- 30 Mart 2009
- 14.470
- 1
- 64.947
- 1.123
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Ben de boyle diyordum, 2. Si surekli bir seyler yemek isteyene kadar. İnanin surekli yemek isteyen cocuk daha da zorBazen dilimin ucuna geliyor sizin cocuklariniz da size benzesin demek ama yine de kiyamiyorum. Gercekten yemeyen, yemek secen cocuk cok cok zor.
Sebze yoktu, 6 yaş oğlum birkaç aydır bezelye yedi.Benim kuzenimde hiç birşey yemezdi kac kere dr a gittik su içiyor meyve sebze yiyorsa çok takılmayın demişsi hala tavuk et yemez sağlıklıda bu kadar da uğrasmak doğrumu bilemedim ya senze meyve belli şeyler yemiyor mu sanmiyorumki kimse açliktan ölsün
Kendi evinde de bizim evde de yemekleri abim yapıyor. Bahsettiğiniz şeyleri seviyor, yani babası dışında biri yemek yapınca sevmiyor belki. Yesin de, kim istiyorsa o yapar.Evde sizin yemeklerinizi beğenmeyip sürekli abinizin yapmasını beklemesi de bir garip. Çocuğun yiyeceği şey genelde makarna pilav patates yanına yiyorsa sebze yemiyorsa tavuk/köfte. Bir de yoğurt/cacık/salata gibi şeyler. Pilav makarna ve patatesi yoğurdu nasıl farklı yapıyorsunuz ki? Çocuk bunları yiyorsa yanına da tavuk köfte yiyorsa doyar.
Sormam dediğim gibi. Karışmıyorum da. 2 gündür dondurma yemedi. İzin verseydi zaten öyle bir top vermeyecektik, bir çay kaşığı falan verecekti dedesi.Üç çocuğum var biri hiç açıkmaz biri sürekli açbiride verirsen yer, vermezsen aramaz. Her çocuk farklıdır. Her anne çocuğu en iyi bilendir. Kardeşim gelirken abur cubur alayım mı dedi alma yemesinler dedim. Gayette iyi yaptim, canım ben.
Herkes bir şey yerken çocuğa vermemek doğru mi bilmiyorum. ben yapamam. O yüzden almamayı tercih ediyorum. Ama belki çocuk o gün dondurma yedi ondan vermedi.
Aranız iyiyse nedeni sorun, değilse karışmayın.
Benimki de oyle. Hamburgere pizzaya alissa keske diyorum. Ama cocuk kofte bile yemiyor :S Uzun sure cikolata, seker vermedim. Sonra baktim cocuk zaten secici, onu yemem bunu yemem. Kendi elimde cikolataya alistirdim.Kendimi gördüm, yemeyen çocukla hayat bir başka derbeder.
Gerçekten bunu yaşayan bilir, bazen Allah canımı alıyor ya diyorum, 3 kaşık çorba içsin diye tükürük bezimin son damlasına kadar kullanıp aralıksız konuşuyorum, kızıyorum, ediyorum, aç kalacaksın, büyümeyeceksin hasta olacaksınlar vs vs.
Aç yaşayabilen çocukla sınanmak çok fena yahu.
Ben kendi elimle çocukları mc menüye alıştırdım çünkü hayatlarında hamburger pizza tavuk et vb dışarda yenecek hiçbir şey olmadığı için, bari mc alışsın şehirlerarası yolculukta kursağına iki lokma girsin, ayranı faydadır dedim
Bu hale getirdiler beni.
4 yasina kadar hic vermedim dondurulmuş visne veriyordum, ne olduğunu bilmedigi icin istemiyordu. Bagisikligi zayıftı hasta olur diye korkuyordum cunku cok hasta oluyordu. Bizde yasaklik bir durum yok. Suanda aliyorum dondurma, gördüğünde hic istemedi ben aldım seviyor diye. Sizdeki durum malesef kotu Allah yardımcınız olsun.dışarda başkasında görünce zorlanmıyor mu o zaman çocuğunuz ...
kızımın ömür boyunca yememesi gereken şeyler listesi var okula gidecek dışarda arkadaşlarıyla olacak cafeye gidecek karşısındakiler yiyecek ... buna alışması gereken durumlar olabilir ,genel olarak mı dondurma yasak yoksa sağlıklı alternatifini yiyebiliyor mu ?
teşekkür ederim4 yasina kadar hic vermedim dondurulmuş visne veriyordum, ne olduğunu bilmedigi icin istemiyordu. Bagisikligi zayıftı hasta olur diye korkuyordum cunku cok hasta oluyordu. Bizde yasaklik bir durum yok. Suanda aliyorum dondurma, gördüğünde hic istemedi ben aldım seviyor diye. Sizdeki durum malesef kotu Allah yardımcınız olsun.
Benim burada konum olması lazım, şurup da içiremezdim anında kusardı, nutellayı dolvenlediğimi biliyorum ki o sayede çikolataya alıştıBenimki de oyle. Hamburgere pizzaya alissa keske diyorum. Ama cocuk kofte bile yemiyor :S Uzun sure cikolata, seker vermedim. Sonra baktim cocuk zaten secici, onu yemem bunu yemem. Kendi elimde cikolataya alistirdim.yemeyen cocuk insana neler yaptirir cok iyi bilirim.
Ben de sabrediyorum, bir gun yer diyorlar ama sonra yeterli beslenemezse soyle olur, iyi yemezse boyle gelisemez diye yorumlar okudukca kendimi cok kotu hissediyorum. Haftaya bir haftaligina sehir disindayiz. Ben is icin gidecegim. Esim ilgilenecek. Disarida ne yedirecek simdiden kara kara dusunuyorum. Her ogun beyfendinin yiyebilecegi sey bulamayacak. Keske yese kofte, kebap, pogaca, borek. Ama yok.Benim burada konum olması lazım, şurup da içiremezdim anında kusardı, nutellayı dolvenlediğimi biliyorum ki o sayede çikolataya alıştı
Ayhh zor çok zor, yemeyip kestirip atan çocuk olsa umrumda inanın olmayacak.
Sürekli bir açım bana şunu ver, şunu yap, bunu yap, eee açsın madem yemek ye, yoook olur mu, çikolata dondurma yiyeyim, meyve yiyeyim, ekmek yiyeyim, oldu paşam!
Hep derim 15 yaşına geleceksiniz ‘anneeee biz çok açız diye eve gireceksiniz ergenlikte, ben de size tencere dolabını göstereceğim, kalk yap ye’ diye, intikam günlerimi bekliyorum sabırla
Zaten ergenliğe girince ne bulursa yiyecekler sende iyice sinir olacaksın madem yiyecektiniz ben niye kanser oldum diyeBenim burada konum olması lazım, şurup da içiremezdim anında kusardı, nutellayı dolvenlediğimi biliyorum ki o sayede çikolataya alıştı
Ayhh zor çok zor, yemeyip kestirip atan çocuk olsa umrumda inanın olmayacak.
Sürekli bir açım bana şunu ver, şunu yap, bunu yap, eee açsın madem yemek ye, yoook olur mu, çikolata dondurma yiyeyim, meyve yiyeyim, ekmek yiyeyim, oldu paşam!
Hep derim 15 yaşına geleceksiniz ‘anneeee biz çok açız diye eve gireceksiniz ergenlikte, ben de size tencere dolabını göstereceğim, kalk yap ye’ diye, intikam günlerimi bekliyorum sabırla
Oğlum 5,5 yaşında. Tam olarak yedileri de yemedikleri de sizinkiyle aynı. Bizimki bezelye de yemiyor. Yaprak sarması sever bir tek sebzeden sayılırsa, o da dünyanın en zor yemeği ama sırf yesin diye ayda iki kere faln yapıyorum. Allah sağlıkla sınamasın ama böylesi de çok zor gerçekten. Hayattan bezdiriyor insanı.Sebze yoktu, 6 yaş oğlum birkaç aydır bezelye yedi.
Hayatındaki sebze bezelye, havuç ve salatalık.
Ne kadar sıklıkla yiyebilirler bunu, ayda iki kere.
Diğer küçük olan sadece yeşil fasulye ve yine havuç salatalık.
Bicibim domates yok, herhangi bir yeşil yapraklı çiğ ya da pişmiş yemek yok, baklagil yok, peynir yok, zeytin yok, dolma yok, poğaça yok, kebap yok, salata yok oğlu yok.
Yumurta, süt, benim yaptığım karbonatlı köfte, pilav makarna ve biri şehriye öbürü sebzesiz sütlü mercimek çorbası.
Aha bu, başka da yok.
E olmuyor işte, 5 senedir aynı günü yaşıyormuş gibiyim, ben bile artık yemek istemiyorum 2 senedir falan geceleri kahvaltıyla yaşıyorum, e bıktım.
Dışarı zaten en sinir olduğum şey, hep açlar mc menü yoksa.Ben de sabrediyorum, bir gun yer diyorlar ama sonra yeterli beslenemezse soyle olur, iyi yemezse boyle gelisemez diye yorumlar okudukca kendimi cok kotu hissediyorum. Haftaya bir haftaligina sehir disindayiz. Ben is icin gidecegim. Esim ilgilenecek. Disarida ne yedirecek simdiden kara kara dusunuyorum. Her ogun beyfendinin yiyebilecegi sey bulamayacak. Keske yese kofte, kebap, pogaca, borek. Ama yok.
Her öğün cümlem ‘kanser olucam ben’Zaten ergenliğe girince ne bulursa yiyecekler sende iyice sinir olacaksın madem yiyecektiniz ben niye kanser oldum diye
Çocukların değil ama annelerin ruh sağlığı her gün 2 3 kere sınanıyor, bilirim.Oğlum 5,5 yaşında. Tam olarak yedileri de yemedikleri de sizinkiyle aynı. Bizimki bezelye de yemiyor. Yaprak sarması sever bir tek sebzeden sayılırsa, o da dünyanın en zor yemeği ama sırf yesin diye ayda iki kere faln yapıyorum. Allah sağlıkla sınamasın ama böylesi de çok zor gerçekten. Hayattan bezdiriyor insanı.
Canim bi oneri mercimek çorbasının icinde sebzeler farkedilmiyor, ben bir dönem vitaminini alsin diye icine atıp rondodan geçiriyordum aklina ne gelirse, bunu yapan cok anne var. Bende bi yerde okumuştum. Barbunya bile atıyordum. En fazla 3 sebze koy icine denersenSebze yoktu, 6 yaş oğlum birkaç aydır bezelye yedi.
Hayatındaki sebze bezelye, havuç ve salatalık.
Ne kadar sıklıkla yiyebilirler bunu, ayda iki kere.
Diğer küçük olan sadece yeşil fasulye ve yine havuç salatalık.
Bicibim domates yok, herhangi bir yeşil yapraklı çiğ ya da pişmiş yemek yok, baklagil yok, peynir yok, zeytin yok, dolma yok, poğaça yok, kebap yok, salata yok oğlu yok.
Yumurta, süt, benim yaptığım karbonatlı köfte, pilav makarna ve biri şehriye öbürü sebzesiz sütlü mercimek çorbası.
Aha bu, başka da yok.
E olmuyor işte, 5 senedir aynı günü yaşıyormuş gibiyim, ben bile artık yemek istemiyorum 2 senedir falan geceleri kahvaltıyla yaşıyorum, e bıktım.
Denedim, hepsini denedim.Canim bi oneri mercimek çorbasının icinde sebzeler farkedilmiyor, ben bir dönem vitaminini alsin diye icine atıp rondodan geçiriyordum aklina ne gelirse, bunu yapan cok anne var. Bende bi yerde okumuştum. Barbunya bile atıyordum. En fazla 3 sebze koy icine denersen
Yemeyen çocuk anneleri toplaşmış içim bir huzur doldu. Benimki 4 yaşında iken, kreşte ramazan ayında oruç ne diye sormuş öğretmenine. O da basitçe aç kaldığımızda açlığın ne kadar zor birşey olduğunu anlıyoruz aç insanlara yardım etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlıyoruz. İyi biri olmaya çabalıyoruz demiş. Benimki de dünyadaki en iyi insan benim valla ben hiç yemek yemem böyle yarı aç yarı tok yaşıyorum demiş:) Gülüp geçiyorum artık.Çocukların değil ama annelerin ruh sağlığı her gün 2 3 kere sınanıyor, bilirim.
Ben de bezelyeyi o karbonatlı köfteleri yuvarlayıp una bulayıp sulu köfte haline getirip yaparsam yeniyor, köftesiz asla.
Güya kolay yemek ama 1 saat minicik yuvarlama, yeter ki yesin
Allah hepimizin yardımcısı olsun, ben ki yemek için 2000 km yol giderim, yemekten bıktım kendim soğudum artık.
Evet, kahvaltıda kakaolu süt ya da meyveli yoğurt yer. Sade süt, peynir sevmiyor. Annesi de öyle. Bazen de ekmek üstüne yağ.
Öğlen, işte ne yerse. Tavukü köfte. Bizle beraber oturur. Akşam da bizle beraber yer. 20 kilo.
Burada hazır paketli gıdalar tüketmek zararlı diyenler, yeğenim ve yengemin ev yemeklerini beğenmeyip dışarıdan yemek istediğini bilmiyor. Sineklerin olduğu ortamda yapılan köfte daha sağlıklı muhtemelen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?