Haklısınız zaten asgari ucret yükselecek. Halası bakamam dese başkasına güvenip emanet edemem okul süresince bakacak tatillerde annem bakacakBence 1.500 olmalı kendi çocuklarımıza bile yeri geliyor sıkıntı yaşıyoruz bu devirde önlerine ne koysak diye bizim evde en büyük masraf yeme içme markete giriyorsun iki parça bisey 100 TL size kalan parada fena değil harçlığınızi çıkarırsınız en azından benm küçüğe görümcem baksa 1500 tlye hiç düşünmem iş bakarim
Zaten durumu olmadığı için fiyat konusuna girdik. Durumu olsa almayacağından eminim şu devirde çocuk bakmak sorumluluk birde kendi çocuğundan zamanı kısıp benimkiyle ilgilenecek ama haftanın her gunu bakmayacak pazartesi- persembe- cuma - cumartesi bakacak sadece diger günler ya baba ya ben evdeyimŞurada halasıdır baksın diyenleri anlayamıyorum. Konu sahibi kendi hanesine katkıda bulunup çalışacak bunuda halanın desteği ile yapacak. Birtek halada değil çocuklarının bile desteği var. Zaten hala parayla cocuk bakıyormuş neden market alışverişini yapın 500 1000 yeter diyorsunuz. Kadın belki okul ihtiyacına harcayacak belki biriktirecek. 1000 lira ayıptır yani eşiniz haklı 1500 lira verin. Elim titrer diyorsunuzda cocuğunuzun bütüüün ihtiyaçlarını karşılıyorlar kendi evinde bir uyuyacak bir kahvaltı yapacak birde duşunu alır. İki tabak yemekten ne olur diyenlerede evet normal her akşam rahatça tenceresi kaynayan bir evde sorun olmayabilir ama asgari ücretli tek kocanın çalıştığı evde fazladan iki tabak bile zor cıkar bazen. Geçici süre olsa dediğiniz doğru eve market alışverişi yapılır yeter. Ama siz düzenli çalışacakken halanında biraz tatmin olması lazım. İlerde ben bakamıcam diyip sizide yarı yolda bırakıp şimdi napcam kim bakacak diye düşünme dertlerine girmek istemiyorsanız eliniz titremesin 1500 verin. Zaten zam gelicek maaşınıza.
Keşke baba tarafı akrabalarımı versem de yerine mandal leğen filan alsamvalla ha baba tarafi ha ..... bi sifat bulamadim, baba tarafini seven var mi cidden ya
Balkondan baktığında okul bahçesinde evi kendi gelmiyor kuzneiyle ayni okulda kuzeni 4. SınıfSaat asgari ucret oraniyla bakildiginda 1800 lira olmasi lazim en az ama hala kontenjanindan 1400 1500 e halledersiniz
En onemlisi guvenlik yalniz 6 yasindaki cocuk sokakta kendi basina gidip gelemez, gelmemeli.
geriye bi gün kalmadi zaten de, allah korusun size, esinize bisey olsa, bu bebeye bakmayacaklar mi? Parasini veren yok, bakamayiz mi diyecekler? Aile arasinda hele de bu derece yakin kisiler arasinda bu tur seylerde araya paranın girmesi cok itici, korkunc.Zaten durumu olmadığı için fiyat konusuna girdik. Durumu olsa almayacağından eminim şu devirde çocuk bakmak sorumluluk birde kendi çocuğundan zamanı kısıp benimkiyle ilgilenecek ama haftanın her gunu bakmayacak pazartesi- persembe- cuma - cumartesi bakacak sadece diger günler ya baba ya ben evdeyim
Mecburiyetten bakarlar ama bu keyfi bir durum gibi sonuçta ben birikim için işe girdimgeriye bi gün kalmadi zaten de, allah korusun size, esinize bisey olsa, bu bebeye bakmayacaklar mi? Parasini veren yok, bakamayiz mi diyecekler? Aile arasinda hele de bu derece yakin kisiler arasinda bu tur seylerde araya paranın girmesi cok itici, korkunc.
O zaman kendi versinHala gidip alıp gelmeyecek kuzenleriyle gidip geliyor hafta da 4 veya 5 gün vardiyama göre değişiyor tabi ki ücretsiz olmaz ama benim kalbimden 1000 geçti esim 1500 diye diretiyor
4 yaşındaki çocuğa sabah 9 aksam 4 2000 tl teklif vardı istemedi küçük çocuğa bakmak zor diye bizden dolayı reddetmediBence ücret meselesini hala ile konuşun onun fikri nedir bir öğrenin sonra ona göre adım atarsınız.
Bazı arkadaşlar yegeninden ücret mi alacak demiş yada 500 lira yeter demişler ama kadın zaten çocuk bakıyormuş ücretli şimdi yeğenine bakmayı kabul edince belkide birçok iş teklifini ve belkide alacağı yüksek paraları geri çevirmiş bile olabilir bide bu yönden düşünülmesi gerek eşi asgari ücretle çalışıyormuş halanin ve tek maaşa düşmüşler
Tamam zaten şartlarınız için uygun olanı 1500. Gerçekten para değil kursa verseniz daha fazla isterler ya ilerde bakamıcam artık derse kime emanet edip çalışırsınız. Evlat söz konusu olan yaşlı bir kadın bulup bak deseniz burun kıvırır ki yemekle falanda uğraşmaz.Zaten durumu olmadığı için fiyat konusuna girdik. Durumu olsa almayacağından eminim şu devirde çocuk bakmak sorumluluk birde kendi çocuğundan zamanı kısıp benimkiyle ilgilenecek ama haftanın her gunu bakmayacak pazartesi- persembe- cuma - cumartesi bakacak sadece diger günler ya baba ya ben evdeyim
Asgari ücretin artacağını göze alırsak hakkı 2000 dirEvet haklısınız inşallah keske daha çok kazanıp daha çok verebilsem kendi bütçemle yeteni vericem inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?