- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
İkinci çocuğu doğurmak gibi bir niyetim hiç olmamıştı . Talihsiz bir hastalık geçirdim , büyük oğlum da sıkıntılı bir süreçten geçti. Hadi dedim bir tane daha kardeşi olsun . 10 yıl aradan sonra yaptım .Gunaydin sevgili kk nin degerli kadinlari, uzatmadan konuya geciyorum.
Dun esimle kucuk bir atismamiz oldu ailesiyle. Sonra konu kapandi uzatmadik.
Ben 2. cocugu istemiyorum. Defalarca da dile getirdim. Esim daha onceleri hakli buluyordu beni dun birden parladi bana karsi. " Senin niyetin farkli, sen kpss yi kazaninca beni de bosarsin. Ondan cocuk yapmiyorsun. Millet soruyor 2. cocugu ne zaman yapacaksiniz , ben gecistiriyorum. " vs vs diye uzatti. Ben de kesin ve net bir dille " Millet icin cocuk yapilmaz millete ne ? Ben hazir degilim. Istemiyorum. Zorla mi ?" dedim. Diger odaya gittim ve konusmadim. Esim resmen diretiyor, evde soguk bir savas basladi. Dun baya hissettim bunu.
Suan bana resmen trip atiyor , 2.cocugu yapmiyorum diye. Arkadaslar ne diyeyim, nasil ikna edeyim ?
Bu arada yasim 28, 5. yilizi dolduracagiz evliligimizde. 3 yasinda da bir oglumuz var.
Sana diyeceklerim şunlar ;
Hayatım tamamen değişti .İşimi dengemi tekrar oturtmak zorunda kaldım . Eşek yüküyle masrafım cabası . Allah rızkını verir saldım çayıra mevlam kayıra bakarsan .ama kreşti , eğitimdi ,sosyal güvenceydi , giyimdi dersen ortaya geniş bir bilanço çıkıyor . Doğduktan sonra tabi ki " iyi ki doğurmuşum diyorsun" , çok seviyorsun ki benim bir de manevi oğlum var . Başkasının doğurduğunu seviyorum , senin olanı nasıl sevmezsin ?
ama iyi düşün . Bunu maddi olarak söylüyorum . Bana bugün extra maddi güç versinler 3 çocuk daha bakarım . Ya manevi tarafı. eve git 16 yaşındaki ile türev, integral çalış , 6 yaşında ki ile çizgi çek heceleme yap .Bu arada temizliği ütüyü yapan yardımcı var . Valla zor iş arkadaşım . Bilemedim