Çocuk doğdu, büyü bozuldu. Çıkmazdayım...

Burda konu çocuktan çok evlilik gibi geldi bana

Burada sadece konu sahibinin değil eşin de sabırlı davranması gerekiyor ama yazdığına göre böyle bir şey yapmamış, aksine yararsız davranışları işi daha da çıkmaza sokmuş

Guzel arkadasim. Toparlayarak yazamicam çok gerginim konunuzu okuduktan sonra. Artik silkelenin. Cocugun bakimi icin elbette soz hakkina sahip babasi. ama sizin kocaniz haddini coktan asmis. karismamasini net bir sekilde dile getirin. Cocugunuzu benimseme sorunu olabilir ama bunu artik esinize dile getirmeyin ve cocugunuzu sahiplenin. Onu siz dogurdunuz kaniniz caninizla siz hayat verdiniz ona.
O sizin bebeginiz ve siz bebek bakarak dunyaya gelmediniz. acemilik normal ve bu acemilik doneminiz sadece uzadi ama bitecek bir gun emin olun biyecek. yeterki dik durun.

Esinizle olan tartismayi okudugumda ve o kizi gonderecegim dediginizde ne yalan soyleyim sevindim. kavgaya gerek yok derdim ama kendinizi ifade etmenizi acimasizca o kadar engelledilerki en zayif aninizdan yaralandilar.
4 ay gecmis artik buna net bir sekilde dur demek gerek. Krize gerek yok. Net olun sadece. O kizada haddini bildirin o evde sizin sesiniz cikmali birakin bu "kendimi misafir gibi hissediyorum" hallerini. Siz net durmazsaniz bu zayifliginizini kullanmaya devam ederler. Lutfen artik bir seyler yapin.
Telefon yikamak gibi eylemlerde bulunurken kocanizin " bu gece birak emzirsin" demesi annesine !! Bu cok dehset verici bir sey. Sizin bebeginizi size koklatmadilar sadece allah rizasi icin verdiler kucaginiza bu hadsizliklere dur demenin zamani geldi !

Son düzenleme:
Burda konu çocuktan çok evlilik gibi geldi bana
Evet onceki sayfalari okursaniz hep yazmistim mesele cocuk degil evimize dahil olan 3. 4.sahislar. benim ailem onun ailesi ve evde istenmeyen yegen. tabi esimin isten cikartilmasi ve yari maasla baska bir ise girmesi

Burada sadece konu sahibinin değil eşin de sabırlı davranması gerekiyor ama yazdığına göre böyle bir şey yapmamış, aksine yararsız davranışları işi daha da çıkmaza sokmuş
Haklısınız.
bir aile büyüğü, bir arkadaşı, aklı başında birinin, konu sahibinin eşinin kulağını çekip,

böyle adam olunmaz. Sen artık baba da oldun, kendi sorumluluların var. Karına anneliği konusunda müdahale etme, onun yanında olduğunu hissettir ve destek ol. Anneni de yuvana karıştırıp mutsuzluk çıkarma demeli.

Bunu yapacak kimse olmadığında erkek milleti çocuk gibi bocalıyor.
Yeni iş, yeni ekonomik düzen, yeni bebek, aile olmanın yükü, annesinin dırdırı, karısının mutsuzluğu derken saçma sapan bir durumda kalıyorlar ve şu durumu çok azı doğru yönetebiliyor.
Sanki doğumu yapan, lohusa olan onlar.
Sanki kadın yeni düzenden etkilenmemiş laylaylom geziyor.
Ama maalesef gerçek bu.

Kuşağını çekecek kimse olmadığında 3 seçenek var, ya eşi aklını başına getirene kadar yapıcı davranıp anlamasını sağlayacak, yok sabrım yok diyorsa dua edecek adam akıllansın.
Yada yollarını ayıracaklar.

Çok haklısınız durumu çok iyi analiz etmişsiniz. Eş kaç yaşında adam, çocuk değil ki, birilerinin kulağını çekmesine ihtiyaç duymamali.ne adamlar var, şirket yönetiyor, çocuğuna bakıyor, aileler arasında denge kuruyor, bir de evde yemek vs yapıyor. Benim eski çalıştığım yerin sahibi vardı adamın bir dünya işi olurdu yine de zaman ayırırdi karısına çocuğuna...
Kolayken her şey iyidir önemli olan zoru başarabilmek zira hayat kolay değil.
Kişinin çok afedersiniz beceriksizliği başka birilerine yuklenmemeli.kimse kimseyi taşımak zorunda değil, insanlar olgunlaşmali...

Evet onceki sayfalari okursaniz hep yazmistim mesele cocuk degil evimize dahil olan 3. 4.sahislar. benim ailem onun ailesi ve evde istenmeyen yegen. tabi esimin isten cikartilmasi ve yari maasla baska bir ise girmesi
Evet ama bu şahısları dahil eden koca, yani olay kocada başlıyor..
Bu evlilik masaya iyi yatirilmali, gerekirse yardım alınmalı, uzman birilerinin fikirleri alınmalı.. Ama bence sorun direkt olarak koca, olan çocuğa oluyor, keşke çocuk yapılmasaydı...

Ben 31 esim 33 yasinda. Cocuktan once sorun yoktu. Aslinda hamilelikten once demeliyim. Esimin isten cikarilmasi hamileligimin baslarinda oldu.

Ben 31 esim 33 yasinda. Cocuktan once sorun yoktu. Aslinda hamilelikten once demeliyim. Esimin isten cikarilmasi hamileligimin baslarinda oldu.
Zor gelmiş işte, bizim de evlenmeden önce sorunumuz yoktu, evlenince üstüne sorumluluklar binince yapamadı. Ama ben şöyle düşünüyorum, ben de evlendim o tek başına evlenmedi ki (!), benim de üzerime sorumluluklar bindi,üstelik ben küçük yerden istanbula gelin gittim benim için de zor oldu ama ben hakkından geldim kimseye de küfür falan etmedim yani :) felaket senaryoları da yazmadım, duvarlara yumruklar da atmadım, kimseye yük olmadan halkettim. aynı şey senin için de geçerli, tamam işten çıkmamışsin ama sen de hamile kaldın, zor bir kocayla uğraştın üstüne annesi, bir de üstüne yeğen. Sen de küfür etseydin öyleyse sen de eziyet etseydin insanlara. Bunlar sebep değil..

Kadinlarin daha guclu olduguna inaniyorum bir de eger paranoya yapan taraf ben olsaydim bu sefer avutan taraf o olacakti. Surekli deseydim acaba hasta mi, acaba zayif mi, acaba acaba su mu bu mu. Bu sefer o diyecekti cocuk bu zayif olur hasta olur sisman olur. Normal seyler bunlar. Duse kalka buyuecek cocuk.

Bazen insanlar tutulup kalabiliyor öyle ya. Özellikle de lohusayken. Benim anneme de kaynanası bizde kalacaksın doğum ve sonrasında demiş benim doğumumda. Tabi adet. Sonra doğumdan sonra neredeyse hiç yemek yedirmemişler. Kendi annesi geliyormuş hoşaf falan getiriyormuş süt yapsın diye, o daha gitmeden annemin elinden alıp mutfağa götürüp kendileri yiyorlarmış. Sebebi ne? "Sütün peynir olur, yememen lazım ilk günler bir şey." Böyle sebep mi var. Ama babam normalde akıllı adamdır o bile dinlemiş üç gün onları. Ki o da anası söylüyor diye kesin o zamanlar daha anacıydı uslanmamıştı, akıllanmamıştı. Annesi azıcık sevgi göstersin diye ruhunu satardı. (Ki kimsenin ruhu o kadının sevgisini satın alabilecek kadar değerli değil) Sonra üçüncü gün annemin sütü kesiliyor gibi olmuş, kendisi de çok kötü olunca babam aman be ben kendim sağacağım onun sütünü yiyecek bundan sonra demiş de öyle yiyebilmiş bir şeyler.
Ben de soruyorum nasıl olup da bir şey diyemediniz diye. O sırada insan sudan çıkmış balığa dönüyor, kim ne tavsiye verse gerçek sanıyor kendisi ne yapacağını bilmediğinden demişti annem.
Bu kaynana da bir şekilde bebeğe annesinin dokunmaması gerektiğine, emzirmemesi gerektiğine inandırmış herkesi. Ama benim babam bütün anacılığına rağmen en azından annemin kötü etkilendiğini görünce ayılmıştı, bu adamdansa hiç umut yok.

İnşallah tez zamanda halledersiniz o zaman

Ama tamam da simdi bizim yasadigimiz zamanla annelerimizin yasadigi zaman bir olabilir mi ? Her seyi şeyi arastirma sorusturma imkanimiz var. Benim yanimda annem kaldi. Annem cok bilgili bir kadindir. Ama ben hamile kaldigim gibi. Hamilelik doğum ve sonrasini surekli arastirdim. Kitaplar aldim okudum. O halimle yeri geldi anneme bile dur dedim. Neden ? Cunku dogrusunu biliyorum arastirdim. Ben bundan bahsediyorum. Anlattiginiza katiliyorum. Tabi bir yerde haklisiniz da. Ama bir de bize sunulan imkanlara bkalim..

Evet sanırım şu an konu sahibi bunu telafi etmek için araştırıyor konuyu. Keşke daha önceden iyice öğrenip toz kondurmasaydı.
Benim kayınvelideme de bir çocuğu bebekken öldükten sonra sonraki bebeğini emzirme senin sütün zehirli demişler inanmış. Ne kadar üzülmüştüm onun için. Ama dediğiniz gibi şimdi böyle şeyler olmaması lazım.

Eve canim..

Ayy aylan o senmisin,hani felaket tellalı kocanın eşi.Kışın açtığın konuda kurdeşen dökesim gelmişti
Arkadaşlar ne dediyse imzamı atıyorum,bu adama ne elinden gelirse yap,arkandayım,ya herru ya merru

Ayy aylan o senmisin,hani felaket tellalı kocanın eşi.Kışın açtığın konuda kurdeşen dökesim gelmişti
Arkadaşlar ne dediyse imzamı atıyorum,bu adama ne elinden gelirse yap,arkandayım,ya herru ya merru

Haha artik felaket tellali degil. Ise girince biraz atti ustunden. Artik normal bir sekilde siyasetcileri elestiriyor. Ic savas cikip biz sitede oturdugumuz icin evimizi basip yagmalayacaklar demiyor yani :) Ayyy aklima geldikce o gunler fenalik basiyor. Bulantilarimi hatirliyorum titreme geliyor.

Aman iyi bari,yoksa Allah ne verdiyse giriş diyecektim.Yine dayanabilmişsin gırtlak gırtlağa gelmeden,bravo

Evinizde rahat edemezsiniz strese girersiniz eşinizle ozeliniz bile olmaz buda birbirinizden sogumaniza ve nihayetinde bu tür tartışmalara yol açar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…