Oğlum 5 aylık olacak hala kendimi hazır hissetmediğim oluyo
o sevdiğin şeylerin heeepppsiiniii ve çok çok çok daha başka bir sürü şeyi bir kenara kaldırmak demek çocuk. Hiç öyle çocukla eski hayatıma devam ediyorum diyen 3-5 kişiye inanma. Bence onlar uzaylı zaten. Ben 5 aydır kafam rahat tuvalete gitmeyi bile özledim. Yanlış anlaşılmasın bir saniye bile pişmanlık yaşamadım, oğlumu da çok seviyorum canımı veririm. Bahsettiğim özlem onsuz günlere bir özlem değil o yine olsa ama kafam da daha rahat olsa özlemi.
Senin pencerenden bakınca sen şu an kesinlikle hazır değilsin. Çocuk kocan istiyor diye yapacağın bir şey değil. Kocan sabah kapıyı çekip işe gidecek, kahvesini içecek, sohbetini edecek, sosyalleşecek, giyinip hazırlanacak, yemeğini yiyecek, tuvaletine girecek, instagramda orda burda gezinecek, akşam eve gelip 10 dk-1 saat bebeği sevecek pış pışlayacak, yatıp uyuyacak.
Sen sabah kocan işe giderken bez değiştiriyor ya da emziriyor veya mama hazırlıyor olacaksın, o hazırlanıp parfüm sıkarken üstünde kusmuk/çiş/süt/ter lekeleri olan pijama kafanda lohusa topuzunla kocana öfkelenip kıskanacaksın. Eğer yardıma gelen kimse yoksa kocan evden çıkmadan 5 dk tuvalete girmek için ona yalvarıp tuvalette de allahım inşallah çocuk uyanıkken bir daha sıkışmam diye dualar edeceksin. Bebek ağlayacak, susmayacak oturup dinlenemeyeceksin. Ya da uyuyacak ama sen hep yanında ol isteyecek uyuduğunda bile tuvalete gidemeyeceksin. Acıkacaksın ama yemek hazırlayacak fırsatın olmayacak. Çünkü bebek uyuyorsa ses çıkarmaktan korkacaksın, uyanıksa sen yemek hazırlamaya çalışırken ya acıkacsk ya kaka yapacak ya da sıkılacak şanslıysan ağzına bi şeyler atabilirsin. Günün bunların tekrarıyla geçecek. Akşam olunca gözün pencereye kapıya kilitlenecek kocan gelsin de biraz o ilgilensin bebekle sen de dinlen işlerini hallet diye. Gelecek yemek soracak yemeğini yiyecek o yemeğini yerken sen bebeği emziriyor/uyutuyor ya da altını değiştiriyor olacaksın. Çok düşünceli bir erkekse kocan bu sırada seni bekleyebilir bilmiyorum. Sonra ben de açım diyeceksin bi zahmet 5 dk tutacak çocuğu o ara ağzına ne atarsan kar çünkü büyük ihtimalle bebek yine ağlayacak ve her annenin sinirlerini hoplatan o sözleri duyacaksın “annesiii ağlıyo bu” . Kocan bebeği sana verip tuvalete girecek sen yine bebekle yalnız kalacaksın… daha anlatırım da gerek yok.
Bazı standartları aşan örnekler dışında çoğu bebekli evde bunlar yaşanıyor. Bunlar olurken depresyona girmemen için en azından anne olmayı çok istemen lazım. Ben zorlanan bir yeni anneyim ama bebeğimi çok seviyorum ve onun için bütün bunları bile bile göze aldım. Ama ben istemesem çocuk yapmazdım hele sırf kocam istiyor diye hiç yapmazdım. Çünkü o en fazla gece uykusunda bebeğin ağlamasından rahatsız olup uyanacak ya da sosyal hayatı biraz etkilenecek ama olan sana olacak. Çocuk kocaya verilen bir hediye değil, büyğj bir fedakarlık ve sorumluluk. Eğer kocan tam zamanlı bir bakıcınız olmasını sağlayabilecek ekonomik güce sahip değilse sen kendin çocuk diye delirmeden çocuk yapma derim ben