çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

canim bence sen bir kenara bir aya mutfaga na kadar giyim filan gezme filan na kadar para harciyacaksin onlar 1 ay hep bir liste tut yaz ve bu yazdiklarini da ekle ve en sonda kendin karar ver cocuk icinde 3 il de bekleye bilirsn bir az sikisib ev kredisini daha erken bitirme avantajin da ola bilir yani yasn 30 olsaydi benc evet dusunmeden yapmalisn derdm ama daha cok gencsn

beni anlayan biri var sonunda. bende isterdim küçük yerde daha az masrafla gül gibi yaşayayım ama napalım durum bu ne kadar kazansak o kadar gidiyor elimizdeki para

1300 lira ile hem kira hem faturalar hem erzak hemde çocuk bakan buyutenler var Düşünmeyin rızık Allah tan
Evet nasıl büyüttükleri ortada. Kendileri kıt kanaat geçinip herşeyi ucu ucuna denk getirmeye çalışıyorlar. Denkleştiremiyolar bile. Burda açılan konularda okuyoruz ne kadar mutlu olduklarını. Çocuğu kreşe gönderemiyen mi ararsın bi hafta sonu sinemaya götüremeyen mi? Yada daha vahimi istediğini alıp yediremeyen mi?

sevgili tomris,
annelik babalik hesap kitapla olmuyor. ve her cocugun geldigi hayatin imkanlari farkli oluyor. buna gore karar almayin, hesap kitap edeceginiz tek sey evliliginizin selameti, sabriniz, annelik ve babaliga dair hissiyatiniz olmali. yoksa benim cocugum yillik 32000 tl'lik okula gidiyor, baskasinin ki 60000 liralik okula, berikinin ki devlet okuluna. onemli olan cocugu ne kadar sevgi dolu bir haneye getireceginiz.

5-6 bin yetmiyor mu ? Kusura bakmayın ama öyle bir yeterki benim esim 1900 maas alıyor 930 lira ev kredisi oduyoruz 150-160 civari dogalgaz geldi kışın elektrik 30-40 su da o civarda geliyor her hafta 50 lira pazar paramız markette harcanilan paraları saymiyorum bir de eşimin yol parası var 120 lira tutuyor benim mesleğim anaokul öğretmenliği ama çocuğum bir daha olmama şansı olduğu için 4 aylık evliyken çocuk yapmak zorunda kaldim. Ve günümüzde çoğu aile böyle geciniyor 5-6 bin maaş giren ev fazla değil Allah rizkini verdigine inanıyorum ve çok yanlış düşünüyorsunuz bunu da belirtmek istedim bende çalışıp evimize 4-5 bin girebilirdi ama biz çocuk tercih ettik ne kadar zorlansakta cocugumun olmamasindan daha kötü olamaz bunu hiç düşündünüz mü

Ama neyse ki konu sahibinin boyle dertleri olmayacak giderler çıkınca net 2000 lira kalıyor EE bi zahmet o parayla da büyütuversin!!!

çocuk rızkıyla gelir. bunları düşünmeyin. öyle olsaydı durumu olmayanlar nasıl çocuk doğururdu?

Konu sahibi yetmiyor demediği halde vah vah yazık diye alayvari yazılmış
Oradan başladı bu muhabbet
Ailenin yaşan standardına ve şehire göre değişir bu harcama oysa ki
Bak ne güzel sizin kredi 930 TL
Ama konu sahibinin 2 250 TL ? Baya fark var

Ve yetmiyo dememiş ki çocuk olunca da yeter mi demiş. Nitekim bebekler bizim gibi değil her ay gelişir giyim sürekli alınır. Maması, bezi, doktoru vs. de var.

Bilmiyor diye sormuş bence iyi de etmiş , olur olur Allah'ın izniyle bebeğe anneanne bakacakmış zaten yine birlikte çalışılır halledilir.

O zaman on sene sonra yapın dicem on sene sonra siz 36 yaşında olucaksınız bakalım istediğiniz zaman olucak mı Allah korusun hastalığı var saglığı var yani on sene cok uzun bi süre canım hem 36 yaş anne olmak için bence cok gec insan cok yorulugu ya vücut direnci yaş gectikce düşüyo on sene sonra cok cok gec bence hiç erteleme eger bi tane yaparsın olur biter on sene sonra kredi biticek cocuk calışmaları hemen olcagı da garanti değil hadi oldu ya ikinciyi de isterseniz bunları da tart düşün derim artk kolay kolay her isteyen hamile kalamıyo bu hem on seneye sizin yumurtalıklarınız eşimizin şeydi şimdi ki gibi kalıcak hayır kalmıcak hersey vücudu etkiliyo eger istiyosanız gecinirsiniz kimsenin cocugu dört dörtlük büyümüyo

İşszdik çocuğumz oldu allah rızkını veriyor ya sonra isterde olmazsa???

1000 tl kişisel masraflar ve aylık pazar market etse yaklaşık 1.400 tl bi rakam kalıyor. Mesela çocuk işini 1 ya da 1.5 yıl kadar erteleyip o sırada kalan paranızdan biraz birikim yaparak daha rahat etmez misiniz sizce..
Mesela doğum, hastane vs masrafları aradan çıkar, bebeğin ihtiyaçlarından başlarsınız direk vs gibi.
Daha yaşınız 26, 1 yıl kadar daha bekleyebilirsiniz bence. Ama çok da istiyorsanız bence geçinirsiniz yani her çocuk eğitim dışında her şartlara sahip olmak zorunda değil, hem kıymet bilirler.
Ama sonra olmazsa diye hemen çocuğa atlamak çok mantıksız ya. Ha şimdi çocuk olmadı ama 1 yıl önce isteseler olacaktı yani..

bizim de toplam gelirimiz 6000 + ek ödemeler
ama ayda 5000 falan borç ödediğimiz için ben çocuk yapamam :)

sizin hem bakacak anneniz var
hem işe geri döneceksiniz
yapabilirsiniz bence rahat rahat

Benim evime giren para şuan 1900 ama.İstanbulda yaşıyorum bende... Sosyal aktivitelerimizden kısıp çocuğumuza ayırıyoruz her ay normalde eşimle 3 yıl konuştuk her hafta gezmeye sinemaya giderdik şimdi ayda bir gidiyoruz ya da pahalı kıyafetler yerine uygun tercih ediyoruz ve doğumdan 1-2 yıl sonra işime başlayacağım çocuk yapmak 1-2 yıl zorluk gerektiren birşey zaten bezi maması var çünkü sonra biraz daha rahatlanıyor maddi yönden çünkü annede işe başlıyor o süre geçince.

Son düzenleme:
mesela bende bir örnek vereyim kaynımdan
toplam gelir:1450
ev kirası:450
faturalar:350
kredi kartı:400
ve bu insanın 3 de çocuğu var,birisi okula gidiyor ayrıca,en küçüğü 2,5 yaşında.....bu adam cesaret ediyorsa siz hayda hayda edebilirsiniz!

eğer annen sorun etmeden bakacaksa ve eşinle mutlu bir evliliğin varsa neden olmasın.
evlat kokusu bambaşka. her insana nasip etsin Rabbim inş.

misal benim oğlumun bezi ayda 40 liraydı maması ayda 40 dı. kıyafette ortalama ayda 50 desem bu kadar..
bebek arabasını 270 aldım sıradan bir beşik aldım.
yani insandan insana değişiyor sanırım harcamalar.

ama biz kreşe başlayınca 700 lira ayrı masraf var. tabi konu sahibinin annesi bakacakmış.

süpersin canım ya. öyle cevaplar geliyor ki şaştım kaldım inan ki. ben sadece fikir alıyorum sizce yeter mi diyorum ama bazıları benimle alay etmiş resmen. çok yazık gerçekten. en azından nasıl bir anne ve nasıl bir insan olmamam gerektiğini her seferinde öğretiyor bana KK. sağolsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…