- 27 Kasım 2007
- 4.646
- 8.193
- 683
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Benimki krestede yemedi okula basladi yine yemiyor. Karnibahar yemis ogretmeni bile sevinçle aradi Karnibahar yedi cok sevdi diyeDenedim, hepsini denedim.
Sırayla arttırdığım oldu, azalttığım oldu ve bir şekilde alıyor tadını, anlamadım.
Bugün annem yollamış mercimek çorbası, tabii ki sebzeli ve içmedi.
Küçük oğlan sadece soğan kavur, mercimek haşla, süt dök çırp şeklinde içiyor.
Neler denemedim, öyle diyeyim.
Aa unuttum, benim bu eşek sıpalarım okulda karnabahar yemiş, hayatlarında ilk gördüler, hemen evde yaptım tabii ki yemediler.
Biri domates çorbası içmiş, öğretmeni söyledi, daha bu akşam domatese ‘oğlum bak minicik yavru senin gibi, tadı çok şekerli, bi yalasana’ diye yalvarmadaydım.
Dinsizin hakkından imansız gelir hesabı, öğretmen otoritesinden yemek yiyen çocuğumu görünce, küçük oğlanı da o öğretmene verdim, eylül gelsin diye bekliyorum çocukların midesi vitamin görecek
Elini ayağını öperim ben o kadının, canım öğretmenim…
SlsjsjsjsjsjsYemeyen çocuk anneleri toplaşmış içim bir huzur doldu. Benimki 4 yaşında iken, kreşte ramazan ayında oruç ne diye sormuş öğretmenine. O da basitçe aç kaldığımızda açlığın ne kadar zor birşey olduğunu anlıyoruz aç insanlara yardım etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlıyoruz. İyi biri olmaya çabalıyoruz demiş. Benimki de dünyadaki en iyi insan benim valla ben hiç yemek yemem böyle yarı aç yarı tok yaşıyorum demiş:) Gülüp geçiyorum artık.
Kusura bakmayın yazıp durdum ama içimi dökmek istedim ben de.Denedim, hepsini denedim.
Sırayla arttırdığım oldu, azalttığım oldu ve bir şekilde alıyor tadını, anlamadım.
Bugün annem yollamış mercimek çorbası, tabii ki sebzeli ve içmedi.
Küçük oğlan sadece soğan kavur, mercimek haşla, süt dök çırp şeklinde içiyor.
Neler denemedim, öyle diyeyim.
Aa unuttum, benim bu eşek sıpalarım okulda karnabahar yemiş, hayatlarında ilk gördüler, hemen evde yaptım tabii ki yemediler.
Biri domates çorbası içmiş, öğretmeni söyledi, daha bu akşam domatese ‘oğlum bak minicik yavru senin gibi, tadı çok şekerli, bi yalasana’ diye yalvarmadaydım.
Dinsizin hakkından imansız gelir hesabı, öğretmen otoritesinden yemek yiyen çocuğumu görünce, küçük oğlanı da o öğretmene verdim, eylül gelsin diye bekliyorum çocukların midesi vitamin görecek
Elini ayağını öperim ben o kadının, canım öğretmenim…
Kreşte asla yemezdi oğlum, küçük oğlana da okulda yediremediler ama büyük yemiş daha doğrusu birkaç tane böyle mevzu yaşadık.Benimki krestede yemedi okula basladi yine yemiyor. Karnibahar yemis ogretmeni bile sevinçle aradi Karnibahar yedi cok sevdi diye
Ah kardeş, biz birbirimizi anlarız estf ne kusuru.Kusura bakmayın yazıp durdum ama içimi dökmek istedim ben de.
Tüm besinleri dümdüz makarna, pilav, fırın patates, tavuğun her türlüsü, balığın her türlüsü, nadiren köfte, şehriye çorbası, sapsarı mercimek çorbası… Çerezlerden Antep fıstığı, fındık, kaju; meyvelerden elma, armut, şeftali, karpuz.
Kahvaltılık, salatalık ve kaşar peyniri, bal, kandırılarak verilen tereyağı.
Mercimek çorbasının rengini tutturamam diye ağlamaklı oluyordum:)
Oglunuz kac yasinda kilosu ne durumda, erkeklerin bir yaştan sonra cok fazla yediklerini yaktiklarini söylüyorlar hep.Yemeyen çocuk anneleri tamam da çok yiyen çocuk anneleri yok mu yabenim kızım hiç yemezdi, sofrada saatlerce oturduğumuzu biliyorum bir kaşık daha diye diye. Annesinin kızı, şimdi 15 yaşında bu sefer de diyet yapıyor diye yemiyor
Ama oğlum tam tersi sürekli anne acıktım diye dolanıyor valla ilk çocuktan alışınca ikinciyi hiç böyle beklemiyordum dışarı çıkarken bile atıştırmalıklarla çıkıyoruz bir sürü, yolda giderken bile yiyor ben onu yediklerini yesem 100 kilo olurum bir restorana gidiyoruz iki dürüm yiyor meselaama çok hareketli bir çocuk, o yüzden yinede zayıf.
Erkek çocukları biyolojik olarak belirli yaştan sonra çok daha fazla besin ve kaloriye ihtiyaç duyuyor.Yemeyen çocuk anneleri tamam da çok yiyen çocuk anneleri yok mu yabenim kızım hiç yemezdi, sofrada saatlerce oturduğumuzu biliyorum bir kaşık daha diye diye. Annesinin kızı, şimdi 15 yaşında bu sefer de diyet yapıyor diye yemiyor
Ama oğlum tam tersi sürekli anne acıktım diye dolanıyor valla ilk çocuktan alışınca ikinciyi hiç böyle beklemiyordum dışarı çıkarken bile atıştırmalıklarla çıkıyoruz bir sürü, yolda giderken bile yiyor ben onu yediklerini yesem 100 kilo olurum bir restorana gidiyoruz iki dürüm yiyor meselaama çok hareketli bir çocuk, o yüzden yinede zayıf.
8.5 yaşında kilosu yaşına uygun çıkıyor iki kilo az gerçi ama. Futbola ve yüzmeye gidiyor spor yapmayı çok sever ama yemeyi de, güzel denge kurdu şimdiden inşallah bozmaz ileride bu düzeniOglunuz kac yasinda kilosu ne durumda, erkeklerin bir yaştan sonra cok fazla yediklerini yaktiklarini söylüyorlar hep.
Bizim evde yemekleri annem yapıyor, yengem ve yeğenimin yemeklerini abim yapıyor. Ailenin aşçısı aslında annem, gönül ister ki, onun yemeklerini tatsınlar ama istemiyorlar. Dolayısıyla abim de onlara ayrı yapıyor. Hepimiz aynı sofrada sadece yengem ve yeğenim farklı yemek yer.
Çocuk neden mutfağa gitti? Kokusuna gitmedi, başka bir şey için gitti. Dedeyi görmeden canı dondurma istemişti zaten. O nedenle onlar çocuğun yanında değil ayrı odada yediler. Ben de yemedim. Gördüğünüz gibi bu öngörünüz de yanlış.
Şahit olmadığınız konular hakkında nasıl böyle ''demek ki'' ile başlayan kesin cümleler kuruyorsunuz?
Yemekleri abimin yaptığını, birkaç üyenin yengen evinizde yemek yapmaya çekiniyordur demesi üzerine yazdım.
''yengenin çocuğu sağlıklı beslemekle ilgilenmediğini, hep dışardan ve paketli gıda yediklerini, senin yengene 'istedigin bir şey var mi' dediğini biz nereden bilelim? Evde karşı koltukta mi oturuyorduk, her yazana 'oyle olmadığını nereden biliyorsun, böyle yapmadığımı nereden biliyorsun'''
Hep dışarıdan demedim. Evdeki yemeği beğenmeyip, dışarıdan söylüyor dedim. Aynen, bizim evde karşı koltukta değilsin ''demek ki, sen böyle yaptın'' tarzı yorumlarda bulunabiliyorsun.
Neyse, yani akşam çocuğun karnı guruldayip annesine 'cok acim' diye ağladığında sen 'yenge çorba ısıtayim mi?' dedin, yengen de 'yok,kuru ekmek verecegim' mi dedi?
O saatte çorba içmezler, ben de şunu vereyim demem. Çünkü onların kendi aile problemi. Getir derse markete gider alırım, yemek istese onu da yapardım. Ben çocuğa sorsam, tabii ki isterim der ama sormam, karışmam.
Ben burada insanlardan fikir alıp, yeğenime beslenme düzeni hazırlamak için sormadım. Böyle mi beslenme şekli o yaştaki çocukların diyorum. Ekmek dışında başka bir şey verilemez miydi diye soruyorum.
Kilosu normalmis hic dert etmeyin, benim duyduğum 9 10 yaşlarında cok yemeye geçtikleri. Kilosu cok artmaya baslarsa o zaman dikkat etmesini sağlarsınız muhtemelen yakıyor yediklerini8.5 yaşında kilosu tam yaşına uygun çıkıyor iki kilo az gerçi ama. Futbola ve yüzmeye gidiyor spor yapmayı çok sever ama yemeyi de, güzel denge kurdu şimdiden inşallah bozmaz ileride bu düzeni
Spor yapmasa çok daha fazla dikkat ederim, ama bazen gerçekten abartıyor mesela şu cipslerin büyük boyları var ya, engel olmasam bir oturuşta onun hepsini yer.Erkek çocukları biyolojik olarak belirli yaştan sonra çok daha fazla besin ve kaloriye ihtiyaç duyuyor.
Büyük oğlumun yakın bir arkadaşı bu durumda, annesi yemek kaçırıyor ama çocuk daha 6 yaş.
Çocuk oğlumdan 15 kilo fazla ve 10 cm uzum, sanırsınız aralarında 5 yaş fark var ama değil.
Her şeyin dengeli olması güzeli, yiyorsa yesin 1 tabak vitaminli yemek, başka bir şey yemesin kafi.
Sizi tenzih ederek söylüyorum bazı anneler de tepiştiriyor yahu, çocuk öyle alışıyor sürekli bir tıkınma halinde oluyor, o artık bağımlılığa giriyor.
Benimkiler de muhtemelen oğlunuzun yaşlarında öyle olacaklar, sürekli yemek isteyecekler.
Bu sefer de anne elinden açlıkla sınansınlar, bana ne.
Çocuğun annesine sordunuz mu niye vermiyorsun geç saat olduğu için mi filan diyeGelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
Böyle şeyler duyunca çok mutlu oluyorumKilosu normalmis hic dert etmeyin, benim duyduğum 9 10 yaşlarında cok yemeye geçtikleri. Kilosu cok artmaya baslarsa o zaman dikkat etmesini sağlarsınız muhtemelen yakıyor yediklerini
Sağlıksız şeylere sinir getirin bence, yiyeceksede sağlıklı yiyecekler yesin yoksa elbet sorun olacaktır.Spor yapmasa çok daha fazla dikkat ederim, ama bazen gerçekten abartıyor mesela şu cipslerin büyük boyları var ya, engel olmasam bir oturuşta onun hepsini yer.
Anne elinden işkence görmesi obez olmasından iyidir valla
benim kizimda yemek icin izin ister, yemek saati geldiyse atistirmalik seylere izin vermeyecegimi bilir çünkü.Ay üzüldüm çocuğa. Hala mısınız teyzemi. Teyze iseniz açık açık konuşun. Karakterini yapısını bilirsiniz. Hala iseniz kardeşinize durumu anlatın. Yemek için izin istemesi çocuğun mağdur edildiğini gösteriyor
Onu benim kurtçuk evlatlarım bile yer ama birkaç ayda bir, kaselerine 8 adet koyuyorum ‘oooooğğvvv’ sesleri yükseliyor evde.Spor yapmasa çok daha fazla dikkat ederim, ama bazen gerçekten abartıyor mesela şu cipslerin büyük boyları var ya, engel olmasam bir oturuşta onun hepsini yer.
Anne elinden işkence görmesi obez olmasından iyidir valla
Ben 8 tane koysam, anne bu şaka mı derOnu benim kurtçuk evlatlarım bile yer ama birkaç ayda bir, kaselerine 8 adet koyuyorum ‘oooooğğvvv’ sesleri yükseliyor evde.
Sağlıklı cips tariflerine çok denk geliyorum, tarhanadan, mısır unundan, nohut tozundan vb şeylerden, bir deneyin isterseniz.
Lezzeti zaten baharat, gerisi çok önemli değil ama ne yediğini bilirsiniz.
Kajun baharatın içinde neler var bilmiyorum belki önermem de doğru olmaz içerik bilmediğimden ama sanırım en yakışan oymuş.Ben 8 tane koysam, anne bu şaka mı deronlardan denedim ama pek başarılı olamadım sanırım beğenmedi. Yine bir deneyeyim bakalım. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?