Ben de birşey sormak istiyorum.
Şimdi bu anket, sadece maddi gücü ölçen bir anket değil mi. Şartlardan kasıt bu heralde.
Ama bizim konunun başından beri fikir alışverişinde bulunduğumuz konu şartlar mı, yoksa çocuk sahibi olmak istememe konusu mu ve nedenleri.
Çünkü bence bu ankette, maddi güç varsa çocuk yapsın, maddi güç yoksa çocuk yapmasın gibi bir anlam çıkıyorda. İlk şıksa körü körüne çocuk sahibi olmak istiyorum gibi birşey oluyor heralde.
Halbuki en başndan beri konuşulan özellikle duygusal olarak, manevi olarak çocuk istememe. Bu ankette bunu ölçen birşey yok bence.
Eğer konu sadece hiç maddiatı olmayan, hiçbir şartı uygun olmayan kişilerin çocuk sahibi olma meselesi ise, buna kimse katılmaz zaten.
Ben konunun, duygusal olarak tartışıldığını, duygusal olarak istenmediğini ve nedenlerini merak etmiştim açıkçası, yani nasıl hissediliyorda, çocuk istenmiyor.
Yoksa çocuk istenme zaten doğal görülüyor ve dediğiniz gibi bunun bir ölçerliği yok.