çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

harikasın ellerine sağlık :)

Kafan rahat olsun geçinirsiniz
musmutlu olursunuz hatta ertelemeyin

Kafan rahat olsun geçinirsiniz
musmutlu olursunuz hatta ertelemeyin

ay inşallah canım ya dün eşime anlattım bak KK kadınlarının hepsi yazmış her şey güzel olcak dedim. biraz ısındı konuya. sizlerin sayesinde :) inşallah bu yaza düşünüyoruz artık

Elimize senin gectiginden daha az para geciyo. Yine bizimde kredimiz var. Ama bu bebek dusunmemize hic engel olmadi. Hatta bu arada eve dolap falanda yaptirdik daha cok borca girdik. 20gun sonra bebeğim geliyo ve biz bebegin esyalariyla hic sorun yasamadik hatta minigim bereketiyle geldi kredi disindaki borçlarımızı da bitirdi:))

1 yılımız yeni dolmuştu univ kazabdığımı öğrendim ilk aklıma gelen çocuğum olmalı oldu sınav bitti okul da bişekilde biter doğurmalıyım ve bir ay sonra hamile kaldım hamile okudum okul taksidim var ev kira oğrenciyim ama doğurucam dedim kıyafetlerini beşiğini babannesi aldı devlette doğurdum bakıcı parsdı verdim mamayla buyuttum ama bak 3 yaşında şimdi okulumda bitşyo çok şukur herşey olup gidiyo iyiki doğurmuşum mezun olana kadar bekleyemezdim atanınca ikinciyi yapıcam bizde çook sıkıntı çektik ama sıkıntısız oşmuyo

Yaşın kaç paradan sonra yaş önemli fazlada yaşlanmadan hamile kalman en doğrusu

Epey gençmişsin 3 yıl sonrada olabilir 26yaşında normal doğum yaptım epey zorlanmıştım, yaşlandıkça tahamül azalıyor sabır bitiyor çocuk konusu zor ama eşinde istemeli çünkü sen yorulduğunda oda bakmalı , benim eşim seve ,seve bakardım altını bezlerdi,mamasını verirdi ki birde ben çalışıyordum , sonra kaynana oğlunu böyle görünce vah, oğlum vah bu hallere düşecekmiydin dediği dahi oldu
26 yaşındayım eşim de 30 yaşında

1300 lira ile hem kira hem faturalar hem erzak hemde çocuk bakan buyutenler var Düşünmeyin rızık Allah tan

eşim ile ilgili o konuda hiç sıkıntım yok. zaten oldum olası benim elim ayağım gibidir hep yardım eder hatta bana iş bile yaptırmaz. aynı yerde çalışıyoruz aynı anda eve giriyoruz o yüzden beraber bakacağız zaten çocuğa da

5600 le çocuk düşünemiyorsan bence sorun var 2500 tl ye ev kredisi çekebiliyorsan ve ödeyebiliyorsan zenginsin bence.Biz ne yapalım ozaman ikizlere hamile olduğumda zar zor ev almıştık ne sıkıntılarla ama iyi ki onlar var şimdi yazlığımı da aldım .Diyeceğim o ki çocuklar bereketi ile gliyor süt içecek o da parayla değil ya olmadı aileden biri mamasını alır bezini alır çocuğu erteleme derim borç için çünkü tek çocuk okadar masraflı değil

Kızım 15. ayındaydı kreşe başlayınca.O zamana kadar annem baktı sağolsun.Yeğenim vefaat edince gitmek durumunda kaldı.Ben memnunum.Şunu belirteyim kızım kreşe başladığında konuşuyordu.10 aylıkken yürümeye başlamıştı.Yaşıtlarına göre biraz iri bir bebekti.

5,600 alıyorsunuz ve geçinemiyorsunuz?? yazık ya

Hiç de yazık falan değil, yani bu kulağa şaka gibi geliyor ama biz de benzer durumdayız. İstanbul'da yaşayanlar neden bahsettiğimi anlayacaktır, en kötü evlerin 1500-2000 lira kiradan başladığını düşünürseniz, bir de bunlara kredi, kredi kartı, yeme-içme masrafı, fatura eklenince, gerçekten ayda 5-6 bin lira gelir yetmiyor arkadaşlar! Maalesef böyle. O yüzden çok iyi anlıyorum arkadaşın durumunu, bilip bilmeden hemen vah vah demeyin dalga geçer gibi.. Biz bayılmıyoruz bu duruma!

Bizim de ev kredimiz var bitmesine de 7 yıl var. Artı olarak benim kredi ödemem var. İkinizin maaşınızdan daha düşük kazanıyoruz. Ama çocuk için daha fazla beklemek istemedik. İlk başlarda ben stres yaptım nasıl olacak diye eşim daha rahattı. Üstelik bizim aile büyüğümüz falan bakmayacak bakıcıya para ödeyeceğiz. Allah yardımcımız olsun dedik nasip etti çok şükür.

Bence ikinizin de maaşı gayet iyi. Ev kredisinin bitmesini beklemeyeceğinize göre daha fazla beklemek de gereksiz. Hele bir hamile kal. Karnındaki hareketlerini eşin de hissetsin böyle çok düşünmenin ne kadar manasız olduğunu o da anlayacak.

Bu sorunun cevabı çocuğunuzu nasıl yetiştirmek istediğinizle alakalı birazda. İstediği herşeyi yapayım, marka kıyafetler alayım vs gibi beklentileriniz varsa zorlanırsınız. Benim çocuğum olsunda iyi-kötü geçiniriz diyorsanız çok zor durumda kalmazsınız. Eşiniz tamam yapalım demeden bu iş olmaz zaten. Eşimin geliri iyi olmasına rağmen ben ikinciyi yapmadım çünkü küçükken istediği şeyi deneyip neyi sevdiğine karar vermiş bir çocuk yetiştirmek istiyorum. Ben herşeyi 20 yaşımdan sonra kendim keşfetmek zorunda kaldım, bu durum yorucu oldu aynı şeyi çocuğum yaşasın istemiyorum.

Ev kredisine sizden fazla ödüyoruz merak etmeyin geçinirsiniz :) hem az değil geliriniz.

Bence bu kadar ince hesaplar yapmamak lazim, boyle dusunurseniz hic cocuk yapamazsiniz, maaslarini ve elinde kalan gayet yeterli bence, soyle olursa boyle olursa surdan su olursa falan diye dusunmeyin, sirf bu yuzden cocuk yapmaktan vazgecmeyin, ama ne yalan soyliyim bazilari da ayagini yorganina gore uzatmayo bilmiyor, sonra maddi skintilar olunca da gecinemiyoruz oluyor, durumun yoksa bebek odasi yapmazsin, cocuk buyuyunce cocuk odasi yaparsin, ya da 1000 tl vermezsin bebek arabasina, ben 240 liraya almistim ki o bile pahali bana gore, 2 cocugum var 4 yildir kullaniyoruz sapasaglam. Yani her sey son model olcak diye bir sey yok ki, siz de oyle düşünüyorsanız evet bu para yetmez, ama bir cocugum olsun sevgimi vereyim iyi topluma faydali bir cocuk yetistireyim vs diyorsaniz bu para yeter de artar.

her ay kredi kartından ne alınıyor 750 tl standart ödenecek ki ?
içinde yeme içme yok dyorsunuz geriye 2000 kalıyor bunun 1000 i yeseniz 1000i ni kenara koyarsınız her ay
hamile kaldığın sürece çalışırsan bu birikim böle devam eder sonrasında 6 ay ücretsz izin kullansanız bile biriktirdiğiniz parayla hiçbir ödemeniz aksamadan geçinnirsiniz

600 TL kredi

Sadece 1 tane kredi kartımız geçen ay 1.300 tl asgari geldi.

3 tane daha var.

Ev kira 1.000 tl

Mutfak masrafı, faturaları saymıyorum bile.

Geneli düğün borcu bu arada, ama benim düzenli çalışma hayatımın olmamasından dolayı katlandı maalesef.

Biz de çocuk düşünmeye başladık hastalığımdan dolayı,

Kaldı ki bir bebeğim olursa çalışamayacağım, bırakabileceğim kimsem yok..

Benim durumum daha vahiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…