• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk diye direten eş

Benim kuzenim de eşine ev al 2. Yi öyle yaparım dedi. Adamda iyi bir iş buldu inşaat firmasında :)) evide firmadan aldı hemen ,çalışmasına karşılık pirimlere karşılık ve birazda birikim vererek ödediler oda yaptı hemen ikinciyi şart koş madem

Hic istemiyorum :(
Aylik igneyle korunuyorum suan. 30 gunde bir yaptirmam gerekiyor. 26. gunde falan gidip yaptiriyorum hemen hamile kalmamak icin.
Bu kadar katı olmayın bence ve tek başınıza vermeyin bu kararı. Çocuğumuza maddi olarak iyi bir gelecek sunmayı hepimiz isteriz tabi ama ben kardeşi olmayan çocukların ileride anne babalarına sitem ettiklerini de gördüm niye kardesim yok diye. Oglunuzun bir kardeşi olursa belki maddi açıdan standartları biraz düşer ama kardeş sevgisinden mahrum kalmamış olur. İleride annesi babası ölünce tek başına kalmamış olur, sarilacagi bir kardeşi olur

Bu kadar katı olmayın bence ve tek başınıza vermeyin bu kararı. Çocuğumuza maddi olarak iyi bir gelecek sunmayı hepimiz isteriz tabi ama ben kardeşi olmayan çocukların ileride anne babalarına sitem ettiklerini de gördüm niye kardesim yok diye. Oglunuzun bir kardeşi olursa belki maddi açıdan standartları biraz düşer ama kardeş sevgisinden mahrum kalmamış olur. İleride annesi babası ölünce tek başına kalmamış olur, sarilacagi bir kardeşi olur
Tum kardeslerde dort dortluk gecinmiyor ki malesef :(

Benim kuzenim de eşine ev al 2. Yi öyle yaparım dedi. Adamda iyi bir iş buldu inşaat firmasında :)) evide firmadan aldı hemen ,çalışmasına karşılık pirimlere karşılık ve birazda birikim vererek ödediler oda yaptı hemen ikinciyi şart koş madem
Ben hic istemiyorum ki yani alinca hadi yapalim derse napacagim :))

Sakın şuanda düşünmeyin. İçinizde bir şüphe var ve henüz istemiyorsunuz. Yaşın geçmesini düşünmeyin. İnsanlar 35-36 yaşında ilk evliliğini yapıyor. Kim ne der değil. Kalbim ne diyor acaba deyin. Eşiniz mi çocuğu emzirecek altını alacak bakacak. Siz kendinizi hazır hissettiğiniz zaman lütfen çocuk yapın. Önemli olan çocuk doğurmak değil, doğurduğun çocuğa düzgün bakmak, ona iyi bir gelecek sağlamak

Once bi sakin olun :))
Ben bu kadar ofkeli degilim. Esimi ne kadar taniyorsunuz da cahil diyorsunuz onu da anlamadim :)
Oyle kahvehane ye giden bir adamda degil.
Eşinize o şekilde hitap ettiğim için özür dilerim. Ceza yedim bu yorumum yüzndem. Üst üste olumsuz şeyler okuyunca üslübum bozuluyor, tabi bozulmaması gerek, yaşını başını almış güya olgun bir kadınım. Bazan çocuktan beter oluyorum.

Gunaydin sevgili kk nin degerli kadinlari, uzatmadan konuya geciyorum.

Dun esimle kucuk bir atismamiz oldu ailesiyle. Sonra konu kapandi uzatmadik.

Ben 2. cocugu istemiyorum. Defalarca da dile getirdim. Esim daha onceleri hakli buluyordu beni dun birden parladi bana karsi. " Senin niyetin farkli, sen kpss yi kazaninca beni de bosarsin. Ondan cocuk yapmiyorsun. Millet soruyor 2. cocugu ne zaman yapacaksiniz , ben gecistiriyorum. " vs vs diye uzatti. Ben de kesin ve net bir dille " Millet icin cocuk yapilmaz millete ne ? Ben hazir degilim. Istemiyorum. Zorla mi ?" dedim. Diger odaya gittim ve konusmadim. Esim resmen diretiyor, evde soguk bir savas basladi. Dun baya hissettim bunu.

Suan bana resmen trip atiyor , 2.cocugu yapmiyorum diye. Arkadaslar ne diyeyim, nasil ikna edeyim ?

Bu arada yasim 28, 5. yilizi dolduracagiz evliligimizde. 3 yasinda da bir oglumuz var.
Çok haklısınız bir sebep bile göstermenize gerek yok kaldı ki hamileliğini ve lohusalığın zorluğunu çekecek olan sizsiniz.Ayrıca başkaları istiyor diye çocuk mu dünyaya getirilir onlar mı ilgilenecekmiş acaba? Çok istiyorsan ikinci karından yaparsın deyin ben öyle yaptım çenesini kapadılar.

Ayrıca sırf kocanız ya da elalem istiyor ya da çocuğunuz kardeşe özeniyor diye çocuk yapmak ikinci çocuğa da büyük haksızlık.Siz yalnız kalmasın dersiniz ama kardeşler anlaşamaz senelerce görüşmez kuzenlerimde gördüğüm gibi çoğu akrabalarda,kardeş bazen en yakınınız olmaz yani öyle bir kaide yok bilemezsiniz.Sizden başka kimse karar veremez çocuk isteyip istemeyeceğinize,eşiniz bile buna dahil.

Ayrıca sırf kocanız ya da elalem istiyor ya da çocuğunuz kardeşe özeniyor diye çocuk yapmak ikinci çocuğa da büyük haksızlık.Siz yalnız kalmasın dersiniz ama kardeşler anlaşamaz senelerce görüşmez kuzenlerimde gördüğüm gibi çoğu akrabalarda,kardeş bazen en yakınınız olmaz yani öyle bir kaide yok bilemezsiniz.Sizden başka kimse karar veremez çocuk isteyip istemeyeceğinize,eşiniz bile buna dahil.
En net örneği eşim. 2 kardeşler ama hiç geçinemiyorler.

Bizde de eşim çocuk istemiyor. Ben de olsun diye zorlamıyorum ama eşim o kadar uzak ki bu fikirden gelecek için hayal kurmama bile izin vermez. Öyle olunca ben de bıraktım zorlamıyorum. Baba olmak istemeyen bir insanı zorla baba yapamam. Sonuçta ben kendisiyle çok mutluyum. Eşiniz de kabullenmeli bence. Üçünüz mutluysanız tadını çıkarıp size saygı duymalı diye düşünüyorum.

Bizde de eşim çocuk istemiyor. Ben de olsun diye zorlamıyorum ama eşim o kadar uzak ki bu fikirden gelecek için hayal kurmama bile izin vermez. Öyle olunca ben de bıraktım zorlamıyorum. Baba olmak istemeyen bir insanı zorla baba yapamam. Sonuçta ben kendisiyle çok mutluyum. Eşiniz de kabullenmeli bence. Üçünüz mutluysanız tadını çıkarıp size saygı duymalı diye düşünüyorum.
Ben bu konuyu acalı baya olmuştu. Eşim o zaman unutmuştu. Şimdi yeniden gündemde malesef .
Kesinlikle öyle ama iste adam kabullenmiyor. Siz istiyor musunuz bebeğinizin olmasını?

İstiyorum diyemem belki de istememeyi istiyorum bilmiyorum :110: hayal bile kurdurtmadığı lafını bile açmama müsade etmediği bir konuda düşünmek istemiyorum.

Senin niyetin farkli, sen kpss yi kazaninca beni de bosarsin
Cümlesini kurmuşsa. Kendi ayaklarınız üzerinde durmanızı istemiyor, çocuk olduğunda çalışamayacağınızı düşünerek diretiyor, özetle sizi kendine bağımlı yapmak istiyor olabilir.

Eee evlenmeden önce esiniz hiç söylemedi mi çocuk istemediğini ?
Hayalperest bir insan değildir hiç. Hayal kurmaz en fazla plan yapar. Zamanı gelince düşünürüz şimdi onun sırası değil daha evlenmedik deyip konuyu kapatırdı. Mesela herkes evlenince şunu yaparız diye hayal kurar ya biz kurmadık. Askere gitmemişti ne zaman evlilik konusu açsam daha askerlik var der konuya katılmazdı. Adam hayatı kafasındaki plana göre adım adım yaşıyor. Şu anda planında çocuk yok herhalde olunca ister diye umut ediyorum. Yaşımız küçük değil derdim o benim de.

Bence eşinize ve çocuğunuza karşı bencillik yapıyorsunuz.Sizin canınız sıkılsa kimi arıyorsunuz kardeşinizi, ablanızı. Çocuğunuz kimi arayacak ? Ayrıca çocuğunuzun çocuğununda hiç teyzesi dayısı olmasın mı?

Neden buradan bile baski yapıyorsunuz kadına, istemiyorsa istemiyordur.o çocuğu babasi dogurmayacak gecelerı babası emzirmeyecek,siz ise çocuğun yüzünü bile gormeyeceksiniz.biraz kadınların düşüncelerine saygı duyun.hep erkeklerin isteklerine göre kadınların kendilerini şekillendirmesini öğütlemeyin

Back