Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benimki krestede yemedi okula basladi yine yemiyor. Karnibahar yemis ogretmeni bile sevinçle aradi Karnibahar yedi cok sevdi diye

Slsjsjsjsjsjs
Ne kadar da kendini bilen bir evlat, yarın öpün onu benim için ya çok güldüm

Kusura bakmayın yazıp durdum ama içimi dökmek istedim ben de.
Tüm besinleri dümdüz makarna, pilav, fırın patates, tavuğun her türlüsü, balığın her türlüsü, nadiren köfte, şehriye çorbası, sapsarı mercimek çorbası… Çerezlerden Antep fıstığı, fındık, kaju; meyvelerden elma, armut, şeftali, karpuz.
Kahvaltılık, salatalık ve kaşar peyniri, bal, kandırılarak verilen tereyağı.
Mercimek çorbasının rengini tutturamam diye ağlamaklı oluyordum:)

Benimki krestede yemedi okula basladi yine yemiyor. Karnibahar yemis ogretmeni bile sevinçle aradi Karnibahar yedi cok sevdi diye
Kreşte asla yemezdi oğlum, küçük oğlana da okulda yediremediler ama büyük yemiş daha doğrusu birkaç tane böyle mevzu yaşadık.
Öğretmenine sordum nasıl yaptınız bu çocuk nasıl domates çorbası içti diye, kuralları varmış.
Çorba ana yemek ve yardımcı yemekten, iki tanesi bitmek zorunda imiş, hiçbirini yemek istemeyen 2 kase içmeden masadan kalkamıyormuş, 1 yemek yiyen çocuğun velisi aranıp bugün aç, hiçbir aburcubur hakkı bulunmuyor, yemek yesin diye belirtiliyormuş.
Patlıcan yememek adına 2 kase çorba içmiş benimki, kar zarar hesabı yaptı herhalde kafasında

Ben kaçırır mıyım bu öğretmeni, hayatımdaki şuan en yüce insan kendisi

Yemeyen çocuk anneleri tamam da çok yiyen çocuk anneleri yok mu ya benim kızım hiç yemezdi, sofrada saatlerce oturduğumuzu biliyorum bir kaşık daha diye diye. Annesinin kızı, şimdi 15 yaşında bu sefer de diyet yapıyor diye yemiyor
Ama oğlum tam tersi sürekli anne acıktım diye dolanıyor valla ilk çocuktan alışınca ikinciyi hiç böyle beklemiyordum dışarı çıkarken bile atıştırmalıklarla çıkıyoruz bir sürü, yolda giderken bile yiyor ben onu yediklerini yesem 100 kilo olurum bir restorana gidiyoruz iki dürüm yiyor meselaama çok hareketli bir çocuk, o yüzden yinede zayıf.

Ah kardeş, biz birbirimizi anlarız estf ne kusuru.
Biri hık desin diye tetikteyiz zaten hele de benim çevremde 1,5 porsiyon kebaplar yiyen, 3 öğün çorbalı salatalı yemekler yiyen çocuklar varken elektrik çarpmış gibi geziyor, ağlanacak halime gülüyorum.

Çorbayı ben de şehriyeli yoğurt çorbasında, renki kaçtıysa yumurtası fazla geldiyse gözlerim felfecir oynuyor ‘Allahım nolur anlamadan bakmadan içsin’ diye dualar ediyorum.

Oglunuz kac yasinda kilosu ne durumda, erkeklerin bir yaştan sonra cok fazla yediklerini yaktiklarini söylüyorlar hep.

Erkek çocukları biyolojik olarak belirli yaştan sonra çok daha fazla besin ve kaloriye ihtiyaç duyuyor.
Büyük oğlumun yakın bir arkadaşı bu durumda, annesi yemek kaçırıyor ama çocuk daha 6 yaş.
Çocuk oğlumdan 15 kilo fazla ve 10 cm uzum, sanırsınız aralarında 5 yaş fark var ama değil.
Her şeyin dengeli olması güzeli, yiyorsa yesin 1 tabak vitaminli yemek, başka bir şey yemesin kafi.
Sizi tenzih ederek söylüyorum bazı anneler de tepiştiriyor yahu, çocuk öyle alışıyor sürekli bir tıkınma halinde oluyor, o artık bağımlılığa giriyor.

Benimkiler de muhtemelen oğlunuzun yaşlarında öyle olacaklar, sürekli yemek isteyecekler.
Bu sefer de anne elinden açlıkla sınansınlar, bana ne.

Oglunuz kac yasinda kilosu ne durumda, erkeklerin bir yaştan sonra cok fazla yediklerini yaktiklarini söylüyorlar hep.
8.5 yaşında kilosu yaşına uygun çıkıyor iki kilo az gerçi ama. Futbola ve yüzmeye gidiyor spor yapmayı çok sever ama yemeyi de, güzel denge kurdu şimdiden inşallah bozmaz ileride bu düzeni

E bizde diyoruz ki, anasini bi bildigi vardir.
Biz öyle dedikce sende diyosun ki, ama yemek yapmiyor, ama disardan söylüyor, ama baharat sevmiyor.
Yani tamam senin yengen kötü Anne. Hih, oldu Mu rahatladin Mi? En kötü Anne senin yengen

8.5 yaşında kilosu tam yaşına uygun çıkıyor iki kilo az gerçi ama. Futbola ve yüzmeye gidiyor spor yapmayı çok sever ama yemeyi de, güzel denge kurdu şimdiden inşallah bozmaz ileride bu düzeni
Kilosu normalmis hic dert etmeyin, benim duyduğum 9 10 yaşlarında cok yemeye geçtikleri. Kilosu cok artmaya baslarsa o zaman dikkat etmesini sağlarsınız muhtemelen yakıyor yediklerini

Spor yapmasa çok daha fazla dikkat ederim, ama bazen gerçekten abartıyor mesela şu cipslerin büyük boyları var ya, engel olmasam bir oturuşta onun hepsini yer.
Anne elinden işkence görmesi obez olmasından iyidir valla

Çocuğun annesine sordunuz mu niye vermiyorsun geç saat olduğu için mi filan diye

Kilosu normalmis hic dert etmeyin, benim duyduğum 9 10 yaşlarında cok yemeye geçtikleri. Kilosu cok artmaya baslarsa o zaman dikkat etmesini sağlarsınız muhtemelen yakıyor yediklerini
Böyle şeyler duyunca çok mutlu oluyorum yaksın yakabildiği kadar kaslı olur hem belki ileride

Spor yapmasa çok daha fazla dikkat ederim, ama bazen gerçekten abartıyor mesela şu cipslerin büyük boyları var ya, engel olmasam bir oturuşta onun hepsini yer.
Sağlıksız şeylere sinir getirin bence, yiyeceksede sağlıklı yiyecekler yesin yoksa elbet sorun olacaktır.

benim kizimda yemek icin izin ister, yemek saati geldiyse atistirmalik seylere izin vermeyecegimi bilir çünkü.
ekmegi cok sever ekmek yiyebilirmiyim der mesela, sakindigimdan mi hayir tabiki.
ama cocugun karni guruldarken ekmek vermek tuhaf geldi, acaba yemek hazirliyordu da midesini bastirsin diyemi verdi ki

Onu benim kurtçuk evlatlarım bile yer ama birkaç ayda bir, kaselerine 8 adet koyuyorum ‘oooooğğvvv’ sesleri yükseliyor evde.
Sağlıklı cips tariflerine çok denk geliyorum, tarhanadan, mısır unundan, nohut tozundan vb şeylerden, bir deneyin isterseniz.
Lezzeti zaten baharat, gerisi çok önemli değil ama ne yediğini bilirsiniz.

Ben 8 tane koysam, anne bu şaka mı der onlardan denedim ama pek başarılı olamadım sanırım beğenmedi. Yine bir deneyeyim bakalım. Teşekkürler

Ben 8 tane koysam, anne bu şaka mı der onlardan denedim ama pek başarılı olamadım sanırım beğenmedi. Yine bir deneyeyim bakalım. Teşekkürler
Kajun baharatın içinde neler var bilmiyorum belki önermem de doğru olmaz içerik bilmediğimden ama sanırım en yakışan oymuş.
Arkadaşlarım çok sever illa patateslerine yemek yanı garnitürlerine dökerler, sevmedikleri lezzeti bastırıp lezzetli hale getirsin diye, ben sevmem ondan pek bilgim yok, ona bir bakın isterseniz.

Konu sahibini bi dövmediginiz kalmıs ya.Kadın sormus işte ,bisey ima etmemis.Vay ne bicim anne dememis.O saatte acıkırsa cocuguma süt ve acligini yatistiracak bisey veririm konu sahibi.Kuru ekmek vermem.Dondurmayi da gozünün önünde yiyen varsa illa tattıririmUmarım arsiz etmez cocugu ,kaşık yalamaya kadar kaldıyssa çocuk vahim.Üzüldüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…