Birden kendimi hatırladım :)) yeğenime tam 2 sene baktım…Doğduğu andan itibaren…Yatılıydım bir de…O zamanki şartlarda mecburdum…Ev işi de bendeydi ütü yemek vs. de…1,5 sene hiçbir ücret vs. almadan, son aylarda da 2.000 tl…Benden sonra birkaç bakıcı geldi geçti…Hiçbirisi benim gibi bakamadı ama her ay 10.000 TL maaş aldılar, benim dolabım yoktu bavulumda dururdu her şeyim, koltukta yatardım her yerim ağrırdı bakıcı gelecek diye dolap alındı yatak alındı…Ben arada sırada arkadaşlarımla buluşacağım zaman hazırlanırken bile çocuğu oyalardım o dışarı çıkmalarım çoğu zaman burnumdan getirilirdi, oysa bakıcılar hazır kahvaltı sofrasına uyandırılarak buyur edilir (ben her sabah herkesten önce uyanıp kahvaltıyı hazırlardım) kahvaltısını yapıp izin gününde sabahtan basıp giderdi…İnsan gerçekten kendini değerini aklını fikrini sorguluyor neden diye… :)
Konunuzu dağıtmayayım, alacaklı olun ama borçlu olmayın. Yarın bir gün bir şeyler ters gittiğinde “Çocuğunuza baktım.” diye yüzünüze vurursa çok canınız sıkılır, eşinizle masraf bölüşmeniz nasıl bilmiyorum ama yarı yarıya ödeyebilirsiniz, mesela 1.000-1.500 makul bir fiyat. En azından çocuğunuz emin ellerde olacak. Ortalık bakıcı sıfatında sapık,pedofili,hırsız,vicdansız kaynıyor.