- 19 Aralık 2020
- 571
- 1.799
- 38
-
- Konu Sahibi alevalev888
Evlenmeniznde şart değil çocuk sahibi olmanız da. Yani çocuk istemeyen birini bulamazsanız evlenmeyin ne olacak sanki. Çok büyük sorumluluk çocuk. Ben isteyerek yaptım çok zorlandım. İstemeden yapsam kesin bakamazdım doğru düzgün. Çocuk bakmak yemek kıyafet değil sabır ilgi uykusuzluk fedakarlık herşeyHerkese merhaba..
Kariyerimi, hobilerimi ve özgürlüğümü feda etmek istemediğim için anne olmak istemediğimi hissediyorum ama ilerde pişman olacağım diye korkuyorum. Aynı zamanda sevgi destek istiyorum sevdiğim insanı yanımda olmasını çok istiyorum. Kardeşim yok, akrabalarım arasında sadece annemle konuşuyorum ama o da yurtdışında yaşıyor..
bir evliliğim vardı, 23 yaşında evlendim ve eski eşim hemen çocuk istedi hatta 3 sene içinde yapmazsan boşanırım senden dedi, ama kendimi aşamadım, onun dışında da çok sorun vardı (hakaret, tehdit) ve 6 ay önce boşandık.
Bazen çok üzülüyorum kendime göre biri bulabilir miyim çocuk istemeyen erkekler var mı? Ya da iyi biri ama çocuk isteyen hayatıma girerse istemeyen çocuk yapılır mı? Yoksa fikrim değişebilir mi? 30'uma yaklaşıyorum ama hâlâ çocuk sahibi olmak hiç içimden gelmiyor.
Canım bu çok normal insanların istekleri uyuşmayabilir. İyi ki boşanmışsın. Pişman olan da var olmayan daHerkese merhaba..
Kariyerimi, hobilerimi ve özgürlüğümü feda etmek istemediğim için anne olmak istemediğimi hissediyorum ama ilerde pişman olacağım diye korkuyorum. Aynı zamanda sevgi destek istiyorum sevdiğim insanı yanımda olmasını çok istiyorum. Kardeşim yok, akrabalarım arasında sadece annemle konuşuyorum ama o da yurtdışında yaşıyor..
bir evliliğim vardı, 23 yaşında evlendim ve eski eşim hemen çocuk istedi hatta 3 sene içinde yapmazsan boşanırım senden dedi, ama kendimi aşamadım, onun dışında da çok sorun vardı (hakaret, tehdit) ve 6 ay önce boşandık.
Bazen çok üzülüyorum kendime göre biri bulabilir miyim çocuk istemeyen erkekler var mı? Ya da iyi biri ama çocuk isteyen hayatıma girerse istemeyen çocuk yapılır mı? Yoksa fikrim değişebilir mi? 30'uma yaklaşıyorum ama hâlâ çocuk sahibi olmak hiç içimden gelmiyor.
Hayat senin hayatın yaşam senin yaşamın istemiyorsan tabiki yapmicaksin ne istiyorsan onu yapacaksın sırf başkası istiyor diye yaparsan hem sana hem çocuğa yazık gerek yok ne istiyorsan onu yap bence ve herkes çocuk sahibi olacak diye birşey yokHerkese merhaba..
simdi bile yasin daha 3lü rakamlarda degil nasil bir yas ki bu gecsin.Eski eşimle boşanırken çocuk yapmadığın için çok pişman olacaksın diyenler oldu, hatta yap ve sonra boşan en azından çocuğun olur, yaşın geçiyor dediler, ben bazen kendimi yalnız hissettiğimde bu sözler aklımdan geçiyor
İstemiyorsan yapma kesinlikle zorunda değilsin. Bunun farkında olduğun için de sanslisin. Gönüllü çocuksuz bir sürü birey varHerkese merhaba..
boyle flort olmaz olsun. adama bak, hadsizBen de hiç istemiyorum. Çocuk istemeyen erkek de görmedim. Hatta çocuk istediğimde seninle evlenirim diyen flört bile gördü bu gözler
O insanlar s.lak. Beyinlerini tuvalete atıp sifonu çekmişler.Eski eşimle boşanırken çocuk yapmadığın için çok pişman olacaksın diyenler oldu, hatta yap ve sonra boşan en azından çocuğun olur, yaşın geçiyor dediler, ben bazen kendimi yalnız hissettiğimde bu sözler aklımdan geçiyor
Gerçekten travmam tetiklendi. Ağlamak üzereyimboyle flort olmaz olsun. adama bak, hadsiz
Sizin düşündüğünüz yaşta anne olan bir arkadaşıma ilkokulda çocuğu ,anne herkesin annesi genç sen niye yaşlısın ,demişti.47 yaş tabi ki yaşlı değil ama anne olmak için geç ;zorunlu sebepler yoksa bu denli ertelenmemeli. Biz genç görsek bile çocuklar yaşlı görüyor.Her şey zamanında güzel.(Biyolojik olarak ortaya çıkabilecek engelleri saymıyorum dahi)Benimde zamanla çocuk istememe fikrim oluşmaya başladı ve şuanda asla istemiyorum.40-45 yaşlarımda istiyorum nedense