cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

E eniyikadinoyuncu kendini hazir hissetigin zaman bebegini dogur, el alem istedigi icin degil.
Esine gelince, beraber arti ve eksileri konusun belki bu sene degil seneye istersiniz.

E eniyikadinoyuncu kendini hazir hissetigin zaman bebegini dogur, el alem istedigi icin degil.
Esine gelince, beraber arti ve eksileri konusun belki bu sene degil seneye istersiniz.

Destek oldugun tesekkur ederim olivia. :) Eşimle konuştuk dun. Bakalım nasil olacak. Hayirlisi. Tek emin oldugum hic hazir olmadigim.

Ah sevgili olivia... teorik olarak haklı oldugun noktalar var .. ama yaratılış geregi bu cocuk sahibi olma istegi her kadıni buluyor. 50 yasina geldiginde de bu hisse sahip olabilirsin 20 de de... karma felsefesi.. bu his seni de bulacak.. yapmak istediklerini yapip cocuk istegi icinde belirdiginde umarim 50 yasinda olmazsin:) .. sevgiler....

Mugedefne07
Senin gibi birisi daha böyle gelmisti ve tüm KK`daki kadinlar linc edecekti hatunu, beni ve bu konuyu koruduklari icin. Onlara hala tesekkürü borc bilirim.
Sen, sana uygun, kafa yapina uygun topikler bul canim, burasi seni asar. Bir sürü cocuk bölümleri var, seni nazikce oraya alalim.
Cocuklarinla mutlu mesut bir ömür dilerim hayatim. Iyi günler !
Kibledim, yönetimden uyarinida alirsin.

ben buna inanıyorum. çocuk olmadan da gayet mutlu olunabilir bence.
her ne kadar şu an hamile olsam da, hamile kalmadan önce de gayet mutlu bir hayatım, evliliğim vardı. 6 senelik evliyim ve daha uzun seneler çocuk sahibi olmadan da durabilirdim. sadece her iki fikre de eşit mesafede olmamdan dolayı böyle bir seçim yaptım. ama biliyorum ki olmadan da gayette mutlu olunabiliyor. illa herkes doğuracak diye bir kaide yok.
sevgiler...

RACHEL GREEN cok tesekkürler yorumun icin canim. Aynen senin gibi düsünüyorum. Ister cocuklu, ister cocuksuz her iki durumdada insanlar mutlu olabiliyor ama ne yazikki bizim toplumda herkes bizim gibi düsünmüyor, mutluluk sadece ve sadece cocugun varsa görüsündeler. Buda dogru degil.
Bu arada sana cok güzel bir hamilelik diliyorum ve hayirli dogumun olsun. Hayirlisiyla bebegini kucagina alman dilegi ile canim. Güzel bakan yürekleri burada okumak insani ne kadar mutlu ediyor.

Hanımlar,
gerilmeye gerek yok, bu topikte çocuk istemeyenler neden istemediklerini yazıyorlar, ki istemek kadar istememekte bir haktır.

İstememe hakkına da saygı duymak lazım, sonuçta çocuk istememelerinin bize yararı veya zararı yok değil mi?

Ki ben şahsen istememelerini haklı buluyorum, bir kızım var Allah bağışlarsa, onun doğumundan sonra başka çocuk düşünmedim, bir çocuğunuz olduğunda da üstünüze geliyorlar, tek çocuk hiç çocuk, bir tane daha olsun arkadaş olurlar gibi sözler söylendi, aldırış dahi etmedim, bir çocuğum daha olsa doğur diyenler mi bakacaktı?

Bu bakmak maması, sütü, bezi değil, doğurmak ve doyurmak işin en kolay kısmı, yetiştirmek önemli, ruhen sağlıklı, mutlu, eğitimli, ayakları yere basan bir birey yetiştirmek sanıldığı kadar kolay değil, hele onu her türlü tehlikeden korumak hiç kolay değil.

2. çocuğumuz yok diye asla pişman olmadık, hatta düşündükçe iyi ki bu kararı vermişiz diyoruz eşimle, sapkınlıkların, kötülüklerin, merhametsizliğin, tecavüzün, cinayetin, maganda kurşunlarının cirit attığı bir zamanda çocuk yetiştirmek zor zanaat.

Kızımda bizimle aynı görüşte, kardeş var kardeş var, onun şansına hergün gırtlak gırtlağa geleceği bir kardeşi de olabilirdi ve olmaz olsaydı diyebilirdi.

Allah bagislasin sevgili MuneMune hesabı doğrulanmış üye. , kendisine, ailesine, topluma hayirli bir evlat olsun. Ömür boyu saglikli, mutlu ve basarili olsun. Su üc günlük dünyada herkes gönlünce yasasin dilerim. Cok tesekkür ederim.

Teşekkür ederim olivia.

Ben sizleri hep anladım biliyorsunuz, hak veriyorum, eşler anlaşıp karar verdikten sonra sorgulamak bize düşmez zaten.

Bende sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir gelecek dilerim

olivia maalesef bizim toplumumuza göre ebeveyn olmak herkesin yerine getirmek zorunda olduğu bir görev adeta. bu görevi yerine getirmeyenlerse derbeder, mutsuz, yarım bu kişilerce. bu zihniyete sayfalarca yazabilirim ama şimdilik "yazık" deyip bitireceğim :)

güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim.
senin de mutluluğunun daim olmasını dilerim. ki kimsenin düşüncelerinin esareti altında kalmadan verdiğin kararlarla hayatın boyunca çok mutlu olacağından eminim :)

sevgiler,

Derbeder, yarim, mutsuz diyenler aslinda kendileri acinasi durumda ama farkinda degiller.
Bir cok nedenlerimden bir tanesi mutlulugumu ve huzurumu bozmamak adina cocuk yapmadim. Eksikligini bile hissetmedim. Demekki her insanin hayata bakis acisi ve algisi ayri ayri. Iyikide öyle, herkes bizim gibi düsünse insanlarin nesli tükenir.
Mutluluk ne cocukla, ne kocayla,ne parayla, ne san söhret veya hangi üniversiteyi bitirmekle alakali degil, mutluluk icinde gerceklesen ve huzuru sagliyan bir algi. Bunu icinde barindirabilmek, görmek ve farkindaligi hissetmek bir algi yetenegi, bazi insanlarda var, bazilarinda yok. O yok hep bir bahane arar, iste sevgilim yok ondan mutsuzum, veya cocugum yok ondan mutsuzum. Degil iste !!! Bunlarin hepsi bahane. Kendine yetiyorsan, kendi kendine mutlu olmayi beceriyorsan, hic bir beklentin olmuyor hayattan.
Isin ilginc yani, mutlulugu hissedebilen bir insan cevresindeki insanlarida miknatiz gibi kendisine cekiyor. Hayatin tüm güzellikleri nedense hep onu buluyor.
Mutlulugu icinde yaratanda sensin, öldürende.

Evlendim çocuk istemedım" çocuğu olmuyor mu" diye düşünenler oldu:)
İstemeden beklemediğim bir anda hamile kaldım "büyük konustu" dediler:)
Eşimle beraber aldırma kararı aldık konustularda konustular .....
Vicdanen rahatsızlık duydum aldıramadım eşimle bir takım sıkıntılar yaşadık bu seferde "kendini garantiye aldı" dediler.:/
Doğum yaptık gül gibi baktım "senden bu performansı beklemezdik" dediler
Şimdi sıra "kardeş yok mu kardeş??" kısmına geldi...
Bitmez tükenmez bu dırdırlar anlayacağınız..
Üstünüze vazifemi anlamadım :)
Yok kardeş mardeş
Mucu mucu :)

Ben de mümkün değil evlenmem, evleneceksem de 35imden önce olmaz derdim hep sağda solda. Sonra aşık oldum, gece en son birbirimizi görelim, sabah uyandığımızda ilk birbirimizi görelim, ayrı bir gün bile geçirmeyelim dedik ve evlendim.
Ondan sonra meğer ben hamileymişim (eş/dost/akraba/komşulara göre)

Ben bebeğimi kucağıma alalı 5 ay oldu. Allahıma binlerce şükür olsun. Hiç bir zaman illa bebeğim olsun diye düşünmedim. Bi anda oldu. Ama bebek olmadan da buna hazır gibiydim sanki.
Ama ben sizi çok iyi anlıyorum ve aynı zaman da sizi takdir de ediyorum. En azından kendinizin farkındasınz.Tabiki kendi canından bir parça olmak çok önemli. Ama şunu da unutmamak lazım, evet bebek çok güzel , ama sorumluluğu çok çok büyük. İnsan hayata bir defa geliyor. İnsan bu hayatta ne ile mutluysa onunla yaşamalı. Ama toplumsal olarak bir sürü roller alıyoruz. sevgilin varsa evlen, sevgilin yoksa sana birini bulalalım. Evliysen çovu yapın. Çocuk varsa mutlaka kardeş yapın vs.vs. bunlar hep toplumsal rollerdir.Eminim çok şefkatli ve vicdanlsınızdır. Ben şuan inanıyorum. Hayatımızın bir yerinde sonuna geldiğimiz zaman bu hayattan nasıl ayrılmak istediğimizle alakalı. Ne ile mutluysa onunla yaşamalıyız.
Hani size diyen olmuş ya ilerde olmassa pişman olursun diye, Bence hiç öyle düşünmeyin. Şu an yaşınız kaç bilmiyorum ama 40-50 yaşına geldiğiniz zaman pişmanlık yaşarsanız evlatlık alırsınız. küçük bebek ya da çouk alırsınız. Hayatınızı istediğiniz gibi o yaşa kadar yaşadığınız için o çocuğa vereceğiniz o kadar çok şey olurki. ..

Cok güzel bir yorum, cok cok tesekkür ederim ayzeze . Ilk önce anali babali, saglikli mutlu yillar diliyorum bebeginizle
Iste ben o sorumlulugu almaya hic niyetim yoktu, eeee zaten cocuk istemiyorum, esim benden daha fazla istemiyor, arabalarimiz altimizda, istedigimiz yere tatile gidebiliyoruz, mesleklerimiz var. Amaaaaannnnnnn cocukda olmayiversin. Hersey olacak diye bir kural yok. Birseyde eksik olsun hayatimda istedim oda cocuk ve cok mutluyum bu kararimdan, esimle her zaman sarmas dolas mutlu, eglenceli yasiyoruz, cocugu ne yapacagim Allah askina ?
Zaten o kadar sabrimda yok, birde istedigim gibi olmama riskide var karekteri yani, aman aman ben almiyayim ama Allah tüm isteyenlere versin.

merhaba
bir süredir sadece bir derdim var da takılıyordum
bi selam vereyim dedim
umarım iyisinizdir

konuşmadığımız zaman içinde tezimle ilgilendim şimdi yazma aşamasındayım
aynı zamanda iş devam ediyor
yoğunluk olacak yine önümüzdeki günlerde
günler çabuk geçiyor
eşimle evliliğimiz 4 sene 2 ay olmuş :)
bu aralar onun iş değişikliği ve şehir değişikliği olacak o yüzden biraz gerginim ben.
aramıza 7 saatlik mesafe giriyor ayrı yaşayacağız

bir de haftaya ferhan şensoyun tiyatro oyununa biletim var :)
çok uzun zamandır tiyatro ya gitme fırsatım olmamıştı çok heyecanlıyım

hepinize sevgiler :)

Bebek işi tamamen şans işi, ben doğmadan önce çok farklı hayal etmiştim ama tam tersi çıktı bizim ufaklık. Ama ben herşeyiyle her hareketiyle seviyorum onu hem de çok. Şu bir gerçek ki bebek olunca hayatınızı tamamen değiştiriyorsunuz. Yok ben değiştirmedim diyenlere aldanmayın sakın. Değişmemesi mümkün mi.

Z zeytinagaci , seni burada görünce cok sevindim. Selam canim, ben her zamanki gibi cok cok iyiyim.
Zeytinim hep onu derim, ilk önce is / güc sonra eglence, tezinde bol bol basarilar dilerim. Esinle daha nice mutlu 4 senelere.
Caniniz sag olsun, esin is yüzünden senden uzak olsa bile, sende zamanini tezine ve egitimine verirsin canim. Tabi söylemesi kolay ama biliyorumki sen basarirsin.
Ferhan Sensoy u cok severim ve degerli bulurum. Onu anlayabilmek büyük bir zeka ister. Biliyorsun degilmi, Münir Özkul kavugunu Ferhan Sensoy`a verdi zamaninda. Yani bu bir gelenek, benden sonra sen devam edeceksin gibi.
Zeki insanlar geleneksel değerlere daha az bağlı olma eğilimi gösterirler. Bu cümlenede cok Dogru buluyorum :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…