• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk doğdu, büyü bozuldu. Çıkmazdayım...

Sütünüz yetiyor ama konu süt değil ki

Altını değiştirtmediler üstünü giydirtmediler diyorsunuz

Bebeği mesela kim yıkadı

Bunları yapmamayı normal görmeniz garip bunları o Zaman araştırmamıştım demeniz garip

Öğretmensiniz yani hiç mi çocuk gelişimi duymadınız

Onu da geçtim hiç mi burada konu okumadınız

Ben bebeğiniz kuvözde olunca olağan dışı tepkiler verdiğinizi ve bu nedenle bebeğin köşe bucak sizden kaçırıldığını düşünüyorum

Zira telefonu yıkayarak tepkimi gösterdim vs de olağan değil

Siz gidin bir uzmana siz sağlıklı olduğunuzu duyun, biz abartıyor olalım

Kv nizin olağan olmadığı da tescillenmiş olur hem
bence sorunun temeli; konu sahibinin silik olması.

hakkını savunmayı bilmiyor ya da korkuyor. sessiz kalarak karşı tarafın insafa gelmesini bekliyor.

çocuğun yerinin anne memesi olduğunu elbette biliyordu ama hep sustu. içine attıkça dışarı cep telefonunu suda yıkayacak kadar, kendinden geçmiş ruh haline bürününce, kv ve koca lütfedip bebeğe dokunmasına, emzirmesine izin verdiler.
eğer o deli ruh haline bürünmeseydi, susmaya ve bebeğinden uzak kalmaya devam edecekti.

eğer annesi gelip kocasıyla çatır çatır kavga etmeseydi, bebeğini hala biberonla besliyor olacaktı.

ve hala sustuğu için, kendisini en önemlisi bebeğini savunamadığı için hem koca, hem yeğen o evde, konu sahibi misafir, evladına bakıcı muamelesi görüyor.

kendini kandırmak yerine savunmayı öğrenmek için terapi alması daha iyi olur bence.

iki yıl süt izni varken, çalışıyor olması muhtemelen kocasının zorlamasıyla veya evden kaçış yolu.

zaten şimdiye kadar adama ve yeğenine rest çekememesinin nedeni de bu.

Son düzenleme:
bence sorunun temeli; konu sahibinin silik olması.

hakkını savunmayı bilmiyor ya da korkuyor. sessiz kalarak karşı tarafın insafa gelmesini bekliyor.

çocuğun yerinin anne memesi olduğunu elbette biliyordu ama hep sustu. içine attıkça dışarı cep telefonunu suda yıkayacak kadar, kendinden geçmiş ruh haline bürününce, kv ve koca lütfedip bebeğe dokunmasına, emzirmesine izin verdiler.
eğer o deli ruh haline bürünmeseydi, susmaya ve bebeğinden uzak kalmaya devam edecekti.

eğer annesi gelip kocasıyla çatır çatır kavga etmeseydi, bebeğini hala biberonla besliyor olacaktı.

ve hala sustuğu için, kendisini en önemlisi bebeğini savunamadığı için hem koca, hem yeğen o evde, konu sahibi misafir, evladına bakıcı muamelesi görüyor.

kendini kandırmak yerine savunmayı öğrenmek için terapi alması daha iyi olur bence.

iki yıl süt izni varken, çalışıyor olması muhtemelen kocasının zorlamasıyla veya evden kaçış yolu.

zaten şimdiye kadar adama ve yeğenine rest çekememesinin nedeni de bu.

Tespitleriniz yuzde yuz dogru. Her noktasina kadar.

ah bu kaynanalar ağlamaklı oldum inan benzerini ben yaşadım tabi kucağıma veriyorlardı ama sürekli bir yarış halinde.. eşine de yazıklar olsun çocuğun kilosu gayet iyi bence doktora gidin birlikte ve doktorun ağzından dinlesin. çocuk ayda 600 gram alıyorsa gelişimi gayet iyi demektir mama vererek sütünüzü azaltırsınız ve gerçekten sütünüz yetmemeye başlar artık

Evet istiyorum. Daha once psikolog meselesini esimle konusmustum zaten lohusayken telefonumu yikadigim zaman. O da tamam arastiralim demisti.
eşini boşver.
sen sadece kendin için iyi bir psikolog bul. her şeyi eşinden beklemek yerine sen yap.
kitaplar oku.
annen güçlü bir kadına benziyor, onu örnek alabilirsin. kalabildiği kadar çok kalsın yanında.
neden bu kadar suskun kaldığını iyice düşün. seni korkutan şeyler neler onları bul.
neden korktuğunu sor kendine.
mesela hakkını korursan, seni döverler mi, küfür mü ederler, meslekten mi men ederler, saldırırlar mı?
ne yapabilirler ki sana?
sen okumuş, meslek sahibi, çocuklara bir şeyler öğreten bir kadın ve annesin.
kim sana ne zarar verebilir?
şu yaşadığın hayatın daha iyisine layıksın.

eşini boşver.
sen sadece kendin için iyi bir psikolog bul. her şeyi eşinden beklemek yerine sen yap.
kitaplar oku.
annen güçlü bir kadına benziyor, onu örnek alabilirsin. kalabildiği kadar çok kalsın yanında.
neden bu kadar suskun kaldığını iyice düşün. seni korkutan şeyler neler onları bul.
neden korktuğunu sor kendine.
mesela hakkını korursan, seni döverler mi, küfür mü ederler, meslekten mi men ederler, saldırırlar mı?
ne yapabilirler ki sana?
sen okumuş, meslek sahibi, çocuklara bir şeyler öğreten bir kadın ve annesin.
kim sana ne zarar verebilir?
şu yaşadığın hayatın daha iyisine layıksın.
Aynen su yazdigimda bile ona bagimli oldugumu kendimle ilgili kararlar alamadigimi anliyorum.

Aynen su yazdigimda bile ona bagimli oldugumu kendimle ilgili kararlar alamadigimi anliyorum.
ve gördüğün gibi yine eşin seni umursamıyor.
sadece baştan savmak için evet demiş.

lohusalık 40 gün, çocuk 4 aylık, yeğen hala sizde, eşin desen dayaklık. nerede kaldı sana psikolog bulacak eş? seni umursasa şimdiye kadar 10 psikolog bulmuştu, yeğenini evden göndermişti, davranışlarını düzeltmişti.

ve sen ısrarla kendin için çabalamak yerine hala beklentiler içindesin. üzgünüm ama sen sustukça hiçbir şey değişmeyecek.

Bi cinnet herşeyi çözer. Sakin kalarak birşey elde edememişsin. Bide dişlerini çıkar bakalım. En kötü ne olabilir ki zaten bu halde adamı gözden çıkarmışsın

Eşiniz kafayı yemiş çocuğun sağlığı için dünya sağlık örgütünün verdiği kg araştıracağına anne ve çocuk ruh sağlığını falan araştırsın. Madem seviyor araştırmayı bununla ilgili kitap alın ve okusun.

Benim ilk bebeğimde de öyleydi aman kucağına alma alışmasın ,aman ben bakacağım bana ver ,aman yanında uyutma evet çok etkiliyor. Çocukla aranda bağ kuramıyorsun sonra. Çocukta hissediyor. İlerde çok pişman olursun bak benim gibi.Kızım benim yemek yedirmemi reddederdi.Çocukla başbaşa kalmaktan çekinirdim, o kadar müdahale edilirdi ki bilemezdim yalnız kalınca nasıl davranacağımı. Bizim ilişkimiz küçük kardeşi doğduktan sonra oturmaya başladı. İlk yaptığım hataları ikinci çocuğumda yapmadım. Kimseyide umursamadım.

Sakın bebeğinle arana kimseyi sokma, küsen giden o olsun umursama, ben böyle istiyorum de, ben istediğim gibi büyüteceğim bebeğimi de , yani taviz verme sakın. Evladın ve kendin için. Korkma kavga etmekten, inan sen nasıl olursan öyle kabul ederler. Suskun olursa dahada tepene çıkmak isterler, karıştırmazsan aman karışmayalım kötü oluyoruz derler.
Rabbim hayırlı uzun ömür versin evladına.:KK200:

Su an lohusa degilim. Cocuk 4 aylik.

Lohusalık 1 seneye kadar bile sürüyor canım bazı kadınlarda ve zor bir süreç. Benim de şu an 7 aylık kızım var , empati kurabiliyorum seninle, neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Hatalar sende de var ama o kaynana olacak kadın doğru tutamıyorsun diye çocuğunu sana vermemeye kalktığında haddini bildirmeliydin. Ne münasebet,sen annesin anne ! Altını değiştirmene bile izin vermemişler inanamıyorum,ben ortalığı birbirine katmıştım, nasıl sakin kaldın bravo...Kızımı hala emziriyorum ve 2 yaşına kadar da emzirmeyi düşünüyorum. Benim kaynanam da lohusayken sütün gelmiyor, sütün az deyip duruyordu ki öyle birşey yoktu ,süt sağma makinesi aldım bir gün, sütümü sağdım ve tek göğsümden 120 cc çıkmıştı. Gözüne soktum bak sütüm varmış demekki gördün mü dedim ki kendisi zamanında oğlunu 2 ay emzirmiş sütü kesilmiş ve mamayla beslemiş hep, kıskançlıktan artık ne yapcağını şaşırmıştı anlayacağın.

Bir bebek en çok annesine ihtiyaç duyar, anne kokusu ve sıcaklığı onu huzurlu kılar. O yüzden hep bebeğini kucağına al , öp kokla , çünkü onda cennet kokuları var. Kilosu da gayet iyi maşallah. Eşin bence işten çıkarıldığı için depresyona girmiş ve sana sarmış. İkiniz de bence aile terapisine gidin. Bebeğini sağlık içinde büyüt ve bir daha da pısma böyle kendini yok saydırma, sesini çıkarmazsan saksı muamelesi görürsün canım .

canim bence esin is degsikligi ve yasadigi sikintlar sebebiyle obsesif olmus pskljik bir rahatszlk ve obesesiflik bulasicidir dikkat et sana da bulasmasn senden once seni hasta eden kaynak tedavi olmali bence

Eşiniz varken sizin kayınvalideye ihtiyacınız yok ,yemin ederim kendisi 10 tane haset ve kötü niyetli kayınvalide gücünde.Bu ne ya benim içim daraldı okudukça hele de en son biberon ısrarını aman Allahım.Bu adamın sizi sevdiğine emin misiniz?
Artik hayir. Cocuk dogmadan once asla beni ezdirmezdi ama simdi annesi de o da bu da su da istedigi lafi bana soyleyebiliyor.

Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.

Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Böyle kayinvalideler oğlu ile göbek kordonunu hala kesememis! Üstelik yüksek oranda haset insanlar!

Bence eşin seni devre dışı bırakıp, annesi ve bebeğiyle yaşamak istiyor.
Bi gece seni uykunda boğmasın dikkat et :uykucu: Özür dilerim ama eşindeki bu sana olan sevgisizliği başka şekilde yorumlayamıyorum

Bence eşin seni devre dışı bırakıp, annesi ve bebeğiyle yaşamak istiyor.
Bi gece seni uykunda boğmasın dikkat et :uykucu: Özür dilerim ama eşindeki bu sana olan sevgisizliği başka şekilde yorumlayamıyorum

Esim isten cikartildiktan sonra benden nefret etti. Nedenini bilmiyorum. Halbuki ben cok uzuldum. Sanki intikamini hep benden aldi. Sunu cok iyi biliyorum ki derdi cocuk degil. Cunku isten geliyor bi kere kucagina aliyor sonra dogru duzgun cocugun yuzune bile bakmiyor.

Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.

Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Benimde bebegim altı aylık ve sadece anne sütüyle beslendi.anneniz en dogrusunu yapmıs.keske en basta anneniz gelseymiş.evet bebek ilk baslarda szin kokunuza cok ihtiyac duyuyor hata yapmıssınız cok birarada gecirmeyerek.annesinden daha iyi kimse bakamaz bebege.benimde ilk cocugum tamamen içgüdüsel bişey bu.esiniz işten ayrıldıgı dönem sanırım tazminatla gecindiniz.siz calısıyormuydunuz.işsizlik yüzünden esinizin piskolojisi bozulmus olabilir.bebeginiz daha cok minik.umarım aranızdaki sorunları atlatırsınız en kısa sürede

Back