• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim oğlum astım hastası tedavi görüyor ve doktorumuz gece öksürüklerinin bazılarını reflü kaynaklı olabileceğini söyledi, reflüye de yatkılığı var doğduğundan beri aşırı gazlı bir bebek, o yüzden çok dikkatliyim. Ben oğlumun süt içmek için ağladığını biliyorum dışardan gören ne kötü anne der ama bilmiyorlar ki süt içince hastalanıyor. O yüzden kimse kimsenin anneliğine bilmişlik taslamamalı
Sanırım reflülü çocuklara özel sütler var onu bir araştırın

Nedir bu cocuklarin ekmek aski? Ben adama bir ton zahmet edip guzel guzel yemek yapiyorum, ekmek diye agliyor. Yalniz olsak onu yapamaz tabi ama etrafta birileri olunca bildiğin gozyasi döküyor. Bir de ınsanların birak yesin, ekmek de faydali demesi yok mu 😳 demekki biz asilayamiyoruz anacim 😁
Beni rezil etti yakınlarda.
Bayramda eşimin memleketindeydik, tüm aile aynı evdeyiz, misafirler var 20 kişiyiz.
Yatma vakti geldi dememle başladı carlamaya ‘doymadım ben, nasıl annesin soruyorsun ikinci tabak vereyim mi diye ama vermiyorsun kendin mi yedin hepsini, açım diyorum sana uyku vakti diyorsun, bütün gün mutfakta yemek yaptın hani nerde hıııı nerde hııı bir ekmek ver bari karnım doysun nasıl uyuyacağım’ ve daha aklıma gelmeyen şekilde milletin içinde misafir de varken haşladı.
Bunu diyen çocuk benimki ha, evde herkese ayrı yemek pişiyor öyle bir ev, yeter ki yesin diye.
2 ayrı çorba pişer, iki ayrı ana yemek, yeter ki karınları doysun zaten yemiyorlar, hayır demeyip birkaç lokma beslensinler diye.

Bazı günler şeytan dürtüyor, tabağına çeşit çeşit ekmekler dizeyim diyorum da işte analıq, vicdan el vermiyor😂

Gelini eleştiriyorsun yemekleri abim yapiyor' diye, sizin evde neden yemekleri abin yapiyor? Ailenin aşçısı abin mi? Çok ilginç gerçekten.
Dede madem yerken çocuğun yanında değildi çocuk nereden gördü? Tazi köpeği mi bu çocuk kokusundan dondurmayı bulacak. Demek ki dedeyi gördü ki çekmiş canı.
Bir de suncacik mesaj yazmışsınız,

bu mesajdan olayın sizin evde geçtiğini, yemekleri abinin yaptığını (konu ile bağlantısı yok ama), yengenin çocuğu sağlıklı beslemekle ilgilenmediğini, hep dışardan ve paketli gıda yediklerini, senin yengene 'istedigin bir şey var mi' dediğini biz nereden bilelim? Evde karşı koltukta mi oturuyorduk, her yazana 'oyle olmadığını nereden biliyorsun, böyle yapmadığımı nereden biliyorsun'
Kim nereden bilsin,bildiğimiz üç beş satır yazdigin işte...
Neyse, yani akşam çocuğun karnı guruldayip annesine 'cok acim' diye ağladığında sen 'yenge çorba ısıtayim mi?' dedin, yengen de 'yok,kuru ekmek verecegim' mi dedi?
Allah'ım ic sesıme bak hele. Of Cook sagol.. sana bol bol kalp attım 🤭🤭

Çocuk saatinde yemek yemedi diye yemek yok demek yanlış bence
İlerki hayatında hep aç kalma dürtüsü oluşacak
Halbuki bak şu an yemek saatimiz
eğer şu an bizimle yemek yersen sonra istediğin bi atıştırmalıktan tadabilirsin
(Fındık ceviz muz dondurma gibi seçenekler)
Ama yemezsen sonra acıktığında sadece süt verebilirim çünkü geç saatte yemek yemeyi doktorlar yanlış buluyor canım

Bu şekildeki açıklamayı 5.5 yaşındaki çocuk anlar.
Eline verdiği ekmekle disiplinli anne olmuyor ne yazık ki
Sizin evde olmuş konu
Ben olsam dur yenge arasına peynir koyalım bari derdim kesin ya

Bir de başkasının yanında yapmaları yok mu🤣
1 saat önce eşimle parktan geldiler. Yanlarına şeftali, kurabiye ve fındık koymuştum. Baktım hiçbirşey yenmemiş. Aç mısın diye sordum. Valla açım mola verdim molada babam hiç yemek vermedi bana dedi:)

1 saat önce eşimle parktan geldiler. Yanlarına şeftali, kurabiye ve fındık koymuştum. Baktım hiçbirşey yenmemiş. Aç mısın diye sordum. Valla açım mola verdim molada babam hiç yemek vermedi bana dedi:)
bu çocuklar insanı kodese sokar ya :D

Sanırım reflülü çocuklara özel sütler var onu bir araştırın
Benim çocuğa komple süt yasak tek sorunu reflü değil maalesef geniz eti amelyatlı oldu yakın zamanda o yüzden sadece yoğurt verebiliyorum o da çok abartıya kaçmadan.

Beni rezil etti yakınlarda.
Bayramda eşimin memleketindeydik, tüm aile aynı evdeyiz, misafirler var 20 kişiyiz.
Yatma vakti geldi dememle başladı carlamaya ‘doymadım ben, nasıl annesin soruyorsun ikinci tabak vereyim mi diye ama vermiyorsun kendin mi yedin hepsini, açım diyorum sana uyku vakti diyorsun, bütün gün mutfakta yemek yaptın hani nerde hıııı nerde hııı bir ekmek ver bari karnım doysun nasıl uyuyacağım’ ve daha aklıma gelmeyen şekilde milletin içinde misafir de varken haşladı.
Bunu diyen çocuk benimki ha, evde herkese ayrı yemek pişiyor öyle bir ev, yeter ki yesin diye.
2 ayrı çorba pişer, iki ayrı ana yemek, yeter ki karınları doysun zaten yemiyorlar, hayır demeyip birkaç lokma beslensinler diye.

Bazı günler şeytan dürtüyor, tabağına çeşit çeşit ekmekler dizeyim diyorum da işte analıq, vicdan el vermiyor😂
Ben de simdi teyzemlerdeyim. Artık bunlarin lafindan sozunden migrenim tuttu bugun. Ayni seninki gibi 50 tane laf sayiyor bana. Hangimiz anne hangimiz cocuk belli degil. Bir de tamam onu yerim ama sen de bana bunu vereceksin diye pazarlik yapiyor pasam. Kucuk zaten yedirmesen hic acikmaz. Ben de salamiyorum iste, ah bir salabilsem de rahatlasam. Insanlar misafir geldik diye mangal yakiyor, ben cocuklara pilav yapiyorum cunku et yemezler 😡 bak yine geliyorlar soldan soldan 😒

Çocuğunuz acıktım dese böyle gurulduyor dese, bir şey vermiyor musunuz?
bu çok o ana göre bir soru. Bazen çocugun gece yatmamak için ben açım ya da yemek yiyeceğim gibi şeyler söyler, o zaman yemesine izin vermediğim ya da çok küçük bir şey yemesine izin verdiğim olur. Çocuk ana öğünde güzel yemelidir. ama tabi kimi zaman büyüme atakları olur ve daha çok yemek ister. Annesi olarak ben herşeyi kararında yapması için uğraşırım.

Ben dondurma yenmesine izin veren bir anneyim ama aynı mevzu şeker ya da çikolata gibi bir şey olsa ben de hayır derim bazen o gün yediği şeker miktarına göre.

Geçmiş olsun,umarım geçici bir durumdur
Sağolun İnşallah öyledir ama canı çok çektiğinde laktozsuz süt veriyorum çay bardağı kadar o ona yetiyor bi zaman sonra bana dokunuyor dimi anne diyip isteğinden vazgeçiyor 2,5 yaşında çocuk bunu kavrıyorsa 5,5 yaşında çocuk da kavrar

Annesi doğurduğu çocuğunu sizden daha fazla düşünüyordur merak etmeyin. Herkesin çocuk yetiştirme şekli farklı. Dışarıdan müdahale etmek veya eleştirmek doğru gelmiyor bana. Çocuk eğer ana öğünü doğru düzgün yerse sonrasında acıkmaz. Benim kız sofrada mızmızlanırdı uyarırdım bak aç kalacaksın sonra yemek yapmam diye sonradan kalktıktan bir saat sonra gelirdi ben acıktım diye. Yemek hazırlamazdım tekrar bir aç kaldı iki aç kaldı böyle böyle ana öğünde yemek yemeyi öğrendi.

Paketli gıda, şeker konusuna gelince bizim eve zaten girmez onlar çünkü ben küçüklüğümden beri sevmem, eşimin de pek arası yok nadiren alınır. Evde olmadığı için tüketilmiyor da. Birine misafirliğe gittiğimizde yerse aşırıya kaçırmadığı sürece ses etmem veya bazen eve almak istediğinde zaten sık tüketmediği için alırım sorun etmem bunu. Anne babaların kendileri yiyip çocuklarına sen yiyemezsin zararlı demeleri yanlış geliyor bana. Hele ki görüp canı çektiyse dayanamam veririm illa bir parça ama yengeniz vermeyi istemiyor olabilir onu da anlar saygı duyarım.

çocuğa kasıtlı zarar vermediği sürece bir insanın anneliğini eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Siz kendi çocuğunuzu nasıl isterseniz öyle yetiştirirsiniz ama söz konusu yeğeninizse size doğru gelsin gelmesin annesinin kuralları geçerli

Sağolun İnşallah öyledir ama canı çok çektiğinde laktozsuz süt veriyorum çay bardağı kadar o ona yetiyor bi zaman sonra bana dokunuyor dimi anne diyip isteğinden vazgeçiyor 2,5 yaşında çocuk bunu kavrıyorsa 5,5 yaşında çocuk da kavrar
Ahh kıyamam atalatir inşallah.Evet ama her çocuk da her ebeveynde aynı değil ne yazık ki

Çocuk saatinde yemek yemedi diye yemek yok demek yanlış bence
İlerki hayatında hep aç kalma dürtüsü oluşacak
Halbuki bak şu an yemek saatimiz
eğer şu an bizimle yemek yersen sonra istediğin bi atıştırmalıktan tadabilirsin
(Fındık ceviz muz dondurma gibi seçenekler)
Ama yemezsen sonra acıktığında sadece süt verebilirim çünkü geç saatte yemek yemeyi doktorlar yanlış buluyor canım

Bu şekildeki açıklamayı 5.5 yaşındaki çocuk anlar.
Eline verdiği ekmekle disiplinli anne olmuyor ne yazık ki
Sizin evde olmuş konu
Ben olsam dur yenge arasına peynir koyalım bari derdim kesin ya
Peki, çok güzel de bu çocuk okul çocuğu.
Benim çocuklarım yaşadı mesela bu sorunu, eve öyle bir aç geldiler ki ilk aylar, sinir küpleriydiler.
Okullarda belirli dk lar var, yediler yediler sonra yok.
Sonra süt de yok, ekmek de yok, o da bu da şu da.
Bu alışkanlığı devam ettiren çocukların eğitim hayatında ne kadar zorlandıklarını kendimden biliyorum.
Biri konuşmaktan en sevdiği yemeği bile yiyememiş, süre bitip elinden almışlar, öbürünün sevmediği yemekler varmış diye kuru ekmek yemiş tüm günde 1 dilim.

Normal mi bu şimdi?
Bizler evde ebeveyn olarak çocukları ne kadar ‘toplum yaşamına uygun’ hale getirebilirsek hem yaşayacağı sorunlara ket vurmuş hem de geleceğe dair sağlam temeller atmış oluruz.

Bir günlük mesele değil ki yemeği beğenmedim yemedim sonra süt içeyim.
Oğlum 4 yaşındayken aylarca süt ve meyve ile beslendi, aç da bıraktım yemek yiyene kadar onları da kestim, 1 muzla gün geçirdiği oldu.
Mesele davranış bozukluğu, mesele inadı kırmak, kurallara riayet etmek, anı kurtarmak değil.

Gelini eleştiriyorsun yemekleri abim yapiyor' diye, sizin evde neden yemekleri abin yapiyor? Ailenin aşçısı abin mi? Çok ilginç gerçekten.
Dede madem yerken çocuğun yanında değildi çocuk nereden gördü? Tazi köpeği mi bu çocuk kokusundan dondurmayı bulacak. Demek ki dedeyi gördü ki çekmiş canı.
Bir de suncacik mesaj yazmışsınız,

bu mesajdan olayın sizin evde geçtiğini, yemekleri abinin yaptığını (konu ile bağlantısı yok ama), yengenin çocuğu sağlıklı beslemekle ilgilenmediğini, hep dışardan ve paketli gıda yediklerini, senin yengene 'istedigin bir şey var mi' dediğini biz nereden bilelim? Evde karşı koltukta mi oturuyorduk, her yazana 'oyle olmadığını nereden biliyorsun, böyle yapmadığımı nereden biliyorsun'
Kim nereden bilsin,bildiğimiz üç beş satır yazdigin işte...
Neyse, yani akşam çocuğun karnı guruldayip annesine 'cok acim' diye ağladığında sen 'yenge çorba ısıtayim mi?' dedin, yengen de 'yok,kuru ekmek verecegim' mi dedi?
Bizim evde yemekleri annem yapıyor, yengem ve yeğenimin yemeklerini abim yapıyor. Ailenin aşçısı aslında annem, gönül ister ki, onun yemeklerini tatsınlar ama istemiyorlar. Dolayısıyla abim de onlara ayrı yapıyor. Hepimiz aynı sofrada sadece yengem ve yeğenim farklı yemek yer.

Çocuk neden mutfağa gitti? Kokusuna gitmedi, başka bir şey için gitti. Dedeyi görmeden canı dondurma istemişti zaten. O nedenle onlar çocuğun yanında değil ayrı odada yediler. Ben de yemedim. Gördüğünüz gibi bu öngörünüz de yanlış.

Şahit olmadığınız konular hakkında nasıl böyle ''demek ki'' ile başlayan kesin cümleler kuruyorsunuz?
Yemekleri abimin yaptığını, birkaç üyenin yengen evinizde yemek yapmaya çekiniyordur demesi üzerine yazdım.

''yengenin çocuğu sağlıklı beslemekle ilgilenmediğini, hep dışardan ve paketli gıda yediklerini, senin yengene 'istedigin bir şey var mi' dediğini biz nereden bilelim? Evde karşı koltukta mi oturuyorduk, her yazana 'oyle olmadığını nereden biliyorsun, böyle yapmadığımı nereden biliyorsun'''

Hep dışarıdan demedim. Evdeki yemeği beğenmeyip, dışarıdan söylüyor dedim. Aynen, bizim evde karşı koltukta değilsin ''demek ki, sen böyle yaptın'' tarzı yorumlarda bulunabiliyorsun.

O saatte çorba içmezler, ben de şunu vereyim demem. Çünkü onların kendi aile problemi. Getir derse markete gider alırım, yemek istese onu da yapardım. Ben çocuğa sorsam, tabii ki isterim der ama sormam, karışmam.

Ben burada insanlardan fikir alıp, yeğenime beslenme düzeni hazırlamak için sormadım. Böyle mi beslenme şekli o yaştaki çocukların diyorum. Ekmek dışında başka bir şey verilemez miydi diye soruyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back