baba tarafi cunku beyle isteBen 6 yaşındaki çocuğun tek başına gidip gelmesine takıldım vallahemen yanımı okul? Hala getirip götürsün. Anneniz parayla bakmıyor hala neden parayla bakıyor? Sizin için işini gücünü mü bırakacak? Kafamda deli sorular 500₺ yeter halaya. Çok bile
Evet sonuçta evine suan için 4500 lira girecek konu sahibinin kazandığının çoğu elinde ve zam yapılacak yani. Nasıl küçümseniyor bu durum anlayamıyorum kedi köpek kuş bakmak bile zorken bir çocuğun sorumluluğunu düzenli almak nasıl bedava yapılabilir olarak görülüyor anlamıyorum. Halası dahi olsa.üstüne
şu anda kış mevsimindeyiz hala muhtemelen pek bir yere gitmiyordur evde bir odayı yakıp oturuyordur
ama daha bunun baharı var yazı var
kadının çocukları büyükmüş
belki kadın kafasına göre bir yerlere gidiyordu çocukları evde bırakacak durumda çünkü normalde
ya da anasına köyüne memleketine (atıyorum) kafasına göre gidiyordu- gidebilir durumdaydı
parasıyla çocuk bakıyorduysa da bin liraya bakmıyordu yani kesin olarak.
bu 1 aylık 2 aylık süreç değil ki daha 1. sınıf çocuğu kendi başına kalacak yaşa gelmesi için seneler var. tatlı tatlı olmak lazım.
bence halanın çocuğuna da düzenli bir ücret olmasa da arada sırada emeğinin kıymetli olduğunu ona müteşekkir olunduğunu belirterek arada bir iki şey alınması lazım.
Baba tarafı yazınca beğenmedim atıyolarbaba tarafi cunku beyle iste6 yasindaki cocugun iki öğün yemeginden ne olacaksa
valla ha baba tarafi ha ..... bi sifat bulamadim, baba tarafini seven var mi cidden yaBaba tarafı yazınca beğenmedim atıyolarheralde onlar da baba tarafından mutlu olan 3 5 kişi ya da ta kendileri
siz asgari ücretle çalışıyorsunuz ama eşiniz?Bende sizin gibi düşündüğüm den konu açtım . Kısaca anlatayım hala kirada değil ama tek maaş eşide askeri ücretli çalışıyor. Kış malum sıkıntı yaşamasınlar sonuçta çocuk meyvesi öğle yemeği akşam yemeği falan var evde yemek yemiyor besinsiz kalmasın istedim 1000 tl kalbimden geçti ben de 5500+1000 yemek parasi olarak maaşım 500 falan yol parası gidiyor . Az olur olmaz fikir almak istedim. Ben şahsen yigenim de olsa sürekli zor bakardım
Benim babam ben 3 yaşındayken vefat ettikten sonra ilgilenmeyip bırakmışlar. Şimdi yüzlerini görsem hatırlamam. Şimdi benim çocuğum oldu. Eşimin ailesi sorunlu. 2 yıldır eşim küs. Bebeğim 9 aylık oldu hâlâ içlerinden bebeğimi gören bi tane çorap alıp gönderen bile olmadıvalla ha baba tarafi ha ..... bi sifat bulamadim, baba tarafini seven var mi cidden ya
Çok teşekkür ederim aynen gözüm asla arkamda değil. Dediğiniz gibi konuşucam inşallahMaddi durumu iyi olmayan biri, ortada bir emek olacak. Öyle ya da böyle, kadıncağız hayatını da ona göre düzenleyecek.
Ben olsam sevinerek verirdim o parayı. Çünkü vereceğim paraya karşılık, huyunu suyunu bilmediğim bir insan değil, kanı canı halası bakacak, gözüm arkada kalmayacak diye düşünürdüm.
Bize söylediğinizi kendisine de söyleyin, ben maaşımı zamlı alana kadar 1000 lira, zamlı maaşımı aldıktan sonra 1500 lira vereceğim diye. Kendisi de bilsin.
Elinize kalacak para miktarı diye bakmayın duruma; Çalışmak, hele ki aklı çocuklarında kalmadan huzur içinde çalışmak, bir nimettir. Sizi sosyal hayata katar, geliştirir. Hergün işe hazırlanmak zorunluluğu bile hayatınıza bir dinamizim getirir. İnşaallah ilerde daha iyi ücretli işleriniz de olur.
Eşim esnaf onun değişiyor kazandığı 5 bini de buluyor 7 bini desiz asgari ücretle çalışıyorsunuz ama eşiniz?
hiç onunkinden bahsetmemişsiniz, netce ortak bütçe değil mi?
Aslında eşim parama hiç dokunmayacak ben bakım parasını vericem sadece diger kalanı biriktircem annanne bakma ihtimali yok çünkü semt okul için çok uzakİki seçenek var ya hala ya anneanne
Hangisi daha şefkatli bakacak ilgilenecek ben olsam önce bunu düşünürdüm
Cevap anneanne ise o baksın, paranızı biriktirin, annenize her ay bir eksiğini hediye edin
Kocanızın cebinden neden üç kuruş çıkmıyor? Neden tüm parayı siz veriyorsunuz?
Evet haklısınız inşallah keske daha çok kazanıp daha çok verebilsem kendi bütçemle yeteni vericem inşallahhala parayla bakıyormuş normalde bu demektir ki bir gelire engel olacaksınız sonuçta sizin evinize düşük de olsa ek gelir giriyor. 1000-1500 arası aşırı bir fark yok zaten asgari ücret için de 9000 filan olacak deniyor bence 2 bile verebilirsiniz gelecek zammı düşününce. Hem para vererek çocuğunuzun yemesini, içmesine de sponsor olursunuz hem de sonuçta onun da çocukları var bir destek de sizden olsun. Allah harcadığınızı yerine koyar bakarsınız.
Hafta da 4 gün ama 3 gün bende olacak1500 az ama ya 2500 mutfak yardımı dahil verilmeli bence. Kendisininde durumu kötüymüş madem motive olur. Hadi zorladık 2000 olsun 1500 çok çok az ya. Çocuk nereden baksan 2 öğün orda akşama kadar bakacak sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?