Çocuklara şiddet uygulayan öğretmen ?

Kamera fikrini ben de destekliyorum.Hem disiplin kurulu cezaları hem de öğretmene verilen cezalar hem agirlastirilmali hem de uygulanmalı.Veli de şiddet veya küfür ettiginde caydırıcı cezalar verilmeli.
Çocuğun rehberlikten içi kapanık diye çağrılması o okulun iyi çalıştığına işarettir.o öğrencinin dersine giren ogretmenler o öğrenci hakkında ve ailesi hakkında konuşurlar,ama bunu dedikodu için değil karşılıklı bilgi almak için yaparlar.O çocuğun içe kapanıkliginin ardındaki neden çok farklı olabilir.Tacize tecavüze uğrayan çocuklar,dayak yiyen çocuklar ,bakımı eksik olan çocuklar içine kapanabilir.

Yok artık ne kamerası
Sınıf içi önce öğretmene sonra öğrencilere aittir Öğretmen izin vermezse ders esnasında müdür veya x kişi sınıfa dahi giremez Siz kamera diyorsunuz
Kamera sadece öğretmeni mi gösterecek ki sınıftaki saçma öğrenci davranışlarını ispatlamak için de delil olur. Neden kaldı benim oğlan diye soran veliye çocuğun derste uyurkenki kamera görüntüsünü açınca laf anlatmaktan kurtulmuş oluruz aynı şekilde şu şu metodlarla böyle yapıyorum dersleri tarzında konuşmalara gerek kalmaz

Benim eskiden tanıdığım bir şahsiyet de kontrolü sağlayamadığı için çocuklar simarmasin diye dövmek zorunda kaldığını söylüyodu
keşke ben de şikayet etseydim diyorum şimdi
Ben de akran zorbalığı ve şiddet yanlısı öğretmenlere maruz kaldım ve bu insanın eğitim hayatını ciddi manada etkiliyor

Ben de bir ogretmen olarak boyle bir olay yasamaniza cok uzuldum malesef bazi ogretmenlik yapan ama ogretmen olamayan tipler hepimizin adina kir suruyor cok uzgunum. Olayla ilgili dusuncelerime gelirsek ogretmen bu sekilde davrandiginda keske zamaninda en azindan sinif rehber ogretmeniyle iletisime gecselerdi. Veliye sikayettense ogretmene sikayet belki onlari korkutmazdi. Ancak malesef ki olayin ustunden zaman gecmis,muhtemelen ogrencilerin sozleri ve anlatimlari pek aksiyon yaratmaz. İlce Milli egitime de gitseniz zamani gectigi icin ciddiyetsiz ve ogretmen karalama olarak algilayabilirler. Benden size tavsiye okulun ogrenci islerinden sorumlu mudur yardimcisina gidip durumu anlatmaniz ve onlemsel yaklasmalarini istemeniz. Bu durumda ayni olay tekrarlanirsa sizden yana tepki gorecegini ogretmene soylemesi iletisim kurmasi gerek. Onun haricinde yapacak bir sey yok malesef,malum zaman asimi kavramini pek severizninsan olarak...

bu olayda çocukların dedikleri doğrudur muhtemelen de, birgün bir veli toplantısında veli beni koridora çağırdı, çekindiği bir durumu vardır sandım gittim beni köşeye doğru sıkıştırmış gibi oldu zaten benim 2 katım bir adamdı "ben müdür yardımcısıyım, çocuğum çok başarılı, böyle bir dersten nasıl düşük not alır" şeklinde üstüme geldi, listeme baktım proje ödevini yapmamış, telefon etti oğluna sordu, yürüdü gitti. dilerim Allah'tan ilahi adalet tecelli eder bu insanlar için, hem suçlu hem güçlüler

Elinizde darp raporu veya görüntü kaydı gibi bir delil olmadığı için soruşturma geçirir en fazla uyarı alır

ben de sınıf annelerine kılım .hersene kavgalıyım kendileriyle şahıslarıyla problemim yok ama öğretmen kendi görevlerini yüklüyor bu veliye veli sanki okul çalışanı yada yardımcı öğretmen gibi davranıyor.yasak olduğunu da biliyorum ayrıca.panoyu neden veli hazırlasın iyi ya da kötü çocukların emeği olsun para lazımsa öğretmen toplasın hergün sınıfa giriyor bu veliler ve onla arası iyi olan veliler de kendini öne çıkarmaya çalışıyor .bu konu da fikirleriniz nedir öğrenebilir miyim.ben mecburmuyum veliyle muhatap olmaya devamlı

Bu konuda ben de cok cektim gercekten. Gerci ben meslek lisesinde mdr yrd.olarak gorev yapiyorm ama orda bile inanin sirf okul aile birligine uye diye cocuguna yuksek not verdirme derdindeler... Bu konuda size tavsiyem oncelikle ogrenciye yansitmayin asla,cunku olasi bir tepkide hemen adi"cocuguma tavir aldi" oluyor. Ayrica donemin basinda okul idaresiyle de anlasin ve dersler tam baslamadan veli toolantisi yapin. Net bir dille " ogrencinin emek verdigi,sahnede sadece ogrencinin oldugu bir egitim anlayisi"nda oldugunuzu belirtin. Bu konuda tavriniz net ve keskin olsun. İlerleyen sureclerde de teneffus haricinde velilerin hicbiriyle bir sure ilgilenmeyin,birakin soguk desinler sonucta kimse gorucuye cikmiyor,ogrenciler sizi sevsin yeterli. Ona ragmen yine de basa cikamazsaniz idareden velilerle ogrenci islerine bakan mdr yrd kimse onunla konusup durumu anlatin ve her sinif annesi vb kisilerle sacma duruma dustugunuzde mdr yrd araya girip konuyu izah etsin. Ama kesinlikle ilk bastan mesafeli ve sert durun. En net cozum bu. Ben de ilk baslarda kibarlik yaomaya calisiyordm ama baktim onunu alamiyorm sert ciktim her duruma her seye atilmalarindan artik gina gelmisti. Bir gun hatta sakaya getirip ders materyallerimi verdim " buyrun derse de siz girin keza ben sizin kadar bilge biri degilim" dedim guldu muldu ama bozuldu. Sonrasinda da gordugumde es gecip muhatap olmadigimda degil konusmak sinifimin onunden dahi gecmediler... Simdiden size basarilar diliyorum

Bu arada ben ogretmen oldgnzu dusunerek yorum yaptim ama umarim dogru yorumlamisimdir. Yoksa sinif annesi ve kutsal birligi(!)ne dahil olmayan bir veliyseniz izleyecgnz yol daha farkli

Bu bakış açısıyla yaşıyorsanız kılına zarar gelmesinden korktuğunuz çocuğunuzun şu an eleştirilen öğretmen gibi başkalarına zarar verecek şekilde yetişmesine zemin hazırlıyorsunuz demektir. Amacım tartışma ortamı oluşturmak değil ama bu tarz yorumların eleştirilen konuya paralel davranışlar olduğunu söylemek istiyorum.

Kıçı kırık ders mi? O hangi ders oluyormuş çok merak ettim
Siz burda şiddete şiddetle karşılık vermekten bahsediyorsunuz O işler öyle olmuyor Umarım evde çocuğunuzu bu argo kelimeler ve kabadayı ağızları ile yetistirmiyorsunuzdur Ama muhtemelen oylesiniz Bu tavırlarla anca çocuğunuza zarar verirsiniz ben söyleyeyim de

Olayın ayrıntısına girmedim o yüzden normal gibi düşünüldü . Ancak başka şekilde durumlar oldu sorunlar oldu . Durum oğrencilere kadar yayıldı . Üstelik öğretmenler odasında çocuğun dersine girmeyen öğretmenler vardı ki birtanesi yakınimizin komşusu olduğu da biliniyordu, binaya kadar duyuldu durum.
Üstelik çocuk hiçbir öğretmenine anlatilmamasını da istemiş o şekilde anlaşarak konusulmuş. Zaten pedegoğa da gidiyordu. Derste dalgın ama sınıfta 2. Olan bir cocuk notlarında düşüş ya da sınıfta huzursuzluk gibi durumlar yoktu .. durum biraz ilginç olduğu için ayran ağızli rehberlik hocası öğretmenler odasında konusucak kadar cirkinleşmis. Üstelik kardeşinin öğretmeni de kardeşini kenara çekip abuk subuk sorular sormuş merakı üzerine ki çocuğun haberi yokmuş ozaman öğreniyor . . Çocuklar okul deģistirdi ve büyük olanın lgs sınavına zor soktular.. rehber öğretmen ile tartisilinca yakinimiza zorlamadim ya anlatmasaydi banane ailenizden tarzı mahalle ağzı konuşulmuş. .. üstelik bu sorunu daha sonrasında yaşayan başka velilerden de haberleri oldu ..Başka Kadın ayrildığini söylemiş çocuğu konusunda bu aralar zorlandiģini söylemiş neler yaparım gibilerinden... O da oğretmenler odasında konuşulmuş sonra öğretmenlerden biride kadına biraz yürümüş ama nasıl desem ciddi olarak değil laubali şekilde. . Malesef bazı öğretmenler odası kaynar öyledir ..

O zaman haklısınız.Rehber öğretmen ile öğrenci arasında gizlilik esastır.Ben tersini düşünmüştüm ,hani öğretmen içe kapanık diye öğretmenler odasında konuşmuş sonra rehberliği sevk edilmiş gibi.Durum farklıymış.Acikca söylemek gerekirse bu dönemde kötü öğretmen de kötü öğrenci de hatta kötü veli de çok fazla.Keske ülkemizde hep kötülük yapanın yanına kar kalmasa da iyi insanları da biktirmasalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…