- 24 Mayıs 2021
- 25
- 45
-
- Konu Sahibi aleynamardanova
Gibisi var mi hanimefendi? Yaş 14. Bu ortamlarda ne işin var diye kiza mi hesap sorcaz? Tabii ki yanlis ortamlar ama basimiza gelen kötülüklerin sorumlusu çocuk yaşımızdaki biz degiliz. Evinde oturup babasinin, abisinin tecavuzune ugrayan cocuklarla dolu ulke. Suçlu evde oturmalari mi? Sapla samani karıştırmayın artik.cocuk sana tecavuz etmis gibi anlatmissin. kucuk yasta ne isin var boyle ortamlarda?
kizdigim sey aslinda aileler. cocugu basibos birakiyorlar, iyiyi kotuyu ayiramiyor ki cocuk. biz bir yere giderken izin almak icin neler yapardik, arkadasimizin annesinin numarasini falan verirdik artik. uzuluyorum iste boyle travmalar kaliyor sonraGibisi var mi hanimefendi? Yaş 14. Bu ortamlarda ne işin var diye kiza mi hesap sorcaz? Tabii ki yanlis ortamlar ama basimiza gelen kötülüklerin sorumlusu çocuk yaşımızdaki biz degiliz. Evinde oturup babasinin, abisinin tecavuzune ugrayan cocuklarla dolu ulke. Suçlu evde oturmalari mi? Sapla samani karıştırmayın artik.
zarla ilgili söylemlerinize katılıyorum sadece yaşadığım şeylerin tranvasından kurtulamadım kendimi suçluyorum nasıl güvenip inandım bunu düşünüyorum kendimi suçlamaktan öteye gidemiyorum bakın bu paylaşımımın altına da yazıcaklar o yaşta neden ordaydın vesaire inanın bende soruyorum bunu kendime yanlış olduğunu bilsem bile bu söylemlerin kızsam bile böyle insanlara bende kendime soruyorum türkiyede çoğu insanın düşünce tarzı bu şekilde ne yazıkki ama benim hatam değildi deil mi ben bu sorularla kafayı yiyeceğimYaşadığın şey tecavüzdür. 14 yaşinda çocuğun rızası olmaz.
Bunun için dava süreçlerine girebilir misin bilmiyorum.
Onun haricinde tavsiyelerim şudur. Universite oku, kendini geliştir, meslek sahibi ol.
Ataerkil zihniyetten kop. Zarindan olmak bilmem ne gibi salak soylemlerden dilini kurtar. Bedenine deger ver.
Seni tanimladiklari şey zarın olmamalı. Dogrulazar
Bu senin suçun değil ki neden kendine yükleniyorsun. Sana yapılan suç ilk önce bunu bil. Artık geçmişte kaldı her şey ve bu yüzden üzme kendini hayatına bak. Önünde upuzun mutlu bir hayat olması senin elindelise birdeyken lise son bi çocukla tanıştım daha önce hiç biriyle böyle temaslar yaşamamıştım daha 14 yaşındaydım ve ergendim beni sevmesi hoşuma gidiyordu söylediği şeyler aklımın ucundan bile geçmezken cinsellikten konuşmaya başladı ama sinsi sinsi inanın anlamadım bile işte arkadaşlarının yaptığını hala beraber olduklarını söyledi 2 yıldır beraberler vesaire konuşuyordu sonra ortak bi kız arkadaşımızın evindeydik ve yanlız kaldık ilk o gün öpüştük ve elimi penisine götürdü kendide dokundu bana hem onu kaybetmekten korkuyordum hem yaptıklarımızdan ve 14 şubat geldi çatı taktı illa beraber uyuyalım bu gün diye yalan söyledim aileme ve ayrılmayalım diye onun evine gittim o gün beni sürekli bana güvenmiyorsun diye suçluyordu bende çocuk aklımla uyuyordum ona eve geldik soydu beni ama izin vermedim yapmasına bi yere kadar engel olabildim ama en sonunda oldu o 19-20 yaşlarındaydı ben 14 çok iri cüsseli bi çocuktu ve bazen korkuyordum ondan ama sevdiğimi düşünüyordum beni bu şekilde sürekli kullandı fotoğraflar istedi benden attım ayrılmayalım diye ilişki istedi girdik en sonunda lisesi bitince ayrıldı benden yaz tatilinde kaldığım şehire geleceğinden mesaj attı anladım bu yüzden olduğunu reddettim arkadaşlarlar pişmanım kandırıldım burda kimseyi tanımıyorum ama bana bi abla gibi nasihat verecek birine iğtiyacım var ben şu insanlardan değilim zar yoksa namus yok hayır benim yapmadığım şeyleri yapıp zarından olmayan insanlarda var hala kızım diye gezen evlilik öncesi ilişkiye karşı değilim namusu bacak arasında aramıyorum sadece şimdi 6 senelik bi beraberliğim var ve aklıma bazen o çocuk geliyor piskolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum ben daha çocuktum gerçekten kandırdı beni ama kendi kendimle konuşmam yetmiyor lütfen düşüncelerinizi yazar bana yardımcı olur musunuz aradan yıllar geçti hala unutamadım bu gün görsem yine korkarım o çocuktan belki sevgi görmediğimdendir bi erkekten ailemden bana yazdıkları kandırdı seviyorum demesi yanındayım senin demesi lütfen kız çocuklarınızı sevin okuyan anne babalar varsa lütfen bu hatalar unutulmuyor en ufak başımızı sıvazlayana yanımızda diye inandığımıza muhtaçmışız gibi hissedip ne hatalar yapıyoruz yapılabiliyor taam olarak ne sorduğumu anlamayabilirsiniz ama konuşmaya iğtiyacım var inanın yüz yüze geldiğim kimseye anlatamadım bu durumu ve bende tramva haline geldi ekndimi suçlayıp duruyorum yardımcı olun
Hemen cevirmeyin. Hiç de aileye kızmadiniz. Mağdur cocuga, o evde ne isiniz vardi dediniz. Bu cümleler tecavüze kapi acar haberiniz olsun. Gerçek suçluyu suçlamadiginiz icin, magdurun yaninda olmadiginiz icin.kizdigim sey aslinda aileler. cocugu basibos birakiyorlar, iyiyi kotuyu ayiramiyor ki cocuk. biz bir yere giderken izin almak icin neler yapardik, arkadasimizin annesinin numarasini falan verirdik artik. uzuluyorum iste boyle travmalar kaliyor sonra
Allah aşkına saçma sapan konuşmacocuk sana tecavuz etmis gibi anlatmissin. kucuk yasta ne isin var boyle ortamlarda?
olduğu şekilde anlattım sizde bu izlenimi yaratmış demekki ki 18 yaşından küçükken benle ilişkiye girmesi isteğim olsun olmasın suçtur tecavüzdürcocuk sana tecavuz etmis gibi anlatmissin. kucuk yasta ne isin var boyle ortamlarda?
geçmişi sorgulamak size mi düştü? 14 yaşında çocuk bu. Zihniyetiniz çok kötü gerçekten çok kötücocuk sana tecavuz etmis gibi anlatmissin. kucuk yasta ne isin var boyle ortamlarda?
uzatmayacagim konuyu mesgul etmeye gerek yokHemen cevirmeyin. Hiç de aileye kızmadiniz. Mağdur cocuga, o evde ne isiniz vardi dediniz. Bu cümleler tecavüze kapi acar haberiniz olsun. Gerçek suçluyu suçlamadiginiz icin, magdurun yaninda olmadiginiz icin.
Oncelikle sakin ol canim benim. Meslegin var mi para kazaniyor musun? Insallah kazaniyorsundur. Psikolog destegi alman şart. Sen masumsun. Sen çocuktun. Belki sevgiye aç bir çocuktun. Ailen yaninda olmadi, ihtiyaclarina kulak asmadi, degersiz hissettin hep. Sevgiyi bilmedigin icin sevgi sandigin seylere tutundun. Sen masumsun. Çocuktun. Kendine kızma, hata yaptım deme yapmadin. Simdi bambaşka biri olma zamanı. Kendini geliştir, egitim al, ayaklarinin uzerinde dur.zarla ilgili söylemlerinize katılıyorum sadece yaşadığım şeylerin tranvasından kurtulamadım kendimi suçluyorum nasıl güvenip inandım bunu düşünüyorum kendimi suçlamaktan öteye gidemiyorum bakın bu paylaşımımın altına da yazıcaklar o yaşta neden ordaydın vesaire inanın bende soruyorum bunu kendime yanlış olduğunu bilsem bile bu söylemlerin kızsam bile böyle insanlara bende kendime soruyorum türkiyede çoğu insanın düşünce tarzı bu şekilde ne yazıkki ama benim hatam değildi deil mi ben bu sorularla kafayı yiyeceğim
inanın korktum şikayetçi olsam herkes öğrenecekti ailem duysa kim bilir neler yapardılar bana fark ettiğimde bana yaptığının ne olduğunu yani ayrılınca benden okulu bittiğinde 6 ay boyunca her gün regl oldum doktora gidiyorduk sorun piskolojik diyorlardı ailem soruyor anlatamıyorum kendimi yedim bitirdim yıllarcaHerkes sütten cikmis ak kasik degil senin icin hataysa herkes hata yapabilir daha cok kucukmussun bu bir istismar keske sikayetci olsaydin diyecegim ama gene cocuksun.Lutfen kendini kotu hissetme senin caresiz ve yasinin kucuklugunle kandirmis seni oda cocuk aslinda kendini hic suclama madem evlilik oncesi iliskiyi sorun etmiyorsan sonucta kucuktun duygularinin esiri olmussun olan olmus etkisinden kurtulamiyorsun ama cocukca birsey unut gitsin istersen psikolojik tedavi al bu cocukluk caginda sana bir travma olmus ama bundan sonra kimseye guvenmemeyi ogrenmis oldun
Konuyu meşgul etmeye gerek var. Konu bir çocuğun hayati. Çocukluğu, korkulari. Utanmadan gelip ona hesap soruyorsunuz. Sizin kafanizdaki insanlar yok olsun artik, nesliniz tükensin yeter.uzatmayacagim konuyu mesgul etmeye gerek yok
Keske o gunlerde elinden tutabilen biri olsaydi. Kendini suçlama lutfen. Simdi olaylari aciga cikarmaya gücün imkanin var mi peki?inanın korktum şikayetçi olsam herkes öğrenecekti ailem duysa kim bilir neler yapardılar bana fark ettiğimde bana yaptığının ne olduğunu yani ayrılınca benden okulu bittiğinde 6 ay boyunca her gün regl oldum doktora gidiyorduk sorun piskolojik diyorlardı ailem soruyor anlatamıyorum kendimi yedim bitirdim yıllarca
konuyu cevirmedim, 14 yasinda cocuk boyle insanlarla gorusebiliyorsa ailesinin sucudur. yanlis mi?Konuyu meşgul etmeye gerek var. Konu bir çocuğun hayati. Çocukluğu, korkulari. Utanmadan gelip ona hesap soruyorsunuz. Sizin kafanizdaki insanlar yok olsun artik, nesliniz tükensin yeter.
Tecavüze ugrayan 14 yasindaki cocuga ne isin vardi orada deme haddini nasıl buldunuz?
Bu açıdan bakamadim ozur dilerim diyebilirdiniz konu sahibine. Siz sadece konuyu cevirdiniz.
Gerçek misiniz siz. 14 yaş nedir ki. Çocuk o. Kandırılmış. Şuan da pişmanlık duyuyor.cocuk sana tecavuz etmis gibi anlatmissin. kucuk yasta ne isin var boyle ortamlarda?
Ne işin vardi diye ailesine mi sordunuz, konu sahibine sordunuz.konuyu cevirmedim, 14 yasinda cocuk boyle insanlarla gorusebiliyorsa ailesinin sucudur. yanlis mi?