Şartlarım uygun
ama çocuk yapmak istemiyorum
kimse beni anlamıyor
biz anlıyoruz olumunekankayizsmile
benim kardeşim doğmadan önce anneme ''çocuk yap daha gençsin,bak kocanın maddi durumu iyileşti adam sapıtmasın bi çocuk ver adama,çocukların yanlız kalmasın bi kardeş ver onlara'' diyen kesim,kardeşim doğduktan sonra ''yanlışlıkla mı oldu?amaan bu yaştan sonra çocuk mu bakıcaktın,doğurmasaydın,durumunda iyileşti keyfini çatsaydın keşke'' diyince anladım.
böyle dengesiz bir millet benim çocuk konusunda fikrimi değiştiremez.o yüzden hiç yormuyorum kendimi.
ben daha 19 yaşımdayım,geçenlerde sevgilime yaşlı bir komşusu demişki ''oğlum sevgilinle askere gitmeden evlensene,hemen çocuk yapın sen askerden gelene kadar çocuğu doğurur,hem annene de bakar sevgilin sen yokken'' demiş,ben bu teyzeye daha üni. okuduğumu 25 yaşımdan önce evlenmeyeceğimi çocuk düşünmediğimi helede annesine bakmak gibi bi mecburiyetim olmadığını söylesem bana ne gözle bakardı bilmiyorumkaydirigubbakcemile3
yıllar geçtikçe kuşak çatışmaları artıyor,keşke daha saygılı olsa toplumumuz bu konuda,hayır eğitim şart diycem ama bunu makam mevki sahibi insanlar bile dayatıyor,anlamadım ne sorunumuz var..
Çocuk yapmak istemiyorum, benim gibi düşünen var mı yı anladım da anketi anlamadım ben. Kamuoyu araştırması falan mı? Bir insan çocuk istememesine rağmen bunu anket yoluyla sorguluyorsa aslında bu kararından çok da emin değil değişebilir bir karar gibi geldi bana. Yanılıyor muyum?
Gerçi böyle bir karar da anket yoluyla alınmaz ama neresinden tutsam ankete sunulmasını anlamadım şahsen...
konunun açılmasının sebeplerinden biri de bu zaten. bizim gibi insanlar kendilerini anormal hissetmesin diye açtım. senin ve benim gibi düşünen bir sürü insan var aslında. ama düşüncelerinden bahsettikleri an linç ediliyorlar.
benim kardeşim doğmadan önce anneme ''çocuk yap daha gençsin,bak kocanın maddi durumu iyileşti adam sapıtmasın bi çocuk ver adama,çocukların yanlız kalmasın bi kardeş ver onlara'' diyen kesim,kardeşim doğduktan sonra ''yanlışlıkla mı oldu?amaan bu yaştan sonra çocuk mu bakıcaktın,doğurmasaydın,durumunda iyileşti keyfini çatsaydın keşke'' diyince anladım.
böyle dengesiz bir millet benim çocuk konusunda fikrimi değiştiremez.o yüzden hiç yormuyorum kendimi.
ben daha 19 yaşımdayım,geçenlerde sevgilime yaşlı bir komşusu demişki ''oğlum sevgilinle askere gitmeden evlensene,hemen çocuk yapın sen askerden gelene kadar çocuğu doğurur,hem annene de bakar sevgilin sen yokken'' demiş,ben bu teyzeye daha üni. okuduğumu 25 yaşımdan önce evlenmeyeceğimi çocuk düşünmediğimi helede annesine bakmak gibi bi mecburiyetim olmadığını söylesem bana ne gözle bakardı bilmiyorumkaydirigubbakcemile3
yıllar geçtikçe kuşak çatışmaları artıyor,keşke daha saygılı olsa toplumumuz bu konuda,hayır eğitim şart diycem ama bunu makam mevki sahibi insanlar bile dayatıyor,anlamadım ne sorunumuz var..
bir gün cocucgunuz olursa bu zevk aldıgınız seylerin onun verdiğihaz yanında binde bir bile olmadıgını anlarsınız sadece
resmen mahalle baskısının bu sitedeki yansıması
inanamıyorum
bütün baskılara HAYIR!!! :enbuyukkk:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?