Çocuk sevmeyenlerin çoçuğu olunca....

eceezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
9.066
5.689
398
Herkese selam;
Bir konuda fikir almak istiyorum.
36 yaşındayım , 3 senelik evliyim.
Evde bir kedimiz var ,4 yıldır bizimle yasıyor ve ben ona resmen aşığım , çocuğum gbi seviyorum ilgileniyorum.
Eskiden çocukları çok sever iken , kedimiz gelince benim cocuklara olan ilgim , sevgim azaldı bakıs acım değişti.

3 yıldır hiç korunmadık ve çcouk da çok istemedık eşimle.
Zaten çocugumuz olmadı, ya aşılama ya da tüp bebek yöntemi ile olabilecek gibii görünüyor.
Bir yandan cocugu olanlara özenirken , bir yandan da çocugum olmadığı için nasıl bir rahatlığın içindeyim buna sevınıyorum.
Eşimle aramız çok iyi, eşim de ben de duygusal merhametli, aile bagları güçlü olan evcimen insanlarız.
Eşim de benimle yaşıt , o da bana ve evine çok bağlı.
Çocuk konusunu kendı aramızda bile çok gündeme getirmedik , onun da bende oldugu gbi korkular vardı sanırım.
Bu hafta sonu benimle konustu ve artık bizim de cocugumuz olmasını istediğini, evde pıtır pıtır bir yavrunun dolanmasını görmek istediğini belirtti.
Günde 10 saat çalışıyorum , günde 2-3 saat yakın bir zamanım yolda geçiyor işe gidip gelirken,
Eve gidince yemekten snr keyfime bakıyorum , evimiz sessiz sakin , huzur verici.
Bebek bir yandan istiyorum , anneliği tatmak istiyorum , ikimizin bir parçası olan evladımız olsun istiyorum ama bir yandan da düzenımızın bozulacagı korkusu var içimde, rahatımız kaçaçak , artık hiç boş vakt,m olmayacak , sürekli bebekle ilgilenmek zorunda kalacağım , eşimle başbasa olan zamanlarımız kısıtlanacak ,gibi gibi gibi....
Bu düşünceler beynimi yiyiyor resmen.
Arkadaslarım kendı cocugun olursa seversın , alışırsın kediye bile bakıyorsun dıyorlar.
Bundan ben de eminim ama benim sormak istediğim şu; bu korkuları benım gbı yasayan kişiler anne olunca ne gibi duygular oluştu sizde.
Bu korkularınız geçti mi?
Bir de burada okuyorum çocuktan snr bazı eşler olumsuz anlamda çok fazla değişiyorlar, evden uzaklaşıyorlar , eşlerinden uzaklaşıyorlar,evde cocukların sesine , hastalığına , zor zamanlarına falan tahammül edemeyen erkekler var.
Bunlar da beni çok korkutuyor.
Fikirlerinizi alabilir miyim bu duygulara sahip olan anne olmuş kişilerden.

Aynı korkular bende de var ve bu yüzden hiç istemiyorum
bende hep mutlu evliliğimin mutsuzluga donusecegı korkuusu var
sankı bakamayacakmısım cocuktan sıkılacakmısım, evımızde yabancı bı ınsan olacakmıs hıslerıne kapılıyorum
aslında bu hıslerım yersiz insan kendı cocugundan sıkılır mı bilemıyorum
eşimle basbasa evımız oyle guzel ki
ama anneliği de yasamak ıstıyorum bazen

anne değilim Allah bana da nasip etsin bu duyguyu tatmayı inşallah..
eşinizle, ona yönelik olan korkularınızla ilgili konuşun. ondan rahatlatıcı şeyler duyarsanız belki bu konudaki düşünceleriniz değişir

eşim zaten bana yardımcı olur her konuda
bebek konusunda da konustum ben her yardımı yaparım sana dedi
altını değişirim , mamasını yediririm , yıkarım bile diyor.
eşimde de vardı bu korkular ama sanırım onunki isteğe dönmüş artık.
evden uzaklasma benden uzaklasma konusunu da soyledım, öyle sey olur mu ben sizi hep yanımda isterım falan dıyor:)

ee o zaman sıkıntı yok bence :)
kendinizi hazır hissettiğinizde tamamen inşallah sağlıklı bir bebek alırsınız kucağınıza :)

ben bundan 10 yıl evvel komşuların bebeklerını eve alır bakardım
o kadar cok severdım cocukları
yolda bır cocuk goreyım ılla konusacagım seveceğim yani o derece
şimdi cocuklara karsı cok tepkisizm hatta bazı cocuklara cok sınır oluyorum:)))

kediden snr çpk değişti benım fikirlerim
sadece çok uslu bebeklerı sevebılıyorum suanda onlar dıkkatımı cekıyor arada

ee o zaman sıkıntı yok bence :)
kendinizi hazır hissettiğinizde tamamen inşallah sağlıklı bir bebek alırsınız kucağınıza :)
daha fazla erteleyecek zamanım kalmadı zaten
37 yasıma gireceğim :)
tek korkum bu

Bi anne olarak sunu soyleyebilirimki kedi , annen ,baban ,esin hepsinin sevgisini geç evlat sevgisi bambaşka bi duygu ve hayatta herşeye değer bu duyguyu tadmak diye düşünüyorum calisiyomussunuzda zaten guvendiginiz bi bakiciyla veya annenizle bu sureci kendiniz içinde kolaylastirabilirsiniz

Evli degilim ama ayni korkulari bende yasiyorum. Simdiden icimde en ufak bir cocuk istegi yok. Buraya da konu acmistim. Çocuksuz evlilik nasıl olur diye. Bence icinden istedigin zaman düşün. Yoksa sana da eziyet olabilir. Herkes cocuk yapicak diye bir sey yok bence. Annemin arkadaşları var cocugu yok gezip tozuyorlar. Hiçte pisman degiller.

evlenip 6 sene asla çocuk yapmam diyip birden aman da olsa mı derken kendini kucağında bebekle bulmuş bir insanım.
öncelikle bebeği kendi hayatınıza adapte ederseniz daha rahat bir şekilde düzeninizi sürdürebilirsiniz, ama yine de artık hayatınızdaki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bunu baştan kabul edin. yine gezeceksiniz, tatillere gideceksiniz, sevişeceksiniz ama hepsi daha bir sakin, daha bir planlı olmak zorunda olacak.
bebekken uykusuz geceler ağlama krizleri, biraz daha büyüyünce burnunun dikine gitmeler öfke nöbetleri... maddi manevi zor bir şey bir insanın sorumluluğunu almak.
ama hani derler de, böğğğk ne klişe deriz ya gerçekten verdiğin bütün çaba, emek o sevgiye değiyor.
ben çok korkuyordum ya pişman olursam diye, çocuk yapmayıp pişman olmak kolay, tek zararın kendine, ama çocuk yapıp pişman olursan nolucak, cami avlusuna mı bırakacaksın derdim hep. ama en zor zamanlarımda bile bir an olsun pişman olmadım.
ha şunu da belirteyim, hiçbir zaman keşke daha önce anne olsaymışım da demedim. iyi ki yemiş içmiş çoşmuş dağıtmış çocukla toparlamışım...

Benim kedimin yavrusu oldu bi kaç ay önce onları severken onlarla ilgilenirken hem çok istedim çocuğum olsun hem de biraz gözüm korktu ama onları kucağına almak seslerini duymak pıtır pıtır koşuşturmalarını duymak bi bebeğin beni ne kadar mutlu edeceğini anlattı. Ancak özel nedenlerden dolayı 2 yıl çocuk düşünemiyoruz. Bence hormonlarınız sizi buna hazırlayacaktır zaten. Yaş olarak da çok geciktirmemeniz gereken bir yaştasınız. Gerekirse bi psikologla endişelerinizi paylaşın

istediğim zaman diye bir kaçış sürecim kalmadı ki,
37 yasına gireceğim
ve iyice rahata alısacagım gün geçtikçe
çevremde cocugu olmayan tek ben kaldım :)
bi yandan özeniyorum işte bir yandan da bu korkular sarıyor beni.
çıkamıyorum işin içinden.

evet psikolog olabilir ben bu konu için hiç düşünmemiştim
evet anneliğin bambaska olacagı fikrindeyım
kedi anneler bile cocuklarına nasıl bakıyorlar

benim ananem annemi 6 aylıkken sokağa bırakıp gitmiş , acaba onun etkisi mi var bende diyorum bazen.
bakamam korkusu da oluyor çünkü.

çocuklara çok bayılmayan bir anne olarak yazayım elbette ki her anne gibi kendi çocuklarıma ve yeğenlerime aşığım ama sadece onlara.. hala dışarıda bir bebek görsem "agucu bugucu" diye yapışmam.. sevdiğim çocuk sayısı iki elin parmağını geçmez onlarında hepsi arkadaşlarımın bebişleri yani kendi çocuğun olduğunda aşık olacaksın, titiz olacaksın hatta olayı abartıp psikopat olacaksın ama diğer çocuklara yine çok bayılmayacaksın..

Benim eşim de evlenince harika bir hayatımız olacak seni üzersem şöyle olayım vs vs vs derdi....
Çok şükür mutluyum nankörlük etmek istemiyorum ama tamamen onun elinde olan sebeplerden canımı yakmıştı bi ara.
Şimdi de çocuk lafını ediyor ve aynı lafları çocuk olunca da yapacağını söylüyor.Hep ilgilenirmiş vik vik vik.
Külliyen yalan biliyorum.
Ömrümün hiçbir saniyesinde çocuğumun olmasını istemedim.
Rabbim isteyene versin.
Ben de göze alamıyorum çocuğu,evlilik bozulursa Allah korusun zaten istemediğim çocukla ne yaparım bilmiyorum.
Sürekli o isteğinden vazgeçsin diye dua ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…