• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazen dilimin ucuna geliyor sizin cocuklariniz da size benzesin demek ama yine de kiyamiyorum. Gercekten yemeyen, yemek secen cocuk cok cok zor.
Ben de boyle diyordum, 2. Si surekli bir seyler yemek isteyene kadar. İnanin surekli yemek isteyen cocuk daha da zor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Benim kuzenimde hiç birşey yemezdi kac kere dr a gittik su içiyor meyve sebze yiyorsa çok takılmayın demişsi hala tavuk et yemez sağlıklıda bu kadar da uğrasmak doğrumu bilemedim ya senze meyve belli şeyler yemiyor mu sanmiyorumki kimse açliktan ölsün 😁
Sebze yoktu, 6 yaş oğlum birkaç aydır bezelye yedi.
Hayatındaki sebze bezelye, havuç ve salatalık.
Ne kadar sıklıkla yiyebilirler bunu, ayda iki kere.
Diğer küçük olan sadece yeşil fasulye ve yine havuç salatalık.
Bicibim domates yok, herhangi bir yeşil yapraklı çiğ ya da pişmiş yemek yok, baklagil yok, peynir yok, zeytin yok, dolma yok, poğaça yok, kebap yok, salata yok oğlu yok.
Yumurta, süt, benim yaptığım karbonatlı köfte, pilav makarna ve biri şehriye öbürü sebzesiz sütlü mercimek çorbası.
Aha bu, başka da yok.
E olmuyor işte, 5 senedir aynı günü yaşıyormuş gibiyim, ben bile artık yemek istemiyorum 2 senedir falan geceleri kahvaltıyla yaşıyorum, e bıktım.

Evde sizin yemeklerinizi beğenmeyip sürekli abinizin yapmasını beklemesi de bir garip. Çocuğun yiyeceği şey genelde makarna pilav patates yanına yiyorsa sebze yemiyorsa tavuk/köfte. Bir de yoğurt/cacık/salata gibi şeyler. Pilav makarna ve patatesi yoğurdu nasıl farklı yapıyorsunuz ki? Çocuk bunları yiyorsa yanına da tavuk köfte yiyorsa doyar.
Kendi evinde de bizim evde de yemekleri abim yapıyor. Bahsettiğiniz şeyleri seviyor, yani babası dışında biri yemek yapınca sevmiyor belki. Yesin de, kim istiyorsa o yapar.
Üç çocuğum var biri hiç açıkmaz biri sürekli aç 😆 biride verirsen yer, vermezsen aramaz. Her çocuk farklıdır. Her anne çocuğu en iyi bilendir. Kardeşim gelirken abur cubur alayım mı dedi alma yemesinler dedim. Gayette iyi yaptim, canım ben.

Herkes bir şey yerken çocuğa vermemek doğru mi bilmiyorum. ben yapamam. O yüzden almamayı tercih ediyorum. Ama belki çocuk o gün dondurma yedi ondan vermedi.

Aranız iyiyse nedeni sorun, değilse karışmayın.
Sormam dediğim gibi. Karışmıyorum da. 2 gündür dondurma yemedi. İzin verseydi zaten öyle bir top vermeyecektik, bir çay kaşığı falan verecekti dedesi.

Kendimi gördüm, yemeyen çocukla hayat bir başka derbeder.
Gerçekten bunu yaşayan bilir, bazen Allah canımı alıyor ya diyorum, 3 kaşık çorba içsin diye tükürük bezimin son damlasına kadar kullanıp aralıksız konuşuyorum, kızıyorum, ediyorum, aç kalacaksın, büyümeyeceksin hasta olacaksınlar vs vs.
Aç yaşayabilen çocukla sınanmak çok fena yahu.
Ben kendi elimle çocukları mc menüye alıştırdım çünkü hayatlarında hamburger pizza tavuk et vb dışarda yenecek hiçbir şey olmadığı için, bari mc alışsın şehirlerarası yolculukta kursağına iki lokma girsin, ayranı faydadır dedim😅
Bu hale getirdiler beni.
Benimki de oyle. Hamburgere pizzaya alissa keske diyorum. Ama cocuk kofte bile yemiyor :S Uzun sure cikolata, seker vermedim. Sonra baktim cocuk zaten secici, onu yemem bunu yemem. Kendi elimde cikolataya alistirdim. :p yemeyen cocuk insana neler yaptirir cok iyi bilirim.

dışarda başkasında görünce zorlanmıyor mu o zaman çocuğunuz ...
kızımın ömür boyunca yememesi gereken şeyler listesi var okula gidecek dışarda arkadaşlarıyla olacak cafeye gidecek karşısındakiler yiyecek ... buna alışması gereken durumlar olabilir ,genel olarak mı dondurma yasak yoksa sağlıklı alternatifini yiyebiliyor mu ?
4 yasina kadar hic vermedim dondurulmuş visne veriyordum, ne olduğunu bilmedigi icin istemiyordu. Bagisikligi zayıftı hasta olur diye korkuyordum cunku cok hasta oluyordu. Bizde yasaklik bir durum yok. Suanda aliyorum dondurma, gördüğünde hic istemedi ben aldım seviyor diye. Sizdeki durum malesef kotu Allah yardımcınız olsun.

4 yasina kadar hic vermedim dondurulmuş visne veriyordum, ne olduğunu bilmedigi icin istemiyordu. Bagisikligi zayıftı hasta olur diye korkuyordum cunku cok hasta oluyordu. Bizde yasaklik bir durum yok. Suanda aliyorum dondurma, gördüğünde hic istemedi ben aldım seviyor diye. Sizdeki durum malesef kotu Allah yardımcınız olsun.
teşekkür ederim :KK200:

Benimki de oyle. Hamburgere pizzaya alissa keske diyorum. Ama cocuk kofte bile yemiyor :S Uzun sure cikolata, seker vermedim. Sonra baktim cocuk zaten secici, onu yemem bunu yemem. Kendi elimde cikolataya alistirdim. :p yemeyen cocuk insana neler yaptirir cok iyi bilirim.
Benim burada konum olması lazım, şurup da içiremezdim anında kusardı, nutellayı dolvenlediğimi biliyorum ki o sayede çikolataya alıştı😅
Ayhh zor çok zor, yemeyip kestirip atan çocuk olsa umrumda inanın olmayacak.
Sürekli bir açım bana şunu ver, şunu yap, bunu yap, eee açsın madem yemek ye, yoook olur mu, çikolata dondurma yiyeyim, meyve yiyeyim, ekmek yiyeyim, oldu paşam!

Hep derim 15 yaşına geleceksiniz ‘anneeee biz çok açız diye eve gireceksiniz ergenlikte, ben de size tencere dolabını göstereceğim, kalk yap ye’ diye, intikam günlerimi bekliyorum sabırla😂

Yengem yemek yapardı yemekten önce çocuklar taze sıcak ekmekle karınları doyar,yapılan yemekten 1 kaşık abartmıyorum yenilir,gece 4 uyurlardi sabah 12 uyanır,anneleri çocukları cok sever ama yemek yemedileri zaman uğraşmaz uyuku gec uyuduğu için çocuklar anneleri eşlik ederdi,yeri geldi abur cubur çok beslenirlerdi, bence bilinçli anneler kural koyar, her anne çocuğu için iyi olani ister...sebebini öğrenmek lazım,çocukları anasınıfı başlıyorlar evdeki çocuk toplum içine karışınca ister istemez yasakladığımiz çoğu şeyi tadiyorlar,ben kontrolü veriyorum,sadece dondurmayi bu yaz hergun tuketiyorlar,çocuk büyütmek her yönüyle zor,

Benim burada konum olması lazım, şurup da içiremezdim anında kusardı, nutellayı dolvenlediğimi biliyorum ki o sayede çikolataya alıştı😅
Sürekli bir açım bana şunu ver, şunu yap, bunu yap, eee açsın madem yemek ye, yoook olur mu, çikolata dondurma yiyeyim, meyve yiyeyim, ekmek yiyeyim, oldu paşam!

Hep derim 15 yaşına geleceksiniz ‘anneeee biz çok açız diye eve gireceksiniz ergenlikte, ben de size tencere dolabını göstereceğim, kalk yap ye’ diye, intikam günlerimi bekliyorum sabırla😂
Ben de sabrediyorum, bir gun yer diyorlar ama sonra yeterli beslenemezse soyle olur, iyi yemezse boyle gelisemez diye yorumlar okudukca kendimi cok kotu hissediyorum. Haftaya bir haftaligina sehir disindayiz. Ben is icin gidecegim. Esim ilgilenecek. Disarida ne yedirecek simdiden kara kara dusunuyorum. Her ogun beyfendinin yiyebilecegi sey bulamayacak. Keske yese kofte, kebap, pogaca, borek. Ama yok.

Zaten ergenliğe girince ne bulursa yiyecekler sende iyice sinir olacaksın madem yiyecektiniz ben niye kanser oldum diye 🤣

7 yasinda hala her Allahin gunu bugun ne yediricez derdi var. Eskiye göre iyi sukur ama cok zor yemek yemeyen cocuk. Her şeyi denedim ben, ac kalsin yer(yemiyor), cogu seyi yemiyor. Ağzına aliyor öğürüyor. Bazı yemekleri yedirmem imkansız bazılarına da çözüm olarak yanina sevdigi bir seyi koyuyorum bir ondan bir ondan yiyor.

Bicibim domates yok, herhangi bir yeşil yapraklı çiğ ya da pişmiş yemek yok, baklagil yok, peynir yok, zeytin yok, dolma yok, poğaça yok, kebap yok, salata yok oğlu yok.
Yumurta, süt, benim yaptığım karbonatlı köfte, pilav makarna ve biri şehriye öbürü sebzesiz sütlü mercimek çorbası.
Aha bu, başka da yok.
E olmuyor işte, 5 senedir aynı günü yaşıyormuş gibiyim, ben bile artık yemek istemiyorum 2 senedir falan geceleri kahvaltıyla yaşıyorum, e bıktım.
Oğlum 5,5 yaşında. Tam olarak yedileri de yemedikleri de sizinkiyle aynı. Bizimki bezelye de yemiyor. Yaprak sarması sever bir tek sebzeden sayılırsa, o da dünyanın en zor yemeği ama sırf yesin diye ayda iki kere faln yapıyorum. Allah sağlıkla sınamasın ama böylesi de çok zor gerçekten. Hayattan bezdiriyor insanı.

Ben de sabrediyorum, bir gun yer diyorlar ama sonra yeterli beslenemezse soyle olur, iyi yemezse boyle gelisemez diye yorumlar okudukca kendimi cok kotu hissediyorum. Haftaya bir haftaligina sehir disindayiz. Ben is icin gidecegim. Esim ilgilenecek. Disarida ne yedirecek simdiden kara kara dusunuyorum. Her ogun beyfendinin yiyebilecegi sey bulamayacak. Keske yese kofte, kebap, pogaca, borek. Ama yok.
Dışarı zaten en sinir olduğum şey, hep açlar mc menü yoksa.
Köfteyi benimkiler de yemezdi, bu içine ne koyuyorsa köfteci yusuf köftesini yedi, bir süre oradan hazır aldım ve denemelere girdim, bayağı yakınını yapar hale geldim.
Karbonatlı lastik gibi köfte olunca yiyorlar, içinde yeşil ya da kırmızı hiçbir şey olmayacak tabii ki.
Kıymalı hiçbir yemek de yok bu arada, mantının içindeki kıymaları ayıklattığı gün çocuğum bana tövbe ettim yedirmemeye.

Börek yemezler, cips sevdiklerini bildiğimden şey yaptım, gözlemeyi yarım yufkaya yumurta ve labne ile çırpıp içine sürüyorum, yağda kızartıyorum, çıtır çıtır boş ekmek diye yiyorlar.
Ne kadar sağlıklı olduğu zaten aşikar ama böyle zor durumlarda, buzluğa hazırladığımdan kurtarıcı oluyor.
Zaten ergenliğe girince ne bulursa yiyecekler sende iyice sinir olacaksın madem yiyecektiniz ben niye kanser oldum diye 🤣
Her öğün cümlem ‘kanser olucam ben’😂
Gerçekten yemesinler, bırak vallahi umrumda değil ama ne çeneleri ne söylentileri ne ağıtları kesilmiyor açız diye.
Makarna ye yavrum mideni tutsun hamuru, patates kızartması çooocuuuum bunu ye bari diye yalvaran bir film, her yemekte.

Nah bulurlar 15 te, ben diyeyim.😅

Oğlum 5,5 yaşında. Tam olarak yedileri de yemedikleri de sizinkiyle aynı. Bizimki bezelye de yemiyor. Yaprak sarması sever bir tek sebzeden sayılırsa, o da dünyanın en zor yemeği ama sırf yesin diye ayda iki kere faln yapıyorum. Allah sağlıkla sınamasın ama böylesi de çok zor gerçekten. Hayattan bezdiriyor insanı.
Çocukların değil ama annelerin ruh sağlığı her gün 2 3 kere sınanıyor, bilirim.
Ben de bezelyeyi o karbonatlı köfteleri yuvarlayıp una bulayıp sulu köfte haline getirip yaparsam yeniyor, köftesiz asla.
Güya kolay yemek ama 1 saat minicik yuvarlama, yeter ki yesin
Allah hepimizin yardımcısı olsun, ben ki yemek için 2000 km yol giderim, yemekten bıktım kendim soğudum artık.

Benim kızım da çok acıkır, o yüzden evde mutlaka meyve, kuruyemis olur , eşim her akşam kek yapar o kek sabaha kalmaz çocuklar yer
Yani anlam veremedim ben yeğeninin annesine , cocuk bu yahu acıkınca elbette yedirmek lazim , illa cips cukulata değil, sağlıklı atistirmaliklar olmalı elinin altında, yazık cocuga

Aha bu, başka da yok.
Canim bi oneri mercimek çorbasının icinde sebzeler farkedilmiyor, ben bir dönem vitaminini alsin diye icine atıp rondodan geçiriyordum aklina ne gelirse, bunu yapan cok anne var. Bende bi yerde okumuştum. Barbunya bile atıyordum. En fazla 3 sebze koy icine denersen

Canim bi oneri mercimek çorbasının icinde sebzeler farkedilmiyor, ben bir dönem vitaminini alsin diye icine atıp rondodan geçiriyordum aklina ne gelirse, bunu yapan cok anne var. Bende bi yerde okumuştum. Barbunya bile atıyordum. En fazla 3 sebze koy icine denersen
Denedim, hepsini denedim.
Sırayla arttırdığım oldu, azalttığım oldu ve bir şekilde alıyor tadını, anlamadım.
Bugün annem yollamış mercimek çorbası, tabii ki sebzeli ve içmedi.
Küçük oğlan sadece soğan kavur, mercimek haşla, süt dök çırp şeklinde içiyor.
Neler denemedim, öyle diyeyim.

Aa unuttum, benim bu eşek sıpalarım okulda karnabahar yemiş, hayatlarında ilk gördüler, hemen evde yaptım tabii ki yemediler.
Biri domates çorbası içmiş, öğretmeni söyledi, daha bu akşam domatese ‘oğlum bak minicik yavru senin gibi, tadı çok şekerli, bi yalasana’ diye yalvarmadaydım.

Dinsizin hakkından imansız gelir hesabı, öğretmen otoritesinden yemek yiyen çocuğumu görünce, küçük oğlanı da o öğretmene verdim, eylül gelsin diye bekliyorum çocukların midesi vitamin görecek😂
Elini ayağını öperim ben o kadının, canım öğretmenim…

Çocukların değil ama annelerin ruh sağlığı her gün 2 3 kere sınanıyor, bilirim.
Ben de bezelyeyi o karbonatlı köfteleri yuvarlayıp una bulayıp sulu köfte haline getirip yaparsam yeniyor, köftesiz asla.
Güya kolay yemek ama 1 saat minicik yuvarlama, yeter ki yesin
Allah hepimizin yardımcısı olsun, ben ki yemek için 2000 km yol giderim, yemekten bıktım kendim soğudum artık.
Yemeyen çocuk anneleri toplaşmış içim bir huzur doldu. Benimki 4 yaşında iken, kreşte ramazan ayında oruç ne diye sormuş öğretmenine. O da basitçe aç kaldığımızda açlığın ne kadar zor birşey olduğunu anlıyoruz aç insanlara yardım etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlıyoruz. İyi biri olmaya çabalıyoruz demiş. Benimki de dünyadaki en iyi insan benim valla ben hiç yemek yemem böyle yarı aç yarı tok yaşıyorum demiş:) Gülüp geçiyorum artık.

Evet, kahvaltıda kakaolu süt ya da meyveli yoğurt yer. Sade süt, peynir sevmiyor. Annesi de öyle. Bazen de ekmek üstüne yağ.

Öğlen, işte ne yerse. Tavukü köfte. Bizle beraber oturur. Akşam da bizle beraber yer. 20 kilo.

Burada hazır paketli gıdalar tüketmek zararlı diyenler, yeğenim ve yengemin ev yemeklerini beğenmeyip dışarıdan yemek istediğini bilmiyor. Sineklerin olduğu ortamda yapılan köfte daha sağlıklı muhtemelen.

Siz niye bir aradasiniz? Birlikte Mi yasiyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back