• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk ne zaman.....

nastasıacım hele bı hamıle kal,tekme atmaya baslasın ıste o zaman annelık duyguları sarıyor ınsanın ıcını....hergun dua edıyorum rabbıme aman ne olur bebegıme bısıy olmasın...kızlar rabbım herkese ısteyen herkese nasıp etsın cok guzel bı duygu.ben suan 24 yasındayım kısmetse 25te anne olacagım dedıgın gıbı ıkıncı cocuk falan anca yas da fazla gecmeden yapmak lazım.bır arkadasım demıstı 30 dan sonra bebek le ugrasmak cok zor dıye.allah yardımcımız olsun.sevıyorum sızı ben ya...

haklısın cnm benimde gözümü korkutan işte o:))) bikaç ay sonra 27 olacam yani bikaç sene bekleyim desen gelecek yaş 30a ondan sonrada 2. için baya geç kalınmış olabilir herşey kısmet tabiki de:))) hayırlısı olsun artık ben bi de 3 çocuk istiorum bakabilecek durumum olursa artık o da kısmet:D
inş anne olmak isteyen herkes olur, o his çok farklı olmalı çok merak ediyorum... ben ztn gün boyu çocuklarla ilgileniyorum öyle ki bazen velilere kızıyorum, okdr sahipleniyorumki çok şekerler:D
eve geldiimde başka çocuk sesi kaldırabilecek halim kalmıyor, yaş geçtikten sonrada hiç kaldıramam ie korkuorum:)))
sağ salim bebeğii kucağına almak nasip olur umarım cnm, kaç aylık hamilesin sen şimdi? cinsiyeti bellimi bebişinopuyorumnanaktan

haklısın cnm benimde gözümü korkutan işte o:))) bikaç ay sonra 27 olacam yani bikaç sene bekleyim desen gelecek yaş 30a ondan sonrada 2. için baya geç kalınmış olabilir herşey kısmet tabiki de:))) hayırlısı olsun artık ben bi de 3 çocuk istiorum bakabilecek durumum olursa artık o da kısmet:D
inş anne olmak isteyen herkes olur, o his çok farklı olmalı çok merak ediyorum... ben ztn gün boyu çocuklarla ilgileniyorum öyle ki bazen velilere kızıyorum, okdr sahipleniyorumki çok şekerler:D
eve geldiimde başka çocuk sesi kaldırabilecek halim kalmıyor, yaş geçtikten sonrada hiç kaldıramam ie korkuorum:)))
sağ salim bebeğii kucağına almak nasip olur umarım cnm, kaç aylık hamilesin sen şimdi? cinsiyeti bellimi bebişinopuyorumnanaktan

cnm ben 6.5 aylık hamıleyım.kısmetse 0glum olcak.sagol canım.rabbım dıleyen herkese versın....darısı basına.sende o zaman 1 senenı bıtır ole yap ne erken nede gec olur:)

cnm ben 6.5 aylık hamıleyım.kısmetse 0glum olcak.sagol canım.rabbım dıleyen herkese versın....darısı basına.sende o zaman 1 senenı bıtır ole yap ne erken nede gec olur:)

hayırlı olsun şekerim darısı başımıza artık:) kısmetse bende en erken bi sene dolduktan sonra hamile kalmayı düşünüorum ztn:))) bakalım artık:dance:

Benim eşim çok istiyor, ben de istiyorum ama yurtdışındayız, düzenimiz otursun diyorum.Artık hayırlısıyla olsun diyorum, nötr takılıyorum :) henüz 3 aylık evliyiz zaten.:dance:

1 yıl olacak evleneli neredeyse.Ama daha en az 5 yıl düşünmüyorum.Daha gencim zaten acelem yok.Kuzenlerım var ufak onlarla uğraşıp duruyoruz işte :)Birde köpeğim var çocuğumuz bizim.Karıyer önemli benim için.Bebek her zaman olur.Çevremde daha evlılığının ılk aylarında bebeğe karar veren,snr da ben ne yaptım her şeyım kısıtlandı diyen o kadar çok insana rastladım ki.Psikolog arkadaşım var 6 yıl oldu evlenelı,nisanda bebeği oldu şimdi o kadar pişman ki,psikolojisi bozuldu evinde bakıcısı bile var ona rağmen ilaçlarla anca benimseyebildi bebeğini.Bebekde erkek bir huysuz bebek arabasıyla illa sallıcaksın yoksa durmuyor gezmeyı sevmıyor 5 de uyanıyorlar ailecek.Bende bunları görünce hazır olunca yapacağız dedim.Daha geziyoruz tozuyoruz,ben sürekli yurt dışına çıkıyorum işim gereği.Yani daha yapmadığımız o kadar şey var ki eşimle,hayata doyunca tamam içimizde bir şey kalmadı dediğimiz zaman bebek olacak dedik.ımreniyoruz ama şu an hazır değilim.Zaten ailemde en az 3 yıl snr bebek yaptı herkes.En mantıklısı zaten.Ona çok kusursuz bir hayat sunmak istiyorum,hiç bir şeyde gözü kalmamalı,ne isterse almalıyım şu anda olsa alırım ama ben hazır değilim.Sonra eğitimi var onda kuşkum yok zaten anne babası yüksek lisans mezunu bizimle her zaman gurur duyacak,bende ona her şeyi eksiksiz öğreteceğim.Ama bunlarla bitmiyor ki,geceleri uyanması var her saniye telaşla hareket etmek,hasta mı uykusuz mu sürekli hastanelerden çıkamıyorsun.Zaten şu an bir çok hastalık var etrafta iyi ki beklemişiz diyorum.Çocuk büyük sorumluluk gerçi baksanda bakmasanda her şekilde büyüyor ama adam gibi olmalı.Gençliğimizi yaşamak istiyoruz daha tatil vs...Ama adını belirledik,hatta ben ona neler aldım neler parmak arası terliğine kadar aldım ufacık :) Evime gelen yardımcım var,bebek oluncaz tamamen ona bakacak.Ben ev için başkasını bulacağım.Zaten ailemizden biri.Odasınıda bu sene boşaltacağız ufak tefek hazırlık yapacağız ama daha çok var dediğim gibi yoksa kim istemez.

bigeciim herkesi kendinle kıyaslama belki onlar öle hissedio ama sen farklı hissedeceksin benimde çevremde kariyerde neymiş şimdiki aklım olsa evlenir evlenmez çocuk yapardım diyenler var belkide benim yaşım fazladır senden onunla alakalı çevremde daha büyükler wardır bilemiorum ama kimse eline bebeğini almadan hazır olup olmadıını bilemez benim düşüncem... ayırca benimde kuzenimin kaç yıl sonra ikizleri oldu iilk başta onlarında köpekleri vardı hala daha var ihtiyacımız yok vs vs diodu... şimdi dioki ahh ahh kaç sene önce olsalardı keşke şimdi belki 2 tane daha yapardım ne güsel şeymiş çocuk diyip duruyor... bence insan hayatını doyasıya yaşamalı ama bi yerde ara vermeli... ayrıca evlilikte zmn geçtikçe bence insan çocuksuzluğa alışıyor ondan sonra olunca kaldırmak sorumluuu almak daha zor oluo... ben evleneli 6 ay falan oldu bende 3 sene istemiorum falan diyordum ama gez gez insan sıkılıyorda farklı bişeyler istiyor hayatında... tabiki senin düşüncene de saygı duyuorum herkesin kendi hayatı...

Çok haklısınız :) Evet tek sorun zaten hazır hissetme ,yoksa durumumuz iyi,dahada genciz,her şekilde bakılır ama daha yeni tadını çıkartmaya başladık evlılıgın hayatımızın.Garantı 5 yıl diyoruz hem dünyamız 5 yıla kadar bıraz daha gelısır güzelleşir,yoksa böyle bir dünyaya bebek getirmek en yanlış şey benim için.Birde çocuk bakmak için insan tamamen free olmalı,ev hanımı olmalı,ben henuz öyle degılım gezmeye gormeyede meraklıyım.Birde o kadar boşuna mı okudum :) Daha meyvelerını toplamam lazım.Bebek sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu olmasının yanında da en zor görevi.Ben belkı tam doyamadım bunlara :) Yoksa tabı kı olacak annelık baska bır his.Herkes tatmalı.

1 yıl olacak evleneli neredeyse.Ama daha en az 5 yıl düşünmüyorum.Daha gencim zaten acelem yok.Kuzenlerım var ufak onlarla uğraşıp duruyoruz işte :)Birde köpeğim var çocuğumuz bizim.Karıyer önemli benim için.Bebek her zaman olur.Çevremde daha evlılığının ılk aylarında bebeğe karar veren,snr da ben ne yaptım her şeyım kısıtlandı diyen o kadar çok insana rastladım ki.Psikolog arkadaşım var 6 yıl oldu evlenelı,nisanda bebeği oldu şimdi o kadar pişman ki,psikolojisi bozuldu evinde bakıcısı bile var ona rağmen ilaçlarla anca benimseyebildi bebeğini.Bebekde erkek bir huysuz bebek arabasıyla illa sallıcaksın yoksa durmuyor gezmeyı sevmıyor 5 de uyanıyorlar ailecek.Bende bunları görünce hazır olunca yapacağız dedim.Daha geziyoruz tozuyoruz,ben sürekli yurt dışına çıkıyorum işim gereği.Yani daha yapmadığımız o kadar şey var ki eşimle,hayata doyunca tamam içimizde bir şey kalmadı dediğimiz zaman bebek olacak dedik.İmreniyoruz ama şu an hazır değilim.Zaten ailemde en az 3 yıl snr bebek yaptı herkes.En mantıklısı zaten.Ona çok kusursuz bir hayat sunmak istiyorum,hiç bir şeyde gözü kalmamalı,ne isterse almalıyım şu anda olsa alırım ama ben hazır değilim.Sonra eğitimi var onda kuşkum yok zaten anne babası yüksek lisans mezunu bizimle her zaman gurur duyacak,bende ona her şeyi eksiksiz öğreteceğim.Ama bunlarla bitmiyor ki,geceleri uyanması var her saniye telaşla hareket etmek,hasta mı uykusuz mu sürekli hastanelerden çıkamıyorsun.Zaten şu an bir çok hastalık var etrafta iyi ki beklemişiz diyorum.Çocuk büyük sorumluluk gerçi baksanda bakmasanda her şekilde büyüyor ama adam gibi olmalı.Gençliğimizi yaşamak istiyoruz daha tatil vs...Ama adını belirledik,hatta ben ona neler aldım neler parmak arası terliğine kadar aldım ufacık :) Evime gelen yardımcım var,bebek oluncaz tamamen ona bakacak.Ben ev için başkasını bulacağım.Zaten ailemizden biri.Odasınıda bu sene boşaltacağız ufak tefek hazırlık yapacağız ama daha çok var dediğim gibi yoksa kim istemez.

Bige, herkesin kendi hayatı ve çocuk isteyip istemediğine kendisi karar verir.İnsan kendi yaptığı seçimlerden kendisi sorumludur; fakat kendi yazdığınla çelişiyorsun gibi..? 5 sene daha çocuk istemeyen biri şimdiden adını belirleyip, parmak arası terliğini alır mı? Odasını şimdiden düzenler mi? Bir de dünya üzerinde her zaman çeşitli hastalıklar vardı ve olmaya da devam edecek.Bahsettiğin H1N1 virüsü ise, o zaman kimse hastalıklar bitene kadar çocuk yapmasın? Bir de bu sitenin üyeleri arasında farklı eğitim seviyeleri ve farklı sosyo-ekonomik durumları olan üyeler var.Burası kadınların paylaşım platformu olduğu için, hepimiz durumumuz ne olursa olsun ortak paydada buluşabiliyoruz.Soru da oldukça basit çocuk ne zaman diye soruluyor, bu kadar detaya girmene gerek var mıydı? Kimse beni yanlış anlamasın, ben sadece mesajı ilk okuğumda ilginç geldi ve neden öyle olduğunu paylaşmak istedim.:kahve:

Bu başlığa bir bakayım dedim okuduklarım beni çokkkkkkk şaşırttı.

1-Elbette tüm topiklerde olduğu gibi buradada insanların düşüncelerini paylaşmaya hakkı vardır.Ancakkkkkkkkkkkkk birbiriyle çelişen ifadelerle dolu cümleler kurmayarak,insanları eğitim durumlarına göre sınıflandırmayarak,hiç tanımadığımız kişiler hakkında uygunsuz yorumlar yapmayarak

2-Tıpkı evliliğe hazır olmak gibi bebek yapmaya daha doğrusu onu en güzel şartlarda yetiştirmeye hazır olmakta gereklidir.Anne fedakar olmaya,samimi olmaya,tüm görgü kurallarını ve bilgi birikimini paylaşmaya (bunun eğitimle bir alakası yoktur ....hani bir laf vardır ya.................eşşeklik baki kalır......).............vs kesinlikle hazır olmalıdır.Bu özelliklerden yoksun bir kadının anneliği o çocuğun hayatını baştan altüst eder,istediğiniz kadar paranız,eviniz,arabanız,yardımcılarınız olsun hiç birşey ifade etmez!

3-Kişilerin meslekleriyle,kaç yıllık evli olduğuyla anneliğin uzaktan yakından bir alakası yoktur.Yukarıda bir meslektaşımla ilgili örnek verilmiş çok üzüldüm sevgili meslektaşım zaten hazır değilmiş bu gözardı edilmemeli.
Anne adayı kesinlikle ve kesinlikle manevi olarak hazır hissetmelidir kendini tabi baba adayınında sonsuz fedakarlığı göze alması ve eşini desteklemesi gerektiği unutulmamalıdır.

BU KONU ÇOK DERıN VEDE ÇOK UZUN HER AYRINTISINI PAYLAŞACAK OLURSAK SAYFALARCA YAZMAK PAYLAŞMAK GEREKıR.
PAYLAŞIRKENDE ŞAHSı TATMıNLERıMıZDEN ÖTE,TOPLUMSAL BıLıNÇLENDıRME VE KARŞILIKLI PAYLAŞIM HER DAıM YANIMIZDA OLMALIDIR.ÖNYARGISIZCA,AT GÖZLÜKLERıYLE ıNSANLARA VE DOLAYISIYLA HAYATA BAKMADAN HERKESıN BıRBıRıNDEN ÖĞRENECEĞı ÇOK ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK VEDE ıNANARAK YAŞAMIN HER ANINDA PAYLAŞMAYI AMAÇ EDıNMELıYıZ.EGOLARIN TATMıN YERı BÖYLE BıR PLATFORMDA OLMAMALIDIR.BUNU GERÇEKLEŞTıRMEK ıSTEYEN ÜYELER REEL HAYATTA UYGULAMAYA GEÇMELıDıRLER.

UMARIM ANLATABıLMıŞıMDıR
.........................

Ya bu arada ben esas konumuza geleyim:delphin: Gerçi daha öncede yazmıştım..

Ben nasipse yaza Temmuz gibi hamile kalmayı düşünüyorum.. Hem evliliğim de 2 yıl dolmuş olacak. İnşallah Allah herkese istediği zaman da verir meleklerini..:Saruboceq:

İnşallah cnm
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

1 yıl olacak evleneli neredeyse.Ama daha en az 5 yıl düşünmüyorum.Daha gencim zaten acelem yok.Kuzenlerım var ufak onlarla uğraşıp duruyoruz işte :)Birde köpeğim var çocuğumuz bizim.Karıyer önemli benim için.Bebek her zaman olur.Çevremde daha evlılığının ılk aylarında bebeğe karar veren,snr da ben ne yaptım her şeyım kısıtlandı diyen o kadar çok insana rastladım ki.Psikolog arkadaşım var 6 yıl oldu evlenelı,nisanda bebeği oldu şimdi o kadar pişman ki,psikolojisi bozuldu evinde bakıcısı bile var ona rağmen ilaçlarla anca benimseyebildi bebeğini.Bebekde erkek bir huysuz bebek arabasıyla illa sallıcaksın yoksa durmuyor gezmeyı sevmıyor 5 de uyanıyorlar ailecek.Bende bunları görünce hazır olunca yapacağız dedim.Daha geziyoruz tozuyoruz,ben sürekli yurt dışına çıkıyorum işim gereği.Yani daha yapmadığımız o kadar şey var ki eşimle,hayata doyunca tamam içimizde bir şey kalmadı dediğimiz zaman bebek olacak dedik.İmreniyoruz ama şu an hazır değilim.Zaten ailemde en az 3 yıl snr bebek yaptı herkes.En mantıklısı zaten.Ona çok kusursuz bir hayat sunmak istiyorum,hiç bir şeyde gözü kalmamalı,ne isterse almalıyım şu anda olsa alırım ama ben hazır değilim.Sonra eğitimi var onda kuşkum yok zaten anne babası yüksek lisans mezunu bizimle her zaman gurur duyacak,bende ona her şeyi eksiksiz öğreteceğim.Ama bunlarla bitmiyor ki,geceleri uyanması var her saniye telaşla hareket etmek,hasta mı uykusuz mu sürekli hastanelerden çıkamıyorsun.Zaten şu an bir çok hastalık var etrafta iyi ki beklemişiz diyorum.Çocuk büyük sorumluluk gerçi baksanda bakmasanda her şekilde büyüyor ama adam gibi olmalı.Gençliğimizi yaşamak istiyoruz daha tatil vs...Ama adını belirledik,hatta ben ona neler aldım neler parmak arası terliğine kadar aldım ufacık :) Evime gelen yardımcım var,bebek oluncaz tamamen ona bakacak.Ben ev için başkasını bulacağım.Zaten ailemizden biri.Odasınıda bu sene boşaltacağız ufak tefek hazırlık yapacağız ama daha çok var dediğim gibi yoksa kim istemez.

bende de var hem de 3 tane canım:) 3 kızımız var..:)

onların yeri apayrı ama bazen şöyle düşünüyorum en büyükleri 6 yaşında diğeri 4 ve 3 en fazla 3-5 yıl daha yaşar(Allah gecinden versin) onları uğurladıktan sonra anne baba olsak kıskanmasalar sıkıntı yaşamasak hiç diyorum...
ama nasip meselesiii Allah aratmasın yine de...

Çok haklısınız :) Evet tek sorun zaten hazır hissetme ,yoksa durumumuz iyi,dahada genciz,her şekilde bakılır ama daha yeni tadını çıkartmaya başladık evlılıgın hayatımızın.Garantı 5 yıl diyoruz hem dünyamız 5 yıla kadar bıraz daha gelısır güzelleşir,yoksa böyle bir dünyaya bebek getirmek en yanlış şey benim için.Birde çocuk bakmak için insan tamamen free olmalı,ev hanımı olmalı,ben henuz öyle degılım gezmeye gormeyede meraklıyım.Birde o kadar boşuna mı okudum :) Daha meyvelerını toplamam lazım.Bebek sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu olmasının yanında da en zor görevi.Ben belkı tam doyamadım bunlara :) Yoksa tabı kı olacak annelık baska bır his.Herkes tatmalı.

Bige merhaba ,

bence senın kafan bıraz karışık ya senı cok korkutmuşlar cocukla ilgili ya sen cok ıstıyosun eşin istemıyo yada eşin istiyo sen henuz ıstemıyosun cunku hakketen bıanka nın dedıgı gibi celışıyosun kendınle kafanın karışıklıgı yazına yansımış .
Ben senın bıkaç fıkrıne katılmıyorum boyle bı dunyaya cocuk getırılırmı demışsın her donem dunyada kotu olaylar oluyo bunada yaşam denıyo hayatta herzaman hersey cok ıyuı gştmez zaten oyle olsa bence cok sıkıcı olurdu elbette kotu seylerde olacak onemlı olan senın cocuguna ıyı seylerı verebılmen,ıyı olanı yasatabılmem ,ıyıyı guzelı ogretebılmen dunya da 5 sene içinde ııy gelışmeler beklersen bence sen bu cocuk işindenn vazgec derım cunk uherzaman dunyada hem ıyı hem kotu seyler oluyo ve olmayada devam edecek.
ıkıncı katılmadım konu ıse hayatımı yasayacam.gezcem tozcam demışsın cocuk sahıbı olanalr muebbet hapıs hayatı yaşamıyokı onlarda gezıp tozuyolar eşleriyle vakıt gecırıyolar sadece bazı tercıhler cocuga daha uygun oluyo,biraz fedakarlık yapılıyo hersey senın elınde bunu bu sekılde dusunursen hep negatıfı gorursen mutsuz olursun bence bıraz da ıyı tarafından bak olaylara annelık fedakarlık ıster ama bu demek deılkı cocuk olunca onun hayata gelmesıyle senın ve eşinin hayatı zehir olacak hersey bırlıkte paylaşımla daha gusel olacak bunu guzelleştirmek sızın elınızde :enbuyukkk:

bu arada ben 2,5 yıllık evlıyım henuz cocugum yok cok sevıoyurm cocukları.ben kısmet olursa 1-2 sene sonra dusunuyorum cocuk.ışsel bazı planlarımız var,bide araba kredisi oduyoruz.1 sene sonra rahatlamış olacagız o zaman inş. hayırlısıyla düşünüyoruz hatta sonra 2.de fena olmaz:)
gercı cocuk sahıbı olanlar, ben 2 cocuk en az kardessız olmasın cocuklar dıyınce ,sen ılkını yap gorcez dıyolar ama ne bılıım ben kardeşlerımı cok sevıom,kalabalık bı aılede buyudum ve kalabalık aılede buyumek cok keyıflı o yusden yanlız kalmasın cocuk ıstıyorum tabı once bı ılkı olsunda 2,sonra dusunuruzz demı ama :)

Ayy nerelere çekilmiş konum...

benim sormak istediğim şuydu ben 1.5 yıllık evliyim ve hala korunuyoruz ve çevremdekiler beni korkutuyor sonra olmaz diye ama gördüğüm kadarıyla böyle birşey yok daha yaşımda küçük yeni 20 oldum...

idil okumadım hepsni ama konu sapmış galiba
biz evleneli 4 ay olcakk inşş 26sında
daha çok erkenn yaşm 21 zatenn 2013 gibi düşünüyoruz bakalımm kısmett
ama bebiş harika bişi yaa bazen yeemek yeyince göbeğim çıkıyo bebişim var die dolanıom evde :))))

Back