- 27 Haziran 2010
- 6.633
- 13.444
- 448
- Konu Sahibi AylanMcora
-
Son durumu yazdim 22.sayfada :)Eşinizin psikolojik sorunları var .Sizde yaşadığınız durumlardan dolayı çokta sağlıklı şeyler yapmamışsınız . Çok zor bir durum .Yeğeninin sizde kalması sıkıntılı bir durum .Yeni doğan bir bebek ,sizin sorunlarınız eşinizin annesinin algıyla hareket etmesi .o kızı bir şekilde gönderin evden
Çok sevindim sizin adınıza .Baş başa kalmanız ikiniz için ve bebek için olacaktır zEşinizde babalık görevini tsm anlamıyla Yaşar görür .Allah daim etsin inşallahSon durumu yazdim 22.sayfada :)
16 aylık oğlum var ve görüleceği üzere tekrar hamileyim. İyi bile sabretmişsiniz ve elinize sağlık az bile yapmışsınız. Kendi annem olsa daha beterini yapardım, çok net.Son durumu yazdim 22.sayfada :)
işte bu ya.Merhaba arkadaslar yine ben. Kayinvalidem bendeydi. Surekli yeni yeni icatlar cikartmaya basladilar. Cocugun kafasi kucuk, midesi kuculmus, kulaklari kepce, gozleri sasi, zayifliktan yuzu solmus bilmem hangi akrabalari demis ki bu cocugu niye hastaneye goturmuyorsunuz, niye mama vermiyorsunuz. Emdikten sonra kasikla sagilmis sut verme adetine basladilar. Dedim ki bir sey fark etmiyor bu sefer sonraki ogunu gecikiyor. Yok dinletemiyorum. Baktim yine gece gunduz elimde sagma makinesiyle dolasmaya basladim artik lohusalikta oldugu gibi saginca 200-300 ccler gelmiyor. Stoktan gidiyor. Bu da sutumu azaltiyor. Neymis cocuk acmis acliktan midesi kuculmus.
Bir kavga kopardim bir cinnet gecirdim. Kvnin yakasindan tutup savurdum. Ustune cocugun kuveti kovasi ne varsa firlattim. Icimde tuttugum ne varsa soyledim. Sabahina kizi da aldi kosa kosa kacti evden. Anneme yalvardim gelmedi. Saygisizlik yaptim diye kizdi bana. Pazar gelecek. 15 kasima kadar bakacak sonrasinda 2 ay ucretsiz izin alcam. Arada 1 hafta okula gidip 15 tatile gircem. Tekrar okula baslayinca cocuk 9 aylik olmus olacak zaten.
Psikiyatriste gittim. Bana normalsin ama biraz mukemmeliyetcilik var galiba dedi. hafif bir ilac verdi. Kullanmak istemedim. Cunku oglum icin dogru olani yaptigimi dusunuyorum ve oglum icin hayatta verecegim ilk mucadelede pes edip mucadeleyi birakmak istemedim. Biz anneyiz kadiniz ve her zorlugun ustesinden geliriz.
Bugun oglumu ilk kez banyo yaptirdim. Ben yikadim babasi su doktu. Cok guzeldi. Cok mutluyum :)
sakın geri adım atma.Kavga esimle basladi aslinda. Kv girince araya o da aradan cikmis oldu. Esimle baristik su an iyiyiz. Bir sey demiyor. Tabi annesini savunuyor benim hata ettigimi onun bana yardim etmek istedigini soyluyor.
Oglum 5 bucuk aylik oldu nerdeyse. ilk kez yalniz kaldim bu kadar uzun ve ilk kez banyo yaptirdim. esim sok yasadi. Cesur ve tecrubeli gibi yikayinca cok sasirdi.16 aylık oğlum var ve görüleceği üzere tekrar hamileyim. İyi bile sabretmişsiniz ve elinize sağlık az bile yapmışsınız. Kendi annem olsa daha beterini yapardım, çok net.
Bebek 4 aylık olmuş bile, kendi anneni bile çağırmana gerek yoktu. Sen eşin ve bebeğin baş başa kalın, hayatınıza adapte olun biraz.
Oğlum 10 günlükken herkesi gönderdim ben, başbaşa kaldık.
Aslinda kiza da iki laf etmek geldi aklima o hengamede ama kiz zaten istenmedigini biliyor ve yurt ariyor ortamda cok durmuyor hep odasina kapaniyor diye bir sey demedim. Babasi geldi hemen ertesi gun yurt buldu. Isteyince oluyormusişte bu ya.
helal olsun.
sakın geri adım atma.
eşine bu konuda konuşma hakkı verme.
uzatırsa o çok kıymetli anasına postala.
annenin dediklerini de takma. sonuçta eski kafalı işte.
Helal kız sana ,valla mutlu mutlu okudum son cümleni :) Insallah herşey yoluna girer yeter ki sen elinden bırakma ipleri, kendi gücünün hep böyle farkında ol.Merhaba arkadaslar yine ben. Kayinvalidem bendeydi. Surekli yeni yeni icatlar cikartmaya basladilar. Cocugun kafasi kucuk, midesi kuculmus, kulaklari kepce, gozleri sasi, zayifliktan yuzu solmus bilmem hangi akrabalari demis ki bu cocugu niye hastaneye goturmuyorsunuz, niye mama vermiyorsunuz. Emdikten sonra kasikla sagilmis sut verme adetine basladilar. Dedim ki bir sey fark etmiyor bu sefer sonraki ogunu gecikiyor. Yok dinletemiyorum. Baktim yine gece gunduz elimde sagma makinesiyle dolasmaya basladim artik lohusalikta oldugu gibi saginca 200-300 ccler gelmiyor. Stoktan gidiyor. Bu da sutumu azaltiyor. Neymis cocuk acmis acliktan midesi kuculmus.
Bir kavga kopardim bir cinnet gecirdim. Kvnin yakasindan tutup savurdum. Ustune cocugun kuveti kovasi ne varsa firlattim. Icimde tuttugum ne varsa soyledim. Sabahina kizi da aldi kosa kosa kacti evden. Anneme yalvardim gelmedi. Saygisizlik yaptim diye kizdi bana. Pazar gelecek. 15 kasima kadar bakacak sonrasinda 2 ay ucretsiz izin alcam. Arada 1 hafta okula gidip 15 tatile gircem. Tekrar okula baslayinca cocuk 9 aylik olmus olacak zaten.
Psikiyatriste gittim. Bana normalsin ama biraz mukemmeliyetcilik var galiba dedi. hafif bir ilac verdi. Kullanmak istemedim. Cunku oglum icin dogru olani yaptigimi dusunuyorum ve oglum icin hayatta verecegim ilk mucadelede pes edip mucadeleyi birakmak istemedim. Biz anneyiz kadiniz ve her zorlugun ustesinden geliriz.
Bugun oglumu ilk kez banyo yaptirdim. Ben yikadim babasi su doktu. Cok guzeldi. Cok mutluyum :)
Cok tesekkurler.Helal kız sana ,valla mutlu mutlu okudum son cümleni :) Insallah herşey yoluna girer yeter ki sen elinden bırakma ipleri, kendi gücünün hep böyle farkında ol.
Ben bu eşleri anlayamıyorum bunları yapan sizin eşiniz yani ne demek bebeği kucağına vermemek ve ne demek yeni annenin yaninda o bu şu annesiyle babası yeterli bile anneniz az bile yapmış keşke baştan yanınızda olup müdahale etseymiş de bunları yaşamasaymışsınız.Ayrıca eşiniz erkek haliyle ne anlıyor yok emmiyor yok doymuyor nefret ediyorum şu anne bebek arasına giren kim olursa olsun girmemeli.Bence siz eşinize haddini bildirin nerde duracağını bilsin siz o bebeğin annesisiniz bunu anlasın.Ve bir de evinizde elalemin kızının ne işi var onu hiç analamadım iyi bile dayanmışssınız kusura bakma ama ben eşimle o kızı evde bırakır giderdim.Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.
Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Ay Allahım ben okudukça çıldırıyorum sen en baştan nasıl böyle sakin kalabildin az bile yapmışsın.Annen de ayrı birşey saygı mı kalmış ortada delirtmek için ellerinden geleni yapmışlar ya sen annesisin senden iyi mi bileceklermiş.Bence böyle devam et kendini de ezdirme çocuğunu da kesinlikle.Eşine de söyle ortada yardım falan yok resmen alttan alttan çıldırtmışlar kendini hiç kandırmasın başlarım öyle yardıma.Merhaba arkadaslar yine ben. Kayinvalidem bendeydi. Surekli yeni yeni icatlar cikartmaya basladilar. Cocugun kafasi kucuk, midesi kuculmus, kulaklari kepce, gozleri sasi, zayifliktan yuzu solmus bilmem hangi akrabalari demis ki bu cocugu niye hastaneye goturmuyorsunuz, niye mama vermiyorsunuz. Emdikten sonra kasikla sagilmis sut verme adetine basladilar. Dedim ki bir sey fark etmiyor bu sefer sonraki ogunu gecikiyor. Yok dinletemiyorum. Baktim yine gece gunduz elimde sagma makinesiyle dolasmaya basladim artik lohusalikta oldugu gibi saginca 200-300 ccler gelmiyor. Stoktan gidiyor. Bu da sutumu azaltiyor. Neymis cocuk acmis acliktan midesi kuculmus.
Son gelismelere sevindim zira ilk konunu okudugumda yani bastaki sayfayi cok uzulmustum. Sana resmen dadilik yaptirmuslar. Sanki cocuk onlarin da seni sagili inek gibi gormusler. Cok kizdim onlara. Son tepkini artik haketmis. Kv nin saygisi yok ki saygiyi haketsin. Saygi saygi gosterene yapilir. Haddini asmis. Bebeginle mutlu olmani dilerim. Asla kendini ezdirme.Merhaba arkadaslar yine ben. Kayinvalidem bendeydi. Surekli yeni yeni icatlar cikartmaya basladilar. Cocugun kafasi kucuk, midesi kuculmus, kulaklari kepce, gozleri sasi, zayifliktan yuzu solmus bilmem hangi akrabalari demis ki bu cocugu niye hastaneye goturmuyorsunuz, niye mama vermiyorsunuz. Emdikten sonra kasikla sagilmis sut verme adetine basladilar. Dedim ki bir sey fark etmiyor bu sefer sonraki ogunu gecikiyor. Yok dinletemiyorum. Baktim yine gece gunduz elimde sagma makinesiyle dolasmaya basladim artik lohusalikta oldugu gibi saginca 200-300 ccler gelmiyor. Stoktan gidiyor. Bu da sutumu azaltiyor. Neymis cocuk acmis acliktan midesi kuculmus.
Şimdiye şişman olması lazımdı diyor.
Güzel kilo aldığında ödemdir o güvenme bile dedi.
Hala uzaktan akıl veriyor o şeytan kadın eşime. Hep bizim aramız bozulmasın diye uğraşıyor sanıyordum. Önceki sayfalarda da yazmışım. Ama safın önde gideniymişim. Kadın meğer fırsat kolluyormuş. Kışkırtıp kışkırtıp duruyor. Eşim hala oğlumu aç bıraktığımı düşünüyor. 6 aylık oğlum (şu an 7 aya yaklaştı) aşırı hareketli ona rağmen 3 haftada 400 grama yakın aldı. Çok yavaş kilo alıyor diyor. Şimdiye şişman olması lazımdı diyor.
Üstümde psikolojik baskı var. Sabrediyorum. Çocuk aç değil. Mutlu. Çok güzel bakıyorum. Tertemiz. Bakımına çok dikkat ediyorum. Ona kendimi kanıtlamak gibi bir amacım tabiki olamaz. Ama ne yapsam beğenmiyor. Güzel kilo aldığında ödemdir o güvenme bile dedi. Her gün sabır duası ediyorum. Felaket tellallığı da cabası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?