cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Kizlar cok güzeeellllll birsey kesfettiiiiimmmm !!!!!!

http://acikradyo.com.tr/#

tam benlik yahuuuuuuu !!!!!
Sizlerde birseyi cok sevip begenirseniz, lütfen bizimle paylasin. Paylasinca zenginlesiriz

kizlar dalginligimla bu yazimi baska bir topikde buldum, oysa buraya yazdigimi sanmistim.

Pinkpumps, bayram mayram araya girdi seninde mesajini sadece begendim yaptim ama simdi vakit bulup hosgeldin demek istiyorum.
Bu arada her yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz tabiki.....
Bende Hoşbulduk diyorum cok tesekkurler :)

canım benim.aslında bende senin gibi düşünenlerdenim.evlenelı 1 yılı gectı ve cocuk yapma fıkrıne gıdım hazır degılım,kısıtlamaları yaşayacagım aklıma geldıkce daralıyorum.ama maalesef ki çevre baskısını da göz ardı etmemek gerek.kayınvalıdemler sımdıden basladılar yapın bı tane yasınız gecıyor dıye.ya Allah verecekse verir vermezse de imtıhandır vardır bı bıldıgı.aslında sanırım ılerıde cocuk yaparsam sırf gırdıgım ortamlarda artık soru sorulmasın dıye yapmak olacak.olmaz değil olur cocuksuz da ama eftal olanı hayat cercevesınde bir ağaç dıkme mısalı bir tane dahı olmasıdır aman ufff kafam karısık

Jasminum, evet canim, Türkiye`de yasamadigim icin oranin durumunu sadece genclik dönemlerimden hatirliyorum. Dedigin gibi aile baskisi ve toplum baskisi ne yazikki cok var. Ve bu demekki genclik yillarimdan bu zamana hic degismedi hatta dahada cok artti diyebilirim. Tatillerde falan ve ailemdede gördüklerim ülke gittikce araplasmis, laiklikten uzaklasmis, baskici ve cahil bir ortam olusmus.
Allah yardimciniz olsun.
Tabiki bunun sonucu kadinlar doguracak !!! Bunu kayinvalide, kayinpeder, ailedekiler, konu komsu, ve tüm sokak mahalle adaylari senden bunu bekleyecekler. !
Ama iyi bir anne olmak icin gercekten konu komsu icin degilde kendin bunu gercekten icten isteyeceksin.
Cocuk öyle kolay birsey degil, senin hayatini belirleyen büyük ve cok önemli unsur. Meslek degistirebilirsin, koca degistirebilirsin, ülke degistirebilirsin ama anne oldugun an bir ömür annesin ! Bir cocugun oldugunda ona elinden gelen herseyin en güzelini sunabilmelisin. Orada hayir artik ben anne olmak istemiyorumla olmaz bu is, ömürlük bir görev !
Sana tavsiyem icinden anne olmak geliyorsa muhakkak yap ama hala emin degilsen ve git gellerin var ise, biraz bekle tam isteyene Kadar veya hic istemeyene Kadar.

ya senin üzerinde hak sahibi olmayan evinin hayatının yolunu bilmeyen insanlar karışma hakkını kendinde buluyor.bu düzeni kim böyle çıkartmış çok merak ediyorum.sorular silsilesini.ama bildiğim tek şey var kimse istedi diye değil ben ve eşim istediği zaman bebek sahibi olmak istiyorum(allah nasip ederse).ülke evet gün geçtikçe hasete kine kıskançlığa bir adım daha bulanıyor.kendini herşeyi bılıyor olarak gören aslında hiç birşey bilmeyen insanlarla doldu.çekilmez oldu gereksiz samimiyetler..

Cocuk istemekle, cocuk egitebilmek arasinda daglar var.
Kadinlarin cogu cocuk istiyor ama ne yazikki en fazla 10 % dogru egitebiliyor.
Hem cocuk isteyip, hemde cok güzel egiten anne ve babalar tabiki hepimizin istedigi tarzda. Ama ne yazikki cocuk isteyip, egitimin e sini bilmeyen, insanlar tarafindan yetistirilen cocuklar resmen canavar gibi oluyorlar.
Cocuklar kattiyen yaramaz degildir aslinda. Cocuklar tertemiz Beyaz bir sayfadir onun icini ciceklerle süsüleyende anne ve baba veya o bembeyaz sayfayi karalayanda anne ve baba.
Cocuk egitiminde. özellikle cocugun her gün 3-4 Saat disarida oynamasi ve eglenmesi lazim am en az 2 Saat. Bunu yapan kac kisi var acaba ?
Cocugunu hic disari götürmeyip, misafirlikte uslu uslu oturmasini isteyen bir anne, veya 1,5 yasindaki cocugun önüne laptopu acip pepe izleten anne, cocuguyla sarki söylemeyen, masal anlatmayan, onunla oynamayan, ona zaman ayirmak istemeyen, ona özveri ile bisiklet sürmeyi ögretmeyen, ona yüzmeyi ögrenmesi icin cabalamayan bir anne, neden cocuk ister ???
Neden cocuk ister ??? Eger eltisi, kayinvalidesi görümcesi cocugundan daha önemliyse ???
Kac anne gercekten cocugu olduktan sonra sadece cocuguna odaklanir ???
Cocuk cok özveri ister, cocuk ögrenmek ister, cocuk, oynamak, kesfetmek, soru sormak ister....ama bu Zamani cocuklar 6-7 yasinda kendi ayakkabisnin bagini bile baglamaya aciz ??? Bunun suclusu annemi yoksa cocukmu sizce ?
ADHS hastaligi gittikce cogaliyor ve bunun cogunlukla büyüklerin hatasi oldugunu düsünüyorum...

Benim nesilde, ne yazikki anne ve babalari para kazanmak icin yurtdisina gider, cocuklarinin gelecekleri icin yurtdisinda calisir, ben ve benim gibiler orada burada akrabanin yaninda büyürdük.
Bu ikilemi hic anlamamisimdir. Paraniz yoktuysa beni niye dogurdunuz ? Neden akrabalarin yaninda yasamak zorundayim, onlar degilki benim anne ve babam ?
Ben 2 yasimda gidip 6 yasinda Türkiye`ye gönderilen ve hic kimseyi tanimayip, yasamak mecburiyetinde kalmistim.
Ne sacma degilmi ? Bir cocuk zenginlik istemez, para pul istemez, sadece babasini ve özellikle annesini ister yaninda.
Hayatimda eger cocuk yapsaydim ve tabiki arkasindan calismak isterdim ama cocuguma 1,5 - 2 yasina kadar bakmak ister, sonrada krese verirdim. Ama hic bir zaman bir akrabaya degil.
Ne olursa olsun, anneanne veya babaanne, benim yerimi alamaz. Neden hem baskalarini rahatsiz edip, neden cocuguma vermek istemedigim egitimi anneanneden veya babaanneden alsinki cocuk ?
Bunlar hep kücük ayrintilar ama cok önemli ayrintilar.
Belki bu ince ve ufak ayrinti bile benim cocuk istememe yol acmis olabilir. Kimbilir ?

Cocuksuz ev olmaz ben 7 seneli k evliyim cok da Mutluyum cocuk sesi evde olmayinca insanin bir cocugu olsun istiyor allah cocuk isteyenlere evlat nasip etsin insallah amin

Insallah canim, cocuk isteyen herkese Allah nasip etsin. Aminnnn !!! Ayni görüsteyim seninle.

Neeee, geri dönüş yapmadım mı??? off, kafa kalmadı bende
Hemen bakıyorum.
Dusty cik kisirlastirma ameliyatı oldu bu arada kızlar.

oooohhhhhhhh kiyamam cok cok gecmis olsun, Cabuk iyilessin yarasi. Onu ve seni cok öpüyorummm Lady`m .
Keske sonbaharda yaptirsaydin, bu sicaklar insallah yarasinin Cabuk iyislesmesini engellemez.

oooohhhhhhhh kiyamam cok cok gecmis olsun, Cabuk iyilessin yarasi. Onu ve seni cok öpüyorummm Lady`m .
Keske sonbaharda yaptirsaydin, bu sicaklar insallah yarasinin Cabuk iyislesmesini engellemez.
Teşekkürler teyzesi
Çok kötü günler geçirdik gerçekten. Ben, Dusty söz konusu olduğunda aşırı duygusal oluyorum Çok şükür veterinerimiz harika biri. Almanyada eğitim görmüş. Ameliyattan sonra 1 gün yattı, sonra dolaşmaya başladı. Şimdi oyun oynuyor normal bir şekilde. Burada da hava pek sıcak değil. Sıkıntı yaşamıyor yavrucuk. Tek problem sol arka ayağı tam basmiyor, toplallıyarak yürüyor. Kalcadan enjeksiyon ile yaptıkları ilaç sinirlere baskı yapmış. Bir aya gecermisSıcak kompres ve masaj yapacağız.
Son ayrıntı da çok ilginç. Yumurtalıklarinda kist varmış. Veterinerimiz iyi ki yaptık bu operasyonu dedi

Çok geçmiş olsun, benim oğluşum da ameliyat olacak 2. kez, Dusty'nin nesi vardı? Önceki mesajlarınızda yazmış olabilirsiniz ama bu konuya yeni girdiğim için göremedim.

Çok geçmiş olsun
İnşallah kısa zamanda toparlar minik

Çok geçmiş olsun, benim oğluşum da ameliyat olacak 2. kez, Dusty'nin nesi vardı? Önceki mesajlarınızda yazmış olabilirsiniz ama bu konuya yeni girdiğim için göremedim.
Teşekkürler. Kısırlaştırma operasyonu geçirdi. Ne yazık ki FIP denilen hastalık var Dusty'de, zaten doğum yapmaması gerekiyordu. Yumurtalikta da kist varmış. Bahtsiz kuzum.... Sizin minik neden ameliyat olacak?

Teşekkürler. Kısırlaştırma operasyonu geçirdi. Ne yazık ki FIP denilen hastalık var Dusty'de, zaten doğum yapmaması gerekiyordu. Yumurtalikta da kist varmış. Bahtsiz kuzum.... Sizin minik neden ameliyat olacak?
Benim danada tümör(ler) bulundu, onun için ameliyat oldu. Şimdi iyi çok şükür.
Kısırlaştırmanız iyi olmuş, ileride çok büyük hastalıklara sebep oluyor kısırlaştırılmamış olması. Geçmişler olsun o zaman ikisine de; son hastalıkları olsun inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…