How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk diye direten eş

Cok gecmis olsun. Siz baya zor bir donem gecirmissiniz. Benim cok sukur boyle bir durumum olmadi.
Ben gezmek, tozmak , turlara falan katilmak istiyorum. Sifirdan bir cocuk yukunu almak istemiyorum omuzlarima.
Evet çok zor bir dönem geçirdim hala daha etkileri devam ediyor. Düşündüğünüz şey çok doğru. Zor iş çocuk işi. Sizin benim gibi sorumluluk sahibi insanlar daha çok düşünüyor zaten. Aksi halde bu kadar sorgulamazdınız.
Kardeşten önce tabiki mutlu anneye ihtiyacı var evladınızın ama vakit verin kendinize fikriniz değişmesse çocuğunuzu ona göre yönlendirirsiniz.
Sevgiyle kalın:)

http://www.saglikkitabi.org/tek-cocuk

Üstün Dökmen’in yazısı Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_
Tek evlat devam edecekseniz en azından öneriler işinize yarayabilir.
http://www.saglikkitabi.org/tek-cocuk

Üstün Dökmen’in yazısı Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_
Tek evlat devam edecekseniz en azından öneriler işinize yarayabilir.
Yazıdaki her cümleye imzamı basabilirim, tek çocuk hakkında internetteki Türkçe kaynakların hepsini, İngilizce kaynakların da çoğunu okuduğumu düşünürdüm ama bu yazıyla hiç karşılaşmamıştım. Çok teşekkürler paylaşım için.

Ben bu cümleleri türlü şekillerde, herhalde forumda 40 bin defa kurmuşumdur. O yüzden tekrar tekrar yazmıyorum bile pek çok şeyi.

Ama şunu söyliyeyim, tek çocukta kalmak ciddi bir karardır. Hayat şartlarından da öte, kendimde o gücü bulamıyorumdan da öte, Çocuğun psikolojisi için hayati bir karar. Benim eski konularım da var bununla ilgili. Memnun olduğunu söyleyen az kişiyle burada tanıştım, gerçek hayatta ise hiç karşılaşmadım. Ve konumda detaylı paylaşmayıp, özel mesaj olarak dönen ve yalnızlığını anlatan üyeler de oldu.

Yazıdaki her cümleye imzamı basabilirim, tek çocuk hakkında internetteki Türkçe kaynakların hepsini, İngilizce kaynakların da çoğunu okuduğumu düşünürdüm ama bu yazıyla hiç karşılaşmamıştım. Çok teşekkürler paylaşım için.

Ben bu cümleleri türlü şekillerde, herhalde forumda 40 bin defa kurmuşumdur. O yüzden tekrar tekrar yazmıyorum bile pek çok şeyi.

Ama şunu söyliyeyim, tek çocukta kalmak ciddi bir karardır. Hayat şartlarından da öte, kendimde o gücü bulamıyorumdan da öte, Çocuğun psikolojisi için hayati bir karar. Benim eski konularım da var bununla ilgili. Memnun olduğunu söyleyen az kişiyle burada tanıştım, gerçek hayatta ise hiç karşılaşmadım. Ve konumda detaylı paylaşmayıp, özel mesaj olarak dönen ve yalnızlığını anlatan üyeler de oldu.
Rica ederim. Üstün Dökmen önünde saygıyla eğildiğim bir eğitmendir. Çok değerlidir düşünceleri.
Açıkcası bu yazıyı okuyana dek bu kadarını ben de tahmin bile edemezdim.
Ve diyorum tek çocukların çoğu daha büyümedi bizim neslimizin çoğunun kardeşi var. Biz eksikliğini bilmiyoruz.

Gunaydin sevgili kk nin degerli kadinlari, uzatmadan konuya geciyorum.

Dun esimle kucuk bir atismamiz oldu ailesiyle. Sonra konu kapandi uzatmadik.

Ben 2. cocugu istemiyorum. Defalarca da dile getirdim. Esim daha onceleri hakli buluyordu beni dun birden parladi bana karsi. " Senin niyetin farkli, sen kpss yi kazaninca beni de bosarsin. Ondan cocuk yapmiyorsun. Millet soruyor 2. cocugu ne zaman yapacaksiniz , ben gecistiriyorum. " vs vs diye uzatti. Ben de kesin ve net bir dille " Millet icin cocuk yapilmaz millete ne ? Ben hazir degilim. Istemiyorum. Zorla mi ?" dedim. Diger odaya gittim ve konusmadim. Esim resmen diretiyor, evde soguk bir savas basladi. Dun baya hissettim bunu.

Suan bana resmen trip atiyor , 2.cocugu yapmiyorum diye. Arkadaslar ne diyeyim, nasil ikna edeyim ?

Bu arada yasim 28, 5. yilizi dolduracagiz evliligimizde. 3 yasinda da bir oglumuz var.

Off vallahi yanmışım ben dedirtti konu bn de 4. Senenin içindeyim 23 yaşındayın eşim ve herkes çocuk soruyo demekki yapsam bitmiyck 2.yi de isteyip sorcklar .Bence eşinize mantıklı açıklamalarla ikna etmeye çalışın

Yok sadece ev degil. Psikolojik olarak da istemiyorum. Hic istemiyorum.
Hamileligimde esimin ailesi yuzunden de zor zamanlar yasadim. Suan es kisisi akillansa da o gunler hic aklimdan cikmiyor.

Bence haklısınız kimse ne yaşadığınızı bilmez bana da ikinci olur falan diyorlar ama şahsen kimsenin fikrine ihtiyacım yok. Cunku hem fiziksel hemde psikolojik kısmı çok ağır

Degerli kk uyeleri :)
Yorum yapip , fikrini belirten herkese tesekkur ediyorum. Elimden geldigince cvp yazmaya calistim. Yazamadiklarim da kusura bakmasin.

Bende tek çocugum.Tek cocuk olmak ne berbat bir pskoloji bilir misiniz?Martıları düşünün nasılda sürüyle uçarlar.Birde yanlız uçan kuşlar vardır.Annemi kaybetsem sarılacak ne bir abim var ne de bir kız kardeşim.En berbat duygularımı anlatıp dertleşemediğim hayali kız kardeşler.Sana herkes sırtını dönmüşken seni bileğinden kavrayan bir abi.Annem'e bişey olacak olsa kendi aile efradımdan hiçkimse kalmayacak bana.Çocugunun böyle olmasını mı istiyorsun konu sahibi?

Bende tek çocugum.Tek cocuk olmak ne berbat bir pskoloji bilir misiniz?Martıları düşünün nasılda sürüyle uçarlar.Birde yanlız uçan kuşlar vardır.Annemi kaybetsem sarılacak ne bir abim var ne de bir kız kardeşim.En berbat duygularımı anlatıp dertleşemediğim hayali kız kardeşler.Sana herkes sırtını dönmüşken seni bileğinden kavrayan bir abi.Annem'e bişey olacak olsa kendi aile efradımdan hiçkimse kalmayacak bana.Çocugunun böyle olmasını mı istiyorsun konu sahibi?

abartmayın, dramatize ederek psikolojik baskı yapmaya gerek yok. Forumda bir sürü konu gördük kardeşiyle kanlı bıçaklı/küs olanlar.
Kimse kimseye garanti veremez konu sahibi Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_ , kendi bildiğin doğrudan şaşma. Kardeş güzeldir, ama tonla konu var karısı için kocası için kardeşim ailemizi sildi ıvır zıvır. Babam kendi kardeşleriyle senede 1 denk gelirse görüşür, bu mu harika kardeşlik? Herkesin ailesinde var böyle muhabbetler.

abartmayın, dramatize ederek psikolojik baskı yapmaya gerek yok. Forumda bir sürü konu gördük kardeşiyle kanlı bıçaklı/küs olanlar.
Kimse kimseye garanti veremez konu sahibi Tavuk_suyu_ Tavuk_suyu_ , kendi bildiğin doğrudan şaşma. Kardeş güzeldir, ama tonla konu var karısı için kocası için kardeşim ailemizi sildi ıvır zıvır. Babam kendi kardeşleriyle senede 1 denk gelirse görüşür, bu mu harika kardeşlik? Herkesin ailesinde var böyle muhabbetler.
Ben baskı yapmıyorum.Ama ileride cocugunun yaşıyacagı duygular ne yazık ki bunlar.Konu sahibi bunlarıda bilmek zorunda.Siz bu duyguları bilemezssiniz.

Ben baskı yapmıyorum.Ama ileride cocugunun yaşıyacagı duygular ne yazık ki bunlar.Konu sahibi bunlarıda bilmek zorunda.Siz bu duyguları bilemezssiniz.
ya abartmayın arkadaşım hayırlı bir kardeşin de garantisi yok.Kardeşiniz olsaydı ve dediğim gibi eşi için para için sizinle ters düşseydi ne olacaktı sarılacağınız bir kardeşiniz olmayacaktı. Evet kardeş güzel ama özellikle kendi ülkemizde ben daha kardeşleriyle sorun yaşamayan bir aileye denk gelmedim ya elti ya görümce muhabbetlerinden ya mirastan başka bir konudan illa ki belli bir yaştan sonra prüz oluyor.

Ben sizi anlıyorum. Tek çocuk psikolojisiyle ilgili bir dolu şey söyleyebilirim. Hep kardeş tavsiye de ederim, bu konuda da olduğu gibi. ama emin olun bAzen özellikle belli bir yaştan sonra, Kardeşin de garantisi yok. Hayatta en önemli şey, kendi ayaklarının üstünde sağlam durmak.

Ben oğlumda bunu oluşturmaya çalışıyorum. o sağlam olsun, kendi kendine yetsin, iyi bir eğitim alsın, ahlaklı olsun ve hayatında doğru kararlar verebilsin. Hayattaki en temel nokta, kendini sağlam tutmakta. Bazen elden gelen bir yardımı, bir vefayı kardeş göstermiyor insana.

Eğer senin duruşun sağlamsa, annenle de aranızda iyi bir bağ varsa, bu da pek çok kalabalık ailenin veremediği bir şey.

Tuzu kuru olana ne kolay 2 cocuk yap kardes sart demek, ne yapalim maddi manevi 1 cocuga yetebiliyorsak?

Neyse bence esinizi oyalamayin, konunun bidaha acilmamak uzere kapanmasini istediginizi soyleyin, bu kadar kritik bir karar ancak 2 kisinin istegiyle verilir....

Oglumuzla cok guzel ilgilenir Allah var.
Fakat suan sifirdan bir cocuk buyutmek cok zor geliyor. Oglumuzun masrafi baya fazla kresi, kiyafeti, ayakkabisi vs. vs. aylik 1500 tl den fazla neredeyse.
Bir cocuk daha olunca masraflar ikiye katlanacak. Bu defa ne birikim yapabileegiz ne de ev alabiliriz.
Her ay o kadar paraya ne alıyosunuz .maşallah.

Ben sizi anlıyorum. Tek çocuk psikolojisiyle ilgili bir dolu şey söyleyebilirim. Hep kardeş tavsiye de ederim, bu konuda da olduğu gibi. ama emin olun bAzen özellikle belli bir yaştan sonra, Kardeşin de garantisi yok. Hayatta en önemli şey, kendi ayaklarının üstünde sağlam durmak.

Ben oğlumda bunu oluşturmaya çalışıyorum. o sağlam olsun, kendi kendine yetsin, iyi bir eğitim alsın, ahlaklı olsun ve hayatında doğru kararlar verebilsin. Hayattaki en temel nokta, kendini sağlam tutmakta. Bazen elden gelen bir yardımı, bir vefayı kardeş göstermiyor insana.

Eğer senin duruşun sağlamsa, annenle de aranızda iyi bir bağ varsa, bu da pek çok kalabalık ailenin veremediği bir şey.
Her ne kadar sağlam durmaya çalışssam da manevi olarak yanlızım.Ama Benim 3 cocugum oldu çok şükür annem ve eşim bana yetiyor yanlız değilim şükürler olsun fakat kardeş içimde uhtedir benim.

ya abartmayın arkadaşım hayırlı bir kardeşin de garantisi yok.Kardeşiniz olsaydı ve dediğim gibi eşi için para için sizinle ters düşseydi ne olacaktı sarılacağınız bir kardeşiniz olmayacaktı. Evet kardeş güzel ama özellikle kendi ülkemizde ben daha kardeşleriyle sorun yaşamayan bir aileye denk gelmedim ya elti ya görümce muhabbetlerinden ya mirastan başka bir konudan illa ki belli bir yaştan sonra prüz oluyor.
ben manevi yanlızliktan bıraktıgı izlerden bahsettim o açıdan bakacak olursak olmaması olmasından daha hayırlı görünüyor.

Tuzu kuru olana ne kolay 2 cocuk yap kardes sart demek, ne yapalim maddi manevi 1 cocuga yetebiliyorsak?

Neyse bence esinizi oyalamayin, konunun bidaha acilmamak uzere kapanmasini istediginizi soyleyin, bu kadar kritik bir karar ancak 2 kisinin istegiyle verilir....
Aynen oyle.
Oglumla ayni sartlari saglayamayacak olduktan sonra ne gerek var .

Her ay o kadar paraya ne alıyosunuz .maşallah.
Kres ucreti de icinde.
Krese gittigi icin ister istemez kiyafet ihtiyaci daha fazla oluyor. Anne olarak guzel giyinsin istiyorum, ozeniyorum.
Kreste her hafta etkinlikleri oluyor. Tiyatro, cocuk muzikali vs. vs. Bunlarda ekstra ucret.
Tam hareketli oldugu donem. Herseyi cabuk eskitiyor. Iyi bir ayakkabi 150 tl ortalama.
Gayet normal bi rakam oldugunu dusunuyorum.

Cok dogru bir noktaya degindiniz gercekten tebrik ediyorum.
Esim iki kardes. Abisi var. Dugunumuze bile gelmedi abisi. 5 yildir kuslerdi. Daha gecen yil arada selamlasmaya basladilar.

Cok dogru bir noktaya degindiniz gercekten tebrik ediyorum.
Esim iki kardes. Abisi var. Dugunumuze bile gelmedi abisi. 5 yildir kuslerdi. Daha gecen yil arada selamlasmaya basladilar.
tartışmaya girmek istemiyorum ama acaip mesajlar var, dramatizeler var. Yok rızkını verirmiş de, yok kardeşsizlik travma yaratıyormuş da bla blaa... Her çocuğun rızkı olsaydı bu kadar aç sefil perişan çocuklar neden sokakta? Neden Afrikada yada savaş ülkerinde perişan o yavrucaklar? Kimisi bi kuru ekmekle doğurduğunu besler sokağa salar aptal kutusu tv önünde eblek çocuk yetiştirir böyle yaşasın gitsin der. Kimisi de adam gibi eğitim alsın, kültür sahibi hobi sahibi olsun, yetenekleri doğrultusunda yetişssin, güzel koşullarda yaşasın ister gücü doğrultusunda 1 tane çocuk sahibi olmak ister. Ben o kafadayım, ilerde gücüm olacaksa 1 tane yoksa hiç olmasın daha iyi başka bir çocuğun hayatını karartmaya lüzum yok kimse bize sormadı dünyaya gelmek ister misin diye. Kötü koşullarda doğup büyümek zorunda olanların ne suçu vardı? sorsan doğmak istemezlerdi bilselerdi böyle olacağını...Ya da kardeşiyle arasının açılacağını bilseydi olmasaydı derdi. Şans meselesi bir yerde. Ah vah çekilecek bir şey yok tek çocuk olmakta. Kardeşimle aramda yaş farkı var, ergenliğinden sonra birbirimizle evde günlük konuşma cümlemiz 4ü geçmez :) Öyle birbirimize sarılıp "yaşasın kardeşlik" diye günlerimizi geçirmiyoruz.

Back