Çocuk isteği ve takıntı

rrruyabrsl

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
495
65
13
29
Herkese merhabalar. Artık kendimi o kadar kötü hissediyorum ki nedense yazma ihtiyacı duydum. Benim sorunsuz güzel bir evliliğim var. Yaklaşık 6 aydır çocuk istiyorum öncesinde asla aklımda yoktu ama sanırım 30 yaş guncellemesi ve ister istemez o psikolojiye girdim hemen olur sandım heveslendim her neyse her ay bekledim yok. Bu konuyla kafayı adeta bozdum. Bir sağlık sorunumuz yok görünüyor fakat olmuyor olmadıkca ben bunu takıntı haline getiriyorum. Öğretmenim ama son zamanlarda işime olan odağını bile yitirdim. Kendimi geliştirmeyo severdim artık hicbirsey yapamiyorum. Gezmeyi eğlenmeyi planlar yapmayi seven biriydim hicbisi yapamıyorum hayatımın tek amacı çocuk ve sanki o yokken bir amacı yok gibi hissediyorum. bir ayimi tamamen regl günüm yumurtlama haftam diye ayırıp buna göre yaşıyorum çocuk konusundan başka kafamı verdiğim hiç bişey yok zamana bırakamıyorum. Ve her adet olduğumda resmen depresyona giriyorum kendime.gelemiyorum. beni anlayabilecek akıl verebilecek birileri olur mu? Gerçekten cikmazdayim.

bence yakında çocuğun olur. kolik başlıklarında da böyle hevesli görmek isteriz seni. olmuyorsa vakti vardır. bence zamana bırak. illa ki olur bir gün ama bunu takıntı yapmak sağlıklı gelmedi bana. Gezmeyi eğlenmeyi planlar yapmayi bol bol sev zaten. çocuktan sonra biraz sekteye uğrayacak bunlar çünkü.

Adetın 2. Günü hormon testlerınızı yaptırın rahim filminizi cekttırın - eşinizinde spermıogram testını yaptırın . Eğer problem yok denirse 1 senenizi dolduracak kadar bekleyin olmazsa sonrasında doktorunuz sizi yonlendırır kendınızı strese sokmayın genelde bu tür düşünceler etkiliyor bedeni

Takıntı yapmışsın maalesef olmadıkça stres yapmışsın. Stres yapınca da hiç olmaz bu böyle bi döngü. Acilen toparlan kendine gel hiç bi şeyi takıntı haline getirmemek gerekir. Hayırlısı de geç biraz oluruna bırak.30 yaş çok değil insanlar 27 30 da evleniyor artık. Anne olma yaşı 45lere kadar çıktı sakin ol. Eşin de senin gibi stres yapıyorsa hepten olmaz söyleyeyim. Eğer illa bi öneri de bulunur musunuz dersen de aralıklı şevişmeyi deneyin.

6 ay daha çok yeni. Doktorlar 1 seneye yakın zamanda eğer gebelik olmazsa jinekolojide kontrol yapılmasını öneriyor. Evliliğin tadını çıkarın hiç acele etmeyin,kendinizi strese sokmayın bence. 30 yaş ne ki yahu? Çok gençsiniz daha. Ayrıca stres hormonları ve gebe kalmayı da etkileyen bir faktör. Odak noktanızı değiştirmeye çalışın. Her şey gönlünüzce olsun, doğru zamanda çocuk sahibi olursunuz inşallah

Teşekkür ederim

9 yıldır anne olmaya çalışan, üç düşük yapmış, erken doğumla oğlunu kaybetmiş, ve şu an anne olmayı bekleyen biri olarak söylüyorum ki lütfen öncelikle bir sakin olun, yaptığımız en büyük hatalardan birisi hayatımızın noktasını çocuk olarak görüyoruz, sanki başka bir hayatımız yokmuş gibi düşünüyoruz eğlenmeyi gezmeyi hayatımızı yaşamayı bırakıyoruz. işte bu noktada gerçekten çok yanlış yapıyoruz, daha çok gençsiniz eşinizle düzgün bir doktora gidip sorunun kaynağını bulup bir tedavi yöntemi uygularsınız lütfen bu kadar streslere sokmayın kendinizi olacağı varsa da olmaz

30 yaşına geldim geç kalmış gibi hissediyorum

Korunmasız ilişkinin tadını çıkartsana bacım beee.

Herkes diyor 30 dan sonra yumurta rezerv azalıyor cart curt çevre de etkiliyor yani geç kalmış hissediyorum elimde değil

Herkes diyor 30 dan sonra yumurta rezerv azalıyor cart curt çevre de etkiliyor yani geç kalmış hissediyorum elimde değil
Canım dediğim gibi milletin lafına baksaydık çoktan ölüp gitmiştik. Ben neler yaşadım tahmin bile edemezsin Allah kimseyle yaşatmasın zaten. Sen boş ver çevreyi herkes boş boş konuşuyor eşini al düzgün bir doktora git bütün tahlillerini yaptır zaten bir yıl bile olmamış yani Doktorlar zaten bir yıldan önce bakmıyorlar bile sen neyin takıntısını yaptın anlamıyorum

Senin inandığın şeye kimse müdahale edemez. Böyle devam et madem. İnandığın şeyler senin için gerçek olmaya devam edecektir. Bu yüzden de Evet geç kalmışsın.

kendi umudunu kendin söndürmüşsün

Yaşadığınız psikolojik bir çöküntüde aynı acımasız yorumla karşılaşmaniz dileğiyle

Jinekolog ile değil de psikolog ile ilerleseniz daha sağlıklı olmaz mı şuanda? Fiziksel bir probleminiz yokmuş çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…