Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96

yaaaa ne alaksı var şimdi bu örneğin. ben şimdi 100 tane iyi örnek veriyim mi? evlilik tabiki hemen çocuk doğurmak demek değildir,
insanlar evlilikleri rayına oturduktan sonra mutluluklarını taçlandırmak için karar alırlar.
siz hiç duydunuzmu evliliğim çok kötü çocuk yapmaya kara verdik diyen birini

oooo,,dolu. evliliğini düzeltmek için hamile kalan çok kadın gördük.. çocuk yapsam evliliğim kurtulurmu diye buralara yazıp konu açanda.

tamamen katılıyorumm

başbakan teşvik amaçlı mı açtırttı konuyu size
her yerde diyo en az 3 çocuk millet yemedi tabi :1closedeyes:
azda olsa,1 tanede olsa yapsınlar kampanyası mı bu
Çok üzgünüm çoook

yaa burda kimseye hadi çocuk doğur demiyoruz.farkında olmadan sizlere iyilikle bişiler anlatıyoruz.ayrıca konun kapanmasına kk kara verir

iyi okuyun yazımı lütfen hakaret nasıl cıkardı iseniz

yrm lm cim çocuk istemeyenler istediğimiz gibi gezemeyiz tozamayız diye korktukları için yapmak istemediklerini belirtmişsin ve yargılamışsın her ne kadar yargılamıyorum desen de ben yazdıklarını okuyunca ilk öyle anladım
velev ki ondan korktukları için istemiyor olabilirler kızmaya hakkımız yok ki
lütfen canım artık uzatma

evli olupta cocuk istememk diye bişey olabilirmi tamam cocuk yasta olanlara bişey demiyorum belli yastan sonra mutlaka düşünülmeli

Kimseyi yargıladığım yok dedikten sonra bu cümleyi kurmuş olmanız sizce de gülünç değil mi?

Ayrıca kimsenin kimseyi yönlendirdiği yok, herkes kendi kararlarını verebilecek zekâ kapasitesine sahiptir merak etmeyin. Ayrıca burada "ben çocuk sahibi olmak istemiyorum, sebepleri şunlar şunlar..." diye bir yazı okuyup çocuk yapmaktan vazgeçecek kadar kafasız bir kadın varsa zaten vazgeçsin çocuğa yazık.

Sizden başka kimsenin kendi doğrularını kabul ettirme çabası yok ayrıca dikkat ettiyseniz.

oooo,,dolu. evliliğini düzeltmek için hamile kalan çok kadın gördük.. çocuk yapsam evliliğim kurtulurmu diye buralara yazıp konu açanda.

bunlarda hastalıklı beyinler işte.öyle adamlara çocuk mu doğurulur.
ama sanmıyorum ,yurdum kadını evliliğim kurtulsun diye çocukmu doğurulur

bu hayatın içinden bi örnekti. kaç anne-baba evladıyla ilgili?
neden alaksı yokmuş konuyla?
bal gibi var.olmalı!
her insan önce işin kötü yönlerini bilmeli...
bilmezse nasıl iyiyi bulacak,ben böyle yapmayaym diyecek?
ayrıca son cümlenize cvbım:
evet duydum-gördüm.mutsuzm bi tane doğuraym,belki evliliğim yoluna girer diyenleri :umursamaz:ama mutlu olamayanları

özgürlüğüme çok düşkün bir insanım
severek ve sevilerek büyük bir aşkla evlendim...
bana kalırsa 3-5 yıl çocuk istemiyordum , ama eşimim baba olma isteği çok fazlaydı ve evliliğimizin ikinci yılında anne baba olduk...

ah keşke çok daha önceden ANNE olsaydım diyorum şimdilerde... 30 yaşında anne oldum.

oğlum dünyamıza girince herşey çok daha anlamlı herşey çok daha güzel gelmeye başladı gözüme...
okul başarılarım , iş başarılarım hepsi o kadar önemsiz ki gözümde artık... hayatımın anlamı - oğlum :)

maddi olarak bende oğluma herşeye veremeyeceğim... ama benim oğlumun da öyle beklentileri yok ( şimdilik ) benden tek beklediği -ilgi ,sevgi ve güven... bu üçünü fazlasıyla oan vermeye çalışıyorum...

özgürlüğüm kısıtlandı mı ? evet tabi ki kısıtlandı... herşeyi oğluma göre planlıyorum programlıyorum , ona göre hareket ediyorum , ama bu benim mutsuz etmiyor ... tam tersi onunla herşeyimi paylaşabildiğim için , kendi bilgilermi ona aktarabildiğim için çok çok mutlu oluyorum...

kimseyi yadırgamıyorum anne olmak istemediği için... herkesin kendi seçimi...

bu dünyaya çocuk mu getirilir diyenlere de getirilir cevabı vermek istiyorum ...iyi insanlar yetiştirmek lazım dünyamız güzelleşsin diye...

istediğim gibi yetiştiremeyeceğim korkusu bende de var...ama ben temel doğruları aşıladıktan sonra oğlum kendi doğrularını da oluşturacak...
amacım benim istediğim gibi bir birey bir evlat yetiştirmek değil... temelini verdikten sonra kendi istediği gibi bir insna olsun...mutlu olsun... benim babamın bir lafı vardı..isterseniz çöpçü olun , ama önemli olan en iyisi siz olmanız ve mutlu olmanız çöpçü olunca...

oğlum 3 yaşında ve çok şükür çok mutlu bir çocuk... sevgi içinde yetişiyor , ama şımarık değil...

annelik büyük bir sorumluluk evet , ama benim oğlumun için yaptıklarımın 1000 katını oğlum bana geri veriyor :) gülümsemesiyle , kahkalarıyla , yaşına rağmen hoş ve mantıklı sohbetleriyle...

oğlumla sinemaya da gidiyorum , tiyatroya da gidiyorum...tabi şimdilik onun yaşı için uygun olan gösterilere... kendimi kısıtlanmıştan çok ÇOCUK gözüyle , özellikle de çocuğumun gözüyle dünyayı bakınca görünce hayatın aslında hiç zor olmadığını , küçücük şeylerden zevk alınabileceğini öğrendim...

ve ben şunu da savunuyorum- evlenmek için hiçbir zaman geç kalınmaz...insan 20sinde ,40 ında 50 sinde de evlenebilir.... ama anne baba olmak için bazen geç kalınmış olabiliyor...

işte ben o zeka seviyesine sahip olmayanların burdan etkileneceginden bahsetmişitm. malesefki öyle insanlar var. ve konu benim için kapanmıstır. ne kadar yazsan boş.

siz hiç duydunuzmu evliliğim çok kötü çocuk yapmaya kara verdik diyen birini
dediğiniz için yazdım size.
duyduk, gördük, okuduk çünkü.
var maalesef. çok acı ki var. ve olan o çocuklara oluyor.

başbakan teşvik amaçlı mı açtırttı konuyu size
her yerde diyo en az 3 çocuk millet yemedi tabi :1closedeyes:
azda olsa,1 tanede olsa yapsınlar kampanyası mı bu
Çok üzgünüm çoook

yaa burda kimseye hadi çocuk doğur demiyoruz.farkında olmadan sizlere iyilikle bişiler anlatıyoruz.ayrıca konun kapanmasına kk kara verir

eğer böyle bi kampanya varsa kömür istemiyorm. evim doğalgazlı çünkü sempatiksalakcinni konu kapansın mı dedim ben.hayret bi şey :umursamaz:s

Katılmayın....
Benim için farketmez..
Bana nolur katılın,benimle aynı fikirde olun diye bir derdim yok ki benim..
Asla çocuk sahibi olmayacam..
Allahım sağlık,ömür verdiği sürece çalışacam,gezecem,sevişecem ben!bayanssulusmile

ne alakası var derken cümlemin devamını okumadınız sanırım.ben 100 tane iyi örnek veriyim dedim.oooohhooo olaya böyle yaklaşırsanız,önce işin kötü yanı diye hadi ozaman hepimiz hayattan kendimizi alı koyalım.iyiyi bulmak içinde akıl ve mantığını kullansa iyi olur dimi.o kadınlara diyicek lafım yok çünki nedenlerini bilemezsiniz.ekonomik gücü olmayan yurdum insanı katlanıyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…