendine sonra çocuğa yapar ne demek cidden anlamadim.ay rica ben çocuğunuz yok mu Derken çocuğu olan hanimlar bu konuda daha halden anlar oluyorlar bunu kastedmistim yoksa elbette cevrenizde gormussunuzdur..çocuktur elbette yaramazlik yapar çevreyi de rahat siz eder aile bu duruma mudahele eder en azxindan ben ederim ama dinlemiyorsa da kusura bakmayin kimse siz rahatsiz olmayin diye evladini zincire vurmaz hiperaktif diye bir kavram var duydunuzmu hic...
çok güzel demişsiniz valla tepki verenler olmuş ama biz genelleme konuşuyoruz yayılp muhteşem yüzyıl izlemeyenler üzerine alınmasın ama ben kendi anemden biliyorum anne çocuğun elinden bilgisayarı al artık diye kızarken annemin hipnotize olmuş bir şekilde tv izlediğiniçıldırıyorum öyle olduğunda kardeşim disiplinsiz bir şey oldu çıktı ben süperdadıyı izliyorum ve doğru olduğuna da inanıyorum kadın sihir yapmıyor ki sadece eve kural düzen öldül-ceza yöntemi getiriyor bu çok da ütopik bir şey değil aynısını ben kardeşime ödev konusunda yaptım her gün ödev için annemi bekleyen gece 11lere kadar ödev yapan çocuk ödül-ceza yöntemiyle karşılaşınca ben eve gelene kadar ödevini bitirmeye başladı değişim karşısında annem de şokta çocuk eğitmek için annelerin kendilerini yırtmalarına gerek yok kararlı tutarlı ve kurallı olmaları yetiyor da artyor bile
Selamlar..
Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.
Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.
Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.
Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.
Bıktım yaaa bıktım offffffff çok dolmuşum
kızlar iyide çocukların eğitimini düzgün vermezseniz laf geçiremezsinizki sorun bizde... bu koonuda lafı çocuğa değiil velilere söylemeliyiz.
Hanfendi hiperaktiflik sandığnz gbi bsey değil.
Nerde ne kadar zaptedilemeyen terbiyesiz cocuk var ailesi hiperaktif napalım diyip geciyo.
Benm düz duvara tırmanan yeğenimi bile götürdk doktor bu sdce yaramaz hiperaktiflik öyle sanıldğı gbi bu kadar cok cocukta görülen bisey değil dedi.Hiperaktifliğin cok ciddi boyutları var tek belirtsi de yaramazlık değil ve ciddi bi hastalk.
Ama ülkemzde yaramaz her çocuk hiperaktif diye adlandırılıyo bu cok yanls öle bsey yok
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?