E eniyikadinoyuncu kendini hazir hissetigin zaman bebegini dogur, el alem istedigi icin degil.
Esine gelince, beraber arti ve eksileri konusun belki bu sene degil seneye istersiniz.
Teşekkür ederim olivia.Allah bagislasin sevgiliMune , kendisine, ailesine, topluma hayirli bir evlat olsun . Ömür boyu saglikli, mutlu ve basarili olsun . Su üc günlük dünyada herkes gönlünce yasasin dilerim. Cok tesekkür ederim.
Evlendim çocuk istemedım" çocuğu olmuyor mu" diye düşünenler oldu:)
İstemeden beklemediğim bir anda hamile kaldım "büyük konustu" dediler:)
Eşimle beraber aldırma kararı aldık konustularda konustular .....
Vicdanen rahatsızlık duydum aldıramadım eşimle bir takım sıkıntılar yaşadık bu seferde "kendini garantiye aldı" dediler.:/
Doğum yaptık gül gibi baktım "senden bu performansı beklemezdik" dediler
Şimdi sıra "kardeş yok mu kardeş??" kısmına geldi...
Bitmez tükenmez bu dırdırlar anlayacağınız..
Üstünüze vazifemi anlamadım :)
Yok kardeş mardeş
Mucu mucu :)
Merhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
Not: burasi cocuk sahibi olmayan ( tibbi yönden olamayanlar veya bilincli olmak istemeyen ) tüm kadinlarin sohbet alani !!! Anneler icin cok konular ve temalar var kadinlar kulübünde. Anne olmayanlar veya olamayanlarinda kendi aralarindada bir sohbet alani olsun !
2. Not 14.02.2015 sevgili hemcinslerim, lütfen bu topikde annelik yüksek mertebedir, cocuksuz kadin kadinmidir gibi cümleler yazarak ne bizi tahrik edin, nede iyi niyetinizle yazmis gibi kendinizi ak sütten cikmis kasik gibi masumiyet tarzinda müdafa edin.
Sadece tibbi yönden cocuklari olmayan veya olamayan bayanlar ve cocuk yapmayi düsünmeyen hemcinslerimizin yeri burasi, yani cocuksuz kadinlarin sohbet alani. Tabiki bizimle empati kuran tüm anneleride bekleriz. Ve özellikle evlat edinen anneler ki onlar bizim bas tacimiz ve bizim gözümüzde inanilmaz bir mertebede olan bu hemcinslerimi her zaman bekleriz.
Ben bebeğimi kucağıma alalı 5 ay oldu. Allahıma binlerce şükür olsun. Hiç bir zaman illa bebeğim olsun diye düşünmedim. Bi anda oldu. Ama bebek olmadan da buna hazır gibiydim sanki.
Ama ben sizi çok iyi anlıyorum ve aynı zaman da sizi takdir de ediyorum. En azından kendinizin farkındasınz.Tabiki kendi canından bir parça olmak çok önemli. Ama şunu da unutmamak lazım, evet bebek çok güzel , ama sorumluluğu çok çok büyük. İnsan hayata bir defa geliyor. İnsan bu hayatta ne ile mutluysa onunla yaşamalı. Ama toplumsal olarak bir sürü roller alıyoruz. sevgilin varsa evlen, sevgilin yoksa sana birini bulalalım. Evliysen çovu yapın. Çocuk varsa mutlaka kardeş yapın vs.vs. bunlar hep toplumsal rollerdir.Eminim çok şefkatli ve vicdanlsınızdır. Ben şuan inanıyorum. Hayatımızın bir yerinde sonuna geldiğimiz zaman bu hayattan nasıl ayrılmak istediğimizle alakalı. Ne ile mutluysa onunla yaşamalıyız.
Hani size diyen olmuş ya ilerde olmassa pişman olursun diye, Bence hiç öyle düşünmeyin. Şu an yaşınız kaç bilmiyorum ama 40-50 yaşına geldiğiniz zaman pişmanlık yaşarsanız evlatlık alırsınız. küçük bebek ya da çouk alırsınız. Hayatınızı istediğiniz gibi o yaşa kadar yaşadığınız için o çocuğa vereceğiniz o kadar çok şey olurki. ..
Cok güzel bir yorum, cok cok tesekkür ederimayzeze . Ilk önce anali babali, saglikli mutlu yillar diliyorum bebeginizle
Iste ben o sorumlulugu almaya hic niyetim yoktu, eeee zaten cocuk istemiyorum, esim benden daha fazla istemiyor, arabalarimiz altimizda, istedigimiz yere tatile gidebiliyoruz, mesleklerimiz var. Amaaaaannnnnnn cocukda olmayiversin. Hersey olacak diye bir kural yok. Birseyde eksik olsun hayatimda istedimoda cocuk ve cok mutluyum bu kararimdan, esimle her zaman sarmas dolas mutlu, eglenceli yasiyoruz, cocugu ne yapacagim Allah askina ?
Zaten o kadar sabrimda yok, birde istedigim gibi olmama riskide var karekteri yani, aman aman ben almiyayim ama Allah tüm isteyenlere versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?