Çocuk diye direten eş

Bebeginizin olmasina cok sevindim. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Ama ben hic istemiyorum sil bastan cocuk buyutme fikri olum gibi geliyor.

Evlalarinizi saglikla buyutun.
Ben istemiyorum. Herseyden once cocuga bakabilecek gucu kendimde gormuyorum.
İşte bunu eşinle konuşman en doğrusu içine sinecekse ona tamam yapalım de iğneyi vurulmaya devam et kalmıyo diye beklesin
Ama kendini onun yeri ne de koy o istemese sen istesen o sana hayır dese

Konuşarak halledin senin için diyorum bugün geçiştirdin yarın napcan sonraki gün nolcak sana kesin çözüm lazım

Erkeklerin bir bölümü ikinciyi çevre baskısı yüzünden istiyor zaten
Sütü psikolojisi
İstemiyorsanız yapmayın
Saldıracak değil sonuçta

Merhana memnunum aylik igneden yaklasik 2 yildir kullaniyorum. Belki de daha fazladir.
Kilo aldirdigini soyleyenler var ama ben kilo almadim. Bende vuruldugum ilk birkac gun sinir yapiyor sadece :)
Hım teşekkür ederim, bu arada hakkınızda da hayırlısı olsun. :)

Ne kadar güzel yazmışsınız bakış açım değişti 27 yaşındayım 20 aylık kızım var ve benim tek çocuk fikrimi alt üst ettiniz yazınızı capsleyip kaydettim sık sok okuyacağım
Kendi tecrübemi aktardım. Kendi kazdığım kuyuya düştüm diyeyim :))

Ben KPSS ye hazırlandım, formasyon aldım. Çocuk büyüdü artık, rahatım diye beklerken, tek çocuk daha yorucuymuş, kendi başıma iş açmışım, görmüş oldum :)

O zamanlar ardarda çocukları olan arkadaşlarıma vah zavallılar derdim, şimdi onlar hanım sultan oldu :) çocuklar oynuyor, onlar işinde gücünde.ben oğlanla evde oyunlar uyduruyorum devamlı.

Daha 1 hafta önce yurt dışındaydık, orada bile sıkılıyor zaman zaman. Ama birkaç çocuk bulunca, kesintisiz iki saat oynadılar acayip eğlenerek, hem de birbirlerinin dilini hiç bilmeden.

Kreşe gider, okula gider sıKılmaz tezlerini bir bir çürüttüm zaman içinde. Oynayacağı binlerce oyundan, yaramazlıktan, işbirlikleri, kavgalardan eksik büyüyor.

Daha da bir olumlu yanını göremedim :)

2 sene sonra hadi 2 sene gecti derse napacagim :))))

Bu gidisle en mantiklisi bu gibi.
2 sene sonra muhtemelen sizde 2. Çocuğu isteyeceksiniz ve keşke daha önce yapsaydım diyeceksiniz.Aynı sizin düşüncelerinizdrydim şuan hamileyim ve daha erken 2. yapmadığım için pişmanım.

Değisik bahaneler bulun .Biraz daha büyüsün,kıskanır,ilgiye ihtiyacı var falan filan .6 yaşında yaparız deyin zaman kazanırsınız .

Hic istemiyorum. Tek cocugun yeterli oldugunu dusunuyorum.
Konustum acikca adam anlamiyor. Bu defa bana senin niyetin baska bosancaksin o yuzden yapmiyorsun diye sacmaliyor.

Siz de evladinizi saglikla kucaklayin insallah :)
2 hatta 3 4 5 6 ... çocuğu olup boşanan çok
Boşanma diye çocuk mu yapılır bu düşüncesinin saçma olduğunu boşanmak gibi niyetinin olmadığını belirt dolandırıcılar psikolojisini bozmuş güven sorunu yaşıyor

Valla canım kendi kararın ama kardeş güzel şey.Oğlun yalnız kalmazdı iyi olurdu.Ben tekim ve memnun değilim o yüzden ben yaptım 2.yi de.Inşallah güzel geçinirler.Ama tabii sen istemeden olacak iş değil.Eşinin anlayış göstermesi gerek.Çünkü annenin sorumluluğu çok ve kolay değil hakkaten.Belki ilerde istersin.Bide bahsettiğin iğne nedir korunma yöntemi bir bilgi versen.Ben 3.yü hiç düşünmüyorum ve baya korkuyorum çünkü.Oğlum 4 aylık oldu daha bir çözüm bulamadım.Hap yutmak istemiyorum,spiralle de hamile kalan çok.Sen nerde vuruluyosun iğneyi.Bide yan etkileri varmı?Kilo aldırma,rahatsızlık,adet düzenini bozma v.s.Garanti,risksiz yöntem dimi?

Ben 2 yildir kullaniyorum belki daha fazladir. Her ay 30 gunde bir yapilmasi gerekiyor. Ben kilo almadim. Fakat alanda varmis. Mutlaka doktora danis ya da saglik ocagindaki hemsirelere. Emziren annelerin kullanip kullanmadigini bilmiyorum :)

Aynen herseyi sil bastan yasamak istemiyorum. Yeniden cocuk buyutme fikri beni urkutuyor. Aklima buz gibi ameliyathane falan geliyor.

O kısmı beni pek korkutmuyor aslında ama gaz sancısı süt derdi yol diş derdi gece uykusuzluk rahat plan yapamamak beni çok kastı

Ben 2 yildir kullaniyorum belki daha fazladir. Her ay 30 gunde bir yapilmasi gerekiyor. Ben kilo almadim. Fakat alanda varmis. Mutlaka doktora danis ya da saglik ocagindaki hemsirelere. Emziren annelerin kullanip kullanmadigini bilmiyorum :)
Çok sağol canım.

Aynen herseyi sil bastan yasamak istemiyorum. Yeniden cocuk buyutme fikri beni urkutuyor. Aklima buz gibi ameliyathane falan geliyor.
Aynı bensiniz. Doğumdan sonra psikolojik sıkıntı yaşadınız mı peki
Beni de sezaryen korkutuyor ameliyathaneye girişimi sonrasını unutamıyorum.
Süt olayı doydu doymadı beni ruh hastası yaptı zaten
Ama ben şahit olduğum bir olay ile 2.çocuk konusunda yumuşadım.
Tek çocuk olan bir tanıdığım diyelim babası çok önceden vefat etmişti annesi de vefat etti
Ve cenazede ne diye ağladı biliyor musunuz
“Bana bu cenazeyi tek başıma kaldırtmaya hakları yoktu”
Yıktı beni bu sözü 1 hafta kendime gelemedim
Ve kardeş olayı zihnimde dolaşmaya başladı

Oglum zor bir cocuktu hep gazliydi ve surekli emmek istiyordu. Uykusu hic yoktu. Sabahlara kadar uyumadigi guner olurdu. Ayyyy yazdikca aklima geliyor ne kadar zor gunlerdi.
Gercekten hic yumusamiyorum bu konuda.

Oglum zor bir cocuktu hep gazliydi ve surekli emmek istiyordu. Uykusu hic yoktu. Sabahlara kadar uyumadigi guner olurdu. Ayyyy yazdikca aklima geliyor ne kadar zor gunlerdi.
Gercekten hic yumusamiyorum bu konuda.
Biz de hep gazlıydık emme eyleminin adını bile duymaya tahammülüm yok beni yıldırdı kaldıramadım ben yapamadım doğal bir süreç olamadı
Ben uzun postpartum depresyon yaşadım terapi gördüm ilaç kullandım
Ve aslında mükemmeliyetçi yapım bunlara zemin hazırlamış ve obsesif kompulsif bozukluğa sahip olduğumu öğrendim.
Şu an biraz daha iyiyim ama tam değil.
Ben de çok çok serttim dediğim olayla biraz bulandım
Duygusal yapım daha ağır basar hep

Cok gecmis olsun. Siz baya zor bir donem gecirmissiniz. Benim cok sukur boyle bir durumum olmadi.
Ben gezmek, tozmak , turlara falan katilmak istiyorum. Sifirdan bir cocuk yukunu almak istemiyorum omuzlarima.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…