• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer ciddi sağlık sorunu yoksa bence hiçbir çocuk açlıkla terbiye edilmez.
Yemek yapmaya üşenen, dışarıdan yemek söyleyen bir annenin çocuğunu çok da düşüneceğini zannetmiyorum. Buradaki arkadaşlar herkesin mükemmel anne olduğundan yola çıkarak yorum yapmış ama bazı anneler çocuklarına eziyet etmeyi seviyor maalesef.
O yüzden imkanınız varsa çocuğu ve annesini bir süre izleyin. Çocuk sadece naz mı yapıyor yoksa anne bilerek aç mı bırakıyor bunu fark ederseniz. Duruma göre aksiyon alırsınız.

Arkadaşlar anlıyorum hayatımıza karışan akrabalardan hoşlanmıyoruz da her anne sizin gibi değil. Bir anne görünce hemen sahiplenmeyin gerçekten ilgisiz olanlar var.

Buradan bakınca konu sahibinin sorusuna cevap vermek yerine kendi dertlerimizi ona yansıtıp dinlemeden hedef alıyormuşuz gibi görünüyor.

Doktorlara sorsak ekmekten atıştırmalık olur mu, olmaz. Sonuçta dondurma ile ekmeğin şeker yükseltme potansiyelleri aynı.

Çocuklar dondurma yemesin diyoruz ancak dürüst olalım yetişkinler olarak bizler bol bol yiyoruz, bizim önümüzde öyle yense canımız çeker. Akşam yemeği ile birlikte bir lokma verilebilir.

Burada sayfalarca tartıştık ancak muhtemelen dondurma servisi yapılırken çocuğu katmayı unuttular, dondurma kalmayınca da oyalansın diye ekmek tutuşturdular. Bu konunun bu kadar sayfa tartışıldığını görse anne ne diyecek merak ediyorum. 😅

Ailenin kendi içindeki kuralları bilemiyoruz. Konu sahibi gibi ilgili akrabalar önemli, zira çocuğun anne babadan eziyet gördüğü durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyorlar.

Tamam, yemek yemiyor diye hemen abur cubur versin annesi :işsiz: yahu size ne annesi ne yapıyorsa yapsın. Çok düşünüyorsanız dondurmayı çocuğun yanında yemeseydiniz.
Sizden çok düşündüğümden yanında yemedim, hatta ben hiç yemedim. Yiyenler başka odadaydı. Zahmet edip okumadan yorum yapmışsınız.

Arkadaşlar anlıyorum hayatımıza karışan akrabalardan hoşlanmıyoruz da her anne sizin gibi değil. Bir anne görünce hemen sahiplenmeyin gerçekten ilgisiz olanlar var.

Buradan bakınca konu sahibinin sorusuna cevap vermek yerine kendi dertlerimizi ona yansıtıp dinlemeden hedef alıyormuşuz gibi görünüyor.

Doktorlara sorsak ekmekten atıştırmalık olur mu, olmaz. Sonuçta dondurma ile ekmeğin şeker yükseltme potansiyelleri aynı.

Çocuklar dondurma yemesin diyoruz ancak dürüst olalım yetişkinler olarak bizler bol bol yiyoruz, bizim önümüzde öyle yense canımız çeker. Akşam yemeği ile birlikte bir lokma verilebilir.

Burada sayfalarca tartıştık ancak muhtemelen dondurma servisi yapılırken çocuğu katmayı unuttular, dondurma kalmayınca da oyalansın diye ekmek tutuşturdular. Bu konunun bu kadar sayfa tartışıldığını görse anne ne diyecek merak ediyorum. 😅

Ailenin kendi içindeki kuralları bilemiyoruz. Konu sahibi gibi ilgili akrabalar önemli, zira çocuğun anne babadan eziyet gördüğü durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyorlar.
Aynen öyle görümcesiyle sorunu olanlar resmen koşarak gelmiş, okumadan yorum yapıyor. Yengeme karışmadım, gdip akıl da vermedim, vermem de. Dondurma zaten herkese verilmedi. DOndurma sadece bir örnekti. Çocuk ağlayarak kovaya göz yaşından su doldurmaya çalışıyor. Bir damla daha su koysa ne olurdu mesela? Ağlatmaya değer mi?

Herkes işine gelen yerleri cımbızlayıp, ay sen ne karışıyorsun diyor. Karışmayıp uzaktan izliyorum ben.

Gözyaşlarını akıtıp kovaya koyuyordu öyle mi
Nefret ediyorum sizin gibi insanlardan, bu kadar teatral cümleler kurup acıtasyon yapınca gerçekçi mi olduğunuzu sanıyorsunuz?
Ah sizin gibi görümce bana denk gelecekti ne eğlenirdim be
Video mu çekseydim sizin için?

Baharatsız yemek yapmayı akıl etmek çok mu zor sizin için?
Ya nolur etmeyin eylemeyin kendinizi bu kadar komik duruma düşürüp rezil etmeyin
Derdiniz kabak gibi ortada bizler de aptal değiliz, yeğeninizi bahane edip yengenize çamur atmaya çalışıyorsunuz, niye bu kadar kıskandınız kadını bilemiyorum ama buradan çok çirkin duruyorsunuz
Evde yemekleri yapan ama beğenilmeyip dışarıdan yemek söylenen çocuğunun yemeklerini de kendi yapan abiniz annesi çocuğa ekmek verirken nerdeydi? Yüklemeye çalıştığınız gibi bir durum olsaydı bu mükemmel erkek tembel evde yemek bile yapmayan çocuğunu açbilaç bırakıp kuru ekmeğe muhtaç eden kadına müdahale ederdi herhalde değil mi?

Bekarsanız size de evde yemekleri yapan çocuğun yemeğinide yapacak bir koca diliyorum, anca sakinleşirsiniz
Çok şükür sizin gibi birinin aklına muhtaç olmayacak kadar düşünebiliyoruz ama çocuk ve annesi yemiyor.
Sormayın çok kıskandım!! O kıskançlıkla buraya konu açtım.

''Evde yemekleri yapan ama beğenilmeyip dışarıdan yemek söylenen çocuğunun yemeklerini de kendi yapan abiniz annesi çocuğa ekmek verirken nerdeydi?'' Aynı salondaydı. Annesine müdahale etmez, demek ki sizin ailede erkek gelip karışıyor, o karışmaz. Anne ne derse o.

Yüklemeye çalıştığınız gibi bir durum olsaydı bu mükemmel erkek tembel evde yemek bile yapmayan çocuğunu açbilaç bırakıp kuru ekmeğe muhtaç eden kadına müdahale ederdi herhalde değil mi? Yoo, etmez, etmedi.

Komik duruma düşen olayları bilmede, yapılan yorumları okumadan akıl veren sizsiniz bence.

Sizde de hata var. Eğer dondurma vs yemiyorsa siz neden yanında yiyorsunuz? O yatınca yiyin. Ölmezsiniz değil mi? Abur cubur konusunda takdir ettim ayrıca. Doğru olanı yapıyor

Sizde de hata var. Eğer dondurma vs yemiyorsa siz neden yanında yiyorsunuz? O yatınca yiyin. Ölmezsiniz değil mi? Abur cubur konusunda takdir ettim ayrıca. Doğru olanı yapıyor
Yanında yemedik, ben hiç yemedim ama okumadan yorum yapmak daha kolay. Siz de haklısınız, önemli olan yorum yapmak.

Çok şükür sizin gibi birinin aklına muhtaç olmayacak kadar düşünebiliyoruz ama çocuk ve annesi yemiyor.
Sormayın çok kıskandım!! O kıskançlıkla buraya konu açtım.

''Evde yemekleri yapan ama beğenilmeyip dışarıdan yemek söylenen çocuğunun yemeklerini de kendi yapan abiniz annesi çocuğa ekmek verirken nerdeydi?'' Aynı salondaydı. Annesine müdahale etmez, demek ki sizin ailede erkek gelip karışıyor, o karışmaz. Anne ne derse o.

Yüklemeye çalıştığınız gibi bir durum olsaydı bu mükemmel erkek tembel evde yemek bile yapmayan çocuğunu açbilaç bırakıp kuru ekmeğe muhtaç eden kadına müdahale ederdi herhalde değil mi? Yoo, etmez, etmedi.

Komik duruma düşen olayları bilmede, yapılan yorumları okumadan akıl veren sizsiniz bence.
Benim gibi birinin aklına muhtaç değilseniz buraya niye konu açıyorsunuz?
Yanı başınızda anneniz yok mu, iki çocuk büyütmüş, ona sorsaydınızya
Benim ailemde ebeveynlik kadın-erkek olarak ayrılmıyor, çocuğumuz için en doğrusu neyse anne ve baba olarak onu uyguluyoruz
Ben çocuğumu aç bırakıyor olsaydım babası doyururdu, babası aç bırakıyor olsaydı ben doyururdum
Evlat ortak can parçamız olduğu amacımız aynı olduğu için benim ailemde ortak kararlar ve uygulamalar vardır
Yengenizi eleştirmeye pek meraklısınız ama karısından izin almadan çocuğuna bir lokma bile veremeyen abinize tek laf etmiyorsunuz
Anası çocuğu aç bırakıyor da (size göre) babası ne halt ediyor? Hiç. Ama tek kötü çocuğun anası aç kalmasına göz yuman baba konu dışı
Hakikaten artniyetiniz ayan beyan ortada
Yorumları okudum olayları da bizzat sizden öğrendim, malumu ilan ettim yalnızca. Anlıyorum zorunuza gidiyor ama çok belli ettiniz niyetinizi anlamamak imkansız yapabileceğim birşey yok
Hele bir doğurun, çocuk beslenmesi hakkında “doğru” bilgi sahibi olun, ondan sonra eleştirir misiniz birinin anneliğini yoksa anneliğiniz mi eleştirilir görürsünüz

Abur cubur konusunda evet katı olunmalı diyorum ben de, 20 gün baba evinde kaldım babam 3.5 yaşındaki oğluma kraker bisküvi tarzı şeyler alıyordu sürekli çocuğun yemek yeme düzeni değişti, onlarla karnını doldurduğu için yemek yemek istemiyordu çok çok zorlandım eski düzene dönene kadar. Akşam 10da da yemek yenilmez tabi ki çok sağlıksız, o saatte zaten uyumuş olması gerekiyor uyumadıysa da meyve verirsin anca yemek olmaz ki ne bilim. Dondurma da yemesin yani çocuğun her istediğini yapıp böyle her hareketine gözlerimiz dolacaksa her istediğini yaptıran, tatmin olmayan çocuklar yetiştirmiş oluyoruz.

Eğer çocuğa dondurma yedirilmeyecekse önünde yetişkinler de dondurma yemeyecek. Çocuk şeker yemeyecek diye psikolojisini bozmaya lüzum var mı ya. Bazı anneler gerçekten sinirimi bozuyor. 14 aylık bebeğimin önünde yediğim her şeye dikkat ediyorum. Çünkü her yediğimize saldırıyor. Eve cips çikolata almayı bıraktık. Akşam yemeğinde alkol alacaksak beyaz kupaya koyuyoruz ona bile saldırıyor çünkü. 5 yaşına gelmiş çocuğun önünde dondurma yiyip vermemek çok vicdansızlık. Ben de şeker konusunda katıyım. Ama ben yiyorsam yediririm arkadaş. Çocuğun bir tarafı mı şişsin.

Aynen öyle görümcesiyle sorunu olanlar resmen koşarak gelmiş, okumadan yorum yapıyor. Yengeme karışmadım, gdip akıl da vermedim, vermem de. Dondurma zaten herkese verilmedi. DOndurma sadece bir örnekti. Çocuk ağlayarak kovaya göz yaşından su doldurmaya çalışıyor. Bir damla daha su koysa ne olurdu mesela? Ağlatmaya değer mi?

Herkes işine gelen yerleri cımbızlayıp, ay sen ne karışıyorsun diyor. Karışmayıp uzaktan izliyorum ben.
Cok komiksiniz. yemekten beklediginiz yanıtlar gelmeyince bir kova su konusunu ısıtıp ısıtıp tekrarlıyorsunuz.
umarım zamanla söz hakkınız olmadıgını anlarsınız. bir de kendi cocugunuz olunca umarım size cok karısırlar da bu konunun karısılmaması gereken bir konu oldugunu anlarsınız. cocugun babası zaten yemeklerini yapıyormus cocugun kilosu gayet yerinde, cocuk bütün gün sokaklarda yemek dileniyor gibi bir acıtasyona girmişsiniz.

Yetkililer kovaya su koymamıza yardım mı edecek?
Heeee hep beraber kova dolduracaksınız, biriniz ağlayacak biriniz tükürecek birisi işeyecek kova dolunca kafanızın üzerinde kuru ekmek çevirip kimin midesi en çok gurulduyorsa ona dondurma yalatacaksınız

Benim gibi birinin aklına muhtaç değilseniz buraya niye konu açıyorsunuz?
Yanı başınızda anneniz yok mu, iki çocuk büyütmüş, ona sorsaydınızya
Benim ailemde ebeveynlik kadın-erkek olarak ayrılmıyor, çocuğumuz için en doğrusu neyse anne ve baba olarak onu uyguluyoruz
Ben çocuğumu aç bırakıyor olsaydım babası doyururdu, babası aç bırakıyor olsaydı ben doyururdum
Evlat ortak can parçamız olduğu amacımız aynı olduğu için benim ailemde ortak kararlar ve uygulamalar vardır
Yengenizi eleştirmeye pek meraklısınız ama karısından izin almadan çocuğuna bir lokma bile veremeyen abinize tek laf etmiyorsunuz
Anası çocuğu aç bırakıyor da (size göre) babası ne halt ediyor? Hiç. Ama tek kötü çocuğun anası aç kalmasına göz yuman baba konu dışı
Hakikaten artniyetiniz ayan beyan ortada
Yorumları okudum olayları da bizzat sizden öğrendim, malumu ilan ettim yalnızca. Anlıyorum zorunuza gidiyor ama çok belli ettiniz niyetinizi anlamamak imkansız yapabileceğim birşey yok
Hele bir doğurun, çocuk beslenmesi hakkında “doğru” bilgi sahibi olun, ondan sonra eleştirir misiniz birinin anneliğini yoksa anneliğiniz mi eleştirilir görürsünüz
Hala gelmiş babası da karışsın diyorsunuz. Karışıp tartışsınlar mı? Onun sözü geçiyor, o da eşini dinliyor.
Konuyu açarken nedenim yemek tarifi almak değil, çocuklu ailelerden akıl almak. Siz de kalkmış baharatsız yemek yapmayı akıl edemediniz mi diyorsunuz? Yok, bir tek siz düşünüyorsunuz.

Bu size son yorumum. Ayrıca ''şey'' ve ''art niyet'' daima ayrı yazılır. Kendi görümcesiyle sorunu olanlar bana çatıyor.

Eğer ciddi sağlık sorunu yoksa bence hiçbir çocuk açlıkla terbiye edilmez.
Yemek yapmaya üşenen, dışarıdan yemek söyleyen bir annenin çocuğunu çok da düşüneceğini zannetmiyorum. Buradaki arkadaşlar herkesin mükemmel anne olduğundan yola çıkarak yorum yapmış ama bazı anneler çocuklarına eziyet etmeyi seviyor maalesef.
O yüzden imkanınız varsa çocuğu ve annesini bir süre izleyin. Çocuk sadece naz mı yapıyor yoksa anne bilerek aç mı bırakıyor bunu fark ederseniz. Duruma göre aksiyon alırsınız.
mükemmel anneliği savunmuyor kimse, anlamak istemese de konu sahibine de defalarca kez yazdıgım gibi anne babası dısındaki kişilerin cocukla ilgili konulara mudahale hakkı bulunmuyor. merak ettim konu sahibi sizin dediğiniz duruma göre nasıl bir aksiyon alacak?

Cok komiksiniz. yemekten beklediginiz yanıtlar gelmeyince bir kova su konusunu ısıtıp ısıtıp tekrarlıyorsunuz.
umarım zamanla söz hakkınız olmadıgını anlarsınız. bir de kendi cocugunuz olunca umarım size cok karısırlar da bu konunun karısılmaması gereken bir konu oldugunu anlarsınız. cocugun babası zaten yemeklerini yapıyormus cocugun kilosu gayet yerinde, cocuk bütün gün sokaklarda yemek dileniyor gibi bir acıtasyona girmişsiniz.
Konunun başında da bu örneği vermiştim zaten ama herkes cımbızlayıp bir yerden saldırmayı tercih ediyor. Ben onlara tek kelime etmedim bu arada. Bunu da yazmıştım ama okumadan yorum yapmışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back