• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklara şiddet uygulayan öğretmen ?

Her zaman her yerde söylüyorum sınıf içine de kamera konmalı .. bu öğretmenlerin performansını görmemizi sağlar zira okula ders anlatmadan gelip giden hocalar var.
Ya da gerçekten öğretmene iftira atan öğrenciler var.. bu kamera iki tarafida korur harika olur.. Kimse de mağdur olmaz..
Şimdiki öğretmenlerin bazıları da bir tuhaf ,velilerinde..
Yakınimizdan biri ayrıldı çocuğu rehberlikten çağırmışlar falan sonra annesini .. sorun çıkardığı için değil çocuk içe kapanmış .. sonra bir duyduk öğretmenler odasında çocuğun aile hayatı konuşulmuş olucak seymi. . Zor şimdiki dönemde oğretmenlikte oğrencilikte velilikte. .

Merhabalar herkese...

Teyzemin çocuğu 12 yaşında ve bugün geçen sene türkçe öğretmeninin anahtarlıklarını tüm sınıftaki öğrencilerin kafalarına sertçe bastırıp vurduğunu söyledi. Sınavdan düşük aldıkları için herkese uyguluyormuş bu durumu.
Milli eğitime şikayet etsek arasak bakarlar mı telefona illaki gitmek mi gerekiyor milli eğitim bakanlığına? tayin gibi bir durumu çıkar mı şikayet edilse ? teyzem çekinik bir tiptir vebale girmeyelim okuldan atılmasın öğretmen diyor ben kesinlikle sert çıktım bu olaya kuzenime ve sınıf arkadaşlarına ne demek anahtarlıkla vurmak ? korktukları için bu sene söylemiş hepsi ailelerine diğer ailelerdende şikayet edenler olacakmış.
Sikayet edebilirsiniz evet soruşturma başlar ve savunması alınır, uyarılır ama tayin zannettiğiniz kadar kolay bişi değil, hele bu sebepten asla mesleğinden olmaz o da o kadar kolay değil. Ama tabi yine de yanına kalmasın uyarılmasıda en azından bi etki yaratır.

Ulkede Cimer'den baska sikayet merciinin kullanilmamasi cok yazik... Silsile-i meratip geregi amiri ile yada ilce milli egitim ile cozmeye cabalamamamiz "devlet" denen kurumun mekanizmalarini zaman icinde örseler. Bence durumu yuzyuze gorusun, arastirilmasini isteyin, birden fazla ogrenci beyani var ise sumenalti edilmesi zor olur.
Bu tur sikayetlerde "telefon" yerine dilekce kullanmamiz daha dogru olur. Sonucta usul esasa mukaddemdir.
Ama tabi bunun yerine "bana bir harf ogretenin kirk yil kolesi olurum" gibi bir gelenekten gelen bir dinin mensuplari olarak, bir ögretmene "kari" diye bir ifade kullanabilir ve hatta linc gibi vandal yontemleri secerek degisik ceza davalarinin konusu olmayi da secebilirsiniz.

Her zaman her yerde söylüyorum sınıf içine de kamera konmalı .. bu öğretmenlerin performansını görmemizi sağlar zira okula ders anlatmadan gelip giden hocalar var.
Ya da gerçekten öğretmene iftira atan öğrenciler var.. bu kamera iki tarafida korur harika olur.. Kimse de mağdur olmaz..
Yakınimizdan biri ayrıldı çocuğu rehberlikten çağırmışlar falan sonra annesini .. sorun çıkardığı için değil çocuk içe kapanmış .. sonra bir duyduk öğretmenler odasında çocuğun aile hayatı konuşulmuş olucak seymi. . Zor şimdiki dönemde oğretmenlikte oğrencilikte velilikte. .
Tabiki konusulacak eğer öğrencinin yaşadığı bi sıkıntı varsa (ki varmış da). Öğretmenlik ders anlat çık değildir, biz çocukların yüzünü düşüren ve onları sevindiren her seye kalbimizi bırakırız.
Ayrıca öğretmenler odasında kimse eline çekirdek alıp magazinsel dedikodusunu yapmamıştır emin olun, içine kapanıklığını fark eden öğretmen diğer öğretmnlerle fikir alışverişi yapmıştır ki anladığım kadarıyla rehber öğretmenle konsültasyon bu yüzden yapılmış yani bu düşündüğünüzün aksine iyi bişey, öğretmenler çocuğu önemsemiş ve ilgilenmişler.
Hem veli sadece şikayet için ya da çocuk bi şey yaptığında mı okula çağrılır sanıyorsunuz, biz tebrik için de çok veli ağırladık emin olun.

Son düzenleme:
Merhabalar herkese...

Teyzemin çocuğu 12 yaşında ve bugün geçen sene türkçe öğretmeninin anahtarlıklarını tüm sınıftaki öğrencilerin kafalarına sertçe bastırıp vurduğunu söyledi. Sınavdan düşük aldıkları için herkese uyguluyormuş bu durumu.
Milli eğitime şikayet etsek arasak bakarlar mı telefona illaki gitmek mi gerekiyor milli eğitim bakanlığına? tayin gibi bir durumu çıkar mı şikayet edilse ? teyzem çekinik bir tiptir vebale girmeyelim okuldan atılmasın öğretmen diyor ben kesinlikle sert çıktım bu olaya kuzenime ve sınıf arkadaşlarına ne demek anahtarlıkla vurmak ? korktukları için bu sene söylemiş hepsi ailelerine diğer ailelerdende şikayet edenler olacakmış.
Okul hangi ilcedeyse gideceksiniz bir şube müdürüne durumu anlatacaksiniz ve sikayet edeceksiniz ama kanit lazim cocuk yeni anlatti deyin .Baska cocuklar da onay veriyorsa doğruluğundan emin olunca sikayet edin.Kimse bunu yapamaz.

Tabiki şikayet edilsin, öğretmen soruşturma geçirecektir büyük ihtimalle ama bir sonuç alınacağını sanmıyorum. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra öğretmen pek çok çeşit savunma yapabilir. İspatı mümkün olamayacağı gibi okul olmadığı için arkamdan örgütlendiler bana kumpas kurdular gibi bir sürü mazeret öne sürer. En fazla bir kınama alır. Yine de denemek gerek. Keşke olay olduğunda yapılsaymış

Ek olarak çocuk 8. Sınıfı bitirdi mi? Eğer öyleyse kınama dahi almaz öğretmen şu saatten sonra. Çünkü bu şekilde okuldan ayrılırken öğretmene kumpas kurmaya çalışan öğrenciler de çok oluyor. Olayın üzerinden 1 yıl geçmiş, herkes iftira olduğunu düşünecektir.

Merhabalar herkese...

Telefonla şikayet edebilirsiniz ki muhakkak edin. Elinden kim bilir kac ogrenci geçecek.

Tabiki konusulacak eğer öğrencinin yaşadığı bi sıkıntı varsa (ki varmış da). Öğretmenlik ders anlat çık değildir, biz çocukların yüzünü düşüren ve onları sevindiren her seye kalbimizi bırakırız.
Ayrıca öğretmenler odasında kimse eline çekirdek alıp magazinsel dedikodusunu yapmamıştır emin olun, içine kapanıklığını fark eden öğretmen diğer öğretmnlerle fikir alışverişi yapmıştır ki anladığım kadarıyla rehber öğretmenle konsültasyon bu yüzden yapılmış yani bu düşündüğünüzün aksine iyi bişey, öğretmenler çocuğu önemsemiş ve ilgilenmişler.
Hem veli sadece şikayet için ya da çocuk bi şey yaptığında mı okula çağrılır sanıyorsunuz, biz tebrik için de çok veli ağırladık emin olun.

Ben kısa dan yazdım ayrıntı yazmadım . Ayrıca aile meselesi öğretmen odasında anlatılmaz bu bir terbiyesizliktir. Bu öğrenci ile rehber öğretmeni arasında kalır . Öğretmenler odasında ortada konuşulmaz . Ben su olayı sevmiyorum duruma göre haklılık olur . Öğretmenler öğretmeni ,veliler velilerı korumamalı. Ozellikle bilinmeyen bir olay ve detay sorulmadan korumacı davranışlar bana hiç etik gelmiyor.. Bende öğretmenlik yaptım ve herzaman olaya göre hak veririm meslektaşa göre değil .
Ne zaman okula çağırılıp çagrilmayacaģini öğretmen olmasam da bilirdim. O kadar zor anlaşılmayan bir durumlar yok .. olay zaten benim konumda değil .. Mesela öğretmenlerin çoğu bu kamera sistemine çok aykırı bakarlar ne hikmetse bundan da bahsettim ama cevap içeriğinde buna dair birsey göremedim . Biz tebrik içinde çağırdık emin olun derken de durumu dahi bilmeden biz oluverdiniz . GruplaSMA iyi birşey değil herzaman.

Sikayet edersiniz en fazla soruşturma gecirir. Öyle tayin falan yüz kizartici suç işlemesi lazım onda da meslekten atilir diye biliyorum emin değilim. Memurlukta cezalar uyarıdan başlar en fazla uyarı alır kanit olmadigi icin. Ben bir öğretmen bana psikolojik siddet uyvuladigi icin dilekçe yazip müdür yardimcisinin desteğiyle sikayette bulunmuştum. Uyariyi gectim sorusturma bile geçirmedi.

O ikinci dediğiniz ezelden beridir var

Ben kısa dan yazdım ayrıntı yazmadım . Ayrıca aile meselesi öğretmen odasında anlatılmaz bu bir terbiyesizliktir. Bu öğrenci ile rehber öğretmeni arasında kalır . Öğretmenler odasında ortada konuşulmaz . Ben su olayı sevmiyorum duruma göre haklılık olur . Öğretmenler öğretmeni ,veliler velilerı korumamalı. Ozellikle bilinmeyen bir olay ve detay sorulmadan korumacı davranışlar bana hiç etik gelmiyor.. Bende öğretmenlik yaptım ve herzaman olaya göre hak veririm meslektaşa göre değil .
Ne zaman okula çağırılıp çagrilmayacaģini öğretmen olmasam da bilirdim. O kadar zor anlaşılmayan bir durumlar yok .. olay zaten benim konumda değil .. Mesela öğretmenlerin çoğu bu kamera sistemine çok aykırı bakarlar ne hikmetse bundan da bahsettim ama cevap içeriğinde buna dair birsey göremedim . Biz tebrik içinde çağırdık emin olun derken de durumu dahi bilmeden biz oluverdiniz . GruplaSMA iyi birşey değil herzaman.
Grup olmak için tek kişi fazla az bence kimseyle grup olduğum yok öncelikle. Okul ortamını bilen biri olduğum için özet geçtiğiniz olayın yanlış gördüğünüz kısımların da aslında iyi niyetli bir yanında olabileceğini belirttim. Ayrıca çocuk bişey de yapmamış diyerek çocuk bişey yapınca okula çağırılmalı düşüncesini de siz söylediniz ve buna katılmadığımı da bu yüzden söyledim. Eğer veli rehber öğretmenle görüşmüş ve rehber öğretmen öğretmenler odasında dedikodu maiyetinde bu mevzuyu açmışsa ayıp etmiş, ama bir öğretmen çocuktaki içine kapanıklığı fark etmişte sebebini arkadaşlarına danışırken bu mevzu konusulmuşsa bunda kötü bir yan aranmamalı,demekki öğretmen önemsemiş onun mahsunluğunu ki oluruna bırakmamış. Kameraya gelince siz gerek görüyorsanız MEB e yazın onlarda uygun bulursa tavsiyenizi taksınlar sınıflara ne diyim ne yorum yapılır bu konuya bilemediğimden yorum yapamadım açıkçası mazur görün, milli eğitim öğretmen kamerayı takın deyince takıp sökün deyince sökmüyor malum.

Grup olmak için tek kişi fazla az bence kimseyle grup olduğum yok. Okul ortamını bilen biri olduğum için özet geçtiğiniz olayın yanlış gördüğünüz kısımların da aslında iyi niyetli bir yanında olabileceğini belirttim. Ayrıca çocuk bişey de yapmamış diyerek çocuk bişey yapınca okula çağırılmalı düşüncesini de siz söylediniz ve buna katılmadığımı da bu yüzden söyledim. Eğer veli rehber öğretmenle görüşmüş ve rehber öğretmen öğretmenler odasında dedikodu maiyetinde bu mevzuyu açmışsa ayıp etmiş, ama bir öğretmen çocuktaki içine kapanıklığı fark etmişte sebebini arkadaşlarına danışırken bu mevzu konusulmuşsa bunda kötü bir yan aranmamalı,demekki öğretmen önemsemiş onun mahsunluğunu ki oluruna bırakmamış. Kameraya gelince siz gerek görüyorsanız cimere yazın onlarda taksınlar sınıflara ne diyim ne yorum yapılır bu konuya bilemediğimden yorum yapamadım açıkçası mazur görün, milli eğitim öğretmen kamerayı takın deyince takıp sökün deyince sökmüyor malum.
Kendim öğretmenim kendi staj okullarimda görmedim, annem babam öğretmen cocuklugum öğretmenler odasinda geçti belki de küçük ilcenin etkisidir bilmiyorum ama gerçekten öğretmenler sürekli cocuklarin özelini paylasip dedikodu yaparlardi hiç değişmezdi. Aralarin da genci de yaslisi da vardi üstelik. Heleki rehber öğretmenlerin etik ilkesine uyduğunu sanmıyorum. Güvenip bir şey anlatınca direk veliyi çağırma yoluna gidiyorlar.

Yok artık ne kamerası 😮
Sınıf içi önce öğretmene sonra öğrencilere aittir Öğretmen izin vermezse ders esnasında müdür veya x kişi sınıfa dahi giremez Siz kamera diyorsunuz

Kendim öğretmenim kendi staj okullarimda görmedim, annem babam öğretmen cocuklugum öğretmenler odasinda geçti belki de küçük ilcenin etkisidir bilmiyorum ama gerçekten öğretmenler sürekli cocuklarin özelini paylasip dedikodu yaparlardi hiç değişmezdi. Aralarin da genci de yaslisi da vardi üstelik. Heleki rehber öğretmenlerin etik ilkesine uyduğunu sanmıyorum. Güvenip bir şey anlatınca direk veliyi çağırma yoluna gidiyorlar.
Eğer öyleyse çok yanlış gercekten. 8 yıllık öğretmenim inanın bu 8 yıl boyunca oturup öğrenci dedikodusu ne duydum ne yaptım. Ama ŞÖK gibi öğrenci durumu değerlendirdiğimiz oldu. Dediğiniz gibi belki çalıştığım okullar da olmadı diye belki öğretmenlik mesleğine yakıştıramadığım için bilmiyorum .

Eğer öyleyse çok yanlış gercekten. 8 yıllık öğretmenim inanın bu 8 yıl boyunca oturup öğrenci dedikodusu ne duydum ne yaptım. Ama ŞÖK gibi öğrenci durumu değerlendirdiğimiz oldu. Dediğiniz gibi belki çalıştığım okullar da olmadı diye belki öğretmenlik mesleğine yakıştıramadığım için bilmiyorum .
Allah var kendi staj okullarımda görmedim. Ama orada cok normal bir şeydi bu. ŞÖK farkli bir olay ben tenefüsleri kastediyorum...

Allah var kendi staj okullarımda görmedim. Ama orada cok normal bir şeydi bu. ŞÖK farkli bir olay ben tenefüsleri kastediyorum...
Yani şök derken demek istediğim şube öğretmenleriyle öğrenciden konustuğumuz çok oluyor, yani öğrenciyi bilen öğretmenlerle oturup değerlendiriyoruz teneffüs aralarında da büyük toplantı haricinde.

Back