• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kajun baharatın içinde neler var bilmiyorum belki önermem de doğru olmaz içerik bilmediğimden ama sanırım en yakışan oymuş.
Arkadaşlarım çok sever illa patateslerine yemek yanı garnitürlerine dökerler, sevmedikleri lezzeti bastırıp lezzetli hale getirsin diye, ben sevmem ondan pek bilgim yok, ona bir bakın isterseniz.
Aa evet aslında oğlum hiç denemedi ama kendim denedim ,güzel oluyor gerçekten, bir araştırayım uygunsa alayım. Valla bir sürü tavsiye verdiniz teşekkür ederim ☺️

Uyumuyor ne yazık ki. Sürekli dondurma yemiyor, abur cubur da. Dediğim gibi dondurma çekmiş canı. Ağıza sokulmuş kaşıkları ağzına sokmak istedi. Konu sadece dondurma değil aslında. Geçen de kovaya su doldurup oynamak istedi, yarısına kadar izin verdi. Bir damla daha koymak istedi, annesi izin vermedi. Göz yaşlarını akıtıp kovaya koyuyordu.

Kova derken küçük oyun kovası yarısına kadar su vardı, balkondaydı. Ev içinde değildi.
Yeğenim dediniz sanırım abinizin çocuğundan bahsediyorsunuz ve anladığım kadarıyla bir süreliğine sizde yatılı misafirler.
Bilip bilmeden konuşmak istemem lakin belki yeğeninize evde de aynı disiplinle yaklaşılıyordur, misafirliğe geldiğinde huyu değişmesin diye evdeki kuralları uygulamaya devam ediyordur annesi.

Mesela ben asla ağıza sokulmuş çatal, kaşık vs şeyleri çocuğumda ağzına soksun istemezdim o yüzden bizde böyle şeyler yasaktı.
Hazır dondurmaları sağlıklı bulmadığım için bir kaşık bile olsa yemesine izin vermiyordum, yoğurdundan dondurmasına her şeyini kendim yapıyorum çünkü, ki büyüdü 27 yaşına geldi hala çocukluğunda edindiği sağlıklı beslenme disiplinini uyguluyor zira ağaç yaşken eğilir.

Hazır gıdacıları hep anıyorum bir gün cidden başım derde girecek kendileriyle ama lütfen abur cubur adı altında satılan şeylerin içeriğine bakın, hepsi en başta obezite yapıyor, yarattıkları diğer sağlık sorunlarına değinmeyeceğim bile, maalesef Türkiye’de diyabet ve obezite sorunu yaşayan çocuk yüzdesi arttı.

Anneler çocuklarının huyunu bilirler, sizin için balkonda içi su dolu bir oyun kovasıyla oynamasında sakınca yoktur ama çocuklar evdeki kuralları aşmaya başladığında daha fazlasını ister, önce bir kova dolusu suyla balkonda oynar, sonra o su dolu kova salona taşınmaya başlar, kadın belki hem çocuğu kuralları aşmasın hem de misafir olduğu evde sıkıntı yaşamasın diye çocuğunu reddediyordur.

Garipsiyor olabilirsiniz lakin ben şahsen evde bir dikkat ediliyorsa misafir olarak gittiğiniz yerde on dikkat edilmesinden yanayım, misafir olduğu yer ister babaanne, anneanne evi olsun, ister teyze, hala, dayı amca evi olsun, hem çocuğun huyu değişmesin hem de gittiğin yere sıkıntı yaşatma diye dikkat edilmesi gerekir.

Normal sartlarda o saate kadar cocugum uyumus olur. Hadi uyumadi a) aksam yemegini yemedigi icin acim diyorsa kesinlikle abur cubur tatli vs vermem max 1 dilim krem peynirli ekmek yada 1 meyve olmadi biraz findik ceviz veririm ac uyumasin diye b) aksam yemegini guzelce yemisse abur cubur hakki kazanmistir o durumda 1 top dondurma/ 2-3 kare cikolata yiyebilir.

Yeğenimin yemeklerini babası yapıyor. Yeğenim bizim yaptığımızı sevmiyor baharat nedeniyle tadı farklı geliyor.

Bu saatte yemek yesin demedim ama bir dilim ekmek dışında başka bir seçenek de vardır belki. Bir dilim ekmek vermesine bile sevindim gerçi.
Baharatsız yemek yapmayı akıl etmek çok mu zor sizin için?
Ya nolur etmeyin eylemeyin kendinizi bu kadar komik duruma düşürüp rezil etmeyin
Derdiniz kabak gibi ortada bizler de aptal değiliz, yeğeninizi bahane edip yengenize çamur atmaya çalışıyorsunuz, niye bu kadar kıskandınız kadını bilemiyorum ama buradan çok çirkin duruyorsunuz
Evde yemekleri yapan ama beğenilmeyip dışarıdan yemek söylenen çocuğunun yemeklerini de kendi yapan abiniz annesi çocuğa ekmek verirken nerdeydi? Yüklemeye çalıştığınız gibi bir durum olsaydı bu mükemmel erkek tembel evde yemek bile yapmayan çocuğunu açbilaç bırakıp kuru ekmeğe muhtaç eden kadına müdahale ederdi herhalde değil mi?

Bekarsanız size de evde yemekleri yapan çocuğun yemeğinide yapacak bir koca diliyorum, anca sakinleşirsiniz

Umarım görümcenden kurtulursun, kafayı görümce olmama takmışsın. Ne onun evine gittiğimizde bize yemek yapar, ne de bizim eve geldiğinde kendi tabağını kaldırır. Biz yaparız kendimize yemek, bize geldiğinde de asla kaldırmayız yerinden. İnşallah allah sana da böyle görümce nasip eder.

Uyumuyor ne yazık ki. Sürekli dondurma yemiyor, abur cubur da. Dediğim gibi dondurma çekmiş canı. Ağıza sokulmuş kaşıkları ağzına sokmak istedi. Konu sadece dondurma değil aslında. Geçen de kovaya su doldurup oynamak istedi, yarısına kadar izin verdi. Bir damla daha koymak istedi, annesi izin vermedi. Göz yaşlarını akıtıp kovaya koyuyordu.

Kova derken küçük oyun kovası yarısına kadar su vardı, balkondaydı. Ev içinde değildi.

Annesine karıştığımı nerede yazdım? Çocukları olan annelere soruyorum sizin rutininiz nasıl diye.
Gözyaşlarını akıtıp kovaya koyuyordu öyle mi
Nefret ediyorum sizin gibi insanlardan, bu kadar teatral cümleler kurup acıtasyon yapınca gerçekçi mi olduğunuzu sanıyorsunuz?
Ah sizin gibi görümce bana denk gelecekti ne eğlenirdim be

Ben konu sahibine hak verdim. Derdi sağlıklı beslemek olsa çocuk acıkınca Bi dilim ekmek yerine sağlıklı Bi yiyecek verirdi. Ekmek ne ya çocuğa acıkınca kuru ekmek mi verilir. Ayrıca sürekli dışardan yemez çocuğuna ev yemeği pişirirdi. Dondurma aburcubur belli Bi yaşa kadar hiç vermedim, şimdi yiyor çok meraklı olmasa da, keşke hiç yemese. Ama beş buçuk yaşında çocuk da çok küçük değil, eğer istemeden görüp canı çektiyse çok abartmamak kaydıyla yemesine izin vermeliydi. Ya da görmemesini sağlamalı. Can bu yani kaç yaşındayım yine de görünce çekiyor birşeyler.

Ya nolur etmeyin eylemeyin kendinizi bu kadar komik duruma düşürüp rezil etmeyin
Derdiniz kabak gibi ortada bizler de aptal değiliz, yeğeninizi bahane edip yengenize çamur atmaya çalışıyorsunuz, niye bu kadar kıskandınız kadını bilemiyorum ama buradan çok çirkin duruyorsunuz
Evde yemekleri yapan ama beğenilmeyip dışarıdan yemek söylenen çocuğunun yemeklerini de kendi yapan abiniz annesi çocuğa ekmek verirken nerdeydi? Yüklemeye çalıştığınız gibi bir durum olsaydı bu mükemmel erkek tembel evde yemek bile yapmayan çocuğunu açbilaç bırakıp kuru ekmeğe muhtaç eden kadına müdahale ederdi herhalde değil mi?

Bekarsanız size de evde yemekleri yapan çocuğun yemeğinide yapacak bir koca diliyorum, anca sakinleşirsiniz
Ayy yine konuda yapılan yoruma atladı denecek ama dayanamıyorum cidden. Sizin bu herkesi korkunç bir cadı gibi gösterme çabanız ve bunu dobralık adı altında yapıyor oluşunuz öyle komik ki. Her konuda “ay bu asla kabul edilebilemez” dediğiniz şeyleri farklı konularda başkasını ezmeye çabalarken yapıyorsunuz, inşallah toparlarsınız hayatınızda ne sorun varsa. :(

Ayy yine konuda yapılan yoruma atladı denecek ama dayanamıyorum cidden. Sizin bu herkesi korkunç bir cadı gibi gösterme çabanız ve bunu dobralık adı altında yapıyor oluşunuz öyle komik ki. Her konuda “ay bu asla kabul edilebilemez” dediğiniz şeyleri farklı konularda başkasını ezmeye çabalarken yapıyorsunuz, inşallah toparlarsınız hayatınızda ne sorun varsa. :KK43:
Hey Allah ım sen sabır ver
Nerenizden uydurdunuz hayatımda bir sorun olduğunu? Neye dayanarak kendinizi küçük düşürme pahasına hiç tanımadığınız birinin hiç bilmediğiniz hayatı hakkında hem de size fikriniz sorulmamışken atıp tutuyorsunuz? Uzun zamandır gelip giderim bu siteye yazarım kime hayatım hakkında şöyle sorunlarım var ve toparlayamıyorum demişim? Açtığım iki konu var ikisi de hastalık sebebiyle yakınlarıma dua rica ettim
Neden fikrini net söyleyen pışpışlamayan bir insan gördüğünüzde hayatında sorun olduğunu düşünüyorsunuz? Sorun varsa çözüm de vardır, ölümden başka birşeyi çok takan yada herhangi bir sorunu çözemeyen bir insan hiç olmadım. Size hayal gibi geliyor olabilir ama hayatı tıkır tıkır huzurla mutlulukla yaşayan insanlar var
Ki sorunlarım da olabilirdi, bunun bir başkasına yaptığım yorumla hayata olaylara bakışımla hiç ilgisi yok
Ve evet malesef size fikrinizi sormadığım halde hiç üstünüze vazife olmadığı halde arsızca atladınız, olsun kusursuz insan yok bu da sizin kusurlarınızdan biri herhalde
Korkunç bir cadı olan çoooook insan var, dobra çok insan var, kendini duracağı yeri bilen insanlar da var
Ben insanları ezmem ezeni de sevmem de sizi nerede ezdiğimi düşünüp kompleks yapıp beni mercek altına aldınız çok merak ettim. Yani ne oldu size ne dedim de zorunuza gidip kime ne yazmışım diye takip etmeye başladınız? Bu pek sağlıklı değil farkında mısınız, çakma magazinciler gibi canlandınız gözümde….daha faydalı birşeye odaklanmanızı tavsiye ederim bana sataşarak herhangi birşey elde edemezsiniz, hadi iyi eğlenceler

Hey Allah ım sen sabır ver
Nerenizden uydurdunuz hayatımda bir sorun olduğunu? Neye dayanarak kendinizi küçük düşürme pahasına hiç tanımadığınız birinin hiç bilmediğiniz hayatı hakkında hem de size fikriniz sorulmamışken atıp tutuyorsunuz? Uzun zamandır gelip giderim bu siteye yazarım kime hayatım hakkında şöyle sorunlarım var ve toparlayamıyorum demişim? Açtığım iki konu var ikisi de hastalık sebebiyle yakınlarıma dua rica ettim
Neden fikrini net söyleyen pışpışlamayan bir insan gördüğünüzde hayatında sorun olduğunu düşünüyorsunuz? Sorun varsa çözüm de vardır, ölümden başka birşeyi çok takan yada herhangi bir sorunu çözemeyen bir insan hiç olmadım. Size hayal gibi geliyor olabilir ama hayatı tıkır tıkır huzurla mutlulukla yaşayan insanlar var
Ki sorunlarım da olabilirdi, bunun bir başkasına yaptığım yorumla hayata olaylara bakışımla hiç ilgisi yok
Ve evet malesef size fikrinizi sormadığım halde hiç üstünüze vazife olmadığı halde arsızca atladınız, olsun kusursuz insan yok bu da sizin kusurlarınızdan biri herhalde
Korkunç bir cadı olan çoooook insan var, dobra çok insan var, kendini duracağı yeri bilen insanlar da var
Ben insanları ezmem ezeni de sevmem de sizi nerede ezdiğimi düşünüp kompleks yapıp beni mercek altına aldınız çok merak ettim. Yani ne oldu size ne dedim de zorunuza gidip kime ne yazmışım diye takip etmeye başladınız? Bu pek sağlıklı değil farkında mısınız, çakma magazinciler gibi canlandınız gözümde….daha faydalı birşeye odaklanmanızı tavsiye ederim bana sataşarak herhangi birşey elde edemezsiniz, hadi iyi eğlenceler
Konularınıza hiç bakmadım, geçmiş olsun öncelikle. Allah acil şifalar versin.
Mercek altına almak gibi bir durum değil aslında. Hemen her konuda insanlara karşı inanılmaz sert bir üslupla saldırıyorsunuz, mesela şöyle bir konuda bile “sizin gibilerden nefret ediyorum” diyebiliyorsunuz, bu tarz yorumlarınıza hemen her konuda denk geliyorum ilgi çekmemesi mümkün değil. Hayatınızda sorun olmaması sizi tanımıyor da olsam beni sevindirir, hastalık gibi dertleri olan bir insanın başka sorunları olmamasına ancak mutlu olurum. Hep de böyle devam etmesini dilerim. Ama bence yorum yaparken bir tık sakinlikle yapın, ciddiye alırsınız almazsınız bilmem ama hem siz hem de konu sahipleri için kötü görünüyor bana göre.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.

gece belli bir saatten sonra bende birşey vermek istemem midesini rahat tutacak yoğurt gibi birşey veririm.. abur cubura zaten karşıyım ve mümkün olduğunca çocuğumu uzak tutmaya çalışıyorum.. limiti vardır oğlum 8 yaşında ve oda öğrendi artık..

Konularınıza hiç bakmadım, geçmiş olsun öncelikle. Allah acil şifalar versin.
Mercek altına almak gibi bir durum değil aslında. Hemen her konuda insanlara karşı inanılmaz sert bir üslupla saldırıyorsunuz, mesela şöyle bir konuda bile “sizin gibilerden nefret ediyorum” diyebiliyorsunuz, bu tarz yorumlarınıza hemen her konuda denk geliyorum ilgi çekmemesi mümkün değil. Hayatınızda sorun olmaması sizi tanımıyor da olsam beni sevindirir, hastalık gibi dertleri olan bir insanın başka sorunları olmamasına ancak mutlu olurum. Hep de böyle devam etmesini dilerim. Ama bence yorum yaparken bir tık sakinlikle yapın, ciddiye alırsınız almazsınız bilmem ama hem siz hem de konu sahipleri için kötü görünüyor bana göre.
Haklısınız size göre…..malesef ben ay şimdi birşey diyecem ama insanlar hakkımda ne düşünür diye kafa yoran biri değilim, bazı kafa yapılarından nefret ediyorum ve bundan da gayet memnunum, benim onların düşünce tarzından nefret etmem onlara birşey katmıyor yada eksiltmiyor bu kadar büyütülecek birşey değil. Benim hakkımda düşünülenler hiç umrumda değil, benim haklarında düşündüklerim de böyle bir ortamda kimsenin umrunda değil
Saldırmak hayvanlara mahsus ben hayvan olmadığım için saldırma huyum yok
Sert olmamsa mizacım, bana göre sert değil netim eğip bükmekten lafı dolandırmaktan hoşlanmam “ayyyyy canııııım” ise hiç tarzım değildir, hoşlanmıyorsanız ki bu çok normal görmezden gelin beni olsun bitsin
Ayrıca hayır dualarınız dilekleriniz için canı gönülden teşekkür ederim, Allah razı olsun, Rabbim sizi hastalıkla imtihan etmesin

Haklısınız size göre…..malesef ben ay şimdi birşey diyecem ama insanlar hakkımda ne düşünür diye kafa yoran biri değilim, bazı kafa yapılarından nefret ediyorum ve bundan da gayet memnunum, benim onların düşünce tarzından nefret etmem onlara birşey katmıyor yada eksiltmiyor bu kadar büyütülecek birşey değil. Benim hakkımda düşünülenler hiç umrumda değil, benim haklarında düşündüklerim de böyle bir ortamda kimsenin umrunda değil
Saldırmak hayvanlara mahsus ben hayvan olmadığım için saldırma huyum yok
Sert olmamsa mizacım, bana göre sert değil netim eğip bükmekten lafı dolandırmaktan hoşlanmam “ayyyyy canııııım” ise hiç tarzım değildir, hoşlanmıyorsanız ki bu çok normal görmezden gelin beni olsun bitsin
Ayrıca hayır dualarınız dilekleriniz için canı gönülden teşekkür ederim, Allah razı olsun, Rabbim sizi hastalıkla imtihan etmesin
Estağfurullah hayvan olduğunuzu ima etmemiştim. Ben başkaları hakkımızda ne düşünürden ziyade karşıdaki insanı düşünme taraftarıyım. Dediğiniz gibi mizaç bu, sizin yaklaşımınız da böyle demek ki. Duanız için ben de teşekkür ederim, böyle bir vesileyle zor günlerinizi hatırlatmak istemezdim.. kusura bakmayın. Selamlar 🤚🏻

Estağfurullah hayvan olduğunuzu ima etmemiştim. Ben başkaları hakkımızda ne düşünürden ziyade karşıdaki insanı düşünme taraftarıyım. Dediğiniz gibi mizaç bu, sizin yaklaşımınız da böyle demek ki. Duanız için ben de teşekkür ederim, böyle bir vesileyle zor günlerinizi hatırlatmak istemezdim.. kusura bakmayın. Selamlar 🤚🏻
Lütfen kendinizi kötü hissetmeyin, bazı insanlar için ağrılar acılar engeller hastalıklar ölümler hayatlarının rutini oluyor
Böyle insanlarda çoğunlukla sert duygusuz gibi görünüyor başkalarına
Aslında hayat tokat attıkça küçük fiskeleri önemsememeye başlıyorlar, hayattan okkalı bir tokat yemeyenler onları empatiden uzak sanıyorlar
Neyse çok uzattım, biraz tanıştık sanki, memnun oldum

Benim oğlum ve yakın çevremizdeki çocuklar gece 10da uyumuş oluyor o yüzden acıkma ihtimalleri yok. Hadi diyelim geç saatte uyumadı,yemek saati de değil ve o saatte acıktıysa meyve veririm veya tost yaparım. Bomboş ekmek olmaz elbette o yanlış. Ama çocuğun yemesini istemediğim bir şeyi onun gözünün önünde yemem/başkaları da yiyorsa çocuğu o ortamdan uzaklaştırırım.

Konu tatlıya bağlanmış mesajımı düzelttim.

Son düzenleme:
Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktımqqwwww dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
Açıkçası 10dan sonra bende birşey vermiyorum çocuğuma genelde uykuda oluyor amaolurda uyumamış olursa bir önceki öğününu yemeliydin diyorum meyve veya salatalık veriyorum düzeni bilsin yemek zamanı yemek yenmesi gerektiğini anlaşın o zaman yemedim istediğim zaman yerim diye öğrenmesin peşinden yemek yemeğe asla dolaşmam sofrada biter kalkarız belki çocukta yemekle ilgili sofra kültürü ile alakalı öğretmek istediği birşey vardır bilemeyiz keşke annesine sorsaydınız nedenini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back