• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk diye direten eş

Gunaydin sevgili kk nin degerli kadinlari, uzatmadan konuya geciyorum.

Dun esimle kucuk bir atismamiz oldu ailesiyle. Sonra konu kapandi uzatmadik.

Ben 2. cocugu istemiyorum. Defalarca da dile getirdim. Esim daha onceleri hakli buluyordu beni dun birden parladi bana karsi. " Senin niyetin farkli, sen kpss yi kazaninca beni de bosarsin. Ondan cocuk yapmiyorsun. Millet soruyor 2. cocugu ne zaman yapacaksiniz , ben gecistiriyorum. " vs vs diye uzatti. Ben de kesin ve net bir dille " Millet icin cocuk yapilmaz millete ne ? Ben hazir degilim. Istemiyorum. Zorla mi ?" dedim. Diger odaya gittim ve konusmadim. Esim resmen diretiyor, evde soguk bir savas basladi. Dun baya hissettim bunu.

Suan bana resmen trip atiyor , 2.cocugu yapmiyorum diye. Arkadaslar ne diyeyim, nasil ikna edeyim ?

Bu arada yasim 28, 5. yilizi dolduracagiz evliligimizde. 3 yasinda da bir oglumuz var.
İkinci çocuğu doğurmak gibi bir niyetim hiç olmamıştı . Talihsiz bir hastalık geçirdim , büyük oğlum da sıkıntılı bir süreçten geçti. Hadi dedim bir tane daha kardeşi olsun . 10 yıl aradan sonra yaptım .
Sana diyeceklerim şunlar ;
Hayatım tamamen değişti .İşimi dengemi tekrar oturtmak zorunda kaldım . Eşek yüküyle masrafım cabası . Allah rızkını verir saldım çayıra mevlam kayıra bakarsan .ama kreşti , eğitimdi ,sosyal güvenceydi , giyimdi dersen ortaya geniş bir bilanço çıkıyor . Doğduktan sonra tabi ki " iyi ki doğurmuşum diyorsun" , çok seviyorsun ki benim bir de manevi oğlum var . Başkasının doğurduğunu seviyorum , senin olanı nasıl sevmezsin ?
ama iyi düşün . Bunu maddi olarak söylüyorum . Bana bugün extra maddi güç versinler 3 çocuk daha bakarım . Ya manevi tarafı. eve git 16 yaşındaki ile türev, integral çalış , 6 yaşında ki ile çizgi çek heceleme yap .Bu arada temizliği ütüyü yapan yardımcı var . Valla zor iş arkadaşım . Bilemedim :KK43:

Gunaydin sevgili kk nin degerli kadinlari, uzatmadan konuya geciyorum.

Dun esimle kucuk bir atismamiz oldu ailesiyle. Sonra konu kapandi uzatmadik.

Ben 2. cocugu istemiyorum. Defalarca da dile getirdim. Esim daha onceleri hakli buluyordu beni dun birden parladi bana karsi. " Senin niyetin farkli, sen kpss yi kazaninca beni de bosarsin. Ondan cocuk yapmiyorsun. Millet soruyor 2. cocugu ne zaman yapacaksiniz , ben gecistiriyorum. " vs vs diye uzatti. Ben de kesin ve net bir dille " Millet icin cocuk yapilmaz millete ne ? Ben hazir degilim. Istemiyorum. Zorla mi ?" dedim. Diger odaya gittim ve konusmadim. Esim resmen diretiyor, evde soguk bir savas basladi. Dun baya hissettim bunu.

Suan bana resmen trip atiyor , 2.cocugu yapmiyorum diye. Arkadaslar ne diyeyim, nasil ikna edeyim ?

Bu arada yasim 28, 5. yilizi dolduracagiz evliligimizde. 3 yasinda da bir oglumuz var.

Benim annem de sizin gibi istemiyormuş ama babam çok ısrar etmiş iyi ki de etmiş. Ben 6 yaşındayken kardesim doğdu, ilk zamanlar zor geçindik onun çocukluğu benim ergenlik zamanlarıma denk geldi ama şimdi çok iyiyiz. Iyi ki babam anneme ısrar etmiş hem onlar icin hem benim icin cok cok degerli kardesim. Tabi ki hala anlaşamadığımız zaman oluyor ama bence önemli olan sürekli anlaşmak değil birbirine manevi olarak destek olmak. Bir de benim gördüğüm kadarıyla tek çocuklarda paylaşım konusu sıkıntı olabiliyor. Neyse sonuç olarak karar sizin ama ben kendi adıma iyi ki kardesim olmus diyorum, annemlerin ne kadar sevdiğini söylememe gerek yok bile

Oglumda hamileligim cok zor gecti. Ayrica yazin esim yuklu bir miktarda dolandirildi. Toparladik yeni yeni.
Evimiz suan kira. En azindan bir evimiz olsa . Evlatlarima arkamdan birseyler birakmak isterim.
Bunları Paylaşın eşinizle bşyler yapsın eğer çocuk istiyorsa durumları toparlasın .
Tek çocuk olmakta zor ama biliyor musunuz ? Şu an değil belki ama ilerisi için zor .

Hayalperest bir insan değildir hiç. Hayal kurmaz en fazla plan yapar. Zamanı gelince düşünürüz şimdi onun sırası değil daha evlenmedik deyip konuyu kapatırdı. Mesela herkes evlenince şunu yaparız diye hayal kurar ya biz kurmadık. Askere gitmemişti ne zaman evlilik konusu açsam daha askerlik var der konuya katılmazdı. Adam hayatı kafasındaki plana göre adım adım yaşıyor. Şu anda planında çocuk yok herhalde olunca ister diye umut ediyorum. Yaşımız küçük değil derdim o benim de.
Allah gönlünüze göre versin. Ama herşeyi de eşinizin kararına bırakmayın derim.

Biz 4 kardeşiz her gün birbirimizi arar "yaşasın kardeşlik" deriz. En ufak şey de birbirimize koşarız. Kardeşlik bambaşka.

Şaka lan şaka. Biri eşimi dolandırdı, biri üç-beş yılda bir arar. Diğeri de çocukluğumu mahvetti. Canları sağolsun.

Ama bu dünyaya mutlu sevgi pıtırcığı olmaya değil imtihan olmaya geldik. Kimi kardeşten çeker kimi kardeşsizlikten. Ne yaparsak yapalım "mikemmel" hayatlarımız olmayacak.

Bence eşinize ve çocuğunuza karşı bencillik yapıyorsunuz.Sizin canınız sıkılsa kimi arıyorsunuz kardeşinizi, ablanızı. Çocuğunuz kimi arayacak ? Ayrıca çocuğunuzun çocuğununda hiç teyzesi dayısı olmasın mı?
Haklılık payınız olabilir.
Fakat tüm kardeşlerde çok iyi anlaşıyor diye birşey yok

Biz 4 kardeşiz her gün birbirimizi arar "yaşasın kardeşlik" deriz. En ufak şey de birbirimize koşarız. Kardeşlik bambaşka.

Şaka lan şaka. Biri eşimi dolandırdı, biri üç-beş yılda bir arar. Diğeri de çocukluğumu mahvetti. Canları sağolsun.

Ama bu dünyaya mutlu sevgi pıtırcığı olmaya değil imtihan olmaya geldik. Kimi kardeşten çeker kimi kardeşsizlikten. Ne yaparsak yapalım "mikemmel" hayatlarımız olmayacak.
Çok tatlı anlatmışsınız. Kardeşlerde çok iyi anlaşıyor diye bir kural yok önü anlatmaya çalışıyordum ben de :)))

Neden buradan bile baski yapıyorsunuz kadına, istemiyorsa istemiyordur.o çocuğu babasi dogurmayacak gecelerı babası emzirmeyecek,siz ise çocuğun yüzünü bile gormeyeceksiniz.biraz kadınların düşüncelerine saygı duyun.hep erkeklerin isteklerine göre kadınların kendilerini şekillendirmesini öğütlemeyin
Duymak istediğim şeyleri yazmışsınız. :KK9:

Bunları Paylaşın eşinizle bşyler yapsın eğer çocuk istiyorsa durumları toparlasın .
Tek çocuk olmakta zor ama biliyor musunuz ? Şu an değil belki ama ilerisi için zor .
Söyledim. 4 5 aya kadar tüm borçlarımızı biteceğini söyledi. Temelden sıfırdan bir eve de yazilacağım dedi.

İkinci çocuğu doğurmak gibi bir niyetim hiç olmamıştı . Talihsiz bir hastalık geçirdim , büyük oğlum da sıkıntılı bir süreçten geçti. Hadi dedim bir tane daha kardeşi olsun . 10 yıl aradan sonra yaptım .
Sana diyeceklerim şunlar ;
Hayatım tamamen değişti .İşimi dengemi tekrar oturtmak zorunda kaldım . Eşek yüküyle masrafım cabası . Allah rızkını verir saldım çayıra mevlam kayıra bakarsan .ama kreşti , eğitimdi ,sosyal güvenceydi , giyimdi dersen ortaya geniş bir bilanço çıkıyor . Doğduktan sonra tabi ki " iyi ki doğurmuşum diyorsun" , çok seviyorsun ki benim bir de manevi oğlum var . Başkasının doğurduğunu seviyorum , senin olanı nasıl sevmezsin ?
ama iyi düşün . Bunu maddi olarak söylüyorum . Bana bugün extra maddi güç versinler 3 çocuk daha bakarım . Ya manevi tarafı. eve git 16 yaşındaki ile türev, integral çalış , 6 yaşında ki ile çizgi çek heceleme yap .Bu arada temizliği ütüyü yapan yardımcı var . Valla zor iş arkadaşım . Bilemedim :KK43:
Oyyhhh çok çok zor vallahi. Allah yardımcınız olsun.

Hayırlısı olsun. Allah nasip edecekse zaten korunurken de geliyor :)
Eşine bir tarih ver o zaman. Atıyorum evimizi aldığımız zaman istiyorum gibi. O da gerekli alt yapıyı oluştursun. Kuru kuru baskıyla olmuyor :)

Yaşasın tek çocuk :KK51::KK51:
Bu hamileliği sağ salim tamamlayıp bebeği de dünyaya getirebilirsem o da İlerde evlensin kendi yuvasını kursun yalnız kalmasın ;) yalnız kalmakla kardeşin pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Benim için kardeşim arada görüştüğümüz bi arkadaş gibi.
Benim ise başka bir çocuk sürecine tekrar ne niyetim ne cesaretim ne isteğim var.
Umarım yanlışlıkla hamile kalmam :KK17:

Haklılık payınız olabilir.
Fakat tüm kardeşlerde çok iyi anlaşıyor diye birşey yok

Ya canım kardeşler anlaşsa eşler anlaşamıyor ama sırf bu sebepten hadi kardeşi olmasın diyemezsiniz. Bana sorsan bende 2.çocuğu istemiyorum pırlanta gibi bir evladım olsun onu yetiştireyim kafi ama öyle olmuyor maalesef.Eşine, çocuğuna karşı bencillik etmiş oluyoruz.En çokta çocuğumuza haksızlık.Çünkü onlar hep kardeş hasreti çekiyor.Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin de anlaşsınlar.

Hic istemiyorum. Tek cocugun yeterli oldugunu dusunuyorum.
Konustum acikca adam anlamiyor. Bu defa bana senin niyetin baska bosancaksin o yuzden yapmiyorsun diye sacmaliyor.

Siz de evladinizi saglikla kucaklayin insallah :)
Kardeş anne babanın çocuğuna bırakabileceği en değerli mirastır bunu unutmayın

Ya ne demek eşine haksızlık bencillik falan noluyoruz?mevcut çocuğu yetimhaneye bırakacam demiş sanki kadın. Hazır hissetmiyor verimli bir anne olamamakdan korkuyor, kaldı ki sebebi olmasına bile gerek yok. Canı istemezse doğurmaz arkadaş bi tane var işte adamı baba yapmışsın. Bu ortak alınacak bir karar istemiyorum diyemezsin yazanlar olmuş birde evlere şenlik. Kadın istemiyor adam istiyor nasıl bir ortak noktada buluşsunlar şimdi çocuğu tam değil de azcık doğursun, ikisininde gönlü mü olsun. Utanmasalar erkeğinin gönlünü hoş et itiraz etme yazacaklar

abartmayın, dramatize ederek psikolojik baskı yapmaya gerek yok. Forumda bir sürü konu gördük kardeşiyle kanlı bıçaklı/küs olanlar.
Kimse kimseye garanti veremez konu sahibi Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_ , kendi bildiğin doğrudan şaşma. Kardeş güzeldir, ama tonla konu var karısı için kocası için kardeşim ailemizi sildi ıvır zıvır. Babam kendi kardeşleriyle senede 1 denk gelirse görüşür, bu mu harika kardeşlik? Herkesin ailesinde var böyle muhabbetler.
Kocasıyla sorun yasayan da cok kadın var o zaman kimse evlenmesin hatta anne babasıyla bile kanlı bıçaklı olanlar var demek kı anne babaya da gerek yok ha o bı tek evladınızın da hayırlı cıkacagının garantisi yok yanı aslında hıc çocuğa da gerek yok of ya zaten her yer savaş ölüm açlık bence asıl insana gerek yok :halay:bilmem anlata bildim mı

Kocasıyla sorun yasayan da cok kadın var o zaman kimse evlenmesin hatta anne babasıyla bile kanlı bıçaklı olanlar var demek kı anne babaya da gerek yok ha o bı tek evladınızın da hayırlı cıkacagının garantisi yok yanı aslında hıc çocuğa da gerek yok of ya zaten her yer savaş ölüm açlık bence asıl insana gerek yok :halay:bilmem anlata bildim mı
ne kadar sığ bir yaklaşım, mesajımı neye istinaden yazdığım belli . Doğur allah rızkını verir, ben kardeşsiz büyüdüm kesin travmatik büyür gibi gibi söylemlere istinaden yazdım. Benim de kardeşim var, neden yaptınız diye söylenmedim elbette. Bakabilecekse doğursun dedim, saldım çayıra mevlam kayıra büyütülen çocuklardan hayır gelmiyor ne kendisine ne topluma.

Tam tek cocuk olarak kiskanmak uzereydim kii...

Ilerde nasil bir iliskileri olacagini kimse bilemez cok haklisiniz. Ama eksik olan genelde "acaba olsa nasil olurdu" diye merak uyandirir ya benimki de o hesap oldu hep.
Yalniz cocukluk da zor.

Bakalim hayirlisi.

Back