• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

Konuyu okuyunca cok sasirdim acikcasi o kadar maasla gecinememekmi biz 1700 tl ile bir cocukla idare etmeye calisiyoruz bence siz 3 4 cocuga rahat bakarsiniz :))))

Cocugu olup rizki olmayan bi suru insan var. Hala acliktan olen bebekler var hayal dunyasinda yasamayiniz.

Konu sahibi sana gelince giderlerden geriye kalan para fena degil. Esin 30 yasindaymis 10 yil bekleseniz 40 olacak, bu cocuk 20 yasina geldiginde de 60 olacak. Yani imkanlariniz el veriyor cocuk sahibi olmak icin

Hadi hamile kalma süreci, doğum süreci 1,5 yıl sürse o arada maaşlarınıza zam olabilir, kenara para atabilirsiniz. Yeni doğan çok da masraflı değildir 1-2 yıl da öyle gider.. İstiyorsanız ertelemeyin ama çok düşünmek de iyi değil. Hayatta herşey bizler için ve garantisi yok hiçbirşeyin. Bugün çok zenginim bakarım dersiniz, yarın bir hal olur ekmeğe muhtaç olursunuz misal. Gönlünüz hazırsa gerisi gelir. Şimdiden gönlünce olsun ve hayırlısı..

tomris90 tomris90
toplam gelir 5.600 tl demiştin, ev kredisi mecbur ödenecek 2.250 tl, kredi kartlarını ne için kullanıyorsun? Bir kaç ay kredi kartını kullanma fazla 250 ye düşür. Yaz geldi ısınma 6 ay kapalı olur buda faturanizi yarıya dusurur 150 gibi olur. akbiller den de kisamazsin (keske dusuk modelde olsa bi araciniz olsaydi, daha kârli olurdunuz)265 tl
Toplam; 2915 TL oluyor. Size 2685 TL gibi bir rakam kalıyor. 1250 sini pazara falan kullandığını varsay o zaman elinde 1435 TL kalıyor. 3 ay bebek için uğraştığını dusun, 6 ay da hamile iken çalıştığını, yani 9 ay işten kopmayacaksin. 1435*9=12915 TL biriktirmiş olursun. Buda 6 ay kredi parasına yakın denk geliyor. İster sıkışmamak için kredi için arada kullanırsınız, ister ara odeme yaparak ödeme miktarını dusurursunuz, zaten hamilelik izninde de maaş almaya hakkınız var, sonrası iş zaten.. Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir :KK36:

Geçinirsiniz.
Tabii biraz çocuksuz standartların altına düşmek gerekir.

Eşinizin tek çekincesi maddiyat ise ertelenmemeli bence, kıt kanaat geçinme gibi bir durumunuz yok.

Bu süreçte ne kadar biriktirirseniz kâr.
Bir de her sene zam alıp kredinizin sabit kalması durumu var.
Gerçi enflasyon menflansyon çok sağlıklı bir hesap değil bu.

Bu tür konularda mutfak masrafı dikkatimi çok çekiyor benim.
Nasıl tutuyorsunuz bunun hesabını ya?
100 lira mı harcıyoruz, 1000 lira mı harcıyoruz onu bile ayırt edemem nerdeyse.
Tamam 100 olmadığını da biliyorum ama, en ufak bi tahminim yok.

daha krediyi ödemeye başlayalı 1 yıl bile olmadı. o bakımdan şuan yeni bir ödeme planı yapmak mantıklı değil gibi. çok gezip tozarız aslında mecbur kısacaz napalım :KK43:

Gerçekten cocuk istiyorsaniz sadece para degil herseyden kismaniz gerekir bunu bilmelisiniz oncelikle. Ayrica o paraya iki aile bile gecinir bence. Hadi kredi var diyelim yine de rahatca gecinirsiniz..

Bir oglum var 34 aylik
ev hanimi yim esim 1600 tl aliyor kira dogalgaz elektrik su tlefon internet market yol parasi sigara ucu ucuna yetişiyor maalesef ilk 2 yil oglum ne alsak onu yiyor onu giyiyor itiraz etmiyordu ama şimdi herseyi istiyor hakli çocuk istemek dogamizda var daha krese bile yazdiramadik ki boyle giderse de yazdiramayacagiz devlet okulunda okuyacak mecbur ama devlet okulun da bile öğrenciler arasında standard farki var nasıl olacak bilmiyorum esimin çabasıyla geciniyoruz saglik sorunlarim vs. calisamiyorum lise mezunuyum esim okuyamamis lise terk

Ya bebek dedigin oyle masrafli birsey degilki...anneanne bakacakmis zatn, abartmayin bence iyi para kaliyor...yasin ilerliycekde nolacak kredi bitmiycek zatn 10 sene, gezelim tozalim asamasini gectiyseniz yapin :)

Ayrıca 2 bin 3 bin maaşla gecinenlerde var.
Olumsuz bakarsaniz hayat boyu çocuk yapamazsınız.
Sonuçta seneler geçtikçe her şeyin fiyatı da artacak. Başka borçlarınız olacak.

Olumlu bakmak lazim.
Bu kalan parayla gecinemezsiniz diyenler yüksek miktar aliyor olabilirler ama herkesin bütçesi yüksek olacak diye bir sey yok.

Siz durumu daha kötü olanlarla kıyas yapın derim.
Daha iyilerle yaparsak yasamaya bile hakkımız yok :)
Aynen ben şöyle bir bakıyorum da oglum da ben de yaşamıyor gibi sonra mahallemiz deki bi kac aile akrabalarda kötü durumda olan lari düşününce cok şükür diyorum

Gecinirsiniz tabi. Bebek dogdugunda bi meme emiyor o da bedava. Ilk basta alacaginiz malzemeyi de bir kere aliyorsunuz.
Bebek arabasini 300 liralik alirsiniz. Hastaneye ozele goturmezsiniz ki gerci ozelde de 18 yasindan kucuklere ucretsiz bakiyorlar. Bi kiyafet ve bez masrafi olur onu da halledersinuz hatta kenara para bile atarsiniz. Luks seylere kacmazsiniz.. Ama etinizi de yersiniz meyvenizi de yersiniz.
Kredi kartinizi da iptal ettirin borcunu kapatip...

biz oglum dogduktan 6 ay sonra ev aldik,aylik 1800 lira odeniyor asagi yukari.
ben oglum dogdu dogali calismiyorum ve esimin maasiyla geciniyoruz,arada sIkissak da elhamdulillah yetiriyoruz ve ben ikinci cocugu gonulden istiyorum ve dusundugum en son sey bile degil maddiyat cunku biliyorum ki ha deyince cocuk sahibi olunmuyor.
ilk evladimi 26 yasinda kucakladim cok sukur,evlendikten sonraki 3 sene cocuk asla istemedim ama diyorum ki simdiki aklim olsaydi 1 sene sonrasinda yapmak icin kollari sivardim,insan yas aldikca enerjiden dusuyor kafa dinlemek istiyor..
bilmiyorum hesap yapmak yerine akisina birakin bence.

merhaba hanımlar,

genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl

Biz 7 kardeşiz. Babam memur maaşıyla 2 odalı gecekonduda büyüttü bizi. Basit yaşadık ama mutluyduk. Geçimi düşünen yoktu.
Şimdi ise evin araban olsa bile bebek yapmak için para yetmiyor !!! İki kızım var, hiç parayı düşünmedik. Evlenince hemen bebek yaptık. Bizde annelere güvendik ama bakmaya hiç kimse gelmedi :( Eşim işten çıktı o bakıyor bebişlerimize.
Sıkıntı çekiyoruz ama büyüyorlar.
Bebek istiyorsanız ertelemeyin. Mis kokulari ve sıcacık gülümsemeleri ömre bedel

Kisisel giderlerinize dikkat ederseniz rahatlikla gecinebilirsiniz.

Çocuk demek fedakarlık demek kişisel zevklerinizi kısın. Şaka gibi çocuğu ertelemeniz. Bizde kredi ödüyoruz ama kendi keyfimizide eskisi kadar düşünmüyoruz oğlumuza aldığımız her yeni bir şeyden o kadar haz alıyoruzki kendimizi unutuyoruz olmasa da olur diyoruz bazı şeylere. Kendi keyfimizin gereği olan şeylerin yokluklarını bir evladın yokluğuna tercih edemem. Sizden az para girdiği halde evimize bu kadar ıncık cıncık düşünmedik, çok şükür de paşalar gibi geçiniyoruz her ay bir yer belirliyoruz oraya gezmeye gidiyoruz oğlum ben eşim keyfimize dicek yok. Çok korkak düşünüyor eşiniz bu kadar mükemmeliyetçi olmasın.

Esim uc bin bes yuz tl aliyor, ben calismiyrm . bes yuz elli kira bes yuz elli kredi uc yux mobilya oduyrz. Bebegimiz de var. Bebegim dogdu evime bereket geldi. Eylulde bende ise baslayacagim insalllah. Tencere her turlu kayniyo. Ha bi tabak eksik ha bi tabak fazla.

annem bakacak çocuğa. 4 ay izinli olacağım sadece. ve kredimize başlayalı daha 7 ay oldu. benim yaşım 26, eşimin 30
Çok benziyoruz
Bizde 10 yıllık krediye girmiştik
2 yıl sonra karar verdik, 3.yıl çocuğumuz oldu şimdi 1 yaşında.
Kızıma annem bakıyor sağ olsun
İşkembeden atılıyor sanırdım ama bebek rızkıyla geliyo demek hafif kalıyomuş bereketiyle geliyomuş
İkiniz çalışıyoken zorlanmazsınız bence

merhaba hanımlar,

genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
Valla cnm benim esim 2000 alıyor bebeğim askim kizim bir yaşında kirada değiliz artiriyoruz bile.niye gecinemiyonuz ya bence esin rahatına düşkün bozmak istemiyor bunuda bahane yapıyor gibi geldi...benden söylemesi ama bebek zaten rizkiyla gelir.benim kizim doğdu 6 çeyrek altın 500 tl de para toplandı sok olduk beklemiyorduk ama herkes sağolsun yardım etti.hediye olarak yani doğum hediyesi.esime zam yaptılar bir bereket bolluk oldu çok şaşırdım vallahi rabbim r izkini da yolluyor...

Back
X