- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.909
- 598
- 34
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Bebeginizin olmasina cok sevindim. Allah isteyen herkese nasip etsin.Canim bende tam olarak aynı olmasada benzer sorun yaşamıştır eşimle o istiyordu ben işle birlikte ikinci çocuğu kaldıramam çocuklara yetemem dusuncesiyle istemiyordum oğlum 4 yaşına gelince ikna oldun istende ayrılmıştım bu seferde kötü bir süpriz oldu eşimde de bendede sorun çıktı 2 yıl tedavi gördük o istemeyen ben olmuyo diye hastane kapılarını asindirdim ve bu surec de eşim hep başıma tapti sen istemedin sen erteledin vs diye ama çok şükür ki tedaviyi bıraktık o ay hamile kaldım yani sende de aynı şey olacak diye bişey yok tabi ama uzun süre korundugunda sonrada olmayabiliyor aklında bulunsun
Aynen herseyi sil bastan yasamak istemiyorum. Yeniden cocuk buyutme fikri beni urkutuyor. Aklima buz gibi ameliyathane falan geliyor.Bende tek çocuk yeter diye düşünüyorum sil baştan herşeyi yaşamak ölüm gibi bencede yapma olan kadınlara oluyor
İşte bunu eşinle konuşman en doğrusu içine sinecekse ona tamam yapalım de iğneyi vurulmaya devam et kalmıyo diye beklesinEvlalarinizi saglikla buyutun.
Ben istemiyorum. Herseyden once cocuga bakabilecek gucu kendimde gormuyorum.
Hiç istemiyorsan saygı duyarım umarım gönlünce olurBebeginizin olmasina cok sevindim. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Ama ben hic istemiyorum sil bastan cocuk buyutme fikri olum gibi geliyor.
Hım teşekkür ederim, bu arada hakkınızda da hayırlısı olsun. :)Merhana memnunum aylik igneden yaklasik 2 yildir kullaniyorum. Belki de daha fazladir.
Kilo aldirdigini soyleyenler var ama ben kilo almadim. Bende vuruldugum ilk birkac gun sinir yapiyor sadece :)
Kendi tecrübemi aktardım. Kendi kazdığım kuyuya düştüm diyeyim :))Ne kadar güzel yazmışsınız bakış açım değişti 27 yaşındayım 20 aylık kızım var ve benim tek çocuk fikrimi alt üst ettiniz yazınızı capsleyip kaydettim sık sok okuyacağım
2 sene sonra muhtemelen sizde 2. Çocuğu isteyeceksiniz ve keşke daha önce yapsaydım diyeceksiniz.Aynı sizin düşüncelerinizdrydim şuan hamileyim ve daha erken 2. yapmadığım için pişmanım.2 sene sonra hadi 2 sene gecti derse napacagim :))))
Bu gidisle en mantiklisi bu gibi.
2 hatta 3 4 5 6 ... çocuğu olup boşanan çokHic istemiyorum. Tek cocugun yeterli oldugunu dusunuyorum.
Konustum acikca adam anlamiyor. Bu defa bana senin niyetin baska bosancaksin o yuzden yapmiyorsun diye sacmaliyor.
Siz de evladinizi saglikla kucaklayin insallah :)
Ben 2 yildir kullaniyorum belki daha fazladir. Her ay 30 gunde bir yapilmasi gerekiyor. Ben kilo almadim. Fakat alanda varmis. Mutlaka doktora danis ya da saglik ocagindaki hemsirelere. Emziren annelerin kullanip kullanmadigini bilmiyorum :)Valla canım kendi kararın ama kardeş güzel şey.Oğlun yalnız kalmazdı iyi olurdu.Ben tekim ve memnun değilim o yüzden ben yaptım 2.yi de.Inşallah güzel geçinirler.Ama tabii sen istemeden olacak iş değil.Eşinin anlayış göstermesi gerek.Çünkü annenin sorumluluğu çok ve kolay değil hakkaten.Belki ilerde istersin.Bide bahsettiğin iğne nedir korunma yöntemi bir bilgi versen.Ben 3.yü hiç düşünmüyorum ve baya korkuyorum çünkü.Oğlum 4 aylık oldu daha bir çözüm bulamadım.Hap yutmak istemiyorum,spiralle de hamile kalan çok.Sen nerde vuruluyosun iğneyi.Bide yan etkileri varmı?Kilo aldırma,rahatsızlık,adet düzenini bozma v.s.Garanti,risksiz yöntem dimi?
Aynen herseyi sil bastan yasamak istemiyorum. Yeniden cocuk buyutme fikri beni urkutuyor. Aklima buz gibi ameliyathane falan geliyor.
Çok sağol canım.Ben 2 yildir kullaniyorum belki daha fazladir. Her ay 30 gunde bir yapilmasi gerekiyor. Ben kilo almadim. Fakat alanda varmis. Mutlaka doktora danis ya da saglik ocagindaki hemsirelere. Emziren annelerin kullanip kullanmadigini bilmiyorum :)
Aynı bensiniz. Doğumdan sonra psikolojik sıkıntı yaşadınız mı pekiAynen herseyi sil bastan yasamak istemiyorum. Yeniden cocuk buyutme fikri beni urkutuyor. Aklima buz gibi ameliyathane falan geliyor.
Oglum zor bir cocuktu hep gazliydi ve surekli emmek istiyordu. Uykusu hic yoktu. Sabahlara kadar uyumadigi guner olurdu. Ayyyy yazdikca aklima geliyor ne kadar zor gunlerdi.Aynı bensiniz. Doğumdan sonra psikolojik sıkıntı yaşadınız mı peki
Beni de sezaryen korkutuyor ameliyathaneye girişimi sonrasını unutamıyorum.
Süt olayı doydu doymadı beni ruh hastası yaptı zaten
Ama ben şahit olduğum bir olay ile 2.çocuk konusunda yumuşadım.
Tek çocuk olan bir tanıdığım diyelim babası çok önceden vefat etmişti annesi de vefat etti
Ve cenazede ne diye ağladı biliyor musunuz
“Bana bu cenazeyi tek başıma kaldırtmaya hakları yoktu”
Yıktı beni bu sözü 1 hafta kendime gelemedim
Ve kardeş olayı zihnimde dolaşmaya başladı
Hemen bakiyorum . Tesekkuler :))http://www.saglikkitabi.org/tek-cocuk
Üstün Dökmen’in yazısıTavuk_suyu_
Tek evlat devam edecekseniz en azından öneriler işinize yarayabilir.
Biz de hep gazlıydık emme eyleminin adını bile duymaya tahammülüm yok beni yıldırdı kaldıramadım ben yapamadım doğal bir süreç olamadıOglum zor bir cocuktu hep gazliydi ve surekli emmek istiyordu. Uykusu hic yoktu. Sabahlara kadar uyumadigi guner olurdu. Ayyyy yazdikca aklima geliyor ne kadar zor gunlerdi.
Gercekten hic yumusamiyorum bu konuda.
Cok gecmis olsun. Siz baya zor bir donem gecirmissiniz. Benim cok sukur boyle bir durumum olmadi.Biz de hep gazlıydık emme eyleminin adını bile duymaya tahammülüm yok beni yıldırdı kaldıramadım ben yapamadım doğal bir süreç olamadı
Ben uzun postpartum depresyon yaşadım terapi gördüm ilaç kullandım
Ve aslında mükemmeliyetçi yapım bunlara zemin hazırlamış ve obsesif kompulsif bozukluğa sahip olduğumu öğrendim.
Şu an biraz daha iyiyim ama tam değil.
Ben de çok çok serttim dediğim olayla biraz bulandım
Duygusal yapım daha ağır basar hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?