Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
benim kardeşim doğmadan önce anneme ''çocuk yap daha gençsin,bak kocanın maddi durumu iyileşti adam sapıtmasın bi çocuk ver adama,çocukların yanlız kalmasın bi kardeş ver onlara'' diyen kesim,kardeşim doğduktan sonra ''yanlışlıkla mı oldu?amaan bu yaştan sonra çocuk mu bakıcaktın,doğurmasaydın,durumunda iyileşti keyfini çatsaydın keşke'' diyince anladım.

böyle dengesiz bir millet benim çocuk konusunda fikrimi değiştiremez.o yüzden hiç yormuyorum kendimi.

ben daha 19 yaşımdayım,geçenlerde sevgilime yaşlı bir komşusu demişki ''oğlum sevgilinle askere gitmeden evlensene,hemen çocuk yapın sen askerden gelene kadar çocuğu doğurur,hem annene de bakar sevgilin sen yokken'' demiş,ben bu teyzeye daha üni. okuduğumu 25 yaşımdan önce evlenmeyeceğimi çocuk düşünmediğimi helede annesine bakmak gibi bi mecburiyetim olmadığını söylesem bana ne gözle bakardı bilmiyorumkaydirigubbakcemile3

yıllar geçtikçe kuşak çatışmaları artıyor,keşke daha saygılı olsa toplumumuz bu konuda,hayır eğitim şart diycem ama bunu makam mevki sahibi insanlar bile dayatıyor,anlamadım ne sorunumuz var..

teyzenin saati 100 yıl kadar geride kalmış herhalde. sevgilin de gülüp geçmiştir umarım. hadi evlenme, çocuk yapma baskısını anladık da neden erkek arada askere gidip her sıkıntıdan yırtıyor, annesine de bakılıyor o arada. ohh ne güzel. erkek olmak varmış gerçekten.

Çocuk yapmak istemiyorum, benim gibi düşünen var mı yı anladım da anketi anlamadım ben. Kamuoyu araştırması falan mı? Bir insan çocuk istememesine rağmen bunu anket yoluyla sorguluyorsa aslında bu kararından çok da emin değil değişebilir bir karar gibi geldi bana. Yanılıyor muyum?
Gerçi böyle bir karar da anket yoluyla alınmaz ama neresinden tutsam ankete sunulmasını anlamadım şahsen...

Konu sahibi sanırım anketi kendine pay çıkarmak için değil de kadınların bu konudaki fikirlerini aşağı yukarı yoklamış olmak için açtı.

"Şartlar uygun olsa da çocuk yapmayacağım" diyenler o kadar da istisna değillermiş ben bunu gördüm bu mini ankette.

evet en çokta bu konuda yanlız olmadığıma sevindim.çünkü acabalardaydım .çünkü çevremde herkez evli ve çocuklu .bunu anlamıyorlar .akrabalarım arıyor hadı 2 sene oldu ne bekliyorsunuz diye soruyorlar.sanki karnımı onlar doyuruyor sanki bebek yapınca onlar bakacak sinir oluyorum ya..cnm çok sağol içim rahatladı valla iyiki konuyu açmışsın çok saol valla :asigim:

bizim bu konuyu tartışmaya açmamız sertleştirmemizin nedeni konuyu okuyunca gördümkü haklıymısız burdan okuyupta bunun dogru oldugunu düşünenler cıkmaz diyorlardı bidee şimdi tekrar okusunlar bakalımm

Ben en azından bir tane çocuğumun olmasını istiyorum çünkü kendimi o sorumluluğu alabilecek biri olarak görüyorum ama kesinlikle çevrenin baskısıyla ya da sırf çocuk yapmak için yapılacak bir şey olmadığının da farkındayım. Etrafımda o kadar insan var ki özgürlüğüne düşkün, kendine ve eşine daha doğru düzgün bakamazken çocuk yapıyolar. Bir komşumuzun kızı var acayip özgürlüğüne düşkündür bireysel yaşantısına çok önem verir sorumluluk filan almak istemez bu kişi genç yaşta evlenmiş hemen çocuk yapmış sonra ayrılmış çocuğunu da anneanne dede büyütmekte ve çocuğu da acayip sorunlu bir çocuk. Yine aynı kişi evde hayvan beslemek için hayvan alır ama kedicik sokakta geziyo çoğu zaman aç gelip kapıda miyavlar. Demem o ki grçekten hem madden hem de manen böyle bir sorumluluğu taşıyabilecek olan insanlar çocuk düşünmeli sırf doğurmak için ya da başkalarıın lafıyla çocuk yapılmaz yapılsa da örneklerini çok görüyoruz işte sağlıklı bireyler yetiştiremiyorlar.

ne gözle bakarlarsa baksınlar...bizler düşüncelerimizi "kim hangi gözle nasıl bakarsa baksın" çekinmeden söyleyebileceğiz ki eski insanlar da kafalarındaki örümcek ağlarını biraz aralayıp değişen hayatı, hayat şartlarını, istek ve beklentileri anlayabilsinler...anlayamıyorlarsa en azından kabullensinler...

ben 33 yaşımda evlendim ve 20 li yaşlarımdan sonra "hadi evlenmiyormusun" larla savaştım..o zamanlar "daha öğrenciyim" le geçiştirdim sonra okul bitti göreve başladım "e hadi artık ne bekliyorsun" baskısı başladı zaman zaman anlaşılmamak garipsenmek pahasına "ben aşık olmazsam evlenmem, evlenmek için evlenmem" diye direndim...ve iyiki de direnmişim şimdi çoook mutluyum...."çocuk istememe fikrimizi söylersek bizi linç ederler" ederlerse etsinler arkadaşlar...bu sizin seçiminiz sebep o ya da bu.....bunun karşısında olanlar, yani çocuk isteyenler (benim gibi) yorumunu yapar...istemeyen için de aynı şekilde....linç etmek kimin haddine kimin hakkı...kim ne söylerse söylesin "bu benim hayatım" dediğinizde iş biter...ha karşınızdaki bak bi de şu açıdan düşün der, sorumluluğu orada biter kimse kimseye bişey ispat etmek zorunda değil ki...dünya çeşitlilik, farklılıkla güzel...öyle değil mi ama...düşünceniz neyse karşınızdakini kırmadan çekinmeden uygun bir dille söyleyebilin bence....

Allahim iyiki bu konuyu gordum! gercekten boyle dusunen tek kisi ben saniyordum. :))))

Uzun süre yapmamam lazım, kariyerim var
Ama nasıl tutarım kendimi evlenince bilmiyorum
Bebeklere bayılıyorum ya
Bakması zor olmasa 5 tane yapardım herhalde

Bende çocuğu çok erken düşünmüyorum hatta bakması zor olmasa ikiz üçüz istiyorum

Ama bakımı çok dikkat ister hadi birine ben bakarım diger ikisine kim bakacak Çocuklar gelişmez bakımsızlıktan

Çocuk bir sorumluluk demek ve kendimi bu olgunlukta buluyorum açıkcası.
Evli anne ve baba öncelikle kendini tanımalı ki büyütecek bebeğin kendisine benzeyebileceğini unutmamalı.
Çocuk daha yaşına girmeden, annenin tüm duygularıyla beslendiğini düşünürsek; psikolojik açıdan hazır olmayan bir annenin bebeği de sağlıklı olmayacaktır.
Ayrıca, eşler birbirlerine alışmadan oluşan bir bebeğin de sağlıklı büyüceğini düşünmeyenlerdenim. Sonuçta sizin psikolojinizde birisinin hükmü altına girmeye hazır değilse biraz daha uzatmanın anlamı vardır.

Ben eşim ile alışmadan (buna monoton yaşam deniliyor daha çok eşler arasında), hemen çocuk yapmayı düşünmeyen taraftanım.

cocuk yapıp yapmamak konusunda kararsızım.. 18'imden beri 5 cocuk yapmak istegiyle baslayıp 25'e gelene kadar yavas yavas 1 adete indi ve simdi de bu konuyu tartıyorum. kadınlar klubunde durum ne diye bakmak istedim ve cok sasırdım. bu konunun ilk sayfasını okudum ve ilk defa bu forumda bir konu baslıgında huzursuzluk ve tartısma cıktıgını gordum. bu da acıkca gosteriyor ki toplumumuzda hos karsılanmayan ve hassas bir konu. hatta cocuk sahibi olmayı istememek konu baslıgı kapatılmıs bile..

oncelikle hurriyetten bu konuda bir haber paylasmak isterim topluma dair:
ocuk sahibi olmak istemeyen kadn canavardr! - Hrriyet Pasaj

Arkadaşlar hepsini okumadım ama dua ederken inşaallah olmaz demeyin gün gelir istersiniz bu dua yüzünden olmaz hayırlısı deyin. Başka bisey deyin

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…