kazara hamile kalınca tabiki duygular değişeceğinden düşüncelerim de değişir gibime geliyor. o kadar önleme rağmen hamile kalırsam gidip de aldıramam açıkçası. benim bi kardeşimi kaybetmiştik annem düşük yaptı. onu hiç unutmuyorum. o konuya mesafeliyim o yüzden.
ama bunun dışında fikrim değişir mi bilmiyorum. büyük konuşmadım hiçbir zaman konuyu açarken de belirttim bunu. gün olur fikrim değişir. ama kafama taş falan düşmesi lâzım kaydirigubbakcemile3
geçmiş olsun canım. o üzüntüyü kardeşimle yaşamıştım. şimdilerde ilk çocuklarda düşük oluyor. arkadaşımın ablasının ilk bebişini kaybettik, en yakın arkadaşım da sorunlu bi hamilelik geçiriyor. gerçi onun eşiyle sorunları var. ya da uzun ara verilirse ikinci çocuklarda da düşük oluyor. çevremde hep böyle. neden acaba? eskiden bu kadar olmazdı.
bahsettiğim annelik içgüdüsü.ve böyle bir içgüdü de var.
o kadar kıyıda köşede kalmış film izledim. temel içgüdü'yü izlemedim biliyo musun? çocukken zaten izletmiyordu annem. büyüyünce de tvde dublajlı denk geldim. dublajlı film sevmem ben. bi ara izlemek lâzım onu. ama tabi ana konuyu biliyorum kaydirigubbakcemile3
Aprilll, ben de nerdeyse tüm geleneksel davranışlara karşıyım. özellikle de evlilikle ilgili (nişan düğün vs.)olanlara...zor iş değil mi?
Canım zor değil de, saçma yani.sempatiksalakcinni
Alışveriş gibi.
Evliliğin değerini düşüren davranışlar var.
Söz-nişan-nikah-düğün sıralaması...
Hepsinden önce, nelerin takılacağının müzakere edilmesi vs.:bbo:
En sinir olduğum konu şu 'takı' meselesi.akannehir
hediye midir yoksa ısmarlanmış bir obje midir?
şart mıdır yoksa jest midir?
gibi gibi...
Canım zor değil de, saçma yani.sempatiksalakcinni
Alışveriş gibi.
Evliliğin değerini düşüren davranışlar var.
Söz-nişan-nikah-düğün sıralaması...
Hepsinden önce, nelerin takılacağının müzakere edilmesi vs.:bbo:
En sinir olduğum konu şu 'takı' meselesi.akannehir
hediye midir yoksa ısmarlanmış bir obje midir?
şart mıdır yoksa jest midir?
gibi gibi...
bu devirde güzel ülkemde hala varmı takı müzakeresi? :bbo:
zor derken, bu şekilde düşünmek ve düşündüklerini uygulamaya geçirmek zor anlamında demiştim. sevgilinin de senin gibi düşünmesi, o düşünse bile ailesinin veya senin ailenin aynı şekilde düşünebilmesi, iş uygulamaya geldiğinde sade bir törenin kabul görmesi vs... mesela erkek tarafı yıllarca başkalarının düğününe gitmiş ve sıra bizde şimdi de onlar bize gelecekler (yani zamanında onlara taktıklarımızı geri getirecekler) diye düşünüyor. hiçbir şey istemiyorum takı hediye vs kabul etmiyorum dediğinde bile seni kolaycacık almış olma psikoljisini kaldıramayacak erkekler var. sempatiksalakcinni genel anlamda yaşanan sorunlar bunlar.
bu gibi sebeplerden takılan her tür takı tabi ki jest bile olamıyor, zorunluluk oluyor...
ama belli bir yaştan sonra bu tür geleneklere itiraz edebiliyorken bir kadın, erkeğin de ona destek olması şart oluyor... sorun da o noktada başlıyor.
çocuk konusunda da aşağı yukarı aynı şeyler geçerli.
Evet tatlım. Çoğunlukla masumane bir sebebi oluyor bu gelenek gütme sevdasının, duygusal sebepleri oluyor. Ama işte ben sevmiyorum hiç.:1no2:
Şanslıyım ki, nişanlım da benim gibi düşünüyor, birbirimizle çatışmıyoruz...olumunekankayizsmile
Gerçi kendisi arada durup durup diyor, ki bir kız çocuğu olsa, senin aynından filan...
Sonra hemen büyüdüğü zamanları hayal edip vazgeçiyoruz bu fikirden.kaydirigubbakcemile3
ıkimiz de erkek çocuklarını sevmiyoruz bir de öyle bir sorun var.:bbo:
Tabii kendi çocuğun olursa sevmez misin, seversin o ayrı...
Ama kız çocuğu olması garanti olsa, belki düşünürüm...fisfisfis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?