• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk doğdu, büyü bozuldu. Çıkmazdayım...

Çok afedersin ama lohusa depresyonun dibini yaşamişsin. Yaşamasan bebeğini kucağına almak için numara yapmaz ver çocuğumu sanada hadi yallah derdin.
Eşinde kayınvalidende tam bir g...zekalı .
Duzelmessen seni bosuyorum ananla yaşa de ..
Allahın cahilleri sütun varken neden biberon verdiriyo biliyormusun sana bağlanmasın diye.. eşinde kanmiş doymuyor diye geziniyor. Senin kayınvaliden tam bir terbiyesiz çocuğun en ihtiyaç duyduğu emmeyi elinden alıyor. Acımasız mahlukat sinirim bozuldu ya!
Benim çocuğum gelmiş 17 ayına hala emer hasta bile olmaz ve aramızda ki bağ bana güveni tam . Okadar önemli ki bunlar...

Ayrıca orası ikinizin evi esin kafasına göre istemediğini alamaz.
Yeğenin ailesini yada yeğeni ara sen kendine ev bak ben seni yatılı kabul etmiyorum sende bende böyle rahat ederiz diyeceksiniz oldu bitti. Regl günümde olduğum içinmi bilmiyorum bana sinir geldi!:KK11:

bence sorunun temeli; konu sahibinin silik olması.

hakkını savunmayı bilmiyor ya da korkuyor. sessiz kalarak karşı tarafın insafa gelmesini bekliyor.

çocuğun yerinin anne memesi olduğunu elbette biliyordu ama hep sustu. içine attıkça dışarı cep telefonunu suda yıkayacak kadar, kendinden geçmiş ruh haline bürününce, kv ve koca lütfedip bebeğe dokunmasına, emzirmesine izin verdiler.
eğer o deli ruh haline bürünmeseydi, susmaya ve bebeğinden uzak kalmaya devam edecekti.

eğer annesi gelip kocasıyla çatır çatır kavga etmeseydi, bebeğini hala biberonla besliyor olacaktı.

ve hala sustuğu için, kendisini en önemlisi bebeğini savunamadığı için hem koca, hem yeğen o evde, konu sahibi misafir, evladına bakıcı muamelesi görüyor.

kendini kandırmak yerine savunmayı öğrenmek için terapi alması daha iyi olur bence.

iki yıl süt izni varken, çalışıyor olması muhtemelen kocasının zorlamasıyla veya evden kaçış yolu.

zaten şimdiye kadar adama ve yeğenine rest çekememesinin nedeni de bu.
+1000
Çatladım! En azından değişim adına şimdi için o yeğeni evden gönderdim deyin allah aşkına! Yüzüne söyleyin ya annesinin ya kızının, böyle olmuyor düzen kurmak lazım nereye kadar bizimle geçireceksin öğrenciliğini,apart ya da yurt bakın diye. Şiştim :kızgın:

+1000
Çatladım! En azından değişim adına şimdi için o yeğeni evden gönderdim deyin allah aşkına! Yüzüne söyleyin ya annesinin ya kızının, böyle olmuyor düzen kurmak lazım nereye kadar bizimle geçireceksin öğrenciliğini,apart ya da yurt bakın diye. Şiştim :kızgın:
milletteki sabıra şaşırmamak elde değil.
ben burada okurken adamı da yeğeni de yolasım gelirken, suskun kalabilmek.
anlamam mümkün değil.

#darkmore guldurdun beni yeminle islak tuvalet terligii

milletteki sabıra şaşırmamak elde değil.
ben burada okurken adamı da yeğeni de yolasım gelirken, suskun kalabilmek.
anlamam mümkün değil.
Sormayın ya vallahi sinir oldum, hala ses yok konu sahibinden. Bu sabır değil artık kimse kusura bakmasın resmen siniklik. Yahu zor durum olur;maddi imkan yetersizliği,gariban bir kız,üniversiteye alışma ve şehri tanıma süreci şu bu tamam neyse de hanımefendi yurt istemiyor diye orada yeni doğum yapmış bir genç kadının düzenini bozuyorlar. Hayır bazı şeyler istenmez,istenirken utanılır. Güya kızın annesi istiyormuş ki yurt olsun, e valla ben annemi hatırlıyorum ilk senelerimde eve çıkmama müsaade etmedi diye yurtta kaldım hani istemeyen ebeveyn müdahale eder bu ne böyle herkes ayrı bir tuhaf :sinirli:

Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.

Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Yaşadıklarınız son derece normal. Aslında deprem sonrası fay hattının kırılıp yerine oturması gibi görüyorum ben durumu. Eğer bina (evlilik) sağlamsa sıkıntı olmuyor lakin değilse boşanma sürecine giriyor çiftler.
Öncelikle bunun bir süreç olduğunu ve biteceğini kendinize sıkça hatırlatın. Sonrasında bu durumu sadece siz yaşıyorsunuz gibi düşünmeyin. Ve en önemlisi duygusal anlamda sizi besleyecek şeyleri yapmayı ihmal etmeyin. Yani size iyi gelecek şeyleri yapmanız evliliğinize de iyi gelecektir

Kendi cocuklariyla eminim okdr ilgilenmemistir bunlar ... bi uzayip gitmiuorlar hasbinallah... bence hic takmayin eger sizi bu kadar uzuyorlarsa hic cekinmeden soyleyin laflari.. esinizede .. acik cik konusum kimseyi kabul etmek zorunda degiksiniz evinizede birde bebekle yani

Esim isten cikartildiktan sonra benden nefret etti. Nedenini bilmiyorum. Halbuki ben cok uzuldum. Sanki intikamini hep benden aldi. Sunu cok iyi biliyorum ki derdi cocuk degil. Cunku isten geliyor bi kere kucagina aliyor sonra dogru duzgun cocugun yuzune bile bakmiyor.
Benim de eşim işten dolayı bi sıkıntı yaşadığında bana yansıtıyor. Bırak işi bir kenara, maçta tuttuğu takım yenilsin bi sinirli oluyo. Bişey söylesem hemen azarlıyo. Onları bana yansıtmasına o kadar üzülüyorum ki.. Uykuda boğma işin esprisiydi tabi ki ama neden erkekler böyle anlamıyorum.
Neyse ki anneni bu konuda çok tebrik ettim. İyi ki öyle bir annen var.
Eşinin psikolojik sorunları var. Bebek olmasa direk boşan neden çekiceksin ki dderdim ama bebek olunca insan bir duruyor. Durmamın nedeni de, eşinle ayrılsanız bile bağınızın devam edicek olması. Yoksa çocuk için evliliğin devam etmesine inananlardan değilim.

Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.

Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.

.... dan ulaş kuzum buna derim

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki yorumları okumadim.
"Çocuk çocuk çocuk" insan ağız dolusu "oğlum" demez mi yahu?
Önce bebeginiz olmak üzere lütfen hayatınızı benimseyin ve sahiplenin. Köse minderi gibi olmuşsunuz o evde.

Aradaki yorumları okumadim.
"Çocuk çocuk çocuk" insan ağız dolusu "oğlum" demez mi yahu?
Önce bebeginiz olmak üzere lütfen hayatınızı benimseyin ve sahiplenin. Köse minderi gibi olmuşsunuz o evde.
Evet dikkat ettim de oglum kelimesinden cok cocuk diye bahsetmisim oglumdan.

Kendi cocuklariyla eminim okdr ilgilenmemistir bunlar ... bi uzayip gitmiuorlar hasbinallah... bence hic takmayin eger sizi bu kadar uzuyorlarsa hic cekinmeden soyleyin laflari.. esinizede .. acik cik konusum kimseyi kabul etmek zorunda degiksiniz evinizede birde bebekle yani
Sorma hepsi oxfordda profesor

Evet dikkat ettim de oglum kelimesinden cok cocuk diye bahsetmisim oglumdan.

Benim bebeğim, benim kocam, benim evim... Derin nefes alıp bunları sürekli tekrarla :)
Bunları kendine ait benimseyip hakimiyet kurabildiğin zaman tüm sıkıntıların bitecek.

Neler oldu bir gelişme kaydedebildin mi kavgadan sonra ?

Benim bebeğim, benim kocam, benim evim... Derin nefes alıp bunları sürekli tekrarla :)
Bunları kendine ait benimseyip hakimiyet kurabildiğin zaman tüm sıkıntıların bitecek.

Neler oldu bir gelişme kaydedebildin mi kavgadan sonra ?

Esim davranis olarak normale dondu malesef kiza bir sey demedim daha. :( O konuda yine pasif kaldim ama pazar gunu esim erkenden kaldirdi. Biz zaten cocuktan dolayi erken kalkiyoruz. Kiz zor kalkti. Esim kahvaltidan sonra yine uyursun dedi
Ben de icimden bunu uyutmuycam dedim. butun evi temizlettim. Mutfak dolaplarini guzelce sildirttim. Ben de arkasindan yerleri vileda yaptm. Cocugu tuttu ben yemek falan yaparken.
Esim hala mamanin anne sutunden daha faydali oldugunu soyluyor. Anne her vitamini alamayabilirmis ama mamalara her vitamini koyuyorlarmis bla bla :D

Esim davranis olarak normale dondu malesef kiza bir sey demedim daha. :KK43: O konuda yine pasif kaldim ama pazar gunu esim erkenden kaldirdi. Biz zaten cocuktan dolayi erken kalkiyoruz. Kiz zor kalkti. Esim kahvaltidan sonra yine uyursun dedi
Ben de icimden bunu uyutmuycam dedim. butun evi temizlettim. Mutfak dolaplarini guzelce sildirttim. Ben de arkasindan yerleri vileda yaptm. Cocugu tuttu ben yemek falan yaparken.
Esim hala mamanin anne sutunden daha faydali oldugunu soyluyor. Anne her vitamini alamayabilirmis ama mamalara her vitamini koyuyorlarmis bla bla :KK70:
Böyle devam, kız kaçar yakında evden:halay:

Ama icim icimi yiyor hala. Esim kizi gondereyim istersen dedi. Gondermeye zaten niyeti yok biliyorum o yuzden yoo gonderme dedim ben de. Ama kizin yaninda guzellll bir kavga patlaticam az kaldi. Kiz da nasibini alacak. Firsatini kolluyorum. Esime su an normal davraniyorum.

Back