çocuk yaşta ilişki....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi kendini suçlama çok küçüktün. Kendine değer ver lütfen. Tek başına asamiyorsan yardım al lütfen.

Herkes çok olgun hiç hata yapmıyor zaten. Yani 14 yaşındaki hallerimi düşününce çok saçma hareketlerim varmış diyorum.
Sizin yaşadığınız malesef istismar. Kaç yaşında insanlar bile tecavüze uğradığında söylemeye çekiniyor utanıyor. Sizin söylememeniz normal ama doğru değil

ben şimdi pratisyen hekim olarak izmirde çalışıyorum inşallah tusa gireceğim ve uzmanlığımı alacağım benim ailem çok katıydı 4 erkek kardeşim var 2si çocuk yaptıktan sonra evlendi ama bi sorun olmadı erkek çocuğu oldukları için ben okulda erkek sıra arkadaşımla bile oturduğumda nasıl piskolojik şiddetlere uğradığımı bilirim bu yaşıma geldim daha bi insana yüz yüze anlatmadım ama inşallah psikiyatriste gideceğim artık ben size çok teşekkür ediyorum internet ortamında bile olsa bana bu şekilde destek olmanız derdimi dinlemeniz beni o kadar mutlu ettiki size çok teşekkür ediyorum beni dinlediğiniz anladığınız için

yani su an ailesine sorma imkanim mi var hanimefendi? sacma bir yere gidiyor muhabbet
Sizin dusunce yapiniz saçma oldugu icin buraya gidiyor.

Keske ailen yaninda olsaymis, seni sevip sarsaymiş, sevgiyi baska yerlerde aramasaymışsın demek ayri bir şey,
O ortamlarda ne işin vardi demek ayri bir şey.

Biri sevgi dolu, sarmalayıcı bir ifade, diğeri mağdur bir çocuğu suçlayıcı.

Şu zihniyete neden cevap veriyorsun canım anlar mı sandın.
Neyse konu sahibi bu konuyla ilgili dr yardımı al bence hiç birsey senin suçun degil bakma sen burda ileri geri konuşanlara

doğru olmadığını bende biliyorum ama aileme söyleseydim muhtemelen ya öldüresiye dövecekler ya da okuldan alıcaklardı bende hata olduğunu söyleyeceklerdi okul benim tek çıkar yolumdu çok korktum ben şimdi seneler geçti kara kara düşünüyorum bu mesele hep bi keşke olarak kalacak benim için çok üzgünüm

Şu zihniyete neden cevap veriyorsun canım anlar mı sandın.
Neyse konu sahibi bu konuyla ilgili dr yardımı al bence hiç birsey senin suçun degil bakma sen burda ileri geri konuşanlara
Delircem bibi ya, kendimizi parçalıyoruz bu dil, bu muamele yok olsun diye. Yok ama yok yani. Aynısını yaşasa, ayni şekilde suçlansa anlayacak ama boyle bir şeyi nasil dilerim? Dileyemem ben de kadinim.

Artık keşke olarak kalmasın. Ayaklarının üzerinde duran birisisiniz Kendiniz de sağlıkçısınız. O yüzden destek alın ve bu durumu aşmaya çalışın

Küçükken arkadaş çevremdeki kızların böyle kendilerinden büyük kişilerle sevgili olmasını hep çok korkunç bulurdum ve özellikle bu konuya dikkat ederdim. Zamanla bu tarz kişilerin büyük çoğunluğunun sadece cinsel birliktelik için olduğunu gördüm. Sizinki de o şekil olmuş. Maalesef o yaşlarda aile tutumu çok önemli sizi yargılayıp sorgulayacak bir durum yok. Geçmiş olsun diyelim gerçekten üzücü bir şey ama hayatınıza odaklanıp mutlu yasamaya bakın geçmiş değişmiyor sonuçta.

Delircem bibi ya, kendimizi parçalıyoruz bu dil, bu muamele yok olsun diye. Yok ama yok yani. Aynısını yaşasa, ayni şekilde suçlansa anlayacak ama boyle bir şeyi nasil dilerim? Dileyemem ben de kadinim.
haklisiniz, ilk basta kurdugum cumle çok yanlis. destek olmak yerine suclamis oldum basbaya. yanlis dusundugumu anladim ben. kendimi yanlis ifade ettim

Ah ablacım.. Bu hikayede kızılacak en son kişi bile değilsin.. Erkek olsun kız olsun çocuk yetiştirmek bambaşka bir sorumluluk.. Sana bunu yapan çocuk da yetiştirilememiş. Çocuk demek doğru değil çünkü 19 yaş çocuk yaşı değil ama cahilce davranılabilecek bir yaş. Keşke o dönemde hakkını arayabilseymişsin ve cezasını çekseymiş.. Tüm kötülükler sevgisizlikten doğmuyor mu zaten? Sevgi sanmışsın ki çocukmuşsun daha.. Kendi hikayene dışarıdan bak.. Sen kızabilir miydin bu küçücük kıza? Sana yapılanı unutman kolay değil, bunun için belki profesyonel yardım almayı deneyebilirsin inan çok iyi gelir.. Ama kendine kızmak konusunda kendine böyle bir haksızlık yapma.. Sevgi içinde merhamet barındırır. Sana o veya bu sebeple kıyabilen üzebilen hiç kimsenin sevgisine inanma güvenme. Ailen, arkadaşların, sevgilin, dostların hepsini bir kenara koy hepsini.. Herşeyden önce sen kendini sev. Öyle çok sev ki kimsenin sevgisine ihtiyacın kalmasın.. Kaç yaşına gelirsen gel hayatın sana öğreteceği en acı gerçek şu olacak “insanın bu hayatta kendinden başka kimsesi yoktur”.. Hayatımızdaki insanlar bir gün bir sebeple yanımızda olamazlar. O yüzden sen sen ol. Kimsenin sevgisine ihtiyaç duymayacağın kadar çok sev kendini.. En çok kendini..

Keske o gunlerde elinden tutabilen biri olsaydi. Kendini suçlama lutfen. Simdi olaylari aciga cikarmaya gücün imkanin var mi peki?
size dürüst olucam ne kadar işimde kendi evimde olsa hala ailemden abilerimden korkuyorum ama o çocuk için elimden geleni yapmak istiyorum yıllarca o kini içimde büyüttüm büyüttüm en çok kendime zarar verdim ama yüzü aklıma geldikçe midem bulanıyor resmen hangi yoldan gitsem bilmiyorum bi yandan korkuyorum ailem bi tarafta bide türkiyede binlerce taciz vakası yaşanıyor fakat yetkililer malesef bir şey yapmıyorlar sonuç alamamaktanda korkuyorum

Durumun psikiyatr ile ilgili degil psikolog ile ilgili. Pratisyen hekim olarak bunu biliyor olmalisin. İlaca değil, kendini affetmeye ihtiyacın var.

Simdi bu ayrimi yapamadigin icin pratisyen hekim konusu bana çok inandirici gelmedi ne yazik ki. Umarim bu guvensizlik konunun bütününe yayilmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…