bizim bi tanıdığın 4 kızı var.biri evde tedavi ettirnediler garibim yürüyemiyo :sinifsinif:
diğeri evden kaçtı,huzursuz,mutsuz
ortanca yürüyemeyen ablaya bakıyo :gitme: garibim her şeyiyle ilgileniyosenağlama
küçük desen onu geçtm
anne akşama kadar fink orda,fink burda gezer tozar.fedakar ana rollerinde
baba desen adi şey karılarla gezer,söver kızlara
alın çocuk,alın sorumluluk:mymeka:
zhebanicim yani seninde cocugun olursa sendemi böyle olursun bundanmı korkuyosun sende
yaaaa ne alaksı var şimdi bu örneğin. ben şimdi 100 tane iyi örnek veriyim mi? evlilik tabiki hemen çocuk doğurmak demek değildir,
insanlar evlilikleri rayına oturduktan sonra mutluluklarını taçlandırmak için karar alırlar.
siz hiç duydunuzmu evliliğim çok kötü çocuk yapmaya kara verdik diyen birini
yaaaa ne alaksı var şimdi bu örneğin. ben şimdi 100 tane iyi örnek veriyim mi? evlilik tabiki hemen çocuk doğurmak demek değildir,
insanlar evlilikleri rayına oturduktan sonra mutluluklarını taçlandırmak için karar alırlar.
başbakan teşvik amaçlı mı açtırttı konuyu size
her yerde diyo en az 3 çocuk millet yemedi tabi :1closedeyes:
azda olsa,1 tanede olsa yapsınlar kampanyası mı bu Çok üzgünüm çoook
iyi okuyun yazımı lütfen hakaret nasıl cıkardı iseniz
evli olupta cocuk istememk diye bişey olabilirmi tamam cocuk yasta olanlara bişey demiyorum belli yastan sonra mutlaka düşünülmeli
oooo,,dolu. evliliğini düzeltmek için hamile kalan çok kadın gördük.. çocuk yapsam evliliğim kurtulurmu diye buralara yazıp konu açanda.
oooo,,dolu. evliliğini düzeltmek için hamile kalan çok kadın gördük.. çocuk yapsam evliliğim kurtulurmu diye buralara yazıp konu açanda.
selam kızlar,
evlenmeden önce çocuk istemeyip evlenince fikri değişen oldu mu? veya benim gibi bekâr olup da çocuk istemeyen var mı?
derdim şu; çevremdeki herkes evlenince çocuk yapmamı bekliyor. buna nişanlım da dahil. çocukları seviyor. ben de seviyorum ama uzaktan. çocuğum olacağı fikri beni rahatsız ediyor. tepki alabilirim bunun için. bu nedenle sebeplerini açıklayayım.
1. kendimi o olgunlukta görmüyorum. yani çevremde anne diye geçinen çok kişiden daha olgunum. ama benim için annelik başka bi boyut. o olgunluğa asla erişemeyeceğimi düşünüyorum
2. çocuğumun her türlü maddî ihtiyacını karşılayacak gücüm olmasını istiyorum. öğretmen maaşıyla bunu mümkün görmüyorum.
3. çocuğumun istediğim gibi biri olmayacağından korkuyorum. özellikle kendi öğrencilerimin ne kadar saygısız, tembel olduğunu görünce gerçekten korkuyorum. baştan ailelerine suç buluyordum. ilk veli toplantısında ailelerin ne kadar perişan olduğunu görünce bundan vazgeçtim. hepsi düzgün insanlar. ama bu devrin çocukları ne yazık ki böyle. 1000 öğrencim içinde inanın 5 tane terbiyeli çocuk var. hepsi ünlü olmak istiyor, süsten, dedikodudan başka bi şey bilmiyorlar. hayatları facebook ve cep telefonu olmuş.
böyle düşünürken evlenmeliyim? sevgilime bu düşüncelerimi söylüyorum. hak veriyor. haklısın diyor. ama içten içe çocuk istediğini de biliyorum. sizce bu evlilik işine hiç girmesem daha mı iyi?
başbakan teşvik amaçlı mı açtırttı konuyu size
her yerde diyo en az 3 çocuk millet yemedi tabi :1closedeyes:
azda olsa,1 tanede olsa yapsınlar kampanyası mı bu Çok üzgünüm çoook
yaa burda kimseye hadi çocuk doğur demiyoruz.farkında olmadan sizlere iyilikle bişiler anlatıyoruz.ayrıca konun kapanmasına kk kara verir
bunlarda hastalıklı beyinler işte.öyle adamlara çocuk mu doğurulur.
ama sanmıyorum ,yurdum kadını evliliğim kurtulsun diye çocukmu doğurulur
bu konunun açılış amacı çocuk istemeyenlerin var olup olmadığını mı öğrenmek/paylaşmak
yoksa...
çocuk istemeyenleri ikna mı etmek?fisfisfis
istemeyen arkadaşlar
gelecek kaygısı,ona bakabilirmiyim,bu sorumluluğun altından kalkabilirmiyim düşüncelerine bir nebzede olsa katılabilirim.
fakat ,iş,kariyer sevişmek,hayatı yaşamak gibi bencil düşünen insanlara asla ve asla katılamam
[/COLOR]
bu hayatın içinden bi örnekti. kaç anne-baba evladıyla ilgili?
neden alaksı yokmuş konuyla?
bal gibi var.olmalı!
her insan önce işin kötü yönlerini bilmeli...
bilmezse nasıl iyiyi bulacak,ben böyle yapmayaym diyecek?
ayrıca son cümlenize cvbım:
evet duydum-gördüm.mutsuzm bi tane doğuraym,belki evliliğim yoluna girer diyenleri :umursamaz:ama mutlu olamayanları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?